Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyAstazi la 11:26 am Scris de ema

» Ornamente de Craciun - 6
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyIeri la 9:37 am Scris de Dorulet

» Lumanari sculptate manual
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyJoi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin

» Frivolite - cap 7
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyLun 20 Noi 2023, 10:15 am Scris de Dorulet

» Scoala de croitorie (15)
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyVin 17 Noi 2023, 9:04 pm Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyJoi 16 Noi 2023, 10:35 am Scris de LRodica

» Pirogravura
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyDum 12 Noi 2023, 10:09 am Scris de Dorulet

» Despre noi
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyJoi 02 Noi 2023, 8:29 am Scris de diada

» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyDum 15 Oct 2023, 9:54 pm Scris de mlizeta

» Mobilier homemade (2)
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyLun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica

» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyVin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada

» Hyundai 668
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyJoi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica

» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyDum 13 Aug 2023, 6:15 pm Scris de LRodica

» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyDum 30 Iul 2023, 2:57 pm Scris de vlad_mom

» Din materiale reciclabile 6
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyDum 30 Iul 2023, 2:53 pm Scris de vlad_mom

» Constructie tipare lenjerie intima
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptySam 29 Iul 2023, 8:49 pm Scris de mlizeta

» Florile din gradina mea(2)
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptySam 29 Iul 2023, 7:26 pm Scris de mlizeta

» Modelaj din lut
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptySam 29 Iul 2023, 6:59 pm Scris de mlizeta

» Rochie banchet
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyMier 28 Iun 2023, 9:04 pm Scris de romi2000

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 EmptyDum 18 Iun 2023, 10:48 pm Scris de Ligia Capasso

Probleme tehnice (masini de cusut) 3

+89
vochita
ramona4u
cookie82
Rimmelle
cristi970
afilimonb
Gabriela Sandu
miuta
bubu85
alban andreea
ChrisReeana
anc@
cory74
Anita_Cristal
negrutik
denissa rotaru
gobelin
ancabanu
Elspethalexia
marian dmm
Admina
Mustaciosul
despina13cucli
marianamihaila
alinuta96
emmancita
-iulia-
ema
luminita_14
Mickey
gabriela1554
andreea106
Lucia Ro
ancuta1967
biribishpampela
madalina23
Chirrox13
Carla M
Panea Laura
rheea
Gerlinde13
sybex
aidil
castoras
Aylinne
sperverpal
alice07
leia
dademy
Dorulet
barbin
wonderful_leave
Small_Duck
geanina_scumpica
Floric
pfloricica
dansdk
crystyna_1226
dora3mira
Ionescu Sina
loo.lory
Karina33
nichita
tomari
MihaelaT
feliciabv
diada
alina-mihaela
alexandra_bogdan
stejara
Adelle23
adyd94
criston84
lorellay
geo
aurishta
izvorul_noptii
pisi
rosita
aurelia.c
Gabiuta
alina.zano
greieras
geany
MagdaMarin
valentinacoca
danae
stanescu.iulia@yahoo.com
bubutza
93 participanți

Pagina 4 din 12 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 Empty Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 3

Mesaj Scris de Karina33 Vin 10 Aug 2012, 10:46 pm

stejara a scris:Se poate folosi de aceeasi dimensiune,dar tehnic vorbind, trebuie sa stii reglajul foarte bine, de aceea se recomanda o minima diferenta, ,trage""altfel masina,nu stiu cat de bine stapaniti reglajul masinii,si trebuie curatate mereu de scame,si unse cu ulei fin.la servici folosim ate de diverse grosimi, nu insir aici, coasem incaltaminte. hug kiss

Exact: coaseti incaltaminte si atunci aveti pentru fata ata cerata si pe dos ata simpla, probabil, ca nu stiu ce fel de incaltaminte lucrati.

Crede-ma ca la cat cos nu folosesc ate diferite sus-jos, ba chiar incerc sa folosesc ata de la aceeasi firma, verificata in timp, ca sa nu ma intalnesc cu cazuri de ata netoarsa corect, de noduri sau altele.

Ideea e ca pentru fiecare material sa se faca inainte verificarea si reglarea cusaturii.

Ii spui fetei sa foloseasca un ac mai gros?!? De ce? Ca sa-si gaureasca materialul degeaba? Acul trebuie potrivit, la fel, cu materialul si ata folosita.
Karina33
Karina33
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 Empty Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 3

Mesaj Scris de rosita Vin 10 Aug 2012, 10:52 pm

Stejara, dupa ce ti-am scris un pic mai sus, m-am gandit ca nici la hainele de gata, cumparate de la magazin, n-am remarcat vreodata ca atele sa fi fost de grosimi diferite pe cele doua fetze ale cusaturii. E drept, ca nici nu m-am uitat intentionat la toate cusaturile.

Acum vad ca tu zici ca tu lucrezi in ind. de incaltaminte, si eu cred ca e diferita treaba fata de imbracaminte.

PS: vad ca ti-a raspuns si Karina intre timp
rosita
rosita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de loo.lory Sam 11 Aug 2012, 12:36 pm

Buna ziua, am si eu o problema.... am reglat masina pentru a increti si nu mai stiu la cat sa tensionez aata si care e pasul ca sa cos normal Sad. Ma ajuta cineva ??
loo.lory
loo.lory
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 45
Varsta : 31
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 14/11/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Karina33 Sam 11 Aug 2012, 12:44 pm

loo.lory a scris:Buna ziua, am si eu o problema.... am reglat masina pentru a increti si nu mai stiu la cat sa tensionez aata si care e pasul ca sa cos normal Sad. Ma ajuta cineva ??

Ai nevoie de memorie suplimentara la varsta ta sau vrei sa vina una dintre noi sa invarta de buton pana nimereste reglarea corecta? zid zid zid
Karina33
Karina33

feminin
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Probleme tehnice (masini de cusut) 3 - Pagina 4 Empty masinile mele de cusut rup ata si o aduna sub material

Mesaj Scris de Ionescu Sina Dum 12 Aug 2012, 5:49 am

Masina mea de cusut imi rupe ata sau o bate sub material fara a mai marge inainte. Stiu ca eu sunt cea care gresesc deoarece a mers f bine cu o zi inainte pana i-am schimbat ata si materialul. De asemenea am mai folosit si alte masini de cusut si se pare ca "am acelasi talent" zid sa le fac sa se blocheze - bazaie si nu mai misca nimic. Acum am o masina de cusut AEG 11220 (apropos cine are un manual de utilizare/instructiuni de orice fel sau o adresa de unde sa le descarc si le poate furniza o rog sa o faca).
In speranta ca nu ati plecat cu toatele in concediu si se va mai gasi cineva sa ma sfatuiasca si pe mine - va multumesc anticipat!
Ionescu Sina
Ionescu Sina
helper
helper

Numarul mesajelor : 1
Localizare : Tg-Jiu
Data de inscriere : 12/08/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de stejara Dum 12 Aug 2012, 1:41 pm

Problema sta in felul urmator, si-n textile exista ace mai subtiri, mai groase, depinde si de ata cu care lucrati, in incaltaminte se lucreaza cu acelasi gen de ata si la suveica si la ac, difera uneori asa cum am spu, grosimea, dar daca altfel nu permite masina pe moment, poate incerca ce i-am spus, si doar nu va pune cel mai gros ac posibil, ci unul cu masura mai mare, nu stiu sa-ti explic clar, daca are de 75 sa puna de 80,e mica diferenta deci nu va strica materialul decat daca nu reuseste tensionarea, in fine, daca se teme sa riste, de ce nu regleaza pe o bucatica de deseu masina, ca asa se procedeaza, nu direct pe ce vrei sa cosi.Dar pentru linistea tuturora, chemati mecanicul,succes kiss

Ultima editare efectuata de catre stejara in Dum 12 Aug 2012, 2:56 pm, editata de 1 ori
stejara
stejara
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 548
Varsta : 53
Localizare : judetul iasi
Data de inscriere : 24/06/2012

http://cretucarmen.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de loo.lory Dum 12 Aug 2012, 2:52 pm

Am strans surubelul de la suveica si am rezolvat problema !! Multumesc oricum pentru raspuns
loo.lory
loo.lory
helper
helper

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de stejara Dum 12 Aug 2012, 3:41 pm

Hei ce bine era sa mi se fi citit cu atentie postarea, de tensionare vorbesc mereu , e cea mai frecventa problema, si atentia ca daca se desfileteaza complet surubelul de la suveica risti sa-l pierzi, ba sa mai si rupi penita si sa blochezi masina, succes,alte sfaturi nu mai dau ca deh,sunteti obraznice si nu invatati ce e cu tensionarea atelor.. wink (am glumit)si mai cititi si o postare mai veche si vedeti ca am spus sa verificati mereu atente masinile. kiss
stejara
stejara
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 548
Varsta : 53
Localizare : judetul iasi
Data de inscriere : 24/06/2012

http://cretucarmen.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de dora3mira Lun 13 Aug 2012, 5:37 pm

Am primit aceasta masina fara cartea tehnica si cateva zile bune am tot incercat sa dau de urma ei...
Ca atare, cand Johnas mi-a trimis pdf-ul mi-am spus - ok, e randul tau sa o daruiesti celor ce nu o au...
Deci... va las o adresa de mail - oofff - abia peste 7 zile am voie ...- cine o doreste ma poate contacta si o va primi cat mai iute cu putinta ! Lasa ca trec repejor si revin - asta e clar - promisiunea e datorie curata !
Sa aveti parte de imaginatie, indemanare, spor si mai ales bucuria de a-i face fericiti pe toti cei care au parte de creatiile voastre !
Mirela
cusut

Vai ! Am uitat sa precizez - MASINA DE CUSUT NICOLETA !
dora3mira
dora3mira
helper
helper

Numarul mesajelor : 2
Localizare : Galati
Data de inscriere : 13/08/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Lun 13 Aug 2012, 6:09 pm

sa inteleg ca o donezi? sa-i schimb destinatia, o mutam la b.azar.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7348
Varsta : 44
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de MagdaMarin Lun 13 Aug 2012, 9:37 pm

Cred ca e vorba doar de dat celor interesate PDF-ul cu cartea masinii Nicoleta. wink

Magda Marin
Ce cos eu
Conservarea alimentelor in bucatarie
MagdaMarin
MagdaMarin
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 5512
Localizare : La volan(ta)ul masinii de cusut
Data de inscriere : 15/11/2009

https://picasaweb.google.com/115072338271267453701/HaineNoiDeCal

Sus In jos

Mesaj Scris de geo Mar 14 Aug 2012, 10:14 am

feliciabv a scris:te-as ruga Geo daca poti sa ma ajuti cu o persoana de contact din Brasov
iti multumesc frumos
Incercand sa aflu numarul domnului, am aflat ca el repara numai pentru masini industriale, in fabricute. Imi pare rau ca v-am dat informatii gresite Sad
geo
geo
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1384
Varsta : 39
Localizare : Londra
Data de inscriere : 10/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de criston84 Mar 14 Aug 2012, 12:44 pm

stejara a scris: Criston84,pune un ac nitel mai gros, si atentie la fixarea sa in lacas, montarea gresita duce la ruperea atei, si cum am mai spus atentie si la tensionarea atei, si inca ceva ata de la suveica sa fie un pic mai groasa decat cea de la ata

Da am schimbat acul si ata si merge bine deocamdata, sper sa nu mai am probleme:)
Multumesc
criston84
criston84
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 30
Varsta : 39
Localizare : cluj
Data de inscriere : 23/11/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mier 15 Aug 2012, 12:50 am

MagdaMarin a scris:Cred ca e vorba doar de dat celor interesate PDF-ul cu cartea masinii Nicoleta. wink

Cat de tare rade deja ii donam masina femeii rade ma si miram, primul mesaj, donatie rade lol!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7348
Varsta : 44
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de loo.lory Joi 16 Aug 2012, 6:24 pm

Cartea tehnica este o problema si pentru mine , masina am luat-o dintr-un supermarket si cartea am pierdut-o, numele ei este ALASKA
loo.lory
loo.lory
helper
helper

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de crystyna_1226 Vin 17 Aug 2012, 6:06 pm

Buna ziua.Am o masina de cusut Veronica model vechi cu masuta.Mergea bine,pana intr-o zi cand fiind mica si curioasa am inceput sa cos si nestiind ce si cum cred ca am dereglat-o pentru ca nu mai cosea,aduna pur si simplu ata .A venit o cunostiinta care a zis ca stie cum sa o repare,dar mai rau a stricat-o.Nu stiu ce a facut,ce a desfacut,dar nu mai merge transportorul,e blocat.Am uns-o cu ulei special,m-am uitat sa vad daca nu a ramas material sau ata,dar nimic.Mai rau este ca nici nu stiu vreun mecanic care sa repare masini de cusut.De aceea am apelat la cunostiintele d-voastra pentru ca masina nu a mai fost folosita cred ca mai bine de 10 ani,si vazand lucrurile frumoase pe care le faceti,vroiam sa incerc si eu cate ceva....
crystyna_1226
crystyna_1226
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 21
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 20/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Vin 17 Aug 2012, 6:40 pm

In primul rand masina trebuie curatata si unsa de cineva care se pricepe, nu numai pe unde se vede, ci pe la toate angrenajele. Abia apoi iti pori da seama daca are vreo problema. Nefiind folosita atat timp, posibil ca asta sa fie cauza.
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de crystyna_1226 Vin 17 Aug 2012, 8:53 pm

pai imediat dupa ce s-a blocat transportorul mama a desfacut-o si a uns-o si de atunci de mai multe ori a incercat sa vada care ar fi problema,dar nimic.Masina tot timpul era desfacuta si unsa, o folosea foarte des,pentru ca imi facea hainute cand eram mica si stie cate ceva despre masina dar acum chiar nu-i da de capat... Sad
crystyna_1226
crystyna_1226
helper
helper

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de dansdk Vin 17 Aug 2012, 10:06 pm

crystyna_1226, O poza face cat 1000 de cuvinte, modelul Veronica, cred ca e similar cu Ileana, (daca vorbim de masina cu pedala si curea) asadar daca reusesti sa-i faci o poza cu angrenajele de dedesubt, adica cu masina "basculata" (dai cureaua jos de pe roata cu pedala) e posibil sa-mi dau seama. Si mama a patit o problema similara, in sensul ca dintii transportorului nu se ridicau suficient cat sa ...traga materialul. In principiu daca nu se misca ansamblul transportor e posibil sa fie doar slabit un surub sau mai rau sa fie blocat un ax (mai rar) pe o fotografie v-as putea indica ce anume trebuie sa reglati
dansdk
dansdk
helper
helper

masculin
Numarul mesajelor : 35
Varsta : 50
Localizare : valcea
Data de inscriere : 26/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de crystyna_1226 Sam 18 Aug 2012, 10:47 am

dansdk,aici sunt pozele cu masina de cusut

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ultima editare efectuata de catre MagdaMarin in Sam 18 Aug 2012, 2:41 pm, editata de 1 ori (Motiv : Pus linkuri bune la poze)
crystyna_1226
crystyna_1226
helper
helper

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de dansdk Dum 19 Aug 2012, 1:47 am

Sper sa fie de ajutor
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
dansdk
dansdk
helper
helper

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de crystyna_1226 Dum 19 Aug 2012, 10:13 am

Multumesc mult pentru sfaturi,si imediat cum incerc o sa te anunt daca am reusit

intradevar,transportorul trebuia ridicat,dar tot nu se misca inainte si inapoi,numai daca il misc cu mana,arborele care imprima miscarea(4) ramane blocat Sad
crystyna_1226
crystyna_1226
helper
helper

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de dansdk Dum 19 Aug 2012, 4:54 pm

Arborele "4" are o miscare de semirotatie cand invartiti de volanta? adica se-nvarte putin stanga dreapta?

Eventual desfaceti si capacul superior al masinii si vedeti daca la invartirea volantei se misca tija ce actioneaza arborele 4.

Acesta e actionat de o tija care urca prin corpul masinii si care e legata si de un mecanism de schimbare a sensului aici s-ar putea sa fie ceva dereglat.

La modelul Ileana schimbarea sensului de transport se face prin apasarea unui "buton" ce se afla in mijlocul rotitei ce regleaza lungimea pasului

dansdk
dansdk
helper
helper

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de crystyna_1226 Lun 20 Aug 2012, 10:13 am

dansdk,multumesc mult pentru sfaturi si ca v-ati facut timp sa-mi explicati,dar cred ca o sa ma las "pagubasa",pentru ca am incercat pana acum tot.Am desfacut si capacul de deasupra sa vad care ar fi mecanismul(de fapt lucrul asta il fac de fiecare data cand incerc sa-mi dau seama care ar fi problema si ca poate poate reusesc sa-i gasesc "buba").Poate,vreodata,o sa gasesc un mecanic care sa o repare,sau o sa-mi cumpar alta cu prima ocazie.Multumesc inca odata pentru timpul acordat. Merci
crystyna_1226
crystyna_1226
helper
helper

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de dansdk Lun 20 Aug 2012, 2:13 pm

V-ati gandit la cea mai corecta solutie, (cu mecanicul) v-o spune unul care are o gramada de lucruri desfacute in speranta ca le va repara dar care-si asteapta mecanicul sau obstescul sfarsit la .... tomberon.
dansdk
dansdk
helper
helper

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 4 din 12 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB