Masinile noastre de cusut (5)
+104
Geta_63
lexa.dani
ALICET
ema
stejara
CarmenClaudia
dorina narita
relutant
ella_me
alessia2007
amaza1
MINU72
ioana soare
laura_zein
orhapetru
fulguta28
UNGUREANU MANUELA
Adela Ispas
monykutza72
danniela
Gabica
corilex
sergiu valentin
mihaelanecky
gobelin
trice
katy51
mar_ysa_28
maryall
Chirrox13
-iulia-
marry_a19
valentinadof
PAULA CONSTANTIN
scoobbyy
emmancita
Panea Laura
miry2305
mihaela_angela
sandydeea
cristinalexandru
afilimonb
theodhorac
codrina
Lali_Mete
i.xell
ChrisReeana
deliasonia2000
klara-bt
leia
Giawee
Narnia
marabr
tomari
criston84
stoy
marilenaboboc@gmail.com
anndrarossu
alinuta96
carmenpeter
ISorina
diblaru maria
lacridrumas
Florina Radu
tinap
barbin
rosita
danae
monelutzu
alice07
pfloricica
coman lacramioara
Geozaurus
andreeautza
amarylle
oanah
deosebita1
MagdaMarin
pisi
umm ibrahim
Karina33
aurelia.c
IrinaH
GIO Studio
roxy29
carmenzoe
MihaelaT
kla78
Admina
prelude
Cristina Munteanu
arielas
musetel
diada
zylv
danabarbu2007
Cristina_Ionela
aurishta
alexida
clodi
ancabanu
alinachiri
aidil
d_oana
108 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
masini de cusut
buna , sunt cosmin , si as vrea sa intru si eu in discutii cu cit mai multe detinatoare de masini de cusut , mai ales ca intentionez sa -mi cumpar si eu una , la inceput fara pretentii prea mari.am in vizor mai multe , singer traditional , smart II , -singer-4210-inspitation, un tcm secand, FiF NM 900 , vigorelli nora secand , Hyundai 668 , naumann sigma.
as vrea ceva pareri si sugestii , multumesc mult, cu stima cosmin
edit:valentinadof.postari fuzionate
as vrea ceva pareri si sugestii , multumesc mult, cu stima cosmin
edit:valentinadof.postari fuzionate
MINU72- helper
- Numarul mesajelor : 11
Localizare : tg-jiu
Data de inscriere : 12/07/2013
Re: Masinile noastre de cusut (5)
Singer smart II are suveica verticala metalica si mosorele ( bobine/spon ) normale de plastic sau metal cu taietura (canal ) si cu dimensiune de 20.4 mm diamentru inaltime de 11.5 mm fiind cea mai comuna bobina folosita la masinile de cusut casnice si care se gaseste la toate magazinele de profil sau care vand accesorii si consumabile (pretul este de maxim 1 leu/buc )
Singer inspiration are Cod fabrica: 359838900, este din plastic, are in interior creneluri de antrenare si sincer am gasit-o intr-un singur magazin in romania, chiar am scris la singer si am intrebat de unde sa cumpar ( am o colega care a primit doar 2 bucati impreuna cu masina.....) pretul este de 2.5 lei /buc
Despre suveica mai pot sa spun :
singer Smart are suveica metalica clasica (care costa 5 lei ) dar care nu cred ca o sa o uzezi prea repede........avand in vedere ca la masinile singer clasice modelele vechi folosite de parinti si bunici o suveica tinea zeci de ani....
singer 4210 are suveica orizontala de teflon si care nu are nevoie de ungere ci doar de curatare, dar care am gasit-o doar la magazine externe , pretul fiind 12-17 euro.
Despre aspect nu comentez, pentru mine nu este important
Despre functii singer smart are 7 programe de baza iar singer Inspiration are parca 11 programe de baza. Avand in vede ca, cel mai des se foloseste cusatura dreapta, si zig-zag, restul fiind cusaturi ornamentale sau folosite mai rar ( pentru cusatura scunsa, invizibila, butoniere sau nasturi ) si legat de ce am spus mai sus as recomanda Singer Smart II, dar cel mai bine e sa nu te grabesti, mai multe pareri sunt binevenite intotdeauna, eventual filmulete pe youtube....si cel mai important este experienta Doamnelor si Domnisorelor de pe forum de aceea le asteptam si pe ele cu noi pareri si eventual experiente cu aceste masini
Singer inspiration are Cod fabrica: 359838900, este din plastic, are in interior creneluri de antrenare si sincer am gasit-o intr-un singur magazin in romania, chiar am scris la singer si am intrebat de unde sa cumpar ( am o colega care a primit doar 2 bucati impreuna cu masina.....) pretul este de 2.5 lei /buc
Despre suveica mai pot sa spun :
singer Smart are suveica metalica clasica (care costa 5 lei ) dar care nu cred ca o sa o uzezi prea repede........avand in vedere ca la masinile singer clasice modelele vechi folosite de parinti si bunici o suveica tinea zeci de ani....
singer 4210 are suveica orizontala de teflon si care nu are nevoie de ungere ci doar de curatare, dar care am gasit-o doar la magazine externe , pretul fiind 12-17 euro.
Despre aspect nu comentez, pentru mine nu este important

Despre functii singer smart are 7 programe de baza iar singer Inspiration are parca 11 programe de baza. Avand in vede ca, cel mai des se foloseste cusatura dreapta, si zig-zag, restul fiind cusaturi ornamentale sau folosite mai rar ( pentru cusatura scunsa, invizibila, butoniere sau nasturi ) si legat de ce am spus mai sus as recomanda Singer Smart II, dar cel mai bine e sa nu te grabesti, mai multe pareri sunt binevenite intotdeauna, eventual filmulete pe youtube....si cel mai important este experienta Doamnelor si Domnisorelor de pe forum de aceea le asteptam si pe ele cu noi pareri si eventual experiente cu aceste masini

orhapetru- Senior
-
Numarul mesajelor : 588
Varsta : 47
Localizare : petrosani
Data de inscriere : 15/03/2013
Mulțumesc pentru părerile împărtășite cu noi, Petru!
Impresiile mele - strict din prisma privitorului pe net -:
PLUSURI la Singer 4210:
iluminarea tip LED la Singer 4210.
Sistem de introducere a firului in ac (chiar așa?)
Reglaj continuu al latimii zig-zag
3 pozitii ale acului (stânga - dreapta - mijloc?)
PLUSURI la Singer Smart II:
1500 imp./min
butonul de întărire se află mai SUS, ușor spre dreapta (mie mi se pare mai practic în acest loc decât în dreapta de tot jos cum au de obicei toate mașinile)
Impresiile mele - strict din prisma privitorului pe net -:
PLUSURI la Singer 4210:
iluminarea tip LED la Singer 4210.
Sistem de introducere a firului in ac (chiar așa?)
Reglaj continuu al latimii zig-zag
3 pozitii ale acului (stânga - dreapta - mijloc?)
PLUSURI la Singer Smart II:
1500 imp./min
butonul de întărire se află mai SUS, ușor spre dreapta (mie mi se pare mai practic în acest loc decât în dreapta de tot jos cum au de obicei toate mașinile)
gobelin- Ucenic
- Numarul mesajelor : 139
Localizare : Timis
Data de inscriere : 26/12/2009
Reglarea tensiunii
Sunt fericita detinatoare a unei masini innovis 1200 dar fericirea mea este des umbrita de problemele pe care le am din cauza ca nu stiu sa reglez tensiunea. Daca este cineva care poata sa-mi dea niste sfaturi as fi recunoscatoare....
amaza1- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 14/02/2010
salut , as vrea si eu o parere de la cunoscatori , ce model imi recomandati sa cumpar , toate cele mai de jos sunt in stare buna si f. buna , multumesc....
fif nm 902-05
fif nm 900
pfaff 1520
victoria 7910 ,
multumesc , cosmin
fif nm 902-05
fif nm 900
pfaff 1520
victoria 7910 ,
multumesc , cosmin
MINU72- helper
Sa va arat si eu ce am primit acum 3 ani
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Atunci am facut o rochie de alba ca zapada pentru fiica mea la gradinita si am bagat-o in geamantan. A fost primul lucru facut la masina de cusut.
De cateva saptamani am scos-o si incerc sa imi dau semama cam ce poate ea sa faca si ce pot si eu (ca de stiut nu se pune inca problema sa stiu mare lucru)
Atunci am facut o rochie de alba ca zapada pentru fiica mea la gradinita si am bagat-o in geamantan. A fost primul lucru facut la masina de cusut.
De cateva saptamani am scos-o si incerc sa imi dau semama cam ce poate ea sa faca si ce pot si eu (ca de stiut nu se pune inca problema sa stiu mare lucru)
Este o masina de cusut " PODOLSK " ruseasca, robusta, cred ca are 25 de kg cu tot cu capacul care se pune deaspra 
Coase clasic, cusatura dreapta si zig-zag, bunica sotiei mele are una identica, cumparata din Polonia acum 30 de ani pe vremea cand se faceau excursii "dincolo".
Din butonul alb din dreapta jos se regleaza pasul si are maneta de mers inapoi, iar de la cel de sus dreapta se seteaza pasul la zig-zag Are un motor de 70 w parca, intr-o carcasa alba din plastic. Am folosit-o la matlasarea unei pilote din vatelina de 4 cm si a mers foarte bine. Bunica in 30 de ani a folosit-o si a mers perfect, a schimbat 2 curele caci se mai intind cu timpul, in rest nimic altceva. Daca o intretineti corespunzator o puteti lasa mostenire.....
Masinile acestea sunt ca reclama aia la fixativ : REZISTA, REZISTA, REZISTA.........

Coase clasic, cusatura dreapta si zig-zag, bunica sotiei mele are una identica, cumparata din Polonia acum 30 de ani pe vremea cand se faceau excursii "dincolo".
Din butonul alb din dreapta jos se regleaza pasul si are maneta de mers inapoi, iar de la cel de sus dreapta se seteaza pasul la zig-zag Are un motor de 70 w parca, intr-o carcasa alba din plastic. Am folosit-o la matlasarea unei pilote din vatelina de 4 cm si a mers foarte bine. Bunica in 30 de ani a folosit-o si a mers perfect, a schimbat 2 curele caci se mai intind cu timpul, in rest nimic altceva. Daca o intretineti corespunzator o puteti lasa mostenire.....
Masinile acestea sunt ca reclama aia la fixativ : REZISTA, REZISTA, REZISTA.........

orhapetru- Senior
-
Numarul mesajelor : 588
Varsta : 47
Localizare : petrosani
Data de inscriere : 15/03/2013
Daca are cine timp si poate sa ma ajute,as dori si eu o parere.Nu am cusut niciodata,habar nu am ce inseamna,din intamplare am descoperit acest forum,dar as vrea sa invat sa fac lucruri simple la masina de cust.Asadar trebuie sa cumpar una:wink: ....si de 3 zile tot citesc...aici majoritatea sunt fani brother ...de w6 n1235/61 stie cineva ceva?
ella_me- helper
-
Numarul mesajelor : 2
Varsta : 37
Localizare : craiova
Data de inscriere : 28/07/2013
Orhapetru, intr-adevar este foarte grea masina mea. mai ales ca inca nu am un coltisor unde sa o instalez si o mut de pe o masa pe alta de fiecare data cand trebuie sa cos.
Nu reusesc sa ii dau de cap cu cusatura dreapta. La Zig-zag am reusit sa reglez tensiunea si merge foarte bine,
Nu reusesc sa ii dau de cap cu cusatura dreapta. La Zig-zag am reusit sa reglez tensiunea si merge foarte bine,
Buna. Sunt Gabi, am si eu o intrebare pentru fetele care stiti cum sa gasesc si eu o masina de taiat materiale in cercuri, preferabil cu diferite diametre. Ma uit dupa un aparat care sa taie mai multe bucati deodata. Multumesc mult pentru ajutor, am nevoie de el foarte curand.
relutant- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : google
Data de inscriere : 13/02/2011
gobelin- Ucenic
Mi-am cumparat azi o masina de cusut Singer Tradition 160. Sunt asa de fericita de zici ca am castgat la loto! Toata dupamasa am tot incercat-o si mi se pare grozava! (am gasit-o cu 25% reducere)
dorina narita- Junior
-
Numarul mesajelor : 378
Varsta : 59
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 09/09/2012
Sa o stapanesti sanatoasa si spor la cusut!!!dorina narita a scris:Mi-am cumparat azi o masina de cusut Singer Tradition 160. Sunt asa de fericita de zici ca am castgat la loto! Toata dupamasa am tot incercat-o si mi se pare grozava! (am gasit-o cu 25% reducere)
CarmenClaudia- Junior
-
Numarul mesajelor : 304
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 10/10/2012
Multumesc frumos. Abia astept sa se faca luni si sa ma apuc de cusut!!!
dorina narita- Junior
-
Numarul mesajelor : 378
Varsta : 59
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 09/09/2012
Sa le stapaniti sanatoase! Eu am un Singer,si ma inteleg perfect cu ea!
buna , imi cer scuze ca nu am mai intrat de ceva vreme , am cumparat masina de cusut FIF NM902-05 , si am si pus-o la lucru pe ceva perechi de pantaloni , blugi tercot , scurtat , strimtat , lucruri usoare asa ca pentru incepatori , ...
)))dupa ce am rupt bine inteles 2...3 ace , am inceput sa ma obisnuiesc cu ea , merge bine zic eu , din cind in cind cred ca pentru nu reglez eu bine setarile mai aduna ata ghemotoc sub material pe grilajul acela , si se blocheaza , dar desfac totul scot ata si dupa ce fac reglajele utile merge bine . as vrea sa stiu si eu care sunt punctele unde trebuie unsa masina si cit de des, piciorusele de la ea nu cred ca stiu sa le folosesc , incerc sa fac totul cu cel clasic. multumesc .

MINU72- helper
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Ema, ce draguta e, asa rubiconda 
Sa o folosesti cu spor!

Sa o folosesti cu spor!
rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Multumesc Rosita 
Are margini rotunjite dar e stabila si e foarte practica

Are margini rotunjite dar e stabila si e foarte practica
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Să o folosești sănătoasă!
Te pot întreba de unde și cu cât?
Te pot întreba de unde și cu cât?

gobelin- Ucenic
Luna asta strang si eu bani ca sa imi cumpar o masina de cusut.Unde sa caut?Ca parca n-as cumpara din supermarketuri.
ALICET- Ucenic
- Numarul mesajelor : 150
Localizare : Sibiu
Data de inscriere : 22/05/2011
Poti mergi sa vizionezi mai multe modele in Selimbar, Str Mihai Viteazu, nr. 324. Ideal e sa cumperi de la dealer (oricare ar fi el, dar parca e mai comod sa fie aproape), ca sa beneficiezi de instructaj gratuit si asistenta in caz de defectiuni sau nelamuriri (poti suna daca nu stii sa dai de cap vreunei probleme tehnice). Masina cumparata din supermarket, o iei in cutie si te "speli pe cap" cu ea, acasa.
Neata, Alicet e foarte important sa vezi mai multe mașini, cum te-a sfătuit Admina. Eu iti spun din proprie experiență ca eram "setata" pe o anumita marca și model, dar făcând o vizita la un dealer, mi--am schimbat total optiunile.
Am ales o masina, nu m-as fi gandit la variata ce am ales-o niciodată, si apoi am început sa "vanez" cea mai buna oferta la produsul respectiv. S-a nimerit sa fie chiar din București. In cazul meu, când am ajuns la dealer, am întrebat dacă este cautata mașina mea, dacă este buna, etc (repet, stiam datele dinainte), iar dealerul mi-a răspuns ca nu este asa cautata pentru ca nu are o interfață prietenoasa cu utilizatorul. .dar calitatea este excepțională. M-a descurajat un pic, dar o testasem in alta parte si modelul acela mi-a placut. Eu sunt foarte multumita de ea.
Acum conteaza foarte mult si ce cauti tu la o mașină, ca si
Performante, buget. ....
Sper sa iti gasesti masina dorita, iar cand o vei vedea sa simți ca trebuie sa fie a ta.
Mult spor la căutări!
Am ales o masina, nu m-as fi gandit la variata ce am ales-o niciodată, si apoi am început sa "vanez" cea mai buna oferta la produsul respectiv. S-a nimerit sa fie chiar din București. In cazul meu, când am ajuns la dealer, am întrebat dacă este cautata mașina mea, dacă este buna, etc (repet, stiam datele dinainte), iar dealerul mi-a răspuns ca nu este asa cautata pentru ca nu are o interfață prietenoasa cu utilizatorul. .dar calitatea este excepțională. M-a descurajat un pic, dar o testasem in alta parte si modelul acela mi-a placut. Eu sunt foarte multumita de ea.
Acum conteaza foarte mult si ce cauti tu la o mașină, ca si
Performante, buget. ....
Sper sa iti gasesti masina dorita, iar cand o vei vedea sa simți ca trebuie sa fie a ta.
Mult spor la căutări!
Scoobbyy, ce model ai?
Asa e. Uite, eu sunt mai canuta om sucit si inca nu am masina visurilor mele. Am avut, am schimbat, am probat si tot nu pot spune cu mana pe inima ca, aia e! Pe mine ma scot din starea de Zen (vorba Rositei), orice sughituri are masina. Vreau sa coasa, cu setari minime intre materiale, pe orice, cand vreau eu. Ultima buba mi-a facut pe o piele sintetica, relativ subtire. Coseam tivul si la imbinarea dintre doua parti, surfilata fiind, s-a rupt ata superioara. Apoi imi forma cusatura gresit pe dos si se desira. Am cusut mult, pana sa-mi dau seama, am descusut si dupa destule probe am realizat ca adunase multa ata pe suveica, se desfacuse de pe spon si era infasurata pe metalul suveicii. Nu stiu cand s-a intamplat minunea.
Daca s-o inventa masina sa nu refuze niciun material si sa coasa bine orice (nici nu am mari pretentii, doar nu i-am dat sa coasa tabla), sa ma anuntati si pe mine.
Asa e. Uite, eu sunt mai canuta om sucit si inca nu am masina visurilor mele. Am avut, am schimbat, am probat si tot nu pot spune cu mana pe inima ca, aia e! Pe mine ma scot din starea de Zen (vorba Rositei), orice sughituri are masina. Vreau sa coasa, cu setari minime intre materiale, pe orice, cand vreau eu. Ultima buba mi-a facut pe o piele sintetica, relativ subtire. Coseam tivul si la imbinarea dintre doua parti, surfilata fiind, s-a rupt ata superioara. Apoi imi forma cusatura gresit pe dos si se desira. Am cusut mult, pana sa-mi dau seama, am descusut si dupa destule probe am realizat ca adunase multa ata pe suveica, se desfacuse de pe spon si era infasurata pe metalul suveicii. Nu stiu cand s-a intamplat minunea.
Daca s-o inventa masina sa nu refuze niciun material si sa coasa bine orice (nici nu am mari pretentii, doar nu i-am dat sa coasa tabla), sa ma anuntati si pe mine.

Admina, eu am de la Bernina, Bernette 25.
In perioada in care eu am cautat masina de cusut, eram setata pe Brother, care din punctul meu e vedere era cea mai tare, si poate este in continuare...P
Poate mi-am dorit Brother, deoarece a o masina mai veche, Hyundai, si pe vremea accea nu mi-am permis Brother. Bine piata nu era dezvoltata asa cum este acum, nu existau asa de multe surse, site-uri, internet, etc. Eram eu copil.... Mama a dorit sa-mi cumpere masina, ca ma vedea ca ma tot chinui pe acasa cu surfilatul manual, si am zis sa luam una electrica care sa si coasa si sa surfileze. Nu prea stiam eu ce inseamna toate astea. Cu acel Hyundai am avut multe probleme, a fost dusa la reparat, mi-au recomandat sa cos la alta masina drept, apoi butoniere si zig zag sa fac la ea, ca se "descentreaza" sau ceva de genul....
Asa ca am ajuns in 2012, anul in care am decis sa cos mai mult (pe la sfarsit), si daca tot mi-am propus asta, am zis sa fie si cu ceva mai bun...mentionez ca vroiam Innovis 55, care era in iarna, ultima aparuta. Mi-am spus ca daca tot fac un pas, sa il fac bine
Am ajuns din greseala sa caut hartie pentru croit, am avut de facut o haina, si mi-am zis ca ar trebui un tipar.... Am tot sunat pe la diferite site-uri, reprezentante, scurtez povestea, am ajuns la reprezentantii cu pricina, nu stiu daca am voie sa fac publicitate (in Bucuresti), de unde am luat hartia aceea. Dar in showroom erau expuse destule masini, printre care Brother si Bernette.
Am cerut informatii, oamenii au fost extraordinar de amabili (mentonez ca am ajuns in vara tot la ei pentru un piciorus, si cate nu mi-au aratat si in vara, asta insemna pasiune), mi-au explicat, eu am tot intrebat de Brother-ul ales de mine pana in momentul de fata....Apoi am vazut aceasta masina
Dupa cum se poate observa, este foarte simpla ca si interfata. DAR, complexa cand se aprind luminitele alea rosii.
Am cerut informatii si de Bernette in general, mi-au explicat de motor, putere, zgomot, executie.....ohooo, cate au fost. Cand am iesit de pe usa lor eram un pic in ceata. Exista si alta alternativa?
Apoi am tot cautat, am tot citit si am ales bernette 25. Are jumatate de an, dar este super, din puctul meu de vedere. Are o multitudine de tipuri de cusaturi, butoniere, chiar si alfabetul...
Eu sunt foarte incantata de ea, sincer nu stiu cum merge Brotherul, ma refer la uz casnic, dar a mea imi este de folos.
Cand nu ii place ceva "spune". Daca nu e ata, e acul. Uneori chiar ma enerveaza, ma gandesc la Ilena, masina bunicii, parca nu era asa pretentioasa...
Dar sincer iti spun, ca am cusut de multe ori fara sa ma gandesc daca am acul corect, si a mers (bine bumbac cu ac 70, nu ceva foarte gros, sau material elestic cu ac normal).
Ohooo am scris ceva, nu intentionez sa induc nimanui starea ca Brother nu este o firma buna, dar eu am ales altceva, "o masina de generatie noua" (asa mi-a fost recomandata), care imi indeplineste cerintele.
In perioada in care eu am cautat masina de cusut, eram setata pe Brother, care din punctul meu e vedere era cea mai tare, si poate este in continuare...P
Poate mi-am dorit Brother, deoarece a o masina mai veche, Hyundai, si pe vremea accea nu mi-am permis Brother. Bine piata nu era dezvoltata asa cum este acum, nu existau asa de multe surse, site-uri, internet, etc. Eram eu copil.... Mama a dorit sa-mi cumpere masina, ca ma vedea ca ma tot chinui pe acasa cu surfilatul manual, si am zis sa luam una electrica care sa si coasa si sa surfileze. Nu prea stiam eu ce inseamna toate astea. Cu acel Hyundai am avut multe probleme, a fost dusa la reparat, mi-au recomandat sa cos la alta masina drept, apoi butoniere si zig zag sa fac la ea, ca se "descentreaza" sau ceva de genul....
Asa ca am ajuns in 2012, anul in care am decis sa cos mai mult (pe la sfarsit), si daca tot mi-am propus asta, am zis sa fie si cu ceva mai bun...mentionez ca vroiam Innovis 55, care era in iarna, ultima aparuta. Mi-am spus ca daca tot fac un pas, sa il fac bine

Am ajuns din greseala sa caut hartie pentru croit, am avut de facut o haina, si mi-am zis ca ar trebui un tipar.... Am tot sunat pe la diferite site-uri, reprezentante, scurtez povestea, am ajuns la reprezentantii cu pricina, nu stiu daca am voie sa fac publicitate (in Bucuresti), de unde am luat hartia aceea. Dar in showroom erau expuse destule masini, printre care Brother si Bernette.
Am cerut informatii, oamenii au fost extraordinar de amabili (mentonez ca am ajuns in vara tot la ei pentru un piciorus, si cate nu mi-au aratat si in vara, asta insemna pasiune), mi-au explicat, eu am tot intrebat de Brother-ul ales de mine pana in momentul de fata....Apoi am vazut aceasta masina
Dupa cum se poate observa, este foarte simpla ca si interfata. DAR, complexa cand se aprind luminitele alea rosii.
Am cerut informatii si de Bernette in general, mi-au explicat de motor, putere, zgomot, executie.....ohooo, cate au fost. Cand am iesit de pe usa lor eram un pic in ceata. Exista si alta alternativa?

Apoi am tot cautat, am tot citit si am ales bernette 25. Are jumatate de an, dar este super, din puctul meu de vedere. Are o multitudine de tipuri de cusaturi, butoniere, chiar si alfabetul...
Eu sunt foarte incantata de ea, sincer nu stiu cum merge Brotherul, ma refer la uz casnic, dar a mea imi este de folos.
Cand nu ii place ceva "spune". Daca nu e ata, e acul. Uneori chiar ma enerveaza, ma gandesc la Ilena, masina bunicii, parca nu era asa pretentioasa...
Dar sincer iti spun, ca am cusut de multe ori fara sa ma gandesc daca am acul corect, si a mers (bine bumbac cu ac 70, nu ceva foarte gros, sau material elestic cu ac normal).
Ohooo am scris ceva, nu intentionez sa induc nimanui starea ca Brother nu este o firma buna, dar eu am ales altceva, "o masina de generatie noua" (asa mi-a fost recomandata), care imi indeplineste cerintele.
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12

» Masinile noastre de cusut - cap 1
» Masinile noastre de cusut - 4
» Masinile noastre de cusut (6)
» Masinile noastre de cusut - cap 2
» Masinile noastre de cusut - 3
» Masinile noastre de cusut - 4
» Masinile noastre de cusut (6)
» Masinile noastre de cusut - cap 2
» Masinile noastre de cusut - 3
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti