Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - IV
+81
mlizeta
gabriela1554
Cupydonitza
bella2013
Fancy-
MirelaAngela
stefy00
IsabellaLV
marina40
LRodica
raluca ecaterina
anex07maia
DANIELA.I
ene_tatiana@yahoo.com
Indra
otiliat
tinti
IoanaMarin
corilex
diada
geo
clauditzuka
MagdaMarin
marlene_r
Floren
luminitza22
ana.ana.ana
piciul
sarthina
Dionisia
aurishta
Alenia
danire
michelinebeaulieu
zmz
maravela lucia florina
Cristina-Elena
gevelegia
sybex
myky7robc
emilia-elena
greieras
i.xell
valentinadof
gabi1972
Admina
ema
afilimonb
carmenzoe
Gabica
epurach
Buburuza
vilcris
Alayna
Teima
medeira
1icool
alice07
buica
Floric
danadinu
CarmenClaudia
aidil
geanina_scumpica
alexandrageoo
Adelle23
criston84
iriclau
loo.lory
nona sofia
ileanagal
tomari
Dora24
Panea Laura
zucchina
rosita
Karina33
Daniela1982
barbin
cristina-oana
MihaelaT
85 participanți
Pagina 5 din 9
Pagina 5 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Cristina-Elena- helper
-
Numarul mesajelor : 62
Localizare : Roman
Data de inscriere : 08/06/2010
afilimonb- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 251
Varsta : 37
Localizare : iasi
Data de inscriere : 23/03/2011
Re: Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - IV
Ana, iti multumesc frumos pentru tutorial. In weekend aplic etapele prezentate de tine. Astept cu nerabdare si modelarea fustei.
Este o rochie superba pentru ocazii speciale.
Este o rochie superba pentru ocazii speciale.
sybex- Ucenic
- Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Data de inscriere : 10/12/2010
M-am apucat sa imi fac un tipar de sacou. Vreau unul nici prea larg nici prea stramt, asa ca am ales sa fac sablon pentru un sacou cu mai putin adaos de lejeritate, dar cu pense mai putin adanci
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In poza ce am facut-o la carte, e varianta de jos. Varianta de sus are pensele mai adanci, e "classic fit", fata de cel pe care l-am ales eu, "men's style" cica.
Problema mea acum e pozitia penselor. La cel de sus e o pensa pe lina de mijloc, intre fata si spate, dar la cel de jos pensa aia e mutata spre fata cu vreo 3-4cm. Eu cum separ fata de spate? Ma gandeam sa fac princess seams la pensele fata-spate, dar cred ca pentru proba e mai usor sa am pense normale.
In poza ce am facut-o la carte, e varianta de jos. Varianta de sus are pensele mai adanci, e "classic fit", fata de cel pe care l-am ales eu, "men's style" cica.
Problema mea acum e pozitia penselor. La cel de sus e o pensa pe lina de mijloc, intre fata si spate, dar la cel de jos pensa aia e mutata spre fata cu vreo 3-4cm. Eu cum separ fata de spate? Ma gandeam sa fac princess seams la pensele fata-spate, dar cred ca pentru proba e mai usor sa am pense normale.
geo- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1384
Varsta : 39
Localizare : Londra
Data de inscriere : 10/03/2009
geo, tu de fapt te intrebi unde-i cusatura laterala care desparte partile fata de spate
Pai, linia asa zisa de laterala, noi insa o s-o numim despartitoare, pe tiparul ales de tine, este cea mai din stanga, de pe ultima ta poza. adica fata o sa fie o ditamai bucatoiul, care include si partea laterala si o mica bucatica din spate. Dar tu poti sa tai si sa faci cusaturi pe orice pensa; poti sa desfaci tiparul in cate bucatele iti convine/place.

afilimonb- Ucenic
-
Mersi, Afi! In viitor vreau sa experimentez cu taiatul si modificatul tiparului. Dar mai intai vreau sa vad ca tiparul construit imi vine bine, si eventual sa fac modificari daca e nevoie, pana vine turnat. Pentru asta ma gandesc ca un tipar clasic (standard?) e cel mai potrivit. Cred ca am sa refac pensele ca in exemplul de sus din carte, dar mai putin adanci.
geo- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1384
Varsta : 39
Localizare : Londra
Data de inscriere : 10/03/2009
Da, geo, pentru inceput, ar fi mai bine tiparul standart, cu pense nu atat de adanci. Oricum, daca o sa vrei mai cambrat, oricand poti sa adancesti pensele 

afilimonb- Ucenic
-
Buna seara,
pentru ca m-am saturat de tiparele din Burda si pentru ca e alta satisfactia cand construiesti ceva plecand doar de la o idee, m-am apucat sa invat sa fac tipare. Binenteles ca au inceput sa apara zeci de intrebari la care nu prea gasesc raspuns nici in cartile de specialitate.
Spre exemplu am un tipar marime medie si as vrea sa-l multiplic, sa am toate marimile. Intr-o carte a lui p. Dragu la maneca imi spune sa adaug sau sa scad cate 1 cm pe fiecare latura iar capul manecii sa-si pastreze forma. E o poza explicativa in carte si nu inteleg de ce in partea de sus a manecii adaug 1 cm pentru o marime mai mare dar nu dintr-un capat in altul ci doar la cel care se prinde de fata. Ca sa nu mai spun ca in partea de jos a manecii nu este adaugat 1 cm. Nu mai inteleg nimic. Stie cineva sa-mi explice cum se multiplica tiparele? daca e nevoie o sa atasez si poza din carte. Oricum eu sunt convinsa ca imi scapa mie ceva. Multumesc de ajutor!
pentru ca m-am saturat de tiparele din Burda si pentru ca e alta satisfactia cand construiesti ceva plecand doar de la o idee, m-am apucat sa invat sa fac tipare. Binenteles ca au inceput sa apara zeci de intrebari la care nu prea gasesc raspuns nici in cartile de specialitate.
Spre exemplu am un tipar marime medie si as vrea sa-l multiplic, sa am toate marimile. Intr-o carte a lui p. Dragu la maneca imi spune sa adaug sau sa scad cate 1 cm pe fiecare latura iar capul manecii sa-si pastreze forma. E o poza explicativa in carte si nu inteleg de ce in partea de sus a manecii adaug 1 cm pentru o marime mai mare dar nu dintr-un capat in altul ci doar la cel care se prinde de fata. Ca sa nu mai spun ca in partea de jos a manecii nu este adaugat 1 cm. Nu mai inteleg nimic. Stie cineva sa-mi explice cum se multiplica tiparele? daca e nevoie o sa atasez si poza din carte. Oricum eu sunt convinsa ca imi scapa mie ceva. Multumesc de ajutor!
maravela lucia florina- helper
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/05/2011
Hei!
Fetelor aveti idee cum s-ar putea face frumusetile astea de "pisoi" si nebuniile astea de rochii (bandage dress) cu care a innebunit lumea? la rochita ma intereseaza mai mult daca aveti idee de unde pot sa iau materialul, benzile si cu ce se cos si cum se masoara (stiu ca rolul lor e sa se intinda cand imbraci rochia deci nu cred ca se face la masurile normale).
Fetelor aveti idee cum s-ar putea face frumusetile astea de "pisoi" si nebuniile astea de rochii (bandage dress) cu care a innebunit lumea? la rochita ma intereseaza mai mult daca aveti idee de unde pot sa iau materialul, benzile si cu ce se cos si cum se masoara (stiu ca rolul lor e sa se intinda cand imbraci rochia deci nu cred ca se face la masurile normale).
zmz- helper
- Numarul mesajelor : 17
Localizare : buzau
Data de inscriere : 27/02/2014
geanina_scumpica- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 226
Localizare : arad
Data de inscriere : 01/06/2010
Aveti idee de un tipar de rucsac mai complex?
Caut in site acum,pe net nu am gasit ce vreau.
Multumesc.
Caut in site acum,pe net nu am gasit ce vreau.
Multumesc.
michelinebeaulieu- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1217
Varsta : 56
Data de inscriere : 11/09/2011
Buna fetelor! Va urmaresc de ceva timp activitatea si va felicit pentru talent si indemanare! Eu sunt incepatoare...dar as vrea tare mult sa invat...as dori sa-mi fac o fusta semiclos...am cautat explicatii...pentru ca as vrea sa-mi fac sngura tiparul...si am gasit...in trei surse diferite trei metode diferite pentru stabilirea liniei taliei..respectiv 1/4 din circmferinta taliei plus 5, apoi CT : 3 -1,5, apoi jumatate din CT...! Care este corecta?...nu as vrea sa o dau in bara din prima! Ultima este fusta clos? Dar celelalte doua? Imi iese diferenta de 1 cm! Sper sa-mi raspunda cineva....! Multumesc!
danire- helper
- Numarul mesajelor : 25
Data de inscriere : 21/05/2014
cauta la "resurse si link-uri pt.croitorie". Chiar ieri a pus cineva un link pentru fuste semiclos.
Alenia- helper
-
Numarul mesajelor : 24
Localizare : undeva in ro
Data de inscriere : 28/06/2010
Si ce fac daca nu am material dublu lat..cum se poate faceo fusta semiclos lunga din material de150?
danire- helper
150 cm latime este dublu lat! Cat de lunga vrei sa fie fusta, daca zici ca nu se incadreaza?
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Data de inscriere : 18/04/2010
90 de cm...mie croitoreasa mi-a dat asa material dublu lat...eu credeam ca e cel de 240....( v-am spus...sunt ultra mega incepatoare) 180cm....!
danire- helper
Cel de 2.40 este pentru lenjerii sau decoratiuni interioare! 1.50 latime ti-ajunge pentru un semiclos de 90.Trebuie facut un calcul, ca sa vstii ce lungime este necesara (cel mult 3m)
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Data de inscriere : 18/04/2010
Dau cu capul aici
si poate ma duc si la Balaceanca. De doua zile incerc sa fac tipar pe hartie prima data, cu noile masuri ale fetei, pentru o rochie cu umar chimono (sa nu-i adaug prin cusatura capul de maneca).
Problema este pe linia bustului unde in toate cartile se adauga 4 cm pentru lejeritate - dupa construirea tiparului la bust iese mult plus, inclusiv pe linia de lungime a rascroiturii. Am incercat sa adaug doar 2 cm dar, daca la spate tiparul e stas, la fata sunt pe minus fata de masuratori (bust si talie)
Stiu ca se mai ajusteaza la proba dar dupa masuri si calcule ar trebui sa corespunda la final cu masurile luate, eventual cu o marja mica de diferenta.
Multumesc anticipat pentru orice indrumare

