Probleme tehnice (masini de cusut) 3
+89
vochita
ramona4u
cookie82
Rimmelle
cristi970
afilimonb
Gabriela Sandu
miuta
bubu85
alban andreea
ChrisReeana
anc@
cory74
Anita_Cristal
negrutik
denissa rotaru
gobelin
ancabanu
Elspethalexia
marian dmm
Admina
Mustaciosul
despina13cucli
marianamihaila
alinuta96
emmancita
-iulia-
ema
luminita_14
Mickey
gabriela1554
andreea106
Lucia Ro
ancuta1967
biribishpampela
madalina23
Chirrox13
Carla M
Panea Laura
rheea
Gerlinde13
sybex
aidil
castoras
Aylinne
sperverpal
alice07
leia
dademy
Dorulet
barbin
wonderful_leave
Small_Duck
geanina_scumpica
Floric
pfloricica
dansdk
crystyna_1226
dora3mira
Ionescu Sina
loo.lory
Karina33
nichita
tomari
MihaelaT
feliciabv
diada
alina-mihaela
alexandra_bogdan
stejara
Adelle23
adyd94
criston84
lorellay
geo
aurishta
izvorul_noptii
pisi
rosita
aurelia.c
Gabiuta
alina.zano
greieras
geany
MagdaMarin
valentinacoca
danae
stanescu.iulia@yahoo.com
bubutza
93 participanți
Pagina 4 din 12
Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 3
stejara a scris:Se poate folosi de aceeasi dimensiune,dar tehnic vorbind, trebuie sa stii reglajul foarte bine, de aceea se recomanda o minima diferenta, ,trage""altfel masina,nu stiu cat de bine stapaniti reglajul masinii,si trebuie curatate mereu de scame,si unse cu ulei fin.la servici folosim ate de diverse grosimi, nu insir aici, coasem incaltaminte.![]()
![]()
Exact: coaseti incaltaminte si atunci aveti pentru fata ata cerata si pe dos ata simpla, probabil, ca nu stiu ce fel de incaltaminte lucrati.
Crede-ma ca la cat cos nu folosesc ate diferite sus-jos, ba chiar incerc sa folosesc ata de la aceeasi firma, verificata in timp, ca sa nu ma intalnesc cu cazuri de ata netoarsa corect, de noduri sau altele.
Ideea e ca pentru fiecare material sa se faca inainte verificarea si reglarea cusaturii.
Ii spui fetei sa foloseasca un ac mai gros?!? De ce? Ca sa-si gaureasca materialul degeaba? Acul trebuie potrivit, la fel, cu materialul si ata folosita.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Stejara, dupa ce ti-am scris un pic mai sus, m-am gandit ca nici la hainele de gata, cumparate de la magazin, n-am remarcat vreodata ca atele sa fi fost de grosimi diferite pe cele doua fetze ale cusaturii. E drept, ca nici nu m-am uitat intentionat la toate cusaturile.
Acum vad ca tu zici ca tu lucrezi in ind. de incaltaminte, si eu cred ca e diferita treaba fata de imbracaminte.
PS: vad ca ti-a raspuns si Karina intre timp
Acum vad ca tu zici ca tu lucrezi in ind. de incaltaminte, si eu cred ca e diferita treaba fata de imbracaminte.
PS: vad ca ti-a raspuns si Karina intre timp
rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Buna ziua, am si eu o problema.... am reglat masina pentru a increti si nu mai stiu la cat sa tensionez aata si care e pasul ca sa cos normal
. Ma ajuta cineva ??

loo.lory- helper
-
Numarul mesajelor : 45
Varsta : 31
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 14/11/2010
loo.lory a scris:Buna ziua, am si eu o problema.... am reglat masina pentru a increti si nu mai stiu la cat sa tensionez aata si care e pasul ca sa cos normal. Ma ajuta cineva ??
Ai nevoie de memorie suplimentara la varsta ta sau vrei sa vina una dintre noi sa invarta de buton pana nimereste reglarea corecta?

Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
masinile mele de cusut rup ata si o aduna sub material
Masina mea de cusut imi rupe ata sau o bate sub material fara a mai marge inainte. Stiu ca eu sunt cea care gresesc deoarece a mers f bine cu o zi inainte pana i-am schimbat ata si materialul. De asemenea am mai folosit si alte masini de cusut si se pare ca "am acelasi talent"
sa le fac sa se blocheze - bazaie si nu mai misca nimic. Acum am o masina de cusut AEG 11220 (apropos cine are un manual de utilizare/instructiuni de orice fel sau o adresa de unde sa le descarc si le poate furniza o rog sa o faca).
In speranta ca nu ati plecat cu toatele in concediu si se va mai gasi cineva sa ma sfatuiasca si pe mine - va multumesc anticipat!

In speranta ca nu ati plecat cu toatele in concediu si se va mai gasi cineva sa ma sfatuiasca si pe mine - va multumesc anticipat!
Ionescu Sina- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : Tg-Jiu
Data de inscriere : 12/08/2012
Problema sta in felul urmator, si-n textile exista ace mai subtiri, mai groase, depinde si de ata cu care lucrati, in incaltaminte se lucreaza cu acelasi gen de ata si la suveica si la ac, difera uneori asa cum am spu, grosimea, dar daca altfel nu permite masina pe moment, poate incerca ce i-am spus, si doar nu va pune cel mai gros ac posibil, ci unul cu masura mai mare, nu stiu sa-ti explic clar, daca are de 75 sa puna de 80,e mica diferenta deci nu va strica materialul decat daca nu reuseste tensionarea, in fine, daca se teme sa riste, de ce nu regleaza pe o bucatica de deseu masina, ca asa se procedeaza, nu direct pe ce vrei sa cosi.Dar pentru linistea tuturora, chemati mecanicul,succes

Ultima editare efectuata de catre stejara in Dum 12 Aug 2012, 2:56 pm, editata de 1 ori
Am strans surubelul de la suveica si am rezolvat problema !! Multumesc oricum pentru raspuns
loo.lory- helper
-
Hei ce bine era sa mi se fi citit cu atentie postarea, de tensionare vorbesc mereu , e cea mai frecventa problema, si atentia ca daca se desfileteaza complet surubelul de la suveica risti sa-l pierzi, ba sa mai si rupi penita si sa blochezi masina, succes,alte sfaturi nu mai dau ca deh,sunteti obraznice si nu invatati ce e cu tensionarea atelor..
(am glumit)si mai cititi si o postare mai veche si vedeti ca am spus sa verificati mereu atente masinile.

Am primit aceasta masina fara cartea tehnica si cateva zile bune am tot incercat sa dau de urma ei...
Ca atare, cand Johnas mi-a trimis pdf-ul mi-am spus - ok, e randul tau sa o daruiesti celor ce nu o au...
Deci... va las o adresa de mail - oofff - abia peste 7 zile am voie ...- cine o doreste ma poate contacta si o va primi cat mai iute cu putinta ! Lasa ca trec repejor si revin - asta e clar - promisiunea e datorie curata !
Sa aveti parte de imaginatie, indemanare, spor si mai ales bucuria de a-i face fericiti pe toti cei care au parte de creatiile voastre !
Mirela
Vai ! Am uitat sa precizez - MASINA DE CUSUT NICOLETA !
Ca atare, cand Johnas mi-a trimis pdf-ul mi-am spus - ok, e randul tau sa o daruiesti celor ce nu o au...
Deci... va las o adresa de mail - oofff - abia peste 7 zile am voie ...- cine o doreste ma poate contacta si o va primi cat mai iute cu putinta ! Lasa ca trec repejor si revin - asta e clar - promisiunea e datorie curata !
Sa aveti parte de imaginatie, indemanare, spor si mai ales bucuria de a-i face fericiti pe toti cei care au parte de creatiile voastre !
Mirela

Vai ! Am uitat sa precizez - MASINA DE CUSUT NICOLETA !
dora3mira- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : Galati
Data de inscriere : 13/08/2012
sa inteleg ca o donezi? sa-i schimb destinatia, o mutam la b.azar.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.

Incercand sa aflu numarul domnului, am aflat ca el repara numai pentru masini industriale, in fabricute. Imi pare rau ca v-am dat informatii gresitefeliciabv a scris:te-as ruga Geo daca poti sa ma ajuti cu o persoana de contact din Brasov
iti multumesc frumos

geo- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1384
Varsta : 39
Localizare : Londra
Data de inscriere : 10/03/2009
stejara a scris: Criston84,pune un ac nitel mai gros, si atentie la fixarea sa in lacas, montarea gresita duce la ruperea atei, si cum am mai spus atentie si la tensionarea atei, si inca ceva ata de la suveica sa fie un pic mai groasa decat cea de la ata
Da am schimbat acul si ata si merge bine deocamdata, sper sa nu mai am probleme:)
Multumesc
criston84- helper
-
Numarul mesajelor : 30
Varsta : 39
Localizare : cluj
Data de inscriere : 23/11/2011
MagdaMarin a scris:Cred ca e vorba doar de dat celor interesate PDF-ul cu cartea masinii Nicoleta.
Cat de tare

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
loo.lory- helper
-
Buna ziua.Am o masina de cusut Veronica model vechi cu masuta.Mergea bine,pana intr-o zi cand fiind mica si curioasa am inceput sa cos si nestiind ce si cum cred ca am dereglat-o pentru ca nu mai cosea,aduna pur si simplu ata .A venit o cunostiinta care a zis ca stie cum sa o repare,dar mai rau a stricat-o.Nu stiu ce a facut,ce a desfacut,dar nu mai merge transportorul,e blocat.Am uns-o cu ulei special,m-am uitat sa vad daca nu a ramas material sau ata,dar nimic.Mai rau este ca nici nu stiu vreun mecanic care sa repare masini de cusut.De aceea am apelat la cunostiintele d-voastra pentru ca masina nu a mai fost folosita cred ca mai bine de 10 ani,si vazand lucrurile frumoase pe care le faceti,vroiam sa incerc si eu cate ceva....
crystyna_1226- helper
-
Numarul mesajelor : 21
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 20/12/2009
In primul rand masina trebuie curatata si unsa de cineva care se pricepe, nu numai pe unde se vede, ci pe la toate angrenajele. Abia apoi iti pori da seama daca are vreo problema. Nefiind folosita atat timp, posibil ca asta sa fie cauza.
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
pai imediat dupa ce s-a blocat transportorul mama a desfacut-o si a uns-o si de atunci de mai multe ori a incercat sa vada care ar fi problema,dar nimic.Masina tot timpul era desfacuta si unsa, o folosea foarte des,pentru ca imi facea hainute cand eram mica si stie cate ceva despre masina dar acum chiar nu-i da de capat...

crystyna_1226- helper
-
crystyna_1226, O poza face cat 1000 de cuvinte, modelul Veronica, cred ca e similar cu Ileana, (daca vorbim de masina cu pedala si curea) asadar daca reusesti sa-i faci o poza cu angrenajele de dedesubt, adica cu masina "basculata" (dai cureaua jos de pe roata cu pedala) e posibil sa-mi dau seama. Si mama a patit o problema similara, in sensul ca dintii transportorului nu se ridicau suficient cat sa ...traga materialul. In principiu daca nu se misca ansamblul transportor e posibil sa fie doar slabit un surub sau mai rau sa fie blocat un ax (mai rar) pe o fotografie v-as putea indica ce anume trebuie sa reglati
dansdk- helper
-
Numarul mesajelor : 35
Varsta : 50
Localizare : valcea
Data de inscriere : 26/12/2009
Ultima editare efectuata de catre MagdaMarin in Sam 18 Aug 2012, 2:41 pm, editata de 1 ori (Motiv : Pus linkuri bune la poze)
crystyna_1226- helper
-
dansdk- helper
-
Multumesc mult pentru sfaturi,si imediat cum incerc o sa te anunt daca am reusit
intradevar,transportorul trebuia ridicat,dar tot nu se misca inainte si inapoi,numai daca il misc cu mana,arborele care imprima miscarea(4) ramane blocat
intradevar,transportorul trebuia ridicat,dar tot nu se misca inainte si inapoi,numai daca il misc cu mana,arborele care imprima miscarea(4) ramane blocat

crystyna_1226- helper
-
Arborele "4" are o miscare de semirotatie cand invartiti de volanta? adica se-nvarte putin stanga dreapta?
Eventual desfaceti si capacul superior al masinii si vedeti daca la invartirea volantei se misca tija ce actioneaza arborele 4.
Acesta e actionat de o tija care urca prin corpul masinii si care e legata si de un mecanism de schimbare a sensului aici s-ar putea sa fie ceva dereglat.
La modelul Ileana schimbarea sensului de transport se face prin apasarea unui "buton" ce se afla in mijlocul rotitei ce regleaza lungimea pasului
Eventual desfaceti si capacul superior al masinii si vedeti daca la invartirea volantei se misca tija ce actioneaza arborele 4.
Acesta e actionat de o tija care urca prin corpul masinii si care e legata si de un mecanism de schimbare a sensului aici s-ar putea sa fie ceva dereglat.
La modelul Ileana schimbarea sensului de transport se face prin apasarea unui "buton" ce se afla in mijlocul rotitei ce regleaza lungimea pasului
dansdk- helper
-
dansdk,multumesc mult pentru sfaturi si ca v-ati facut timp sa-mi explicati,dar cred ca o sa ma las "pagubasa",pentru ca am incercat pana acum tot.Am desfacut si capacul de deasupra sa vad care ar fi mecanismul(de fapt lucrul asta il fac de fiecare data cand incerc sa-mi dau seama care ar fi problema si ca poate poate reusesc sa-i gasesc "buba").Poate,vreodata,o sa gasesc un mecanic care sa o repare,sau o sa-mi cumpar alta cu prima ocazie.Multumesc inca odata pentru timpul acordat.

crystyna_1226- helper
-
V-ati gandit la cea mai corecta solutie, (cu mecanicul) v-o spune unul care are o gramada de lucruri desfacute in speranta ca le va repara dar care-si asteapta mecanicul sau obstescul sfarsit la .... tomberon.
dansdk- helper
-
Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12

» Probleme tehnice (masini de cusut)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 4
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Masinile noastre de cusut (5)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 4
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Masinile noastre de cusut (5)
Pagina 4 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)