Masinile noastre de cusut (5)
+104
Geta_63
lexa.dani
ALICET
ema
stejara
CarmenClaudia
dorina narita
relutant
ella_me
alessia2007
amaza1
MINU72
ioana soare
laura_zein
orhapetru
fulguta28
UNGUREANU MANUELA
Adela Ispas
monykutza72
danniela
Gabica
corilex
sergiu valentin
mihaelanecky
gobelin
trice
katy51
mar_ysa_28
maryall
Chirrox13
-iulia-
marry_a19
valentinadof
PAULA CONSTANTIN
scoobbyy
emmancita
Panea Laura
miry2305
mihaela_angela
sandydeea
cristinalexandru
afilimonb
theodhorac
codrina
Lali_Mete
i.xell
ChrisReeana
deliasonia2000
klara-bt
leia
Giawee
Narnia
marabr
tomari
criston84
stoy
marilenaboboc@gmail.com
anndrarossu
alinuta96
carmenpeter
ISorina
diblaru maria
lacridrumas
Florina Radu
tinap
barbin
rosita
danae
monelutzu
alice07
pfloricica
coman lacramioara
Geozaurus
andreeautza
amarylle
oanah
deosebita1
MagdaMarin
pisi
umm ibrahim
Karina33
aurelia.c
IrinaH
GIO Studio
roxy29
carmenzoe
MihaelaT
kla78
Admina
prelude
Cristina Munteanu
arielas
musetel
diada
zylv
danabarbu2007
Cristina_Ionela
aurishta
alexida
clodi
ancabanu
alinachiri
aidil
d_oana
108 participanți
Pagina 10 din 12
Pagina 10 din 12 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Masina de cusut electrica Iulia
buna ziua
Am achizitionat recent o masina de cusut Iulia electrica, am fost foarte euforica cand am intrat in posesia ei(am zis ca am sa o folosesc la maxim) dar de unde, cand am primit-o si am vazut atatea butoane, am ramas masca. Mentionez ca nu am nici o tangenta cu croitoria, este prima data cand i-au contact cu ea. Si unde mai pui ca nici manual de utilizare nu are. Nu stiu nici sa pun ata in ac(la masina ma refer):D . Ma poate ajuta si pe mine cineva..cu un manual sau cu cateva detalii va roggggggggg.
Am achizitionat recent o masina de cusut Iulia electrica, am fost foarte euforica cand am intrat in posesia ei(am zis ca am sa o folosesc la maxim) dar de unde, cand am primit-o si am vazut atatea butoane, am ramas masca. Mentionez ca nu am nici o tangenta cu croitoria, este prima data cand i-au contact cu ea. Si unde mai pui ca nici manual de utilizare nu are. Nu stiu nici sa pun ata in ac(la masina ma refer):D . Ma poate ajuta si pe mine cineva..cu un manual sau cu cateva detalii va roggggggggg.
mihaelanecky- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : iasi
Data de inscriere : 09/05/2013
Re: Masinile noastre de cusut (5)
Cauta pe net ,poate la pus cineva .

sergiu valentin- Ucenic
- Numarul mesajelor : 258
Varsta : 58
Localizare : iasi
Data de inscriere : 14/05/2012
Buna,
daca ma poate ajuta cineva cu doua sfaturi,am doua masini de cusut,una este electrica si una este cu pedala.
de doua zile am niste pitici si intrebarea mea este la masina cu pedala oare as putea sa pun un motor electric deoarece nu as vrea sa renunt la ea pentru ca este o masina foarte buna si imi place cum coase,si al doua intrebare este ca,la masina electrica pot sa-i cumpar picioruse pentru diferite functii ,masina se numeste FIF.
va multumesc.
daca ma poate ajuta cineva cu doua sfaturi,am doua masini de cusut,una este electrica si una este cu pedala.
de doua zile am niste pitici si intrebarea mea este la masina cu pedala oare as putea sa pun un motor electric deoarece nu as vrea sa renunt la ea pentru ca este o masina foarte buna si imi place cum coase,si al doua intrebare este ca,la masina electrica pot sa-i cumpar picioruse pentru diferite functii ,masina se numeste FIF.
va multumesc.
corilex- Senior
-
Numarul mesajelor : 799
Varsta : 50
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 29/12/2009
Bună
1)Eu nu m-aş complica cu motor la cea cu pedală, dar dacă ţii neapărat încearcă!!
2) Există picioruşe universale sau adaptate maşinii, caută pe situl decusut.ro, şi te lămureşti.
Şi eu studiez această problemă, încerc să desluşesc ce am pe acasă, şi ce aş mai putea lua.
1)Eu nu m-aş complica cu motor la cea cu pedală, dar dacă ţii neapărat încearcă!!
2) Există picioruşe universale sau adaptate maşinii, caută pe situl decusut.ro, şi te lămureşti.
Şi eu studiez această problemă, încerc să desluşesc ce am pe acasă, şi ce aş mai putea lua.
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 55
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
Da, se poate pune motor la cea cu pedala, numai ca sa studiezi problema si costurile dinainte sa vezi daca si merita. Se gasesc atatea tipuri de masini de cusut si destul de bune, bune in balanta de ce vrei sa ii pui motor.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
manual de utilizare
buna ziua. sunt noua si va rog sa imi spuna si mie cineva cum gasesc un manual de utilizare complet pentru privileg 1340. am primit o masina de cusut si nu ma prea pricep si as avea nevoie de un manual sa pot incepe sa lucrez cu ea. VA MULTUMESC!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mesajul nr.2
Edit SilviaDumitrescu: Te rog sa citesti regulamentul forumului

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mesajul nr.2
Scris de monykutza72 Astazi la 09:24
as dori sa stdiez un manual de utilizare pentru masina de cusut electrica privileg 1340, dearece nu stiu ce ace se folosesc la anumite materiale sau firul de ata sau cum se curata sau cum sa o reglez si tot asa. eu am primit-o si nu are acest manual. vreau sa stiu ce mai poate face in afara de cusatura simpla si zig zag?de aceea vreau manualul. nu vreu sa schimb nimic la ea, dar nu gasesc acest manual pe net si daca stie cineva vreun LINK il rog sa ma ajute.
Edit SilviaDumitrescu: Te rog sa citesti regulamentul forumului
Ultima editare efectuata de catre SilviaDumitrescu in Dum 02 Iun 2013, 11:37 am, editata de 1 ori (Motiv : unit postari)
monykutza72- helper
-
Numarul mesajelor : 1
Varsta : 51
Localizare : google
Data de inscriere : 01/06/2013
In iarna visam la un triplok. Cineva de aici mi-a sugerat o lineara buna mai intai...ca eu am o fosila, care numa rupe ata si mananca nervii. Asa ca atunci cand am avut banuti am hotarat sa imi iau o lineara. Am gasit un brother cs 100 la mana a 2a, dar e suuuuper. Acum inteleg de ce coaseti voi cu atata spor... Asa ca multumesc de sfat.
[url=[url=https://s1141.photobucket.com/user/adela82/media/DSCF0046_zps67ea2db2.jpg.html][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[url=[url=https://s1141.photobucket.com/user/adela82/media/DSCF0046_zps67ea2db2.jpg.html][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adela Ispas- Ucenic
- Numarul mesajelor : 120
Localizare : reghin
Data de inscriere : 09/07/2010
Buna.
Nu stiu daca pun aceasta intrebare unde trebuie.Am o cunostinta
care are o masina de cusut Ileana din o mie noua sute toamna si nu-i gaseste ace.M-a rugat sa-i caut eu,dar ca o necunocatoare ce sunt nu stiu ce fel de ace sa caut.
Va rog mult sa ma ajutati daca puteti.
Nu stiu daca pun aceasta intrebare unde trebuie.Am o cunostinta
care are o masina de cusut Ileana din o mie noua sute toamna si nu-i gaseste ace.M-a rugat sa-i caut eu,dar ca o necunocatoare ce sunt nu stiu ce fel de ace sa caut.
Va rog mult sa ma ajutati daca puteti.
UNGUREANU MANUELA- helper
- Numarul mesajelor : 4
Localizare : motru
Data de inscriere : 16/02/2010
Buna!
Eu am Ileana, dar folosesc ace normale de la mercerie, din alea pilite pe o parte!
Sper sa nu induc in eroare. ....
Eu am Ileana, dar folosesc ace normale de la mercerie, din alea pilite pe o parte!
Sper sa nu induc in eroare. ....
Eu de cand ma stiu la mama, Ileana a avut ac pilit pe o parte. Se gasesc in toate merceriile astfel de ace, pana si la bucata (1 leu/ buc.). Bafta!
Multumesc pentru raspunsuri,dar din pacate in marele nostru
oras nu se gasesc.As o dimensiune sau o caracteristica
dupa care sa caut.
oras nu se gasesc.As o dimensiune sau o caracteristica
dupa care sa caut.
UNGUREANU MANUELA- helper
- Numarul mesajelor : 4
Localizare : motru
Data de inscriere : 16/02/2010
Toate masinile de cusut casnice folosesc ace cu cotor tesit ( adica pilite pe o parte ) sunt de aceeasi dimensiune dar difera grosimea ( finetea cum mai este denumita )
Acum dimensiunile sunt aceleasi dar gasesti de obicei 2 marimi 60 (adica 9) , 70 (~10), 75( ~11), 80 (~12), 90(~14), 100(~16), 110 (~18), 120 (~19).Cel mai simplu e la merceria.ro, magazin care il gasesti si aici pe forum , acolo scrie amadoua marimile pe ambalaj. Si ca sa fie si mai usor cele mai utilizate sunt cele subtiri de 70,80 pentru materiale subtiri, organza, voal , uzuale de 90 folosite pentru materiale obisnuite, si cele pentru materiale mai groase sau puse in mai multe straturi cu finete de 100 sau 110, foarte rar de 120 .
Despre varf ar mai fi de zis ceva :
sunt ace cu varf normal ( marea majoritate ) folosite pentru materiale obisnuite, dar exista si ace cu varf cu bila ( e foarte mica si nu se vede cu ochiul liber ) ; se mai numesc SES ( bila mica ) sau SUK ( bila medie ) folosite la materiale elastice, tricoturi, materiale ce au in compozitia lor Lycra, elastan.....
Ar mai fi ace jeans ( cu varful cel mai ascutit , sau SPI ) folosite pentru denim/blug.
Si acum parerea mea ( ca tot e la moda......)
eu folosesc ace de 90 pentru majoritatea materialelor si cand am ceva mai gros de cusut pun de 100; in rest sunt ace pentru cusaturi mai speciale sau mai pretentioase.......dar asta difera si de cine lucreaza. Poate Doamnele si Domnisoarele de pe forum ma pot corecta , sau aproba, dupa caz.
Pupici si " fir intins "
Acum dimensiunile sunt aceleasi dar gasesti de obicei 2 marimi 60 (adica 9) , 70 (~10), 75( ~11), 80 (~12), 90(~14), 100(~16), 110 (~18), 120 (~19).Cel mai simplu e la merceria.ro, magazin care il gasesti si aici pe forum , acolo scrie amadoua marimile pe ambalaj. Si ca sa fie si mai usor cele mai utilizate sunt cele subtiri de 70,80 pentru materiale subtiri, organza, voal , uzuale de 90 folosite pentru materiale obisnuite, si cele pentru materiale mai groase sau puse in mai multe straturi cu finete de 100 sau 110, foarte rar de 120 .
Despre varf ar mai fi de zis ceva :
sunt ace cu varf normal ( marea majoritate ) folosite pentru materiale obisnuite, dar exista si ace cu varf cu bila ( e foarte mica si nu se vede cu ochiul liber ) ; se mai numesc SES ( bila mica ) sau SUK ( bila medie ) folosite la materiale elastice, tricoturi, materiale ce au in compozitia lor Lycra, elastan.....
Ar mai fi ace jeans ( cu varful cel mai ascutit , sau SPI ) folosite pentru denim/blug.
Si acum parerea mea ( ca tot e la moda......)
eu folosesc ace de 90 pentru majoritatea materialelor si cand am ceva mai gros de cusut pun de 100; in rest sunt ace pentru cusaturi mai speciale sau mai pretentioase.......dar asta difera si de cine lucreaza. Poate Doamnele si Domnisoarele de pe forum ma pot corecta , sau aproba, dupa caz.
Pupici si " fir intins "

orhapetru- Senior
-
Numarul mesajelor : 588
Varsta : 47
Localizare : petrosani
Data de inscriere : 15/03/2013
Mulțumesc, Petru, pentru informațiile pe care le împărtășești pe forum!
gobelin- Ucenic
- Numarul mesajelor : 139
Localizare : Timis
Data de inscriere : 26/12/2009
mersi de apreciere... mai era acolo de zis inca pe atata dar apoi complic totul si e greu sa mai priceapa cineva ceva....gobelin a scris:Mulțumesc, Petru, pentru informațiile pe care le împărtășești pe forum!

orhapetru- Senior
-
Să nu ne desconsideri.
Scrie și continuarea.

Scrie și continuarea.
gobelin- Ucenic
gobelin a scris:Să nu ne desconsideri.![]()
Scrie și continuarea.
Am venit cu ceva completari aici : Totul despre masinile de cusut industriale , informatii care sunt valabile in mare masura si pentru masinile de cusut casnice

orhapetru- Senior
-
Probleme tehnice
Buna fetelor,sunt noua atat pe site cat si in ale croitoriei.Am imprumutat de curand o masina de cusut Singer 347 si a mers perfect pana sa ii schimb suveica.Dupa ce am schimbat suveica in momentul cand am vrut sa cos a inceput sa incurce ata pe,pe fata coase normal si pe dos incurcat.Am descarcat un manual de instructiuni in engleza si am incercat sa solutionez problema,m-am uitat si pe forum la sfaturile voastre insa nici pana acum nu i-am dat de cap.Va rog daca ma poate ajuta cineva as fi ffff recunoscatoare,nu de alta dar ar fii aiurea sa dau masina de cusut inapoi stricata 

laura_zein- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/07/2013
laura_zein a scris:Buna fetelor,sunt noua atat pe site cat si in ale croitoriei.Am imprumutat de curand o masina de cusut Singer 347 si a mers perfect pana sa ii schimb suveica.Dupa ce am schimbat suveica in momentul cand am vrut sa cos a inceput sa incurce ata pe,pe fata coase normal si pe dos incurcat.Am descarcat un manual de instructiuni in engleza si am incercat sa solutionez problema,m-am uitat si pe forum la sfaturile voastre insa nici pana acum nu i-am dat de cap.Va rog daca ma poate ajuta cineva as fi ffff recunoscatoare,nu de alta dar ar fii aiurea sa dau masina de cusut inapoi stricata
Masina parca e metalica , cu suveica verticala; poate ai pus mosorelul ( bobina/sponul ) de ata invers si nu mai este tensionat. unele se pun in sensul acelor de ceasornic, altele in sens anti-orar. si este imoprtant ca ata sa fie infilata corespunzator, si tensionata corespunzator.
Poate pot fetele sa te indrume mai bine sau sa vina cu alte sugestii....fi linistita masina aia nu se strica asa repede

cred ca era bine de pus la probleme tehnice...
orhapetru- Senior
-
Poate este de la surubelul acela mic de la suveica. Probabil este prea larg si de aceea tensiunea este lejera. Incearca sa strangi un pic .
Mie imi facea asa cand imi scapa firul de la suveica din fanta prin care trebuie sa treaca ca sa stea tensionat. Dupa ce ai pus mosorelul ai trecut firul prin acea fanta?
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 44
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Multumesc pentru sfaturi fetelor...am reusit sa ii dau de cap pana la urma,ata era de vina k era de proasta calitate si nu statea tocmai intinsa bine + tensiunea 

laura_zein- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/07/2013
Bine că ai rezolvat.
gobelin- Ucenic
orhapetru a scris:gobelin a scris:Să nu ne desconsideri.![]()
Scrie și continuarea.
Am venit cu ceva completari aici : Totul despre masinile de cusut industriale , informatii care sunt valabile in mare masura si pentru masinile de cusut casnice
Aici unde că nu este activat linkul??????
Îmi scapă mie ceva?
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 55
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
orhapetru- Senior
-
Pagina 10 din 12 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12

» Masinile noastre de cusut - cap 1
» Masinile noastre de cusut - 4
» Masinile noastre de cusut (6)
» Masinile noastre de cusut - cap 2
» Masinile noastre de cusut - 3
» Masinile noastre de cusut - 4
» Masinile noastre de cusut (6)
» Masinile noastre de cusut - cap 2
» Masinile noastre de cusut - 3
Pagina 10 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Lumanari sculptate manual
» Ornamente de Craciun - 6
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)