Problema este pe linia bustului unde in toate cartile se adauga 4 cm pentru lejeritate - dupa construirea tiparului la bust iese mult plus, inclusiv pe linia de lungime a rascroiturii. Am incercat sa adaug doar 2 cm dar, daca la spate tiparul e stas, la fata sunt pe minus fata de masuratori (bust si talie)

Multumesc anticipat pentru orice indrumare

tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
tomari , ai facut tipar pe hartie intai pentru bluza normala, nu direct pt. rochie chimono ?
Dionisia- Senior
-
Numarul mesajelor : 537
Varsta : 52
Localizare : de pe aici
Data de inscriere : 21/11/2008
danire- helper
Eu zic ca sunt 2 dreptunghiuri cusute si incretite.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Tomari pune o poza ceva ca nu-mi dau seama ce anume nu-ti iese. Asta daca n-ai gasit deja solutia...
Dionisia de obicei bordura are aceeasi croiala cu restul fustei, asta daca nu e vorba de aspectul de volan unde se poate modifica croiala.
Danire fustele alea sunt cel mult evazate (trapez) daca nu doar dreptunghi incretit.
Am facut gresala sa dau zoom sa vad tivul (iti poate da detalii despre cum este croita) si m-am ingrozit in ce hal arata cusatura aia. Oare cele nepozate pe manechin or fi fost mai bine cusute?

Dionisia de obicei bordura are aceeasi croiala cu restul fustei, asta daca nu e vorba de aspectul de volan unde se poate modifica croiala.
Danire fustele alea sunt cel mult evazate (trapez) daca nu doar dreptunghi incretit.
Am facut gresala sa dau zoom sa vad tivul (iti poate da detalii despre cum este croita) si m-am ingrozit in ce hal arata cusatura aia. Oare cele nepozate pe manechin or fi fost mai bine cusute?

Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
maravela lucia florina a scris:Buna seara,
uite aici, ce a pus ucenicool:
"Pun un link catre o carte, cred eu, utila: Petrache Dragu - Moda, tipare, multiplicari
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , pag.77, 78 :
daca vrei un tipar pentru maneca mai mare (cu 1 marime): adaugi pe laterale cate 1 cm (deci 2 cm in total, la largime) , la capul manecii adaugi 1 cm- in partea cea mai de sus, apoi desenezi urmarind conturul manecii (deci vei micsora adaosul spre laterale),sa-si pastreze forma , iar la lungimea manecii adaugi cat iti trebuie, cat e mana de lunga: 1 cm sau mai mult !
Dionisia- Senior
-
dionisia, ms
f buna si cartea asta.

myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 59
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Pagina 5 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
» Constructia tiparelor-explicatii si scheme
» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - III
» Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
» Mileuri si dantele crosetate
» Constructia tiparelor-explicatii si scheme
» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - III
» Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
» Mileuri si dantele crosetate
Pagina 5 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Lumanari sculptate manual
» Ornamente de Craciun - 6
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)