Rochii, fuste tricotate II
+75
manuela29
anielle
doraly
Floren
24elena
ANCUTA1
kitty_1973
cris_io_mat
lelia40
anda81
nicole d
claras
Admina
cica elena
mariliv
ema
alessia2007
AcidoR
geanina_scumpica
victoriacus
bibitu
just_me26
mari01
m.m.
MihaelaT
estera10
corilex
nic_ol77
piciul
diada
valentinadof
lucky
pcinfo
symos
cocav
gabyd
violetas
denis21
armeanu
tinap
danida
loryshor
pufoi
corina corina
SilviaDumitrescu
danniela
craluca
eriliana
Angelica18
mnarcisa
Ana Maria
crina68
despina13cucli
Giobsy
dienutzababy
cory74
myky7robc
silvanam
Karina33
canadianca50
rucsy
aisha
kmn
silvisor
mimiady63
geo
trandafiras78
emmancita
Motzu
mariaz_09
cozma felicia
firicel
Uca
rosita
ioana soare
79 participanți
Pagina 12 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: Rochii, fuste tricotate II
Si eu sunt interesata de model.Va rog frumos reveniti cu cat mai multe detalii.Desi am lucrat un paralelogram sunt tare incurcata cum se incheie fusta, pentru ca dungile nu vin oblic ci drepte ,pe orizontala.
Mim- helper
- Numarul mesajelor : 3
Localizare : buzau
Data de inscriere : 28/10/2012
symos- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1114
Varsta : 41
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 10/05/2010

mai bine faci acum cat mai e de sezon

Mim, mai bine pui o poza si te ajutam. poate ai facut invers paralelogramul si ai inceput lucrul de sus sau jos, altfel nu au cum sa-ti cada dungile orizontale
Motzu- Senior
-
Numarul mesajelor : 528
Varsta : 46
Localizare : Rimnicu Vilcea
Data de inscriere : 26/12/2010
Dungile sunt lucrate orizontal. Numai ca se schimba socoteala si folosim latura oblica (,) ca si baza a fustei, asa apar dungile oblic.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 53
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Mim, uite aici o poza din timpul lucrului. Mergi asa cu randurile pana ajungi la o lungime (daca te uiti la poza asta e de fapt inaltime) egala cu circumferinta soldului, apoi ultimul rand il lasi pe andrea, ridici ochi pe primul rand inceput jos si apoi inchei cu punct grafting si nu se vede nimic, trebuie doar sa ai grija ca si acolo sa se repete cele doua randuri sa nu-ti apara in plus. La ultima fusta gri mi-a iesit gresit, unde am incheiat se vad dungile mai apropiate, trebuia sa mai fac un rand
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Motzu- Senior
-
Excelent, motzule, cu poza asta, dar la incheiere tot nu am pricipit mai nimic, poate ne arati tot o poza.

myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 57
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Motzu, daca incepi pe fir provizoriu, nu mai e nevoie sa ridici ochiuri din randul de inceput. Desfaci firul provizoriu si iti pui ochiurile pe andrea. In felul asta este chiar invizibila imbinarea, nu iti mai apare acea muchie care rezulta in urma ridicarii de ochiuri dintr-o margine incheiata.
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 42
Data de inscriere : 24/02/2009
Ioana , ideea e de ajutor !

canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Multumesc din suflet pentru toate informatiile date.Nici nu realizati cat de mult apreciez ajutorul vostru. Sunt sigura ca-mi vor fi de folos .Zilele astea, inclusiv maine)nu am timp sa fac macar un ochi din cauza servicilui.Dar abia astept ziua de luni.Cel putin bataile mele de cap vor lua sfarsit.Mult spor va doresc tuturor si zile mai bune ca ale mele.
Mim- helper
- Numarul mesajelor : 3
Localizare : buzau
Data de inscriere : 28/10/2012
ioana soare a scris:Motzu, daca incepi pe fir provizoriu, nu mai e nevoie sa ridici ochiuri din randul de inceput. Desfaci firul provizoriu si iti pui ochiurile pe andrea. In felul asta este chiar invizibila imbinarea, nu iti mai apare acea muchie care rezulta in urma ridicarii de ochiuri dintr-o margine incheiata.
Ioana, și ce tip de cusătură/ încheiere se folosește?
Căci eu am încheiat o bentiță ( cu ochiurile montate pe fir provizoriu) pentru o căciulă și am folosit modalitatea de aici

Mâine poate reușesc să pozez și să postez căciula.
Grafting, asa cum a si lucrat Motzu, doar ca in loc sa ridice ochiurile din randul de montare, le are deja montate, pe firul provizoriu. Hmm, dar grafting pe bob de orez suna un pic cam complicat de lucrat, daca te incumeti si incerci, sa-mi spui daca si cum iese, ca sunt tare curioasa.
ioana soare- Moderator
-
Uca, nu a iesit invizibil pt ca bobul de orez e un ochi pe fata si unul pe dos, deci ochiul dos (purl) trebuie luat altfel, ca aici:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Aici ai explicatia pt bob de orez, e mai jos pe pagina: "Kitchener Stitch for joining seed (moss) stitch"
Aici ai explicatia pt bob de orez, e mai jos pe pagina: "Kitchener Stitch for joining seed (moss) stitch"
odrina- Ucenic
- Numarul mesajelor : 208
Localizare : USA
Data de inscriere : 09/09/2009
Ioana, multumesc de sfat! Nu ma gandisem sa desfac firul si sa ramana ochiurile pe primul rand. Eu am folosit inchiderea de la link-ul asta aici, mi s-a parut pe intelesul meu.
Motzu- Senior
-
Mai fetelor, ce bine va documentati si explicati! Mai bine las cuvertura (tot am desfacut de 2 ori..) si fac si eu o fusta, numai buna de purtat cu cardingul de la provocare

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4806
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Odrina multumesc pentru linkuri!
Eu cand am deschis linkul pus de Uca, mi s-a deschis filmuletul cu 3 needle bind off, de aceea am crezut ca asa a incheiat ochiurile, nu cu grafting.
Motzu nu la incheierea propriu zisa ma refeream, ci la montarea ochiurilor. Daca atunci cand incepi lucrul, cand pui ochiurile pe andrea folosesti metoda provisional cast on
, la sfarsit, cand inchei fusta, doar desfaci acel fir provizoriu si iti pui ochiurile pe andrea. Nu mai trebuie sa ridici ochiurile din margine, le ai deja. Atunci cand ridici ochiuri ramane pe dos acea muchie proeminenta, dar cu ochiurile montate prin metoda "provisional cast on" nu o vei mai avea, cu alte cuvinte iti va fi greu si tie sa identifici locul cusaturii "grafting", pentru ca nu se va mai vedea nimic nici pe dos.

Motzu nu la incheierea propriu zisa ma refeream, ci la montarea ochiurilor. Daca atunci cand incepi lucrul, cand pui ochiurile pe andrea folosesti metoda provisional cast on

ioana soare- Moderator
-
Pt putin, Ioana, eu nici nu m-am uitat la link-ul Ucai, am crezut ca la grafting se referea si nu i-a iesit pt ca era bob de orez.
odrina- Ucenic
Odrina, Ioana, nu cu grafting am încheiat ci prin metoda 3 needle bind off de aceea spuneam că nu a ieșit invizibilă îmbinarea.
Odrina, mulțumesc pentru link-uri, data viitoare voi încerca metoda respectivă, acum nu mai desfac , asta e , se vede îmbinarea dar deja-i gata căciula. O postez imediat.
Odrina, mulțumesc pentru link-uri, data viitoare voi încerca metoda respectivă, acum nu mai desfac , asta e , se vede îmbinarea dar deja-i gata căciula. O postez imediat.
Pt putin, Uca, am deschis si eu link-ul dupa ce mi-a atras Ioana atentia si am vazut ca nu e grafting. E bine ca esti multumita asa cum e, eu desfac de multe ori (nu numai la tricotat) pana termin (chiar si dupa), cu toate ca planific inainte de a incepe un proiect pana la cel mai mic detaliu, dar mi se intampla, pe parcurs, sa-mi vina tot felul de idei...
odrina- Ucenic
Odrina, mulțumită nu sunt de încheiere căci se putea și mai bine dar acum nu mai are rost să desfac sau... de fapt rost are dar mă complic. Firul de lână folosit nu e întrerupt, după ce am făcut bentița, am încheiat cu 3 needle bind off și apoi de la ultimul ochi încheiat am ridicat ochiuri perpendicular pe bentiță. Ar însemna să tai firul, să desfac și să cos la loc și poate nu-mi iese și mai și întrerup firul. O să fac alta și voi aplica acolo metoda găsită de tine. Dacă-mi iese o voi aplica și la asta gata făcută măcar așa voi fi sigură că nu tai firul degeaba.
Ai dreptate, Uca, nici eu nu as desface in acest caz. Oricum nu e big deal, eu inca nu am folosit grafting pt bobul de orez (folosesc de ani de zile pt ochiurile fata si dos, numai asa inchei la umar, iar in parti, cand nu lucrez circular, cu mattress stitch) dar din ce am citit acolo trebuie sa iasa fara sa se cunoasca cusatura.
odrina- Ucenic
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 45
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Pagina 12 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12

» Rochii, fuste tricotate (III)
» Rochii, fuste tricotate
» Poze pentru inspiratie-tricotat (3)
» Rochii, fuste tricotate
Pagina 12 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Mobilier homemade (2)
» Jucarii crosetate
» Ce melodie asculti acum !-5
» Pirogravura
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Treninguri, maieuri, colanti, haine pentru casa(3)
» Sacrificii pentru pasiune
» Amenajari interioare
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Drumetii si locuri vizitate (3)
» Florile din gradina mea(2)
» Ce masina de cusut recomandati (6)
» Ornamente de Pasti
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Din materiale reciclabile 6
» In fire sa ne laudam ! (9)
» Despre masinile de tricotat