Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyIeri la 10:10 am Scris de diada

» Jucarii crosetate
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 24 Mai 2023, 2:33 pm Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptySam 06 Mai 2023, 9:05 am Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyVin 05 Mai 2023, 7:09 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Despre noi
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 19 Apr 2023, 9:56 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyLun 10 Apr 2023, 8:12 am Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptySam 01 Apr 2023, 9:04 am Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:23 pm Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:21 pm Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyLun 27 Mar 2023, 7:35 am Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMar 28 Feb 2023, 9:36 am Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMier 22 Feb 2023, 11:12 pm Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMar 14 Feb 2023, 3:05 pm Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMar 07 Feb 2023, 1:12 pm Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:43 am Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Discutii despre revista Burda - Pagina 3 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:30 am Scris de gretty

Discutii despre revista Burda

+51
denisia_16
carmenzoe
mada93
bursuk
ileana cosanzeana
anda
puffetta
margot
oana_007
ANURIM
Clio_Ela
vilcris
noel
oanabijux
trice
anne-marry
nadina_b2005@yahoo.com
ema
Tinkerbell
aisha
clodi
Laila
Anna Succubus
StMihaela
Adriana13
andrusca
ciresicca
kla78
ralu222222
ppisic
Buburuza
duchess
DANIELA.I
ioana soare
zylv
postoleirina
totolina
geany
olympia
andreeaX
bv_satena
tomari
Kate
kindaras
RalucaS
lorinaoo1
diada
Dionisia
Camy
MihaelaT
Admina
55 participanți

Pagina 3 din 12 Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Discutii despre revista Burda - Pagina 3 Empty Re: Discutii despre revista Burda

Mesaj Scris de postoleirina Mar 24 Feb 2009, 11:42 am

si oare as putea sa le modific? este o rochita care-mi place in nr nou de Burda, si as dori sa incerc sa mi-o fac. Eu am mai modificat pana acum tiparele, ce-i drept aproape nici un tipar nu l-am respectat in totalitate, insa in ceea ce priveste masurile, daca masura maxima era 42 eu am dus-o la 46. Oare la masurile astea pt femei scunde nu as putea sa fac la fel? Idei cum?
Multumesc de info
postoleirina
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 100
Varsta : 42
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 12/02/2009

Sus In jos

Discutii despre revista Burda - Pagina 3 Empty Re: Discutii despre revista Burda

Mesaj Scris de zylv Mar 24 Feb 2009, 11:51 am

studiaza tabelele de marimi din revista,si vezi ce diferente sunt intre marimile care te intereseaza.de acolo iti dai seama cat si cum poti modifica.care este rochia,ca sa stim despre ce vorbim
zylv
zylv
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de postoleirina Mar 24 Feb 2009, 11:57 am

link aceasta
Aceasta este rochia. Momentan nu am in fata tabelul...revista e acasa si eu sunt la servici. Dar am priceput ce-mi spui, cand ajung acasa am sa studiez mai atent tabelele si probabil o sa gasesc o metoda. Sper doar sa existe vreo legatura si sa pot modifica tiparul.
ms mult de ajutor
postoleirina
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 100
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 12/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de zylv Mar 24 Feb 2009, 12:34 pm

este o rochita simpla,si nu cred ca o sa ai probleme cu modificarea tiparului
zylv
zylv
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 880
Localizare : in centrul tarii

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Mier 25 Feb 2009, 1:09 pm

as avea o intrebare: voi ce intaritura folositi in loc de G785? Este cea mai des intalnita in Burda, si am citit ca este o intaritura tesuta,usoara si bielastica. Insa pe unde am cautat nu am gasit ceva asemanator. Am gasit doar neelastice.
Mersi frumos,
Ioana
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mier 25 Feb 2009, 1:57 pm

eu folosesc ce intaritura gasesc ori prin casa, ori la magazin, niciodata nu am tinut cont de asta Embarassed mai ales ca daca le-as cere la vanzatoare intaritura pe numere s-ar uita la mine crucis (mai zicea cineva pe-aici ca a patit asa)

Ultima editare efectuata de catre diada in Mier 25 Feb 2009, 3:39 pm, editata de 1 ori
diada
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7341
Varsta : 44
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Mier 25 Feb 2009, 3:35 pm

Pana acum si eu am folosit tot asa, ce aveam acasa sau ce gaseam, de regula din aceea netesuta,care se calca. Pentru cordoanele fustelor si pantalonilor a fost foarte buna. Am avut o experienta tare neplacuta cu cea tesuta cand am folosit-o, pentru ca nu m-am gandit ca ar putea intra la apa si am folosit-o direct, iar la spalat ea a intrat la apa, iar materialul nu - pentru ca fusesem prevazatoare si pe el il bagasem mai intai la apa Smile.
Dar acum v-am intrebat pe voi pentru ca am cumparat un crep satin din matase pentru rochia 109 din numarul din decembrie din Burda ( trebuie sa merg la o nunta ), si n-as vrea sa stric gulerul,sa nu iasa bine si sa trebuiasca sa mai cumpar material ( pentru ca si asa mi-a golit buzunarele). Ma gandesc ca daca pun dintr-asta de care am si de care se gaseste la noi, neelastica, ar putea gulerul sa faca cute urate sau sa stea prea batos. De asta am zis sa va intreb, poate voi ati gasit ceva potrivit. Sau poate ati mai lucrat ceva asemanator si stiti ce trebuie folosit ca sa iasa bine.
O dupa amiaza frumoasa!
Ioana
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mier 25 Feb 2009, 3:40 pm

Pai or sa mai vina fete cu raspunsuri, eu nu m-am complicat cu intaritura, nici nu stiam ca intra la apa zid
Astept si eu cu interes raspunsuri Merci
diada
diada
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Discutii despre revista Burda - Pagina 3 Empty discutii despre burda

Mesaj Scris de DANIELA.I Mier 25 Feb 2009, 10:02 pm

lucrez in croitorie(sunt maistru instructor in confectii la un colegiu tehnic).tiparele din burda sunt exacte ,insa procesul de confectionare poate fi diferit de cel din revista.aplicarea unei captuseli este simpla:captuseala este copia fidela a produsului vestimentar,insa montarea se face introducand captuseala in interiorul produsului(fusta),dar trebuie sa fie dos la dos.,se monteaza pe linia taliei cu o cusatura de insailare(provizorie)si va fi scoasa dupa ce se aplica cordonul fustei .deci in momentul coaserii cordonului se prinde si captuseala si fusta.daca mai aveti nelamuriri va ajut cu placere.in curand voi posta si eu niste poze ale unor produse confectionate cu elevele in atelierul scoala.spor la treaba.
DANIELA.I
DANIELA.I
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 861
Localizare : agnita

https://s626.photobucket.com/albums/tt349/maistra3772/

Sus In jos

Discutii despre revista Burda - Pagina 3 Empty despre burda

Mesaj Scris de DANIELA.I Mier 25 Feb 2009, 10:07 pm

ioana,pentru intarirea gulerelor,mansetelor,clapelor se foloseste frizelina(panza termocolanta).este o panza care se aplica prin calcare si care nu o sa-ti faca surprize.daca nu gasesti atunci foloseste panza care zici ca o ai,insa inainte de-a o utiliza pune-o in apa calda,o lasi o jumatate de ora si dupa ce s-a uscat o folosesti.bafta.
DANIELA.I
DANIELA.I
Expert
Expert

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Joi 26 Feb 2009, 9:19 am

Ioana, din pacate asa e, la noi nu-ti dau intarituri speciale pt diverse materiale. Doar te intreba, cum sa fie mai groasa, mai subtire? Si in rest sunt tot aiurelile termocolante care se incretesc la aplicare zid Am intrebat o singura data, la toate merceriile din Obor de G785, parca si s-au uitat vreo 10 femei crucis, la mine intr-o singura zi Laughing Merge incercat in locul de unde ai luat materialul, sa intrebi. Sau acum ma gandeam ca ar merge la Sharbeck, Shiral sau Picasso(magazine de materiale deosebite si scumpe). Daca zici ca nu vrei sa se strice materialul pretios, de rochie, mai bine investesti si in captuseala.
Maistra, bine ai venit! Ce ma bucur cand vin persoane specializate in confectionarea articolelor de imbracaminte ura Astfel aflam multe sfaturi pertinente si invatam teoria si practica, folosite in industria textila. Eu una am sa te intreb la link Scoala de croitorie, mai multe detalii despre atasarea unei captuseli la jacheta, sacou, haina. Tot nu pot spune ca ma simt sigura pe mine, desi am avut tentative de a captusi hainele. De aia si aman sa incep o jacheta de stofa Sad

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Joi 26 Feb 2009, 11:58 am

Maistra, admina, multumesc frumos pentru raspunsuri!
O sa caut frizelina, iar daca vad ca nu stie ce e aia ii explic ce a scris maistra un pic mai sus. wink Si o sa fac un test cu ea pe un rest de material. Inclusiv test de spalat impreuna.
Admina si eu in Obor am avut aceleasi patanii. zid Ultima dintre ele fiind cea mai tare intrebare primita pana acum in periplurile mele prin magazine :"<dar inul nu-i bumbac?>, <nu!>, <dar care-i diferenta?>,<paai...stiti....sunt plante diferite....>
Dar nu inteleg referitor la captuseala. Sa o captusesc cu o matase mai subtire? Adica sa nu folosesc captuseala obisnuita? Nu e mult, doar partea de sus a rochiei(partea de bluza;iar partea de fusta incepe imediat sub bust si nu e captusita).
O zi frumoasa in continuare!
Ioana
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Discutii despre revista Burda - Pagina 3 Empty discutii burda

Mesaj Scris de DANIELA.I Joi 26 Feb 2009, 6:49 pm

ioana, daca ai de captusit doar partea de la piept,te sfatuiesc sa folosesti pt. captusire materialul de baza adica,materialul din care confectionezi rochia.Pt. captusirea unui produs eu utilizez satin sau crep satin,indiferent ce produs captusesc.Se comporta cel mai bine.Captuselile din ziua de azi nu mai sunt de calitate,la o prima spalare aceste captuseli intra la apa.Bafta.
DANIELA.I
DANIELA.I
Expert
Expert

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Vin 27 Feb 2009, 1:40 pm

ce idee buna! multumesc Smile
sunny
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de totolina Vin 27 Feb 2009, 2:17 pm

am terminat de cusut rochita de la modelul la care v-am cerut explicatii, am croit-o pe o stofa de culoare cam inchisa, dar a fost singurul material pe care l-am avut in casa la momentul respectiv. macar acum stiu ca imi iese. e cusuta la mana ca masina mai dureaza pana o cumpar. multumesc pt sfaturi. uite asa mi-a iesit:

totolina
totolina
Junior
Junior

Numarul mesajelor : 381
Varsta : 39
Localizare : Galati
Data de inscriere : 10/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de duchess Lun 02 Mar 2009, 3:54 pm

e foarte frumoasa rochita , felicitari !
duchess
duchess
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de andreeaX Mar 03 Mar 2009, 6:25 pm

Imi place fusta 118 din numarul pe martie.Recomanda material pt fuste cu parte incretita;imi place f mult mai ales ca spun ca se coase usor...Exista la noi asemenea material?Si daca nu,cum o incretesc?

Va multumesc cheers
andreeaX
andreeaX
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 301
Data de inscriere : 13/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Mar 03 Mar 2009, 6:35 pm

se coase usor, cum sa nu, cumperi cat ai tu la talie 60 cm, 70cm (asta la partea incretita, sus) stabilesti lungimea fustei, 60-70 cm nu stiu, cat vrei tu si apoi cosi lateral. Ii faci tiv.

In buzau nu am vazut asa material, inca.

poti sa-l faci si tu cu ata elastica. Am explicat cum se foloseste la bluze/topuri.
diada
diada
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de totolina Mar 03 Mar 2009, 7:00 pm

buna, cele care au luat deja revista burda nr 3, rochita asta are tipar acolo? am vazut-o doar pe net si imi place foarte mult. asta e poza.
totolina
totolina
Junior
Junior

Numarul mesajelor : 381
Localizare : Galati
Data de inscriere : 10/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Buburuza Mar 03 Mar 2009, 7:50 pm

totolina a scris:buna, cele care au luat deja revista burda nr 3, rochita asta are tipar acolo? am vazut-o doar pe net si imi place foarte mult.

Nope! Nu apare in revista.
Buburuza
Buburuza
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 793
Varsta : 55
Localizare : Pe langa...
Data de inscriere : 13/12/2008

http://www.buburuza.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de andreeaX Mar 03 Mar 2009, 9:17 pm

Cum coaseti voi mai exact materialele elastice?Ac cu varful rotunjit nu am,cu ce il pot inlocui?Iar cand tighelesc marginile iese f urat,am incercat diferite dimensiuni ale zig zagului (e un zig zag mai deosebit,pe o parte coase si pe o parte infasoara marginea cu ata),dar materialul se onduleaza cumva si tighelul iese ba prea strans ba prea des,f urat.Am un material f frumos si nu stiu sa l cos,este usor elastic..
andreeaX
andreeaX
Junior
Junior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Mar 03 Mar 2009, 10:16 pm

Andreea, este o idee, nu bag mana in foc, dar ace de jersey s-ar putea sa gasesti la reprezentantele masinilor de cusut. Este cea a Brotherului pe linia teanvaiului 5, pe o strada din Bd. Barbu Vacarescu, reprezentanta Pfaff este pe Bd. Regina Elisabeta, aproape de Pirmaria Mare, si au si accesorii la vanzare, ca o mercerie obisnuita(doar ca mai scumpa). Sincer, daca nu ai triplock si faci totul cu masina de cusut, iti recomand cu incredere aceste ace, speciale, fac o mare diferenta, nu mai sare cusatura la zig-zag. Daca gasesti si ace de jersey firma Organ, nu pregeta si cumpara. Si ac dublu, daca suporta masina, pt tivuri.
Poti incerca sa cosi materialul elastic impreuna cu hartie de copt sau obisnuita si apoi rupi hartia. S-a mai discutat de asta dar poate la Scoala de croitorie sau la Discutii despre croitorie...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de andreeaX Mar 03 Mar 2009, 11:14 pm

Iti multumesc;nu-mi vine sa cos materialul impreuna cu hartia,am pretentii de la masina asta totusi (e un brother xl 5700).am cumparat-o in ideea sa-mi fie usor sa realizez diferite cusaturi.Sper sa-mi iasa mai bine cu acul special pt jerse..Ai idee de ce se onduleaza materialul cand il tighelesc?Sa fie tot de la ac?
andreeaX
andreeaX
Junior
Junior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ppisic Mier 04 Mar 2009, 12:05 am

Buburuza a scris:
totolina a scris:buna, cele care au luat deja revista burda nr 3, rochita asta are tipar acolo? am vazut-o doar pe net si imi place foarte mult.

Nope! Nu apare in revista.

In varianta olandeza apare. E model special oferit/creat de Meier.Meier. Fac maine o poza din revista, acum e la birou...din amintiri are gradarea de la 34 pana la 42. E ultimul numar, martie 2009... Chiar ciudat daca varianta romaneasca nu are modelul...poate are altceva in schimb?? O creatie romaneasca? Smile
ppisic
ppisic
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 390
Localizare : Olanda
Data de inscriere : 24/10/2008

http://www.ppisic.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de ppisic Mier 04 Mar 2009, 12:39 am

maistra a scris:lucrez in croitorie(sunt maistru instructor in confectii la un colegiu tehnic).tiparele din burda sunt exacte ,insa procesul de confectionare poate fi diferit de cel din revista.aplicarea unei captuseli este simpla:captuseala este copia fidela a produsului vestimentar,insa montarea se face introducand captuseala in interiorul produsului(fusta),dar trebuie sa fie dos la dos.,se monteaza pe linia taliei cu o cusatura de insailare(provizorie)si va fi scoasa dupa ce se aplica cordonul fustei .deci in momentul coaserii cordonului se prinde si captuseala si fusta.daca mai aveti nelamuriri va ajut cu placere.in curand voi posta si eu niste poze ale unor produse confectionate cu elevele in atelierul scoala.spor la treaba.

Maistra, in constructia a tiparului (profesional, nu casnic) exista o diferenta intre captuseala si material de baza...la captuseala se folosesc alte adaosuri de lejeritate...alte rezerve pentru cusaturi etc Smile
De ex. la fusta: captuseala este o idee mai larga decat materialul de baza, la unele modele pensele sunt inlocuite cu falduri/pliuri, slitul este mai lung sau in unele cazuri (fusta fals petrecuta etc) pozitionat diferit ...captuseala poate fi (mult) mai scurta...etc
In fine, mai discutam pe tema asta daca iti face placere:) Eu nu am rabdare destula sa cos, dar constructia tiparelor e o parte din profesia mea:)
Te pup!
ppisic
ppisic
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 390
Localizare : Olanda
Data de inscriere : 24/10/2008

http://www.ppisic.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 3 din 12 Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB