Fuste - capitolul IX
+74
dszilvike
claudine
olguta cusma
elenaveronica
AcidoR
gabriela1554
fulguta28
victoriacus
dorina narita
ancuta_ancuta
cleobejan
adya
piciul
Karina33
AlinaJ.Bijoux
corilex
otilia gergely
tomari
Miniona
Irinax3m
Teima
MagdaMarin
Gianina4ever
copilpericulos
ANCA ECATERINA
bumbu antonia
CarmenClaudia
diada
valentinadof
alice07
sergiu valentin
ancush
Camy
mischelle35
sybex
Adelle23
Chirrox13
martutzza
Karrinne
kerkyra
AnnieW
nico21
scoobbyy
arielas
Carmen T
maryall
emmancita
andreea_verra
elutzamicutza
mariucamariuca
marina40
aurishta
danniela
Admina
clodi
teisoara
i.xell
ramisnarcisa
dobie
nicole24
luminitza79
Andante
geo
aidil
Rimmelle
ral
rosita
barbin
-iulia-
dandana
MihaelaT
Motzu
violetas
Panea Laura
78 participanți
Pagina 3 din 12
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Fuste - capitolul IX
Lidia,
sunt foarte frumoaseamandoua, dar cea gri imi place in mod deosebit. Felicitari si sa le porti sanatoasa!

Foarte frumoase!!
violetas- Expert
- Numarul mesajelor : 825
Varsta : 54
Localizare : Piatra Neamt
Data de inscriere : 05/02/2010
Multumesc Lidia pentru detalii.
Am dat si eu peste un tipar in Burda care mi-a venit din prima: este o fusta cu basc fara pense fata sau spate. Modelul il vad foarte potrivit pentru stofele groase asa ca mi-am facut 2 fuste de iarna/toamna.
prima e din catifea pe bumbac bleumarin cu fermoar ascuns pe o parte.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cea de-a doua e dintr-o stofa foarte goasa gri-maro cu fermoar la spate.
Am si una de vara dupa acelasi model, v-o arat cand scot hainele de vara
Am dat si eu peste un tipar in Burda care mi-a venit din prima: este o fusta cu basc fara pense fata sau spate. Modelul il vad foarte potrivit pentru stofele groase asa ca mi-am facut 2 fuste de iarna/toamna.
prima e din catifea pe bumbac bleumarin cu fermoar ascuns pe o parte.
Cea de-a doua e dintr-o stofa foarte goasa gri-maro cu fermoar la spate.
Am si una de vara dupa acelasi model, v-o arat cand scot hainele de vara

Felicitari tuturor pentru minunatiile lucrate.
Clodi, modelul lucrat de tine se preteaza si la un material elastic ?
Multumesc,
Clodi, modelul lucrat de tine se preteaza si la un material elastic ?
Multumesc,
nicole24- Ucenic
- Numarul mesajelor : 189
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/03/2012
Nicole, zic ca poti sa folosesti material elastic fara probleme.
Pe basc (betelie), ca de obicei, trebuie sa aplici intaritura pe interior ca sa se aseze frumos si ca sa nu se indinda la purtare.
Pe basc (betelie), ca de obicei, trebuie sa aplici intaritura pe interior ca sa se aseze frumos si ca sa nu se indinda la purtare.
Clodi, super modelul si iti vin turnate. Sa le porti cu placere!
aidil- Senior
- Numarul mesajelor : 669
Varsta : 53
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 27/11/2011
Iti sta bine, Clodi. Daca iau o fusta dreapta pot sa o largesc jos din tipar? Iese asa ca a ta?
barbin- Senior
-
Numarul mesajelor : 514
Varsta : 38
Localizare : Galati
Data de inscriere : 26/06/2012
Foarte bine ti-au iesit Clodi! Am vazut si paltonul sotului, munca multa dar s-a meritat. Sotul tau trebuie sa fie foarte mandru de tine!!
Lidia multumesc pentru explicatii
cearsafuri vechi am si eu, deci.... le pot sacrifica nu???
Plus ca mai am niste bluze vechi, ma gandeam sa le descos, scot tipar si fac altele noi, sunt modele dragi mie.
Lidia multumesc pentru explicatii

Plus ca mai am niste bluze vechi, ma gandeam sa le descos, scot tipar si fac altele noi, sunt modele dragi mie.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Multumesc
Barbin, probabil ca da, nu sunt asa priceputa la transformari de tipare, trebuie sa le testez ca sa zic sigur. Dar ma uit acasa din ce numar burda e tiparul si comparand tiparele/schitele poti sa iti dai seama unde este diferenta. Din amintiri pot sa iti zic ca linia aceea de imbinare dintre basc si fusta e foarte arcuita. Revin.
LE: este din Burda 2/2010. Modelul este parte peste parte, eu folosit tiparul si asa si ca fusta normala si amandoua au iesit bine (si repede
)

Barbin, probabil ca da, nu sunt asa priceputa la transformari de tipare, trebuie sa le testez ca sa zic sigur. Dar ma uit acasa din ce numar burda e tiparul si comparand tiparele/schitele poti sa iti dai seama unde este diferenta. Din amintiri pot sa iti zic ca linia aceea de imbinare dintre basc si fusta e foarte arcuita. Revin.
LE: este din Burda 2/2010. Modelul este parte peste parte, eu folosit tiparul si asa si ca fusta normala si amandoua au iesit bine (si repede

Ultima editare efectuata de catre clodi in Vin 22 Mar 2013, 11:09 am, editata de 1 ori
Va multumesc tuturor pentru aprecieri
Ma bucur ca am cu cine impartasi pasiunea aceasta si rezultatele ei (pe langa consort)

Ma bucur ca am cu cine impartasi pasiunea aceasta si rezultatele ei (pe langa consort)
mariucamariuca- Ucenic
- Numarul mesajelor : 119
Varsta : 48
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 15/06/2010
Mariuca, foarte frumoasa si finutza fusta si sta bine pe tine!
Pun si eu ultimul jupon (cred ca in curand o sa deschid o sectiune "jupoane" ca se tin de mine ca raia), tulle negru cu baza de tafta de poliester, am vazut eu ca taftaua merge cel mai bine ca baza ca sta infoiata (inainte faceam cu bumbac baza si era ok, dar tot cu tafta arata mai bine). Pacat ca taftaua asta fie ea si de poliester este mai scumpa decat bumbacul. Oh well... for the sake of art! :D
Pun si eu ultimul jupon (cred ca in curand o sa deschid o sectiune "jupoane" ca se tin de mine ca raia), tulle negru cu baza de tafta de poliester, am vazut eu ca taftaua merge cel mai bine ca baza ca sta infoiata (inainte faceam cu bumbac baza si era ok, dar tot cu tafta arata mai bine). Pacat ca taftaua asta fie ea si de poliester este mai scumpa decat bumbacul. Oh well... for the sake of art! :D
Buna, fetelor!
Va multumesc pentru tot ce lucrati si impartasiti una cu alta pe acest forum. Datorita voua s-a nascut si in mine dorinta sa fac ... ceva ... cu masina de cusut
.
Fusta mea de blugi (si bluzita mea).
Elutza, Lidia....tot ce faceti este minunat!
Va multumesc pentru tot ce lucrati si impartasiti una cu alta pe acest forum. Datorita voua s-a nascut si in mine dorinta sa fac ... ceva ... cu masina de cusut

Fusta mea de blugi (si bluzita mea).
Elutza, Lidia....tot ce faceti este minunat!
Ultima editare efectuata de catre andreea_verra in Mar 26 Mar 2013, 10:44 am, editata de 1 ori (Motiv : imi pare rau ca nu am scris dinainte)
andreea_verra- helper
- Numarul mesajelor : 10
Localizare : spania
Data de inscriere : 29/02/2012
Mariuca, parca nu am vazut-o la provocarea: Fusta in 2+ culori. Mergi si inscri-o acolo, cred ca ar merge o poza mai mare.
Andreea, ambele sunt facute de tine? Si esti incepatoare, zici?

Andreea, iata-te si la fuste, frumos!!
Iti vine bine fusta si nu pot sa nu remarc atentia la detaliu, bravo! Sa mai faci si sa ne mai arati!
Ieri am mai terminat si eu o fusta pentru prietena maica-mii (aceeasi pentru care am facut rochia si juponul cu care am participat la concursul "rochie de revelion" daca va mai amintiti). Materialul rosu este un bumbac mediu ca grosime, iar banda inflorata (ca si funda) este dintr-un alt bumbac, mai gros, de la IKEA, pe care il iubesc de mor. Fusta am facut-o cu "inverted pleats" (nu stiu in romana cum ar fi, "pliseuri inverse" sau ceva de genul) si nu am folosit niciun tipar, practic toate piesele sunt niste simple dreptunghiuri: materialul rosu - un dreptunghi maaaaaaaaare, banda inflorata un alt dreptunghi, betelia un alt dreptunghi, captuseala un alt dreptunghi :D Se inchide la spate cu fermoar ascuns + un nasture vintage la betelie. Si da, stiu ca mergea la provocare, dar initial era programata pentru mai incolo, acum 2 zile clienta m-a anuntat ca ii trebuie urgent, iar ieri cand am terminat-o am vazut ca provocarea tocmai se terminase. :D

Ieri am mai terminat si eu o fusta pentru prietena maica-mii (aceeasi pentru care am facut rochia si juponul cu care am participat la concursul "rochie de revelion" daca va mai amintiti). Materialul rosu este un bumbac mediu ca grosime, iar banda inflorata (ca si funda) este dintr-un alt bumbac, mai gros, de la IKEA, pe care il iubesc de mor. Fusta am facut-o cu "inverted pleats" (nu stiu in romana cum ar fi, "pliseuri inverse" sau ceva de genul) si nu am folosit niciun tipar, practic toate piesele sunt niste simple dreptunghiuri: materialul rosu - un dreptunghi maaaaaaaaare, banda inflorata un alt dreptunghi, betelia un alt dreptunghi, captuseala un alt dreptunghi :D Se inchide la spate cu fermoar ascuns + un nasture vintage la betelie. Si da, stiu ca mergea la provocare, dar initial era programata pentru mai incolo, acum 2 zile clienta m-a anuntat ca ii trebuie urgent, iar ieri cand am terminat-o am vazut ca provocarea tocmai se terminase. :D
Elutza, vor mai fi provocari, si la cat de multe lucrezi tu sigur se va nimeri ceva ptr provocare. Ca-i dreptunghi luuuuuuung ca nu e, tie iti iese foarte sic tot ce faci. Imi place fusta. Sa o poarte sanatoasa posesoarea

i.xell- Senior
-
Numarul mesajelor : 611
Localizare : between cities
Data de inscriere : 29/10/2010
E grozava fusta rosie , Elutza!! Am incercat sa numar cate pliseuri are, dar ma pacaleste manechinul tau!! sunt 6? Am admirat-o ieri pe FB si de acolo "mi se trage" numaratul

emmancita- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 50
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010
Pe net am gasit niste video-uri (youtube) unde se explica cum se deseneaza tiparul pentru fusta de baza. Cea care explica spunea ca nu se poate evaza jos fusta mai mult de 3 cm, pentru ca se deformeaza. Practic, din cate am mai citit (si eu sunt o incepatoarebarbin a scris:Iti sta bine, Clodi. Daca iau o fusta dreapta pot sa o largesc jos din tipar? Iese asa ca a ta?

Maryall, multumesc pentru idee. ma gandeam ca e mai lejera fustita asa. Vad ca te documentezi cu spor.
Elutza, frumoasa fusta. ce ai facut tu si le numesti "pleats" am gasit cu numele de cute duble.
Elutza, frumoasa fusta. ce ai facut tu si le numesti "pleats" am gasit cu numele de cute duble.
barbin- Senior
-

Elutza, ce imi place efectul creat de banda de la poale
O sa tin minte modelul sa imi fac si eu una asemanatoare 
Barbin, mi se pare foarte buna ideea lui Maryall pentru ca tiparul pe care l-am folosit nu avea pense in talie. Imi amintesc ca am editat in mesajul vechi ce model era, poate gasesti direct tiparul.
Editez pentru ca mi-am amintit ca am facut si o fusta parte peste parte dupa acelasi tipar pomenit mai sus. L-am modificat sa formeze coltul acela in fata - am vazut mai demult o fusta in genul acesta intr-un catalog online. De fapt am facut acelasi model de 2 ori: o data acum multa vreme pe rosu pentru o prietena si acum pe roz inchis pentru mine.

Barbin, mi se pare foarte buna ideea lui Maryall pentru ca tiparul pe care l-am folosit nu avea pense in talie. Imi amintesc ca am editat in mesajul vechi ce model era, poate gasesti direct tiparul.
Editez pentru ca mi-am amintit ca am facut si o fusta parte peste parte dupa acelasi tipar pomenit mai sus. L-am modificat sa formeze coltul acela in fata - am vazut mai demult o fusta in genul acesta intr-un catalog online. De fapt am facut acelasi model de 2 ori: o data acum multa vreme pe rosu pentru o prietena si acum pe roz inchis pentru mine.
Clodi, multumesc. Nu am revista dar e bine de stiut ce ai scris si tu pentru ca se mai gasesc modele asemanatoare si-n revistele de acum.
barbin- Senior
-
Am facut si eu o fusta azi.E sora unei fuste chinuite pe care am facut-o tot saptamana asta.
Fusta chinuita a avut zile ba mi-a mai adus si cereri in plus.
Acum ma bucur ca mi-am tocat nervii reparand-o.
Este marimea 50 pe manechin 36 asa ca treceti cu vederea eventuale nereguli.
Fusta chinuita a avut zile ba mi-a mai adus si cereri in plus.

Acum ma bucur ca mi-am tocat nervii reparand-o.
Este marimea 50 pe manechin 36 asa ca treceti cu vederea eventuale nereguli.
Carmen T- helper
- Numarul mesajelor : 59
Localizare : piatra neamt
Data de inscriere : 13/01/2013
Super model, de unde este ??? e super, super
se prinde greu godeul asta stiu, dar merita. Sa-mi zici daca e din burda??
se prinde greu godeul asta stiu, dar merita. Sa-mi zici daca e din burda??
arielas- Maestru
- Numarul mesajelor : 1344
Localizare : la casa mea
Data de inscriere : 29/09/2010
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12

» Fuste - capitolul X
» Bijuteriile noastre capitolul XV
» Metoda servetelului capitolul VII
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Bijuteriile noastre capitolul XVI
» Bijuteriile noastre capitolul XV
» Metoda servetelului capitolul VII
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Bijuteriile noastre capitolul XVI
Pagina 3 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti