Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyAstazi la 7:59 am Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 24 Mai 2023, 2:33 pm Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptySam 06 Mai 2023, 9:05 am Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyVin 05 Mai 2023, 7:09 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Despre noi
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 19 Apr 2023, 9:56 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyLun 10 Apr 2023, 8:12 am Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptySam 01 Apr 2023, 9:04 am Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:23 pm Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:21 pm Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyLun 27 Mar 2023, 7:35 am Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMar 28 Feb 2023, 9:36 am Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMier 22 Feb 2023, 11:12 pm Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMar 14 Feb 2023, 3:05 pm Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMar 07 Feb 2023, 1:12 pm Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:43 am Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Mama, copilul si bunica - Pagina 3 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:30 am Scris de gretty

Mama, copilul si bunica

+27
lacrisel
LRodica
Uca
greieras
aurishta
michelinebeaulieu
valentinadof
piciul
trandafiras78
Floren
ema
MagdaMarin
Pep3roNel
bluetteblue
mimiady63
Clio_Ela
valih
bela gio
ioana soare
mariaz_09
diada
danniela
tinap
ivanoiuadela9
Admina
ismi3ismi
musetel
31 participanți

Pagina 3 din 10 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

In jos

Mama, copilul si bunica - Pagina 3 Empty Re: Mama, copilul si bunica

Mesaj Scris de Admina Dum 08 Iun 2014, 2:51 am

Sa fie! Daca ar fi doar soacra si restul rutina, cred ca as putea sa o inghit, cu un kg de lamai, pe zi. Dar pe langa soacra, il vad pe socru ca nu schiteaza un zambet, cand vede bebelusul, doar arunca vreo gluma nesarata: ce faci mai, dormi toata ziua, du-te la munca... Cumnata care e fata buna, dar un exemplu nu tocmai ok, ca se imbraca in chilotei din aia scurti, cum ii cumpara bunica fetei. Se spala pe cap zilnic si e machiata cu dermatograf negru, la 8 dimineata, cand iese din dus.  Shocked Sotul care e in criza de personalitate, ca trebuie sa iasa cu prietenii, cu bicicleta, sa se joace jocuri video, pentru ca-i lipseste hobby-ul lui preferat, muzica. Mie nu-mi mai lipseste nimic, nici nu-si pune problema.
Acum un an, cand am stat 3 saptamani cu soacra, a fost ok, ne-am inteles bine. Nu se baga pe fata, nu se implica sa o tina, sa-i cumpere, sa o dea cu oja sau sa o coafeze. Era la munca si se plangea toata ziua, nu o interesa viata noastra si era mai bine.

p.s.  Merci ca-mi sunteti alaturi! hug

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de piciul Dum 08 Iun 2014, 7:22 am

...Eu nu am avut ajutoare in casa....au fost cateva episoade pasagere....pana am putut sa-i duc la gradinita, camin...e o perioada pe care nu mi-o aduc aminte decat asa: cum reusesc sa-mi iau medical sa stau cu ei, nu mai avem lapte praf, azi spal de la ..la, calca de la.. la...piata...de ce plang copiii...I-am dus la ai mei, de duminica seara pana vineri seara, cand ii luam...o singura data i-am lasat la soacra-mea...cel mic era plin de bube..."nu stiu de la ce, maica, eu am avut grija de el!"...erau mancati de purici, iar cel mic facuse blande...la cel mare erau puncte rosii, biberonul era in soare jumatate cu lapte...imi venea sa plang...noroc ca sotul meu i-a luat si nu a mai zis niciodata sa-i lasam acolo....Au trecut anii...e greu sa nu ai pe cineva de incredere langa tine...acum legea te ajuta sa stai acasa si sa-i cresti pana la doi ani...e ceva de care eu nu am beneficiat...era un cosmar cu cine ii lasam maine...cine sta cu ei....am avut la un moment dat o matusa, fie-i tarana usoara, care le-a prajit oua in uleiul din tigaia de peste....printre altele...tata i-a certat...mama nu i-a lasat sa citeasca pana la scoala...erau speriati sa citesca.....au recuperat la scoala...Hai sa concluzionam: balanta spune totul pe un taler bine, pe un taler rau...si alege!
E o meserie grea sa fii parinte, dar daca ai suflet, daca iubesti florile si ai nervii tari vei inota pana la mal! Sanatate!
piciul
piciul
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de danniela Dum 08 Iun 2014, 9:58 am

E normal ca hainele copilului sa culeaga mirosul de parfum, sunt bumbac si nu au balsam sau altele. Admina, clar sunteti diferite, ea gandeste total diferit de tine. Eu una apreciez ca ti-a zis ''cum vrei'', a mea ar fi sarit cu crema sa il dea, si daca as fi refuzat mi-ar fi tinut teorie 2 ore ca ea a crescut 3. Care , pardon, sunt doctor docenti ......
Ai grija de tine sa nu faci depresie postnatala. Pune totul la fund, luvreaza cu psihicul tau si nu lasa sa te manance chestiile astea. Nu se merita!!! te cred ca ti-e greu si ai nevoie de ajutor, dar mai bine pune sotul sa supravegheze puiul cat doarme si tu fa o baie fierbinte, fa ceva pentru tine!!!! Nu astepta ca el sa se ofere, cere TU!!

Piciu, asa a fost sora mea cea mare, ce se mai chinuia cu fecior-su, pana cand tata i-a zis sa aduca copilul la noi. A fost greu ca era distanta mare, trimitea pachete si pachete, mere, biscuiti, pantaloni, spalam ca la cresa, sarme intregi. O data a venit o matusa, verisoara cu tata si numara pantalonii spalati. A stat la noi pana a mers la gradinita, il luau cand mergeau in concediu. Dar se chinuiau ca nu erau invatati unii cu ceilalti....
Eu am avut ajutor cu mama si sora mea mai mare cu un an. M-au ajutat enorm cu fiica-mea. Cu cel mic am platit dadaca, m-am chinuit cu el si cu fiica-mea saraca, si...au crescut. Nasol ca eu mergeam si la facultate seara si dimineata la serviciu. Acum is mari, ieri fiica-mea a facut 21 de ani!!!! Daca imi va cere ajutor, cu siguranta il voi oferi. Prefer sa stau cu un bebel acasa in weekend si sa imi vad copila ca se relaxeaza, isi reface fortele, eu...mi-a trecut timpul de umblat creanga.....chiar daca nu am facut-o!!! Dar timpul tot a trecut!
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de valentinadof Dum 08 Iun 2014, 5:43 pm

Admina,soacra ta isi da seama de potentialul tau,vede ca esti puternica, desteapta ,informata si te invidiaza!Abia asteapta sa te prinda pe picior gresit si s-ajungi la mana ei! E de fapt o chestie generala,sa ma scuze forumistele care sunt mame de baieti,sa-si demonstreze siesi ca femeia cu care s-a casatorit baiatul ei nu e mai desteapta decat ea!Nu te astepta sa te ajute,cu siguranta ca ea considera cu esti o rasfatata a sortii si ca ea nu a avut norocul tau,banii tai,posibilitatile tale,etc!
Te vrea chinuita!N-ai cum s-o schimbi dar tu te poti schimba!Nu te plange dar nci nu-i arata ca le ai pe toate puse la punct!Lasa-i o urma de mister!Insa: implica-i mai mult pe sotul tau si pe fata.In joaca ,in gluma, oricum, si arata-le si lauda-i chiar si pentru ajutorul marunt!
Tin minte sarcina celei mari cand am adus-o de la maternitate pe cea mica era sa duca pampersul la gunoi si sa puna langa patut tot timpul unul nou.O chestie minora.Incearca sa-ti faci viata usoara tu,nu va lua altcineva initiativa!

Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 46
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Lun 09 Iun 2014, 7:53 pm

Piciul, cred ca fiecare ne raportam in primul rand la generatia si problemele vremii respective. Nu zic ca suntem generatii asa de diferite, dar degeaba stiu ca bunica mea a crescut copiii, dupa razboi, cat de greu le era atunci sau ca mama fierbea scutece si se chinuia sa gaseasca lapte praf. Nici sotul  meu n-a fost in lagar, n-a dormit pe camp, iarna, in Rusia (ca bunicul) si nici macar armata n-a facut-o (ca tatal meu). Ma compar cu prietene de cam aceiasi varsta, care si-au luat mamele pe post de bone cu norma intreaga, sa le faca si menaj sau au bone si menajere platite. Suntem mai rasfatate de soarta, asta e clar. Chiar daca situatia materiala nu ne permite multe, tot stim acum ca trebuie sa primim ajutor de la cei din familie, ca trebuie sa fim odihnite si relaxate, ca sa ne putem alapta bebelusii cat mai mult. Ne da legea drepturi si mai cerem si noi, in plus. wink Dreptate n-a fost niciodata. Oricat de greu s-au crescut copiii pe vremea lui Ceausescu, tot mult mai rau era in Evul Mediu, cand nu aveai apa curenta, umblau sobolanii prin casa, era frig, boli, saracie lucie, etc.
Aici a asistat sotul la nastere, a vazut totul pe viu. Am stat 2 zile in spital si a dormit cu noi in camera, a vazut vizite, a vorbit cu asistente, cu doctori. Chiar se insista sa participe sotul sau alt insotitor, la nastere si primele zile de viata ale copilului. Mama stiu ca l-a sunat pe tatal meu sa-i zica ce a nascut... Aici ne-a spus si pediatrul si am primit si niste foi acasa: o ora pe zi, mama trebuie lasata sa aiba timp pentru ea, bebelusul trebuie sa stea cu altcineva in ora aia. Si la fel si in perioada colicilor, cineva trebuie sa fie pe aproape, sa fie calm si sa stea cu cel mic, sa-l calmeze, sa-i dea o pauza mamei. Pentru ca din cauza oboselii si stresului, se pot intampla multe, daca doar o persoana sta 24 din 24 cu un bebe care plange des. Acum zeci de ani nici nu se punea problema sa ajute tatal la cresterea copiilor, asta era treaba de femeie, exclusiva.
Sa revin la soacra mea. Cum viata ti le da, exact cand nu le vrei, suntem nevoiti sa dormim la soacra, perioada asta. Maine cred ca pleaca iar socrul, dar a fost acasa si el, cateva zile. Mergem seara tarziu, spalam fata si la culcare, toti. Fac alergie, cum spuneam. Stiu ca nu e prea politicos, ar sta cu asta mic, dar cand incepe iar cu telenovelismele, ma apuca pandalia.
Fetei i-a luat o pereche de bermude de blug, mari si lalai, lunga pana la genunchi, sa imi inchida gura. Se mira si sotul meu... zici ca sunt pantaloni de baba. zid A zis, daca vreau de baba, de baba sa fie. Noroc ca fetei ii plac, i-am zis sa-i mai stramtez si nu vrea. O sa ii pun ceva sa-i inveselesc, macar.
I-am zis de parfum si am rugat-o sa il tina intr-o paturica. In seara aia a murit de cald, l-a tinut vreo 5-10 minute. Dimineata cica nu s-a mai dat cu parfum, ca sa il poata tine in brate. Mai, ce soacra ascultatoare am...
Daniela, tonul face muzica. Zice: cum vrei, voi stiti, etc. asa din varful limbii. Si asta mi-a trantit si mie: am crescut doi copii si mai mult, pe vremea aia nu erau pampersi, fierbeam scutece. De ce oare nu o cred... pe sot l-au pasat la bunici (parintii socrului) de cand era mic (bebelus, cred).
Valentina, fetita ma ajuta. Se ofera sa ii desfaca scutecul, sa imi toarne gel de dus, sa imi dea scutec, etc. Ieri l-a luat in brate cand urla si l-a calmat, a adormit ca un brotacel in bratele ei, cu gurita deschisa. love Eu nu ma plang ca n-am ajutor, nici n-as avea nevoie, deocamdata doarme noptile cu pauze de papa, pot sa ma odihnesc destul de bine Ideea era soacra, daca tot se vrea prin zona (cica sa o luam bona rade ), de ce nu e utila, nu doar din gura, ci fizic, cu o carpa, un mop. Dar aveti dreptate, cand ziceti, sa nu mai astept.

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Mar 10 Iun 2014, 3:27 pm

Admina,a venit la voi in familie o noua persoana care in mod sigur aduce un nou suflu,un nou mod de a fi;eu ma gandesc ca e momentul sa profiti de asta si,asa cum se planteaza seminte primavara,tot asa sa fiti(sa fii) atenta cu ce e nou si bun,daca privesti obsedant la buruieni,nu mai poti avea grija de ce...e plantat sa creasca.Este firesc pentru mamica sa fie grijulie cu mediul in care creste copilul,daar,din fapte mici apreciate si valorizate se face lumina in multe.

Nu cred ca este chiar asa de grav,cred ca daca ai privi cu umor putin,ai putea sa treci peste ce nu iti convine-nu cred ca soacra ta,de exemplu,iti este "nociva" iar sotul ei cred ca tot face comparatii intre viata de adult si cea de bebelus,de aceea o trimite la munca-promite-i ca in 20 de ani o trimiti si tu!
Pe sot ai putea sa-l lasi acasa putin sa pleci si tu ca el...
Ajutor,da fiecare cum il trage inima,mde,daca nu-l trage,mai bine deloc.

Cred ca ati hotarat sa mai aveti un copil din bune intentii si bune sentimente,nu le uitati...

ura
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1217
Varsta : 56
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 11/09/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de Floren Mar 10 Iun 2014, 4:15 pm

michelinebeaulieu a scris:,asa cum se planteaza seminte primavara,tot asa sa fiti(sa fii) atenta cu ce e nou si bun,daca privesti obsedant la buruieni,nu mai poti avea grija de ce...e plantat sa creasca.

Aaaaaaiurea !!! Daca nu plivesti la timp , buruienile acapareaza plantuta !

Nu cred ca este chiar asa de grav,cred ca daca ai privi cu umor putin,ai putea sa treci peste ce nu iti convine-nu cred ca soacra ta,de exemplu,iti este "nociva" iar sotul ei cred ca tot face comparatii intre viata de adult si cea de bebelus,de aceea o trimite la munca-promite-i ca in 20 de ani o trimiti si tu!

Ai inteles gresit ! Socra-su IL TRIMITE PE MR. BEBELUS la munca , nu pe nevasta-sa !!!

ura
Floren
Floren
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1081
Localizare : acasa
Data de inscriere : 30/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Mar 10 Iun 2014, 9:41 pm

1-iubirea e mai "strong" decat ura.
  dar cine tine neaparat sa o pastreze(pe ura),nu va avea iubire.
2-continuu sa sustin ce spuneam despre trimisul la munca,cu mentiunea ca gresit am inteles ca mr bebelus e miss bebelusa..!!??!!     beat    peace    taie    affraid  rade 

(deci Admina avea fata-acum am citit din urma si am vazut ca m-am inselat=incalecat singura)
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Floren Mar 10 Iun 2014, 10:12 pm

[quote="Admina"Dar pe langa soacra, il vad pe socru ca nu schiteaza un zambet, cand vede bebelusul, doar arunca vreo gluma nesarata: ce faci mai, dormi toata ziua, du-te la munca...hug:[/quote]

Micheline , cred ca ai citit ce-a scris Admina coborand scarile ! De unde rezulta ca ar trimite-o pe nevasta-sa la munca ???
Floren
Floren
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1081
Localizare : acasa
Data de inscriere : 30/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mar 10 Iun 2014, 10:49 pm

Ma bag iar, si eu am fost in situatie si asta cu "relaxeaza-te si tu, lasa bebelusul cu mama, sot si pleaca"... nu a mers la mine! la altele a mers, puneau poze pe FB cum sunt ele relaxate  wink si pe unde se plimba, unele mamici plecau chiar un weekend, probabil bb bea lapte praf, nu stiu, nu m-a interesat problema, ma bucur ca au reusit.

De ex la mine nu a mers pentru ca: ma ajuta cat putea si el, cum venea acasa ma duceam sa pun rufele pe sarma, sau sa fac mancare sau sa strang de prin casa, tot timpul aveam ceva de facut si el cateodata nici nu apuca sa manance ca tragea cel mare de el! Noaptea avea colici cel mic, il plimba si el si eu. Eu dormeam pana la 8-9 a doua zi, el pleca la 7 la serviciu, ce sa-i mai cer? era si el foarte obosit, nu puteam eu sa-i cer sa-mi lase ragaz sa ma relaxez eu. Plus ca eu mai eram si cu scoala, ma ajuta si acolo.
Aaaa si cel mai important: statea cu copii sa ma duc la dentist! Asa imi picau dintii ceva de speriat. ma rog, se cariau/rupeau/picau plombe, etc.
Eu daca nu-l aveam pe el turbam, clar! cel putin cand erau copii bolnavi, pai el era baza, isi punea ceasul sa sune, verifica copii, le lua temperatura etc. EU.... intai ma duceam sa vomit si pe urma-i verificam  rade eu intru in panica si trebuie sa ma duc intai la baie, de baza sunt si eu!!! Gata cu laudatul ca are si parti care nu-mi convin si ma besteleste cand mi-e lumea mai draga! La un moment dat am zis ca divortez asa ma enerva.

Concluzie: toata baza il sot, restul nu ai cum sa ai pretentii. Parintii si-au facut datoria sa ne creasca, este alegerea lor daca vor sau nu sa ajute. Eu una m-am resemnat. Suntem noi 2 si gata. Am avut si "norocul" ca parintii tati sa moara in acelasi an amandoi si al lui si al meu (diferenta de 3 luni) noi am zic ca daca traiau ei altfel era ajutorul, ei erau mai intelegatori si le-ar fi trimis fortat la noi sa ne ajute. Drept pentru care si fratelui meu i-a crescut mama copilul (venea sa-l vada doar in weekend) si sorei lui i-a crescut soacra-mea copii (2 copii, astia veneau zilnic sa-i vada, mai si mancau la ea! cand toate stim cat de greu este sa faci mancare cu copil mic, pentru 2-3 persoane, dar sa-ti mai vina si musafiri)

m-am intins, m-a luat valul de la relaxarea asta si sa lasi bebele cu altcineva  hug 

Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7341
Varsta : 44
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de piciul Mier 11 Iun 2014, 5:39 am

Ai punctat bine Diada!
Meseria de parinte nu este usoara si nici nu este o meserie...este o misiune pe acest pamant!
Si mi-am adus aminte cat de pretioase erau orele de evadare din programul stas: alaptat, adormit copilul, spalat scutece si facut mancare cat doarme bebe si ce se mai poate si de la capat...
piciul
piciul
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Mier 11 Iun 2014, 6:09 am

Voi toate aveti dreptate! Concluzia e: ti-ai facut copii, sa ti-cresti! Desi suna dur, e adevarat. Si... bunicii ne-au crescut cu placere si pe mine (mare parte din timp) si pe sot (cam cu norma intreaga).
Nu pot sa le cer sa faca ce vreau eu, daca le dau copilul. Vor sa nu aiba instructiuni de folosire. Si e normal, nu vor accepta niciodata, ca la jumatate din varsta lor, stim mai multe decat ei. Poate asa o sa fim si noi, la varsta a III-a.
Sotul e ok, il mai ia sa-l tina in sus, dupa papa, il mai plimba prin casa, dar noaptea nu se scoala (nu ma pot plange, inca nu avem plans de 1-2 ore pe noapte, sa fiu chiauna). Stiu o raceala de-a fi-mii cand se trezea el sa ii ia temperatura, noaptea. Deci se poate.
Micheline, nu e ura, pentru soacra sau socrii. Nu sunt capabila, desi poate a ura suna. Nu imi place de ea, cred ca oricat de "sfinti" am fi, suntem oameni si avem antipatii, uneori. Cum se zice, dagoste cu sila, nu se poate. Ma gandesc ca a tinut cateaua in brate (are si o eczema acum...) si apoi il ia in brate pe cel mic si ma basic toata. Sunt paranoica, probabil, dar ce mama nu e? Imi e mila si de cea mare... a inceput sa manance mult, foarte mult, daca e vorba de pizza, prajituri gata facute, cereale colorate, sucuri, deci mancare gen fast food. Cum pot sa o protejez sa nu cada in partea celalalta, spre obezitate si sa manance sanatos, cand bunica ii da mancare aiurea, la scoala primeste la fel (hot dog, corn dog, prajeli, pizza, etc.)
Ma rog, gata! Nu ma mai plang! Capul sus, spinarea dreapta! Zoe, fii barbata! lol! 

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mier 11 Iun 2014, 6:45 am

Eu una recunosc ca nu mi plac soacrele  rade zic eu ca e in natura noastra sa fim ca soarecele cu pisica. Rar am auzit de nora cu soacra sa se impace, sa fie pe aceleasi idei. Cred ca de-aia mi-a dat Dumnezeu 2 baieti, ma vezi ca ma transform intr-o soacra acra  rade 

un alt exemplu: O tipa a infiat o fetita la 2 ani jumatate, nu a putut sa stea cu fata nici o zi acasa, trecuse perioada de postnatal, dar fix in ziua aia a iesit la pensie soacra ei care a fost educator si multi parinti trageau de femeie sa le fie bona la copii lor.
Ei, vreau sa spun ca desi pare frumos si ea are un ghimpe impotriva soacrei  rade si mi-a zis ca daca ar fi avut bona altfel i-ar fi zis ce sa faca, dar asa... nu merge, oricum soacra face tot cum crede ea ca e mai bine. Eu una i-am zis ca atat timp cat se poate duce la serviciu si copilul este la gradinita cu program normal, luat la 12.00 este foarte bine. Are cu cine sta, este mare lucru. Fata de mine care ma duc cu amandoi peste tot (dupa ce nu mai sunt la gradinita) sau raman singuri acasa (mai ales dimineata, cand sunt in vacanta si dorm pana pe la 9-10) Dar ma uit la ei ca sunt mai cuminti cand sunt singuri acasa, nu se bat. Intr-o zi m-am pitit dupa perdea, erau mai mici 4 si 2 ani si m-au cautat cel mare prin casa, dupa care ii spune celui mic: "hai Stefan ca mami ne-a lasat singuri!" l-a luat de mana si s-au dus la joaca. Nu am iesit imediat, lor le-am zis ca am fost la uscator, ii mai las in casa si cobor la rufe. Acum le zic unde plec, atunci urlau dupa mine si nu riscam.
Admina, la tine e o chestie ca pe voi v-au crescut bunicii pe amnadoi. La mine, tin minte ca mi-au dat o bicicleta Pegas si eu ca sa le fiu recunoscatoare treceam zilnic pe la ei, nu ca sa le cer ceva, pur si simplu sa ii vad si mi-a zis bunicul (tataie ca asa-i ziceam) "ochii care se vad prea des se uita"  rade ma rog, eram destul de mare sa inteleg. Il tin minte ca manca pufuleti se sub patura sa nu imi dea. Astia sunt din partea tatei, dar imi aduc aminte cu placere de ei, asa erau ei, mai duri, nu-mi aduc aminte sa fi crescut vreun nepot. Ei stateau la noi in sat. Ceilalti bunici din partea mamei erau foarte saraci, nu aveau pensie, ea era foarte sufletista dar nu avea cu ce. Nu ne-a lasat acolo niciodata, parca un nepot au crescut al copilului care ii si intretinea pe ei. Eu tin minte ca stateam acasa cu pisica, pe la 3 ani asa. Ma mai duceam la o vecina pe ulita asa, de verificare ca si femeia avea treaba dar mai venea tata acasa pe lapranz sa dea la animale, el fiind sofer, mai "fugea" de la munca sau avea curse pe traseu si putea trece pe acasa. Dur si el ca si bunicii  rade Cred ca la mine s-a mai estompat din duritate, desi am si eu momentele mele nebune  zid Adica zic si eu la fel, sa se faca mari sa se descurce ca si noi ne descurcam singuri, mai vedem ce-o mai fi atunci.

Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Mier 11 Iun 2014, 9:37 am

Floren a scris:[quote="Admina"Dar pe langa soacra, il vad pe socru ca nu schiteaza un zambet, cand vede bebelusul, doar arunca vreo gluma nesarata: ce faci mai, dormi toata ziua, du-te la munca...hug:
Floren zice: Micheline , cred ca ai citit ce-a scris Admina coborand scarile ! De unde rezulta ca ar trimite-o pe nevasta-sa la munca ???[/quote]

Intelege,Floren,ca eu am inteles gresit ca Admina a nascut fata,de aceea ziceam eu ca "a trimis-o la munca".Deci,am inteles din prima pe cine "trimitea" la munca,eroarea era in alta parte.

Admina,despre ura,era doar raspuns la ce spunea Floren,ca daca nu plivesti la vreme buruienile acapareaza plantuta-ziceam ca in materie de sentimente,treaba nu sta ca la plante-iubirea e mai "strong" (sau,daca sta treaba ca la plante,iubirea "pliveste" mai eficient).
Discutiile despre cum sa faci lucrurile,intr-un fel sau altul,nu sunt manifestari de ura.
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de danniela Mier 11 Iun 2014, 2:39 pm

Eu am ametit...acu ziceti ca fiecare sa isi creasca copiii, apoi ca daca ai cu cine ii lasa fara sa ii iei cu tine sau dupa tine e un ajutor, ca nu vreti sa fiti relaxate.
Hai sa fim serioase ca toate vrem ora noastra, fie ca avem copii sau nu fie ca avem copii mari sau mici.

Admina, fata ta sta cu socrii o perioada, da??? De unde si pana unde sa ajunga copila obeza?? Tu crezi ca obezitatea vine la la 3 pungi de crisps??? O sa se intoarca acasa, cand incepe scoala, sau cand o sa mai creasca cel mic. Tot tu vei fi cea care gatesti, o sa ai timp sa indrepti lucrurile pe calea care ti se pare tie mai buna. Inteleg sa fii grijulie daca ar fi perioada mare, dar sper ca am inteles bine, cand incepe scoala fata o sa stea cu voi, nu??

Si din experienta proprie va spun, cand sunt mici vor cu parintii peste tot, dupa ce cresc totul se termina, nu mai vor nici macar pan la supermarket, ce vacanta. Eu deja mi-am primit avertisment. Ca doar nu o sa mearga cu noi in concediu pan la adanci batraneti!!! Deci doamnelor, totul e un proces luuung, iaca mi-a venit si mie randul sa ma relaxez singura in concediu fara sa ma simt vinovata ca nu mi-am luat odraslele cu mine!
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mier 11 Iun 2014, 2:41 pm

danniela a scris:
Si din experienta proprie va spun, cand sunt mici vor cu parintii peste tot, dupa ce cresc totul se termina, nu mai vor nici macar pan la supermarket, ce vacanta. Eu deja mi-am primit avertisment. Ca doar nu o sa mearga cu noi in concediu pan la adanci batraneti!!! Deci doamnelor, totul e un proces luuung, iaca mi-a venit si mie randul sa ma relaxez singura in concediu fara sa ma simt vinovata ca nu mi-am luat odraslele cu mine!

Doamne ajuta! uite o veste buna pe ziua de azi! de la ce varsta va rog?  rade 

Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de danniela Mier 11 Iun 2014, 2:44 pm

De pe la 16-17 asa. Cea mare mi-a spus ca a rezistat eroic pana la 20!!! Si anul asta chiar mi-a pus in vedere ca pe ea nu o intereseaza cand luam noi concediu.
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mier 11 Iun 2014, 4:05 pm

Este bine, foarte bine, mie-mi convine  rade Hai ca nu mai am mult, 10 ani, trec repede!

Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Mier 11 Iun 2014, 7:03 pm

Eu cu asta mic mai am 16-17ani! wink 
Daniela, fata e la scoala de vara, acum, primeste mic dejun si pranz, o luam la 12. Nu mai vrea mesele astea acasa, ca le are la scoala. Acolo ii dau pizza dimineata, ce e fraiera sa manance cereale cu lapte, acasa? La pranz vine mancata, cere pe la 4 cate ceva. I-am facut ciorba de rosii, nu a mancat-o, ca astepta sa mearga la bunica. De ce oare? Ca acolo ii da bagel (un covrig din comert) la pranz, cereale cu lapte la cina, mic dejun: waffle congelate incalzite la microunde cu muuuult sirop de zahar (ca ala de artar e scump) si/ sau honey buns (niste prajituri tot din comert) cu multa glazura de zahar.
Stii ce simplu e sa refuze mancarea gatita? Nu mi-e foame, nu acum, nu d-asta, etc. Pentru ca nu moare de foame. Are inca 2,5 saptamani scoala de vara. Sta la noi, de ceva timp, nu am mai lasat-o la soacra. Dar ea cere, se smiorcaie ca nu o lasam. Alaltaieri seara, m-a parat la ea, ca nu am vrut sa o las sa merga... eu i-am zis clar: nu mananci supa, nu mergi la mama...X (nu suporta sa i se zica bunica, ca ea e tanara, cica) zid Si n-am dus-o, dar nici n-a mancat ce am vrut eu.
Aici e plin de oameni si copii obezi sau cu tendinta de ingrasare. E foarte usor sa aluneci in partea aia, mai ales ca ei au tendinta de a se copia, unul pe altul. Degeaba au si lapte, fructe si legume proaspete la scoala, daca nu le alege nimeni.
Si revin la socrela, nu de barfa, de ceva lamuriri, ca sa ma disculp, de ce o "iubesc" asa tare. E foarte teatrala, in general. Il vede pe asta mic: ce minuuuune!, ce perfect e!, ce poate fi mai frumos pe lumeeee!. Si apoi repeta obsesiv: hi baby sau hi David! de zeci de ori, scalambaindu-se la bebe. Cu fata are alte texte: hi honey, how was your day? (ma oftica, repeta aceleasi fraze, in loc sa faca engleza cu ea, serios, sa ii explice cuvinte noi, sa ii citeasca, etc.) si apropo de mancare: OOO, my God! the honey buns are divine! I love ice cream... as putea trai doar cu inghetata de ciocolata si supa de rosii (din conserva). Iau inghetata curcubeu (sorbet) pentru ca nu are grasime si e asa de bunaaaa! Sau beau suc (isi face din plic, concentrat, ca nu are zahar si calorii, cica, doar mii de E-uri) albastru ca nu ingrasa si e si bun. I-a facut odata gris cu lapte cu colorant muuult, albastru si fi-mea l-a mancat cu placere, ca e colorat frumos si e "bun" (ii explica ca poate pune si vopselele de oua in mancare, ca sunt alimentare, deci sigure...). Copilul vede la scoala ca toti mananca fast food, soacra bea suc, ii cumpara cereale colorate, ii da lucruri "bune", gustoase si eu, mastera, ii explic ca nu sunt sanatoase, ca trebuie sa manance ciorba, carnita (la cuptor), paine cu unt si cu gem sau mamaliga cu branza si smantana, cand ea primea pizza congelata din comert si chicken nuggets, la bunica. Alt exemplu si ma opresc, ca as scrie romane, pe tema asta. zid Vine si povesteste ca a mancat ceva, ea zicea "smits", de fapt erau srimps (creveti), la mama X. Eu aveam o punga de creveti in congelator (cruzi, deci nu cu pane pe ei) si ma apuc sa-i curat, sa-i usuc, sa-i dau prin ou, pesmet (facut din niste azime sanatoase fara E-uri, rasnite) si faina. Manopera naibii ca erau mici si era migaloasa treaba. Gusta si cica: nu-mi prea plac si se stramba. Sa ma dau cu capul de pereti. Mananc si eu si sotul si erau buni, gustosi, crocant exteriorul, ei facuti si gustosi. La soacra manca pe rupte creveti de-a gata pane, congelati si facuti la microunde (cu multe ingrediente necunoscute, cu E-uri, normal). Pe aia facuti clasic, ca snitelul, i-a refuzat.
A nu se intelege ca sunt paranoica si nu fac prajit sau noi nu mancam nimic cu E-uri, ca nu e asa. Incerc sa ne ferim, pe cat posibil, normal. Si ce pot sa fac in casa, fac, nu cumpar de-a gata.

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de trandafiras78 Mier 11 Iun 2014, 8:32 pm

Danniela, zic si eu ca Diada pe de-o parte ca trec repede anii si nu mai merg copiii cu noi in concedii, dar pe de alta parte, sunt convinsa ca o sa-mi fie foarte dor de prichindeii mei plini de idei si energici care alta data ar fi facut orice numai sa stea cu noi. Voi fi soacra de 2 ori, chiar de nurori  Smile  ... si mereu imi zic ca trebuie sa ma mentin sanatoase psihic si fara fite de soacra mare, mai ales ca mie nu mi-a placut deloc cand s-a incercat treaba de a fi pusa sub papuc. Dar la mine, lucrurile s-au imbunatatit considerabil si pot spune ca am o relatie foarte frumoasa cu soacra mea. Dar nu am asteptari de la ea, iar ea chiar tine cont de ceea ce spun si eu.

Admina, draga mea, sa fiu in locul tau, m-as lua si eu cu mainile de cap. Singura solutie este sa o bati la cap pe fata (pe moment de pomana, dar pe termen lung cu folos). Pe Doamna Soacra, cu aere de Mama X la fata, nu ai cum sa o educi sau sa o schimbi si nici nu cred ca ai vrea asta. Pana una alta, ai de educat 2 copii si e mai mult decat suficient. E foarte frustrant ce povestesti acolo legat de mancare. Dar sotul tau nu poate avea o discutie cu maica-sa pe tema asta? Ma gandesc ca el are mai multa influenta asupra ei, in comparatie cu tine. Cu timpul s-ar putea sa se mai schimbe ea, dar trebuie sa vrea. Tu nu te da batuta in lupta asta, pt ca e vorba de fata ta si e pacat sa ajunga cat usa doar pt ca asa e moda acolo.

trandafiras78
trandafiras78
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 246
Varsta : 42
Localizare : Germania
Data de inscriere : 17/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de danniela Joi 12 Iun 2014, 12:56 pm

Da, si iar is de acord cu Trandafiras. Tot cu fata trebuie sa vorbesti.
Sincer sa iti spun eu nu am avut-o pe soacra pe langa noi dar am fost noi cei cazuti in extrema asta de a manca si bea toate chimicalele. Intre timp ne-am educat partial. Cu cel mic am dus muuuulta munca sa il conving sa nu mai bea coca-cola. La inceput a renuntat la cea din sticla de plastic, apoi la cea din sticla de sticla si din cutii de metal. Acasa noi bem apa sau suc natural (el mai putin si fortat de mine). Dar ce te faci cu rumanul care se duce la piata si musai sa ne ia si noua suc  zid zid zid zid 
Si cu E-uri la fel, la inceput era comod sa iau semipreparate. Nu uitati ca multe Euri te fac sa devii adicted la produsele in care exista. De asta i se pare fetei tale ca dulciurile de la mama X is mai bune. Ea e copil si e normal sa copie, la scoala sunt alti copii care probabil ar rade de ea daca merge cu felia unsa cu unt sau cu o felie de branza pe ea, i s-a intamplat mandrei mele si a venit toata plansa de la scoala ca Ionut a ras de ea.

Trandafiras, copii or sa creasca, cat ai vrea tu sa ramana prichindei, nu or sa ramana, o sa te trezesti strigand dupa ei cum obisnuiai sa ii alinti si o sa iti apara in fata ditamai lungaul de copil si pe cuvant daca nu o sa ramai socata. De multe ori ma gandesc in timp ce conduc spre casa, ma duc acasa, fac repede ceva de mancare, mancam si ne jucam sau ma vad tinandu-l pe cel mic in brate, obisnuia sa vina peste mine in fotoliu, daca ma mutam pe canapea sa ii las lui fotoliu venea pe canapea. Si...ajung acasa si imi deschide usa cel mic care cu tot cu toacele mele de 12 el e cu un cap mai inalt ca mine. Ei???
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Sus In jos

Mesaj Scris de trandafiras78 Joi 12 Iun 2014, 1:11 pm

Imi pot imagina Danniela cum e cu baietul asa mare desi la noi mai e cale lunga (insa nu pot spune ca ma grabesc sa ajungem la stadiul ala, pt ca asta inseamna ca imbatranesc si eu  Sad ). De multe ori ma surprind pierduta in nemurirea sufletului cand il vad pe baiatul cel mare pe langa masa noastra din sufragerie. Ii ajunge pana la piept si are doar 3 ani si 8 luni. Si apoi tot eu exclam: "dar cand ai crescut tu asa mare?", moment in care copilul este in extaz.

Cu hrana, e tare complicat. Eu le fac copiilor chestii sanatoase, dar rareori le mai dau si un pic de pizza sau alte lucruri mai putin recomandate, fiind presata de timp sau oboseala cronica. Pe de alta parte, imi inchipui ca la varsta fetei tale Admina, e mai greu sa controlezi totul. Pana una alta, are si ea un cuvant de spus in ceea ce o priveste si atunci iti trebuie multa rabdare, putere de convingere si perseverenta in toate. Dar te rog eu, las-o pe mama X cu ideile ei si lucreaza la fata, prin exemple concrete pe care ea sa le inteleaga si de ce nu, chiar prin micute recompense la una alta.
trandafiras78
trandafiras78
Ucenic
Ucenic

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Joi 12 Iun 2014, 10:51 pm

Ma mir si eu, de galiganca mea, la 8 ani. E svelta si inalta, pentru varsta ei, inca vreo 30 de cm si ma ajunge, ma intrece. Si cand spune cate ceva, ma mir ce gandire pragmatica are, cata logica si cum ajunge de la una la alta.
Deja se apropie pubertatea si adolescenta, care vine din ce in ce mai devreme. Intr-un an-doi o sa avem discutii despre menstruatie, sexualitate, relatii, etc. zid 
Noi am renuntat de macar 10 ani la delicat si am inceput sa sortam E-urile, sa le reducem. Noi adica ai mei si eu, cand gatim, cand cumparam. E greu sa accept sa soacra foloseste delikat si acum si cumpara cea mai ieftina paine, pune maioneza, sos Ranch din tub, mezeluri ieftine si alea, semipreparate congelate, ieftine si buuuune. Cand am luptat cu E-urile, eram in echipa cu mama mea, ne dadeam sfaturi, retete, purtam munca de lamurire una cu alta, sa mancam sanatos. Ai mei gatesc in casa, fac bulioane, gemuri, dulceturi, vin, suc (socata, limonada, must), bors uneori, poate rar de tot si paine. Pizza facea mama mea de la 0, cu aluatul facut, cum mai fac si eu. Cartofi prajiti si snitel, ii dadeau, dar erau prajite in ulei nou, facute cu besamel (ou, pesmet, faina), nu congelate si pline de chimicale, pentru gust (cum zici Trandafiras, pacatosul ala de monoglutamat, care da dependenta de gust).
Alt motiv pentru care ma tem e ca fata soacrei (cumnata de 19 ani) are probleme cu digestia de ceva timp. Diaree (probabil ca e vreo colita sau altceva mai serios) si nutritionistul i-a dat regim, dar nu e valabil. Inghite pastile, probiotice, sa-si refaca flora intestinala si de un an, nu sunt imbunatatiri. Ei doi, socrii, merg sa se caute, sa-si faca analize, dar nu previn nimic, doar se asteapta sa trateze un cancer de colon sau altele de gen.  Sad E trist, cata ignoranta, la niste oameni cu studii superioare, ea are master, el doua doctorate. Informatiile despre alimentatie sanatoasa sunt peste tot, trebuie doar sa vrei.

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Vin 13 Iun 2014, 2:47 pm

diada a scris:Este bine, foarte bine, mie-mi convine  rade Hai ca nu mai am mult, 10 ani, trec repede!

Mie nu-mi convine!
Intr-o zi o tineam in centru vechi pe Ema de mana si mi-am dat seama ca se face mare si vrea singura si am intrebat-o daca,atunci cand creste,mai ma ia si pe mine la o pizza???!!
Cat despre cand s-o marita,o sa-i fac si curat pe unde calca domnului ginere,ca sa aiba motive palpabile sa ma tina pe linga ei!!!!   rade

Pana una alta,ma duc sa-i fac curat nevestei viitorului ginere! Am plecat.  mop 
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de trandafiras78 Vin 13 Iun 2014, 3:31 pm

michelinebeaulieu a scris:
Cat despre cand s-o marita,o sa-i fac si curat pe unde calca domnului ginere,ca sa aiba motive palpabile sa ma tina pe linga ei!!!!   rade  

Personal, m-ar deranja sa vina mama sa-mi faca curat sau sa stranga dupa domnul ginere. Una este ca asta sa se intample in situatii mai delicate si alta, tot timpul. M-as simti sufocata si invadata in propria viata, desi e vorba de mama. Sa nu ma intelegi gresit. Am o relatie foarte frumoasa cu mama ... de altfel cu amandoi parintii, dar totusi .... sa vina sa-mi spele chilotii (ba chiar si pe ai sotului) sau sa-mi schimbe cearsaful la pat mi se pare prea mult.

Si eu sper sa-mi pot ajuta copiii si familiile lor atunci cand vor crede ei ca au nevoie. Mai sper de asemenea sa stiu sa-mi mentin bunul simt si tonul neutru vis-a-vis de ei si consoartele lor. Dar sunt convinsa ca o sa-mi fie dor de ei mititei, cum de altfel si parintilor nostrii le e dor de noi in anii copilariei.
trandafiras78
trandafiras78
Ucenic
Ucenic

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat