Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
+34
Geta_63
Celya_f40
myky7robc
rocssanna
nicole24
pufulici
motad
Luisa1
dalisia
anc@
canadianca50
kamelia1707
Gabica
vishma
lostgirl
dandana
Rimmelle
Tache Marilena
onuca28
movsika
ancaanca
Lucia.BlueFlower
seandreea
nicoletanoni
ladybird
a.moscu
dorinamisov
corina_jga
Angelica18
pufoi
corina corina
AlinaJ.Bijoux
Dorulet
Giobsy
38 participanți
Pagina 7 din 12
Pagina 7 din 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
Frumouse, frumouse toate!!! Felicitari pt. realizare!!!

AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 38
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4671
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Ingenioasa idea cu snurul in locul unui arc obisnuit. Le da un efect aparte. Ca sa nu mai vorbesc de suport. Ma inspira.
Am terminat un choker de data asta in fir Lavsan negru. Mai am de fixat un pic picourile, de pus inchizatorile si ajunge la destinatar.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Iar flecustetul asta a fost facut in joaca, cu un rest de pe suveica. Il port acum la gat:
Am terminat un choker de data asta in fir Lavsan negru. Mai am de fixat un pic picourile, de pus inchizatorile si ajunge la destinatar.
Iar flecustetul asta a fost facut in joaca, cu un rest de pe suveica. Il port acum la gat:
Credeam ca numai eu ma joc cu capetele,fac fluturi,floricele,tot felul de nimicuri,le adun si,la urma,le folosesc te miri unde.Suportul l-am facut in asa fel,incat partea de sus se roteste.Mi-ar fi placut sa iasa mai inalt,dar am lucrat cu ce-am avut la indemana.
Imi place"flecustetul" de la gat.
Imi place"flecustetul" de la gat.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Cand firul e unul care se lucreaza bine, e mai mare pacatul. Uneori incerc unele lucruri pe care altfel nu le-as incerca, cercuri care se unesc altfel, in general, lucru numai cu 1 suveica, ca sa termin ata, ca sa invat ceva. Medalionul e un fir continuu, 1 suveica, numai cercuri. Cu 2 suveici am facut split-ring (pentru o batara) si am trecul la al doilea element.
Am vazut ca Snappy Tatter (Etsy) foloseste resturile facand ceea ce faci si tu, o colectie, si le vinde pentru scrapbooking, in seturi mai mari sau mai mici. Cred ca are si niste felicitari facute asa.
Am vazut ca Snappy Tatter (Etsy) foloseste resturile facand ceea ce faci si tu, o colectie, si le vinde pentru scrapbooking, in seturi mai mari sau mai mici. Cred ca are si niste felicitari facute asa.
In general,cand ma apuc de ceva,imi cam dau seama cata ata pun pe suveica,sa-mi ajunga fara a fi nevoita sa o mai incarc.Sigur ca merge doar la ce nu depaseste marginea suveicii.Iar cand termin ceva,imi place sa fie cu un inel,ca sa ascund in lucru firul al doilea,iar pe cel de pe suveica il ascund cu acul.Mi-am luat doua ghemulete de puppets,azi fac incercarea,sa vad cat de subtire iese si ce tinuta are lucrul.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Am mai pritocit cate una-alta.
Iar setul (e un set...) are ca motive floricelele astea: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
.
Mi-a luat ceva vreme sa ma prind cum sunt facute, da' le-am dat de capat. Pe net nu am gasit nicaieri vreo schema...
O prietena a vazut colierul albastru si a vrut unul negru:
Terminat a fost cu split rings, sugestia primita de la Dorulet a fost super.
Iar setul (e un set...) are ca motive floricelele astea: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
.
Mi-a luat ceva vreme sa ma prind cum sunt facute, da' le-am dat de capat. Pe net nu am gasit nicaieri vreo schema...
O prietena a vazut colierul albastru si a vrut unul negru:
Terminat a fost cu split rings, sugestia primita de la Dorulet a fost super.
Va rog frumos , imi aratati si mie cum prindeti voi capetele ? Multumesc.

Am scris mai sus,moscu.La inceput capatul il ascund in timp ce lucrez primul inel,iar la sfarsit,folosesc acul,urmand nodurile.
Am facut un set pentru sotia unui prieten,sper sa-i placa.Si va arat si atele pe care le-am achizitionat cu ajutorul unei prietene:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am facut un set pentru sotia unui prieten,sper sa-i placa.Si va arat si atele pe care le-am achizitionat cu ajutorul unei prietene:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dorulet- Atotcunoscător
-
Am incercat sa raspund si dimineata, de cand am vazut setul, dar nu stiu de ce nu a functionat. Setul e frumos iar margelele scot si mai bine in evidenta delicatetea lucrului.
a.moscu: Incearca sa vezi aici cum e cu ascunderea capetelor: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Primul capat il ascund in timpul lucrului, la sfarsit intotdeauna cu acul. Pentru ca am fir subtire, folosesc un ac de 10 pentru cusut margele.
Succes.
a.moscu: Incearca sa vezi aici cum e cu ascunderea capetelor: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Primul capat il ascund in timpul lucrului, la sfarsit intotdeauna cu acul. Pentru ca am fir subtire, folosesc un ac de 10 pentru cusut margele.
Succes.
Corina,cand faci bratari si nu stii exact dimensiunea cum le faci reglabile?Eu am gasit ceva,dar pentru bratarile impletite.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Uff... E greu la unele modele. Atunci cand sunt fine, merge solutia cu lantisorul de extensie (cel de 4-5 cm). O prietena de-a mea a folosit pur si simplu unul dintre inelele de dinaintea sistemului de inchidere. Bratara era lata de 2 cm, ea a dat jos inelul si a folosit numai cheita la un alt inel. Cade bine, mai ales ca bratara parea continua.
Idea finisarii de la bratarile shambala nu e rea, cred ca am vazut-o folosita la frivolité. Daca faci un lant maltez (pearl tatted chain), iese ceva mai drept iar daca termini cu un inel, eventual cu o perla cred ca iese bine.
Idea finisarii de la bratarile shambala nu e rea, cred ca am vazut-o folosita la frivolité. Daca faci un lant maltez (pearl tatted chain), iese ceva mai drept iar daca termini cu un inel, eventual cu o perla cred ca iese bine.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Delicati ca intotdeauna!
Eu m-am luptat cu un fir nou... cu Lavsan, l-am mai pomenit.
Pus in 2, cu margele de nisip:
Pus in 4, cu perle de riu:
Ce imi place este ca nodurile ies foarte regulate, dantela are tinuta si luciu.
Are un alt avantaj: nu scoate fire. Am facut fotografii cu optiunea macro numai la un inel, nu iese nicio picatura de fibra in afara lucrului!
Eu m-am luptat cu un fir nou... cu Lavsan, l-am mai pomenit.
Pus in 2, cu margele de nisip:
Pus in 4, cu perle de riu:
Ce imi place este ca nodurile ies foarte regulate, dantela are tinuta si luciu.
Are un alt avantaj: nu scoate fire. Am facut fotografii cu optiunea macro numai la un inel, nu iese nicio picatura de fibra in afara lucrului!
corina
nici nu pot sa-mi revin
de unde iau si eu fir din asta, mama draga?

nici nu pot sa-mi revin
de unde iau si eu fir din asta, mama draga?
dandana- Junior
- Numarul mesajelor : 419
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 21/05/2009
Eu l-am cumparat on-line, din Germania. E un fir de poliester, de asta cred ca se poate folosi si alt fir de brodat pentru frivolité. Eu am incercat si firul de broderie artistica (amestec). E si ala bun, se comporta bine la lucru si rezultatul de aproape la fel de bun. Spun aproape, pentru ca la tinuta cel de amestec e un pic mai moale.
E grozav sa ramana picourile nemodificate,asa ca firul e foarte important.Eu am tot incercat tot felul,Lizbeth e grozav,dar e un pic cam grosut(si,oricum,n-am reusit sa mai gasesc),acum lucrez cu un fir de matase(prelucrata,dar n-am amanunte,ca nu scrie nimic pe eticheta).Dupa un model al unei japoneze,am facut un set pentru nora mea(i-a placut mult,mai ales ca-i cu cristale Swarowski):
Dorulet- Atotcunoscător
-
Dorulet e foarte delicat setul iar pentru ca e matase este cu siguranta extrem de elegant.
Am gasit si eu un fir de matase care se comporta destul de bine, are luciu si tinuta. L-am gasit la un magazin de chinezarii, nu are nicio eticheta... Am luat un con de proba si dupa ce am lucrat bratara albastra, m-am dus intr-un suflet si am luat tot ce se putea lua...
Ultimul colier e facut cu firul asta, pus in 4:
Am gasit si eu un fir de matase care se comporta destul de bine, are luciu si tinuta. L-am gasit la un magazin de chinezarii, nu are nicio eticheta... Am luat un con de proba si dupa ce am lucrat bratara albastra, m-am dus intr-un suflet si am luat tot ce se putea lua...
Ultimul colier e facut cu firul asta, pus in 4:
LESIN!!!! Felicitari fetelor!!!!!!

dorinamisov- Expert
- Numarul mesajelor : 886
Varsta : 75
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 26/12/2008
Pagina 7 din 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Pagina 7 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti