Probleme tehnice (masini de cusut) 4
+94
mariag
adii
Floren
Ileanaaa
petrina
cami13
alice07
mb_mihaela
marianaradoviciu
Andata
adrianad
xtine_bm
maravela lucia florina
Andante
geany
fiordaliso
anna_sandu
Butterfly_Amalia
Laura L.
diana_bucuresti
Dionisia
Gerlinde13
melinda2012
dademy
Rodica Varadi
lalox
Danutzaaa
jade84
crystyna_1226
cif2010
emilia-elena
ana500
Tony113
SilviaDumitrescu
Lauraconstantinescu
raluca_sibyll
barbu
Buburuza
Gabica
costica
floriflori
sogorici
carmensz
aurishta
radulescu clau
orhapetru
ema
monalisa
catalina szb
MINU72
criston84
cleobejan
guzgaramona
CarmenClaudia
Geta_63
gobelin
Steluzza
pyty
Adela Ispas
elutzamicutza
scoobbyy
zylv
ucine
urecheluminita
Andromee
cory74
Admina
sybex
sstanescu
ALICET
valentinadof
still.lacra
elvis1980
emmancita
cafeaculapte
Lady_lorelay
rosita
ddmn
danniela
tiana
roxytudor
martutzza
MihaelaT
croitoriehobby
anc@
i.xell
Indina
Maria A.
Diana19
mihaela_angela
ionelacazy
MagdaMarin
geo
Chirrox13
98 participanți
Pagina 12 din 12
Pagina 12 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Probleme tehnice
Buna seara.
Am o masina de cusut Nicoleta si a trebuit sa ma invat singura sa cos la ea.Am primit-o de la niste rude fara manual de folosire sau alte sfaturi in ceea ce priveste folosirea ei.
De putin timp a inceput sa imi faca probleme si mai exact...acul impungea materialul dar ata nu ramanea in el.se desira.m-am gandit ca tine de butonul de tensionare a atei pentru ca ata nu mai statea teapana.mi-am bagat nasul si am scos piesele.acum problema e ca nu le mai pot pune la loc.acel surub(din poza) nu merge sa il insurubez, nu am habar cum sa il fixez la loc.
Va rog, ajutati-ma.Sunt moarta fara masina mea de cusut.
Aici este poza cu problema: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am o masina de cusut Nicoleta si a trebuit sa ma invat singura sa cos la ea.Am primit-o de la niste rude fara manual de folosire sau alte sfaturi in ceea ce priveste folosirea ei.
De putin timp a inceput sa imi faca probleme si mai exact...acul impungea materialul dar ata nu ramanea in el.se desira.m-am gandit ca tine de butonul de tensionare a atei pentru ca ata nu mai statea teapana.mi-am bagat nasul si am scos piesele.acum problema e ca nu le mai pot pune la loc.acel surub(din poza) nu merge sa il insurubez, nu am habar cum sa il fixez la loc.
Va rog, ajutati-ma.Sunt moarta fara masina mea de cusut.
Aici este poza cu problema: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ileanaaa- helper
- Numarul mesajelor : 10
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 12/12/2014
Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 4
Stai un pic , sa apara "sefu' " Petru ! El e mesteru' masinist !

Floren- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1081
Localizare : acasa
Data de inscriere : 30/01/2010
Exista o salvare!!!! Sper ca am fost destul de explicita.Sunt noua pe acest site in ceea ce priveste mesajele, dar urmaresc site-ul si chiar am invatat cate ceva din subiectele de pe forum.
Sper ca de data asta sa ma poata ajuta si pe mine cineva.
Repet, problema e ca am scos surubelul, am scos capacelul cu gradatiile(habar nu am ce setezi de acolo) iar apoi am tras de surubul mare cu "farfurioarele" pe el. acum nu merge sa il insurubez la loc, da in gol, nu se fixeaza.
Astept cu nerabdare o parere
Sper ca de data asta sa ma poata ajuta si pe mine cineva.
Repet, problema e ca am scos surubelul, am scos capacelul cu gradatiile(habar nu am ce setezi de acolo) iar apoi am tras de surubul mare cu "farfurioarele" pe el. acum nu merge sa il insurubez la loc, da in gol, nu se fixeaza.
Astept cu nerabdare o parere

Ileanaaa- helper
Floren a scris:Stai un pic , sa apara "sefu' " Petru ! El e mesteru' masinist !![]()
da de unde................eu intru pe forum de cel putin 10 ori pe zi, cand am timp si imi arunc un ochi sa vad ce mai scriu fetele.....dar ma pricep doar la dat cu parerea.
Ileanaaa sistemul ala de tensionare a atei, functioneaza asa cum ai spus si tu, ata este stransa/prinsa/incetinita de cele 2 discuri presoare ( farfurioare ). Ata nu trebuie sa vina la ac nici prea usor, cum se desface ea singura de pe mosor dar nici prea tensionata, pana la puctul de rupere....si inventatorii masinilor ai gandit un dispozitiv pentru acest lucru.
Acum , tu l-ai scos afara cu totul si zici ca nu reusesti sa il fixezi inapoi in masina, pentru ca tija are filet " pe stanga" adica, nu se insurubeaza normal ca orice surub sau ca robinetul de la chiuveta ....altceva nu imi vine in minte, adica spre drepata; el si infileteaza in masina invers, in sens trigonometric, anti-orar sa mai pe inteles spre stanga. Daca ar fi filet normal atunci el s-ar desface din masina cand ai regla ata, asa el ramane fixat in corpul masinii si odata strans pana la maxim, se poata regla ata din butonul mare negru de plastic , fara a mai iesii afara tija cu totul , cum ai patit tu.
Acum dupa ce il fixezi inapoi pe masina, trebuie detensionat sistemul, pusa ata si din aproape in aproape trebuie strans cate putin ca sa re-tensionezi corespunzator ata, asa incat cusatura sa arata bine, sa nu fie strans materialul sau sa iti ramana bucle de ata.
Dupa ce faci manevra asta si apar alte probleme , poti face o poza si eventual imi mai dau cu parerea..............oricum daca nu puneai poza, habar nu aveam despre ce e vorba, chiar daca fotografia nu e prea clara, se vede filetul special....si asa mi-am dat seama ca ar fi problema.
Succes
orhapetru- Senior
-
Numarul mesajelor : 588
Varsta : 47
Localizare : petrosani
Data de inscriere : 15/03/2013
Multumesc pentru raspuns. L-am asteptat ca pe cadourile de Craciun.
Am inteles exact ce mi-ai explicat si acum, dupa ce stiu, mi se pare logic ca sistemul sa mearga in felul acesta. invers acelor de ceas ca astfel sa poti seta tensiunea atei.
Am incercat asa cum mi-ai explicat, insa ma tem ca problema e mai mare decat atat si imi este frica sa ajung la un service pt ca am auzit ca sunt foarte scumpe reparatiile la masinile de cusut din cauza pieselor facute la strung.
Surubul nu se mai fixeaza, da in gol indiferent de miscarea pe care o fac.m-am uitat mai atent si am vazut ca pe interior nu e un filet ci un arc pe care surubul trebuie sa se fixeze. iar acesta joaca.Aprinzand becul de la masina de cusut, am reusit sa vad ca in capat este o piesa mica ce pare sa nu fie la locul ei.am incercat sa fac o poza, sper sa se inteleaga cat de cat.
de aceea el nu se mai fixeaza de nici un fel.probabil actioneaza ca un "dop" iar eu l-am deranjat de la locul lui cand am scos piese.iar acum arcul nu prinde surubul.
Si teama mea e ca singura rezolvare e ca masina sa fie desfacuta sa se poata repara.
Am dreptate?
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
Am inteles exact ce mi-ai explicat si acum, dupa ce stiu, mi se pare logic ca sistemul sa mearga in felul acesta. invers acelor de ceas ca astfel sa poti seta tensiunea atei.
Am incercat asa cum mi-ai explicat, insa ma tem ca problema e mai mare decat atat si imi este frica sa ajung la un service pt ca am auzit ca sunt foarte scumpe reparatiile la masinile de cusut din cauza pieselor facute la strung.
Surubul nu se mai fixeaza, da in gol indiferent de miscarea pe care o fac.m-am uitat mai atent si am vazut ca pe interior nu e un filet ci un arc pe care surubul trebuie sa se fixeze. iar acesta joaca.Aprinzand becul de la masina de cusut, am reusit sa vad ca in capat este o piesa mica ce pare sa nu fie la locul ei.am incercat sa fac o poza, sper sa se inteleaga cat de cat.
de aceea el nu se mai fixeaza de nici un fel.probabil actioneaza ca un "dop" iar eu l-am deranjat de la locul lui cand am scos piese.iar acum arcul nu prinde surubul.
Si teama mea e ca singura rezolvare e ca masina sa fie desfacuta sa se poata repara.
Am dreptate?

Ileanaaa- helper
Incearca atunci sa desfaci capacul frontal, sa vezi ce anume s-a desfacut pe acolo, in fata unde ai becul masinii...daca desfaci masina deasupra ( capacul complet ) nu doar usita mica unde schimbi camele ( discurile/rotitele de plastic dupa care masina face cusaturile respective ). Mi se pare caci capacul la unele modele se ridica in sus, sau se rabateaza inspre spate ( semana cu unele modele de ileana si Veronica ce-a cu masa de cusut )
Sper sa reusesti.... cine stie ce piulita/bucsa filetata o fi avand in spate, care tine tot ansambul ala de tensionare a atei (care are parte de plastic si parte de metal in el)
Oare nimeni de pe forum nu mai are masina Nicoleta poate ne da o idee.......
Sper sa reusesti.... cine stie ce piulita/bucsa filetata o fi avand in spate, care tine tot ansambul ala de tensionare a atei (care are parte de plastic si parte de metal in el)
Oare nimeni de pe forum nu mai are masina Nicoleta poate ne da o idee.......
orhapetru- Senior
-
Initial am postat in topicul gresit, mai incerc odata aici, ca vad ca aici sunt oamenii priceputi tehnic 
Buna seara,
postez si eu aici pentru ca nu am gasit alt subiect potrivit, poate ma indrumati daca exista unul
Am la mine masina de cusut a mamei care trebuie reparata. Nu stiu exact ce i-a facut, dar zdrangane ceva prin ea (scuze pentru limbajul de specialitate Smile) ). E un Singer destul de simplist (o sa ma uit sa vad daca are vre-un numar pe ea).
Intrebarea e: unde as putea sa merg cu ea la reparat?
Si daca tot am deschis subiectul, as vrea sa duc si Brotherul meu la curatat ca nu l-am mai folosit de mult si cred ca ar trebui uns inainte de a-l pune la cusut (as vrea sa-i fac o vesta baiatului pentru uniforma de la scoala).
Ma ajutati?

Buna seara,
postez si eu aici pentru ca nu am gasit alt subiect potrivit, poate ma indrumati daca exista unul
Am la mine masina de cusut a mamei care trebuie reparata. Nu stiu exact ce i-a facut, dar zdrangane ceva prin ea (scuze pentru limbajul de specialitate Smile) ). E un Singer destul de simplist (o sa ma uit sa vad daca are vre-un numar pe ea).
Intrebarea e: unde as putea sa merg cu ea la reparat?
Si daca tot am deschis subiectul, as vrea sa duc si Brotherul meu la curatat ca nu l-am mai folosit de mult si cred ca ar trebui uns inainte de a-l pune la cusut (as vrea sa-i fac o vesta baiatului pentru uniforma de la scoala).
Ma ajutati?
mariag- helper
- Numarul mesajelor : 70
Data de inscriere : 13/01/2010
cauta pe net repar masini de cusut
adii- helper
- Numarul mesajelor : 97
Localizare : Lugoj
Data de inscriere : 11/01/2014

mariag- helper
- Numarul mesajelor : 70
Data de inscriere : 13/01/2010
Buna fetelor,a inceput sa imi faca probleme masina si ma erenveaza la maxim.
Problema e ca paseste si nu stiu ce sa-i fac.Am crezut ca suveica ,am cumparat alta dar tot asa face.
Masina e Brother BM3600.
Astept ideri.
Multumesc
Problema e ca paseste si nu stiu ce sa-i fac.Am crezut ca suveica ,am cumparat alta dar tot asa face.
Masina e Brother BM3600.
Astept ideri.
Multumesc
pisi- Junior
-
Numarul mesajelor : 302
Varsta : 37
Localizare : vaslui
Data de inscriere : 09/07/2009
e dereglata, ai folosit-o mai mult si probabil a alunecat putin din suruburi acul sau greifarul
adii- helper
Mulțumesc mi-ai fost de mare ajutor 

pisi- Junior
-
Numarul mesajelor : 302
Varsta : 37
Localizare : vaslui
Data de inscriere : 09/07/2009
singer 8280
Am si eu urmatoarea problema masina mea singer 8280 imi incurca ata chiar daca am scos suveica si am curatat-o ce poate fi ?
Editat valentinadof:subiecte fuzionate
Editat valentinadof:subiecte fuzionate
cristimar- helper
- Numarul mesajelor : 4
Localizare : tecuci
Data de inscriere : 27/12/2014
Cristi,verifica traseul atei,infilarea corecta a bobinei,pozitionarea corecta a suviecii in locas,pozitia acului.Reglarea s-o faci pe material de bumbac.Succes!
Numarul mesajelor : 3163
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
am facut asta de mai multe ori impreuna si cu altcineva insa tot la fel
cristimar- helper
auzi....nu vreau sa fiu rau dar asa de putin si sumar scrieti cand intrebati ceva ca nu se intelege cam ce doriti si care e problema........e ca si cand merge un copil la medic si spune ca il doare burta : cauze ar fi ca a mancat prea multe bomboane de pom aduse de Mosu' sau poate are paraziti intestinali ( limbrici ) ori in cel mai rau caz are ocluzie intestnala ( adica incurcatura de matze )
eu sper ca masina ta sa aiba doar o usoara indigestie...........
acum ca sa revin la lucruri mai serioase, cand cosi si nu merge ceva , ti se pare ca ata iti face probleme, scoti papiota care o ai pusa pe masina si o pui deoparte ( nu o aprunci ca ai dat bani pe ea, dar daca ai stii de cate ori apar probleme din cauza atei, nu e uniform infilata, apar noduri mici pe fir )
Apoi mergi mai departe, verifi acul, sa nu fie indoit, sa nu fie mai scurt sau defect din fabrica, il poti verifica cu alt ac nou.
masina coase cu doua ate : superioara de la papiota si inferioara de la suveica. pune ate de culori diferite ca sa vezi pe material care iti face figuri, daca e alba si sus si jos si ai bulce pe material deasupra , nu e dereglat doar sistemul de infiare al atei superioare, ci masina poate trage ata si de la suveica si iti apare deasupra pe material.
daca arcul suveicii nu tensioneaza destul de bine ata, ea face blucle mari dedesupt de material, ata este apucata de graifar si masina coase 2-3 pasi normal, apoi face bucle de ata, sau si mai rau se incalceste ata la suveica, pe dupa ea sau pe dupa graifar si te sperii ce gasesti dedesupt cand deschizi usita de la suveica.
Masina ta e simpla, cu suveica metalica , verticala, care daca e bagata cum trebuie la loc, daca are clema metalica stransa corect ( cand pui mosorelul si treci ata prin suveica sa ridici de capatul atei si sa ti suveica suspendata in aer, ca un pendul, ca un glob pentru pomul de Craciun ;) ea nu trebuie sa alunece in jos si nici sa se desfaca/desire ata de pe mosorel/spon/bobina.
Daca nu ai umblat la masina sa dereglezi ceva cand ai defacut suveica atunci sigur este de la infilare.
Fa o poza cu materialul pe care ai incercat sa il cosi sa vadem cum arata cusatura, asa pot sa imi dau cu parerea mai bine de unde vine problema si o putem lua de la inceput cu infilarea masinii sau micile reglaje ce se pot face sau micile chestii ce se pot verifica ( sistemul de tensionare a atei superioare, sa fie in jur de 4, ata sa treaca prin toate locasurile si sa urmeze traseul normal, ata de la suveica sa fie bine bobinata pe mosorel nici prea strans ca se rupe si nici prea larg ca de desface si se blocehaza in suveica, mosorelul sa fie bun si potivit pentru suveica, daca e de plastic si atunci cand bobinezi ata o ti mai strans el se dilata, se " cracaneaza" si nu mai este cilindric si se invarte aiurea in suveica...sunt foarte multe variabile.
Incercati sa explicati simplu ceea ce vi se pare ca nu merge la masina, nu e nevoie de termeni academici, dar nici ca in postarile de pe pagina aceasta : masina taie ata, masina paseste etc, etc.....
asta daca vreti un raspuns pertinent si la obiect.....parerea mea, eu sunt dispus sa scriu fiecaruia in parte, nicidata nu am spus cuiva sa faca bine sa citesca ca am mai scris, scriu acelelasi lucruri de multe ori, e mai greu de cautat in urma sau de rasfoit forumul cand aveti o problema urgenta si eu va inteleg.

eu sper ca masina ta sa aiba doar o usoara indigestie...........
acum ca sa revin la lucruri mai serioase, cand cosi si nu merge ceva , ti se pare ca ata iti face probleme, scoti papiota care o ai pusa pe masina si o pui deoparte ( nu o aprunci ca ai dat bani pe ea, dar daca ai stii de cate ori apar probleme din cauza atei, nu e uniform infilata, apar noduri mici pe fir )
Apoi mergi mai departe, verifi acul, sa nu fie indoit, sa nu fie mai scurt sau defect din fabrica, il poti verifica cu alt ac nou.
masina coase cu doua ate : superioara de la papiota si inferioara de la suveica. pune ate de culori diferite ca sa vezi pe material care iti face figuri, daca e alba si sus si jos si ai bulce pe material deasupra , nu e dereglat doar sistemul de infiare al atei superioare, ci masina poate trage ata si de la suveica si iti apare deasupra pe material.
daca arcul suveicii nu tensioneaza destul de bine ata, ea face blucle mari dedesupt de material, ata este apucata de graifar si masina coase 2-3 pasi normal, apoi face bucle de ata, sau si mai rau se incalceste ata la suveica, pe dupa ea sau pe dupa graifar si te sperii ce gasesti dedesupt cand deschizi usita de la suveica.
Masina ta e simpla, cu suveica metalica , verticala, care daca e bagata cum trebuie la loc, daca are clema metalica stransa corect ( cand pui mosorelul si treci ata prin suveica sa ridici de capatul atei si sa ti suveica suspendata in aer, ca un pendul, ca un glob pentru pomul de Craciun ;) ea nu trebuie sa alunece in jos si nici sa se desfaca/desire ata de pe mosorel/spon/bobina.
Daca nu ai umblat la masina sa dereglezi ceva cand ai defacut suveica atunci sigur este de la infilare.
Fa o poza cu materialul pe care ai incercat sa il cosi sa vadem cum arata cusatura, asa pot sa imi dau cu parerea mai bine de unde vine problema si o putem lua de la inceput cu infilarea masinii sau micile reglaje ce se pot face sau micile chestii ce se pot verifica ( sistemul de tensionare a atei superioare, sa fie in jur de 4, ata sa treaca prin toate locasurile si sa urmeze traseul normal, ata de la suveica sa fie bine bobinata pe mosorel nici prea strans ca se rupe si nici prea larg ca de desface si se blocehaza in suveica, mosorelul sa fie bun si potivit pentru suveica, daca e de plastic si atunci cand bobinezi ata o ti mai strans el se dilata, se " cracaneaza" si nu mai este cilindric si se invarte aiurea in suveica...sunt foarte multe variabile.
Incercati sa explicati simplu ceea ce vi se pare ca nu merge la masina, nu e nevoie de termeni academici, dar nici ca in postarile de pe pagina aceasta : masina taie ata, masina paseste etc, etc.....
asta daca vreti un raspuns pertinent si la obiect.....parerea mea, eu sunt dispus sa scriu fiecaruia in parte, nicidata nu am spus cuiva sa faca bine sa citesca ca am mai scris, scriu acelelasi lucruri de multe ori, e mai greu de cautat in urma sau de rasfoit forumul cand aveti o problema urgenta si eu va inteleg.

orhapetru- Senior
-
Orhapetru explici asa de bine, incat pricepe si un copil mic!
Zau ca-mi vine sa-ti pun 10 intrebari deodata!
Multumim mult! Sfaturile tale, desi nu am inca nevoie de ele, sunt adevarate lectii! Multumim! Sanatate si spor in toate!
Zau ca-mi vine sa-ti pun 10 intrebari deodata!
Multumim mult! Sfaturile tale, desi nu am inca nevoie de ele, sunt adevarate lectii! Multumim! Sanatate si spor in toate!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
pai ce sa scriu mai mult ,am facut tot ce scrii tu inclusiv cu ate diferite ca si culoare incurca ata ce vine de la suveica e in regula sta bine se inchide bine numai ca atunci cand cos indiferent de material o trage pe tata afara incurcata intr-un singur loc,sa fim intelesi ata iese dinsuveica ,ansamblul greifer suveica isi face treaba ata iese continuu insa nu coase ci se incurca toata in varful acului.Acum e bine ,am fost destul de clar?
cristimar- helper
cristimar a scris:Acum e bine ,am fost destul de clar?
Da, foarte clar! E o problema rara, noi nu ne-am intalnit (slava Domnului!) cu ea pana acum, asa ca singurul sfat pe care ti-l pot da (dupa zeci de ani de cusut la peste 10 masini de cusut diferite) este: DU-TE CAT MAI REPEDE CU EA LA UN MECANIC! Nu de alta dar s-ar putea s-o strici mai rau umbland aiurea la ea dupa sfaturile unor forumisti care n-au ce face de sarbatori decat sa scrie sute de cuvinte cu sfaturi oricum inutile.
Petrule stii vorba aia: nu-i prost cine cere, prost este cel care ofera(plateste)?

Ma duc sa ma uit la un film, e mai relaxant!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Karina ai mare dreptate.....ce sa fac, imbatranesc si ma damblagesc.....iar masina de cusut cred ca are o problema foarte grava si sincer ma vad depasit si neputincios in a da sfaturi....
orhapetru- Senior
-
cristimar- helper
adii- helper
Pagina 12 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12

» Probleme tehnice (masini de cusut)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Probleme tehnice (masini de cusut) 3
» Masinile noastre de cusut (5)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Probleme tehnice (masini de cusut) 3
» Masinile noastre de cusut (5)
Pagina 12 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)