Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - IV
+81
mlizeta
gabriela1554
Cupydonitza
bella2013
Fancy-
MirelaAngela
stefy00
IsabellaLV
marina40
LRodica
raluca ecaterina
anex07maia
DANIELA.I
ene_tatiana@yahoo.com
Indra
otiliat
tinti
IoanaMarin
corilex
diada
geo
clauditzuka
MagdaMarin
marlene_r
Floren
luminitza22
ana.ana.ana
piciul
sarthina
Dionisia
aurishta
Alenia
danire
michelinebeaulieu
zmz
maravela lucia florina
Cristina-Elena
gevelegia
sybex
myky7robc
emilia-elena
greieras
i.xell
valentinadof
gabi1972
Admina
ema
afilimonb
carmenzoe
Gabica
epurach
Buburuza
vilcris
Alayna
Teima
medeira
1icool
alice07
buica
Floric
danadinu
CarmenClaudia
aidil
geanina_scumpica
alexandrageoo
Adelle23
criston84
iriclau
loo.lory
nona sofia
ileanagal
tomari
Dora24
Panea Laura
zucchina
rosita
Karina33
Daniela1982
barbin
cristina-oana
MihaelaT
85 participanți
Pagina 4 din 9
Pagina 4 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - IV
vreau si eu sa adaug ceva: nu e chiar asa de simplu de modificat, din tipar de pantaloni, un tipar de fusta, pentru ca la pantaloni, partea din fata este mai ingusta decat spatele, pe cand la fusta e tocmai invers; deci nu e suficient sa tragi linie dreapta pe mijloc. pe de alta parte, si eu sustin ideea lui carmen, tiparul de baza pentru fusta este cel mai simplu de desenat de la zero.
afilimonb- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 251
Varsta : 37
Localizare : iasi
Data de inscriere : 23/03/2011
Eu am mutat postarea pentru că nu are ce căuta aici fiind link-uri, nu tipare construite de noi. Era simplu să faci clik şi să te uiţi în lista ta cu postări.
Le mut acolo unde le este locul.
Le mut acolo unde le este locul.
OK Vad ca ma "scuturi" bine. Dar tu unde le-ai mutat prima data?
Macar sa le fi mutat de la inceput la" Resurse si linkuri pt croitorie" si nu la "mamicile" care croitoresc Ca eu daca vreau sa fac un tipar nu caut la subiecte cu haine de plozi, constructia de tipare pt adulti
Iar in titlul topicului nu apare scris "tipare construite de noi" ci "constructia tiparelor (explicatii si scheme)" Fiind filmulete care explica constructia de tipare si existand un topic pe tema asta le-am pus acolo Eu m-am gandit la fetele care nu au vazut niciodata cum se face un tipar si care ar avea astfel o orientare
Macar sa le fi mutat de la inceput la" Resurse si linkuri pt croitorie" si nu la "mamicile" care croitoresc Ca eu daca vreau sa fac un tipar nu caut la subiecte cu haine de plozi, constructia de tipare pt adulti
Iar in titlul topicului nu apare scris "tipare construite de noi" ci "constructia tiparelor (explicatii si scheme)" Fiind filmulete care explica constructia de tipare si existand un topic pe tema asta le-am pus acolo Eu m-am gandit la fetele care nu au vazut niciodata cum se face un tipar si care ar avea astfel o orientare
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2930
Varsta : 52
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Nu te scutur deloc şi nici n-am scuturat pe cineva, am făcut observaţii destul de pertinente când anumite greşeli se tot repetau.
Am simţul răspunderii şi din acest motiv scriu acum, aici.
Am mutat la Mamicile pricepute croitoresc - link-uri utile catre tipare pentru că citisem clar link-uri utile catre tipare nu am fost atentă la partea cu mămici pricepute croitoresc. Am greşit că am mutat acolo şi din acest motiv am mutat a doua oară la resurse. Prima data mi s-a părut locul cel mai potrivit.
Mutând postarea la Resurse şi lik-uri nu va mai trebui să cauţi printre construcţia tiparelor pentru plozi atunci când ai nevoie.
Din punctul meu de vedere, consider că acolo e locul potrivit pentru filmuleţele de pe youtube care pot fi căutate de doritori/doritoare.
Am simţul răspunderii şi din acest motiv scriu acum, aici.
Am mutat la Mamicile pricepute croitoresc - link-uri utile catre tipare pentru că citisem clar link-uri utile catre tipare nu am fost atentă la partea cu mămici pricepute croitoresc. Am greşit că am mutat acolo şi din acest motiv am mutat a doua oară la resurse. Prima data mi s-a părut locul cel mai potrivit.
Mutând postarea la Resurse şi lik-uri nu va mai trebui să cauţi printre construcţia tiparelor pentru plozi atunci când ai nevoie.
Din punctul meu de vedere, consider că acolo e locul potrivit pentru filmuleţele de pe youtube care pot fi căutate de doritori/doritoare.
Ai simtul raspunderii dar nu si pe cel al logicii
Daca exista topic pe tema tiparelor, in plus cu scheme si explicatii tu il muti la "Resurse si linkuri..." unde eu ma astept sa gasesc explicatii si tutoriale despre punerea unui fermoar, executarea unei butoniere, a unui tiv rulat, folosirea unui tip de ata etc Ca sa nu mai spun ca afirmi ca la "Constructia tiparelor" e vorba de tiparele noastre(nu scrie nicaieri asa ceva) Pai ca sa-ti prezint tiparul meu, trebuie sa plec de la un tipar de baza pe care ar trebui sa stiu sa-l fac Cum sa-l fac daca eu nu am nici o idee? De asta le-am postat acolo
Dar fie cum vrei tu daca asta te face sa te simti bine
Daca exista topic pe tema tiparelor, in plus cu scheme si explicatii tu il muti la "Resurse si linkuri..." unde eu ma astept sa gasesc explicatii si tutoriale despre punerea unui fermoar, executarea unei butoniere, a unui tiv rulat, folosirea unui tip de ata etc Ca sa nu mai spun ca afirmi ca la "Constructia tiparelor" e vorba de tiparele noastre(nu scrie nicaieri asa ceva) Pai ca sa-ti prezint tiparul meu, trebuie sa plec de la un tipar de baza pe care ar trebui sa stiu sa-l fac Cum sa-l fac daca eu nu am nici o idee? De asta le-am postat acolo
Dar fie cum vrei tu daca asta te face sa te simti bine
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2930
Varsta : 52
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Ema, te rog sa te uiti prin acest subiect si prin Resurse si link-uri, aleator, prin cateva pagini. Vei vedea ca la Resurse sunt mult mai multe link-uri folositoare, decat la acest subiect. Aici discutam de genul: cum fac tipar pentru X, va rog da-ti-mi explicatiile Y si e mai mult discutie, decat link-uri. Ce ai postat tu sunt link-uri (foarte bine prganizate, apropo) si era pacat sa se piarda aici, intre atatea dialoguri.
Ca dovada, mesajul tau a primit un feedback foarte bun, la acel subiect.
Ca dovada, mesajul tau a primit un feedback foarte bun, la acel subiect.

Cum fac un tipar ptr o caciula simpla?
Sa va zic ce as vrea sa reusesc : sa pun in interiorul caciulilor crosetate material polar.Ptr asta ar trebui sa croiesc o caciula simpla sa o atasez prin coasere.
Ma puteti ajuta?
Multumesc.
Sa va zic ce as vrea sa reusesc : sa pun in interiorul caciulilor crosetate material polar.Ptr asta ar trebui sa croiesc o caciula simpla sa o atasez prin coasere.
Ma puteti ajuta?
Multumesc.
gabi1972- Junior
-
Numarul mesajelor : 375
Varsta : 50
Localizare : cluj
Data de inscriere : 26/07/2012
Voi incerca singura, sa vad ce iese.
Vreau sa-mi fac o pereche de pantaloni ca am un cupon de stofa.
Ma gandesc sa intorc pe dos o pereche gata facuti si sa ii folosesc drept tipar.
La mine asta e greu sa croiesc corect, mai ales clinul acela dintre picioare, ca in rest stiu sa le cos/asamblez.
Vreau sa-mi fac o pereche de pantaloni ca am un cupon de stofa.
Ma gandesc sa intorc pe dos o pereche gata facuti si sa ii folosesc drept tipar.
La mine asta e greu sa croiesc corect, mai ales clinul acela dintre picioare, ca in rest stiu sa le cos/asamblez.
myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 58
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Myky,ca sa poti croi dupa alti pantaloni e necesar sa-i descosi intai,altfel risti sa-ti dea cu rest cand vei coase.Si mai e o chestie la pantaloni,partile din spate se croiesc mai scurte si se intind cu fierul de calcat pe o anumita portiune pana devin egale cu partile din fata.Ia o revista burda si vezi poate gasesti vreun tipar care-ti convine.Succes!
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 46
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
valentinadof a scris:Si mai e o chestie la pantaloni,partile din spate se croiesc mai scurte si se intind cu fierul de calcat pe o anumita portiune pana devin egale cu partile din fata.
What??

i.xell- Senior
-
Numarul mesajelor : 611
Localizare : between cities
Data de inscriere : 29/10/2010
eu stiam ca cele din fata sunt mai scurte, acolo la abdomen, dar ma insel?
-
Executie tipare
Sunt multe chestii de discutat dar suntem off topic,eu ma refeream la portiunile dintre picioare ale partilor din spate ale pantalonului.Alea se intind cu fierul de calcat, eu asa fac dupa explicatiile din burda.
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 46
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
valentinadof, ce m-ai speriat cu explicatia ta, ca spatele la pantalon e mai scurt.
i.xell, de fapt, se are in vedere altceva, de la linia genunchiului in jos, partile, ca si lungime sunt egale. De la genunchi in sus, pana la linia turului (crotch line), spatele e un pic mai scurt, si, da, la calcat trebe intins, insa nu foarte mult. Si se intinde, pentru ca linia de unire, sa zic asa, intre craci, la fata este mai dreapta, iar la spate mai curbata. Trebe ca, aceasta curba sa ajunga cat e lungimea de la partea din fata.
myky7robc, ce inseamna la abdomen? Daca e vorba de linia taliei, da, pentru o figura normala, linia e mai "scobita", si da mai scurta. Dar, si e un mare "dar", daca figura are un abdomen proeminent, (grasunea), atunci ca sa acoperi abdomenul si sa se aseze linia taliei corect, aceasta nu va mai fi scobita, si posibil va fi mai mare (inalta) decat la spate.
i.xell, de fapt, se are in vedere altceva, de la linia genunchiului in jos, partile, ca si lungime sunt egale. De la genunchi in sus, pana la linia turului (crotch line), spatele e un pic mai scurt, si, da, la calcat trebe intins, insa nu foarte mult. Si se intinde, pentru ca linia de unire, sa zic asa, intre craci, la fata este mai dreapta, iar la spate mai curbata. Trebe ca, aceasta curba sa ajunga cat e lungimea de la partea din fata.
myky7robc, ce inseamna la abdomen? Daca e vorba de linia taliei, da, pentru o figura normala, linia e mai "scobita", si da mai scurta. Dar, si e un mare "dar", daca figura are un abdomen proeminent, (grasunea), atunci ca sa acoperi abdomenul si sa se aseze linia taliei corect, aceasta nu va mai fi scobita, si posibil va fi mai mare (inalta) decat la spate.
afilimonb- Ucenic
-
afili,ai inteles f bine, da e vb de ,,grasunea'', ca asa-i modelul.
Rog frumos : Cine poate sa imi faca un tipar de pantaloni din stofa pt iarna, daca ii dau dimensiunile?
Rog frumos : Cine poate sa imi faca un tipar de pantaloni din stofa pt iarna, daca ii dau dimensiunile?

-
Ma-ti facut sa zimbesc, auzi, grasunea, ce dragut ai spus.Foarte dragut!
Am facut o data pantaloni si chiar iam purtat cu drag si o perioada destul de mare. Materialul era sintetic dar arata ca matasea, se spala bine ,nu se calca..erau ok. Dar la cusut la cusatura lunga pe craci in jos, ma refer, una din parti nu-mi mai amintesc care a ramas mai lunga, si ,da mi-am mai facut si niste pantraloni de pijama, care tot asa mi-au iesit , dar de vdesteapta ce am fost, am indreptat cu foarfeca. O sa mai incerc cindva, si o tin cont de explicatiile voastre.Mersi mult.
Am facut o data pantaloni si chiar iam purtat cu drag si o perioada destul de mare. Materialul era sintetic dar arata ca matasea, se spala bine ,nu se calca..erau ok. Dar la cusut la cusatura lunga pe craci in jos, ma refer, una din parti nu-mi mai amintesc care a ramas mai lunga, si ,da mi-am mai facut si niste pantraloni de pijama, care tot asa mi-au iesit , dar de vdesteapta ce am fost, am indreptat cu foarfeca. O sa mai incerc cindva, si o tin cont de explicatiile voastre.Mersi mult.
greieras- Senior
-
Numarul mesajelor : 788
Varsta : 66
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 04/03/2010
Fetele, sper ca regula asta cu cusatura care trebuie sa fie mai scurta la partea din spate decat la cea din fata, nu e valabila pentru toate cazurile, nu? Ca eu mi-am construit un tipar de pantalon dupa o carte (dupa care inca nu am croit), si citind discutia voastra am dat fuga sa compar portiunea aceea. Este fix pe fix ca lungime.
Myky, pana gasesti o doritoare sa iti construiasca tipar, poti sa iti incerci mana si singura, vezi ca a pus Maistra niste instructiuni pe aici pe Forum. Cum ziceam mai sus, eu m-am asezat intr-o seara si mi-am construit tiparul pe masurile mele, si mi-a luat in jur de o ora. Si mi-a si placut! Bine, mai ramane de vazut cum arata pantalonul croit dupa el, ca am citit ca nu e o garantie ca iti va iesi pantalonul turnat, chiar daca ai tipar construit pe masurile tale. Tot mai sunt cazuri cand e nevoie de ajustari, in functie de conformatia fiecaruia. Dar macar stii ca ti l-ai facut tu, cu atentie la detalii, si nu ramai cu frustrarea ca ti l-a facut altcineva si nu te-a nimerit.
Parerea mea
Myky, pana gasesti o doritoare sa iti construiasca tipar, poti sa iti incerci mana si singura, vezi ca a pus Maistra niste instructiuni pe aici pe Forum. Cum ziceam mai sus, eu m-am asezat intr-o seara si mi-am construit tiparul pe masurile mele, si mi-a luat in jur de o ora. Si mi-a si placut! Bine, mai ramane de vazut cum arata pantalonul croit dupa el, ca am citit ca nu e o garantie ca iti va iesi pantalonul turnat, chiar daca ai tipar construit pe masurile tale. Tot mai sunt cazuri cand e nevoie de ajustari, in functie de conformatia fiecaruia. Dar macar stii ca ti l-ai facut tu, cu atentie la detalii, si nu ramai cu frustrarea ca ti l-a facut altcineva si nu te-a nimerit.
Parerea mea

rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
afilimonb a scris:valentinadof, ce m-ai speriat cu explicatia ta, ca spatele la pantalon e mai scurt.
Thank u ptr detaliere Afilimon!

Multumesc inca o data ptr lamuriri!
i.xell- Senior
-
Numarul mesajelor : 611
Localizare : between cities
Data de inscriere : 29/10/2010
Rosita, sa stii ca m-am gandit si eu la asta, dar inafara de pantaloni pijama, unde fata=spate si betelia pt elastic, pt flacaul meu cel mic, nu am facut altceva singura si mi-e sa nu stric stofa.

-
Buna seara ...eu la serviciu fac sabloane de intim acum...pe manechin din hartie,masor bibilesc,apoi digitalizez sablonul si il modific in calculator...ca sa nu stricati stofa se poate face prima data dintr-o captuseala ...la pantaloni insa nu e spatele mai scurt ...da impresia ca este dar se masoara laterale fata spate ...trebuie sa fie egale...interioarele se masoara si ele fata spate egale...spatele are curbura aceeia dupa forma fundului iar fata are ptr slit care se poate croi direct sau se poate atasa slitul prin cusatura...iar cu calcatul ca sa intindem ,nu stiu ce sa spun,el trebuie sa pice drept finut din cusaturi..
PS eu cand am nevoie de un desen ceva ....conectez calculatorul la televizor si maresc din calculator la masurile dorite si copii dupa ecranul televizorului pe hartie...sau ridic patul in sus cu cricul de la masina....

emilia-elena- Ucenic
- Numarul mesajelor : 218
Varsta : 42
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012
Am gasit explicatiile danielei, fosta ,,maistra".
Apropo, pe unde mai esti Daniela, sefa cu croitul?Ce mai faci, de nu mai dai pe-aici pe la noi?
Apropo, pe unde mai esti Daniela, sefa cu croitul?Ce mai faci, de nu mai dai pe-aici pe la noi?
-
sybex- Ucenic
- Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Data de inscriere : 10/12/2010
De obicei modelele astea sunt taiate in talie pentru a putea increti in asa fel incat sa se formeze cutele alea oblice.
Uite de pe leko un model, si cu tipar, unde se vede cam cum este tiparul construit.
TIPAR ROCHIE
In privinta finisajului, la gat pare a fi bentita adaugata, iar la rascroieli poate fi si tiv dublu, depinde de materialul cu care lucrezi.
Uite de pe leko un model, si cu tipar, unde se vede cam cum este tiparul construit.
TIPAR ROCHIE
In privinta finisajului, la gat pare a fi bentita adaugata, iar la rascroieli poate fi si tiv dublu, depinde de materialul cu care lucrezi.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
sybex, vrei sa incerci tu sa modelezi tiparul rochitei din tiparul de baza? eu as face un tutorial pe aceasta tema, imi place si mie rochita; doar ca nu prea am timp si o sa imi ia cel putin o sapt .
Eu tot zic ca are cusatura in talie, care e ascunsa de brau.
Eu tot zic ca are cusatura in talie, care e ascunsa de brau.
afilimonb- Ucenic
-
As cam incerca.
Sunt indragostita de aceasta rochie. Problema principala este insa lipsa timpului. Totusi, voi lucra atat cat timpul imi permite si voi face poze in toate etapele realizarii.

sybex- Ucenic
- Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Data de inscriere : 10/12/2010
Buna ziua , astazi am avut placerea de a descoperi acest fórum care este minunat , dorec sa confectionez o bluza barbateasca model DACIC , ma puteti ajuta cu un tipar, sunt incepatoare in ale croitoriei , cred ca este vorba de camasa simpla dreapta cu despicaturi laterale , mineca fara rascroiala si la git incheiata cu un siret . Multumesc de intelegere
gevelegia- helper
-
Numarul mesajelor : 1
Varsta : 53
Localizare : spania
Data de inscriere : 23/02/2014
Pagina 4 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
» Constructia tiparelor-explicatii si scheme
» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - III
» Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
» Mileuri si dantele crosetate
» Constructia tiparelor-explicatii si scheme
» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - III
» Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
» Mileuri si dantele crosetate
Pagina 4 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ornamente de Pasti
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Despre noi
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Jucarii crosetate
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)