Articole din piele IV
+49
vmir
despina13cucli
ioana soare
cif2010
aisha
laurapopescu
mariaz_09
dienutzababy
Aditza
chocolate
geany
MagdaMarin
SilviaDumitrescu
oliviamar
Kristina
fulguta28
nicol
Nicoleta Irimescu
Ciubotaru'
Giobsy
anca12
zahariaelouise
corina corina
diana-s
teisoara
arielas
clodi
Marry
rosita
firicel
Admina
mami jeni
RalucaS
Motzu
aurishta
manuela29
diada
Karina33
denis21
Gabiuta
zylv
kristadesign
ikuta
letho
Uca
Lucia Ro
stoy
Savu Ramona
MihaelaT
53 participanți
Pagina 9 din 12
Pagina 9 din 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Re: Articole din piele IV
Multumesc. Intr-adevar modelul original sigur e dintr-o piele mai dura. Varianta mea merge purtata si ca postas foarte bine ca e destul de maleabila.
Cat despre cusaturi, totul este facut manual ca nu merge la masina mea .Pielea alba desi este moale este mai grosuta.
Geanta este si captusita si cu buzunare pe interior-detalii in imaginile de mai jos.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cat despre cusaturi, totul este facut manual ca nu merge la masina mea .Pielea alba desi este moale este mai grosuta.
Geanta este si captusita si cu buzunare pe interior-detalii in imaginile de mai jos.
Laura, de când ai postat am tot vrut să te felicit. E superba geanta realizată de tine, muncită şi lucrată îngrijit! Îmi pare mai frumoasă decat originalul.
Felicitări! Îmi place şi faptul că ai personalizat-o.
O singură întrebare? Ce fel de vipuşcă ai folosit ? Ai facut-o tu din piele ?
Felicitări! Îmi place şi faptul că ai personalizat-o.
O singură întrebare? Ce fel de vipuşcă ai folosit ? Ai facut-o tu din piele ?
Multumesc mult. Vipusca e facuta din aceeasi piele albastra in interiorul careia am pus un fir de sfoara -clasicul piping ca sa isi pastreze forma mai rotunda. Datorita tubuletului de piele am pe cusatura lateralelor 4 straturi de piele dar ii confera totusi o forma ca e mai tare pe cusatura.
Laura, felicitari si din partea mea pentru geanta! Este tare tare reusita, sa o porti cu placere.
Multumesc mult. Imi doream si eu odata o geanta LV. Dar la preturile care sunt m-am decis sa imi fac eu una model Alma dintr-o piele cu imprimeu de sarpe lucioasa. Sper sa iasa bine si aia dar mai intai trebuie studiez putin modelul.
Laura e minunata geanta ta! Si-mi place ca ai avut atata grija la detalii!
M-am jucat si eu putin cu pielea la rugamintea nepoatei mele. Si-a dorit o fusta de piele buna de purtat la facultate dar si iesirile (rare) de noapte prin cluburi. Poate fi purtata cu cracii goi si sandale/balerini dar si cu ciorapi grosi si ugg-uri.
Nu apucasem sa presez bine decat tivul, a ramas in sarcina ei sa preseze si pensele.

M-am jucat si eu putin cu pielea la rugamintea nepoatei mele. Si-a dorit o fusta de piele buna de purtat la facultate dar si iesirile (rare) de noapte prin cluburi. Poate fi purtata cu cracii goi si sandale/balerini dar si cu ciorapi grosi si ugg-uri.
Nu apucasem sa presez bine decat tivul, a ramas in sarcina ei sa preseze si pensele.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Este superba.Sa o poarte sanatoasa .Presupun ca este realizata la o fractie din costul uneia din magazin . Felicitari. Eu una nu am avut curajul sa incerc inca si haine din piele . La textil e mai usor .
Mama Karina ce faina e fusta! Fix pe croiala asta am si eu una. Noroc cu tine ca mi-ai amintit de ea, sa o scot la purtat!
Tivul e lipit si daca da, cu ce? Cum si cu ce presezi tivul, pensele?

Admina a scris:Karina, este super fusta. Poti sa lucrezi perfect cu orice material, ce ma oftici.Tivul e lipit si daca da, cu ce? Cum si cu ce presezi tivul, pensele?
As vrea eu sa fie perfect! Pot spune ca e mult mai greu de lucrat pielea, e prea rigida, nu poti pune bolduri, cam trebuie sa faci ce vrea ea. Cu materialele textile m-am obisnuit sa faca ele ce vreau eu!
Tivul este lipit cu ceva lichid si transparent adus de sora-mea de prin Germania. Trebuie sa-mi iau si eu un moment ceva, sa ma uit ce spunea Uca ca foloseste, ca sa am in casa. A facut priza rapid si n-a intarit/topit pielea.
Si-acum puteti rade in hohote, cam asa:

Daca stiti alte solutii la indemana spuneti ca sa aflu si eu!

Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Karina, super ca de obicei.
Eu am facut o cravata din piele neagra fiului meu de anul trecut .
Am presat cravata cu fierul de calcat incins, cu o panza pusa peste cravata ca sa nu stric pielea.
Am folosit prelandez pentru lipit si la fel dupa ce am lipit cravata imediat am dat cu fierul de calcat incins.
Am mai presat cusaturile cu fierul de calcat si acum are o cravata de scoala super faina ( zic eu).
Insa am si patit-o cu fierul de calcat la o piele efect, am calcat si s-a adunat pielea.
De preferat este sa faceti o proba pe o bucatica de piele sa vedeti daca suporta si nu se modifica culoarea la cald.
Eu am facut o cravata din piele neagra fiului meu de anul trecut .
Am presat cravata cu fierul de calcat incins, cu o panza pusa peste cravata ca sa nu stric pielea.
Am folosit prelandez pentru lipit si la fel dupa ce am lipit cravata imediat am dat cu fierul de calcat incins.
Am mai presat cusaturile cu fierul de calcat si acum are o cravata de scoala super faina ( zic eu).
Insa am si patit-o cu fierul de calcat la o piele efect, am calcat si s-a adunat pielea.
De preferat este sa faceti o proba pe o bucatica de piele sa vedeti daca suporta si nu se modifica culoarea la cald.
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Varsta : 48
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
Superba fusta Karina , se vede mana si cunostintele necesare !
Eu pentru lipit pielea , dupa ce am incercat si prelandez si alte diverse am gasit de la bison tub dedicat pentru piele si merge si pe materiale , si se aplica si usor si face priza foarte frumos. Am si varianta la cutiuta tot bison , si desi e mai rentabil la pret cutia , eu una prefer tuburile pentru ca merg lipite si suprafete mai inguste , dozat frumos cantitatea. Momentan sunt cu tubul pe final , dar am sa fac o poza( si cu tubul si cu cutia) in caz ca va intereseaza maine si am sa o postez.
Cat despre presat marginile , eu am folosit si varianta fier de calcat cu material deasupra si a functionat dar nu a iesit exact cum vroiam , insa acum de cand folosesc acest lipici , merge lipit si presat finut cu ciocan de cauciuc sau de rasina si se aseaza perefct.
Eu pentru lipit pielea , dupa ce am incercat si prelandez si alte diverse am gasit de la bison tub dedicat pentru piele si merge si pe materiale , si se aplica si usor si face priza foarte frumos. Am si varianta la cutiuta tot bison , si desi e mai rentabil la pret cutia , eu una prefer tuburile pentru ca merg lipite si suprafete mai inguste , dozat frumos cantitatea. Momentan sunt cu tubul pe final , dar am sa fac o poza( si cu tubul si cu cutia) in caz ca va intereseaza maine si am sa o postez.
Cat despre presat marginile , eu am folosit si varianta fier de calcat cu material deasupra si a functionat dar nu a iesit exact cum vroiam , insa acum de cand folosesc acest lipici , merge lipit si presat finut cu ciocan de cauciuc sau de rasina si se aseaza perefct.
Savu Ramona- Junior
- Numarul mesajelor : 312
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 13/07/2010
Salutare tuturor,
De curand am reusit sa mai termin si eu cate ceva din proiectele incepute la sfarsitul verii . Astazi va prezint o gentuta pe care am finalizat-o aseara si care pana la un punct a reprezentat o provocare aparte si totodata un proiect drag mie. Provocarea a reprezentat-o realizarea initialelor posesorului in tehnica carvingului; de mult imi doream sa incerc si asa ceva insa nu gaseam motive
. In ansamblu, geanta se aseamana cu cea pe care am lucrat-o pentru Maria si pe care a prezentat-o mai demult, aceasta avand insa unele particularitati solicitate de posesor: sistemul de prindere cu magnet, cureaua in sistem reglabil cu catarama, cusatura proiectului ralizata cu ata (tare) deci nu cu snur, compartiment separator mai subtire. Acestea fiind zise, nu-mi ramane decat sa va prezint in continuare cateva imagini, cu scuzele de rigoare pentru fotografiile realizate in conditii cam improprii si pe fuga:
Capacul gentii dupa realizarea modelului si inainte de vopsire
Capacul gentii dupa vopsire si inainte de coasere si ansamblare
Geanta ansamblata
Un reper pentru dimensiune (orice asociere cu titlul filmului e pur intamplatoare , asta mi-a picat in mana
)
....si modelul meu ... de ocazie (foarte drag mie) ce fuge de lentila aparatului
Cam asta ar fi. Sper sa va placa.
Toate cele bune si spor la lucru tuturor.
De curand am reusit sa mai termin si eu cate ceva din proiectele incepute la sfarsitul verii . Astazi va prezint o gentuta pe care am finalizat-o aseara si care pana la un punct a reprezentat o provocare aparte si totodata un proiect drag mie. Provocarea a reprezentat-o realizarea initialelor posesorului in tehnica carvingului; de mult imi doream sa incerc si asa ceva insa nu gaseam motive

Capacul gentii dupa realizarea modelului si inainte de vopsire
Capacul gentii dupa vopsire si inainte de coasere si ansamblare
Geanta ansamblata
Un reper pentru dimensiune (orice asociere cu titlul filmului e pur intamplatoare , asta mi-a picat in mana

....si modelul meu ... de ocazie (foarte drag mie) ce fuge de lentila aparatului

Cam asta ar fi. Sper sa va placa.
Toate cele bune si spor la lucru tuturor.
Ciubotaru'- helper
-
Numarul mesajelor : 47
Varsta : 41
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 31/01/2010
Minunat!
Wow, e minunata! O altă operă de artă!
Câtă muncă şi câtă atenţie ai acordat modelului! E realizat impecabil!
Îmi place mult faptul că lucrezi îngrijit, pui accent pe detalii şi finisaje!
Îmi place mult, mult, mult cum ai cusut-o, "mai perfect" decât la maşina de cusut!
Felicitări!!!
Câtă muncă şi câtă atenţie ai acordat modelului! E realizat impecabil!
Îmi place mult faptul că lucrezi îngrijit, pui accent pe detalii şi finisaje!
Îmi place mult, mult, mult cum ai cusut-o, "mai perfect" decât la maşina de cusut!
Felicitări!!!
Mi-ar fi placut si mie una asemanatoare. Cred am mai zis asta...

Ciubotaru ai realizat o geanta " ca la carte".
Ti-am trimis si eu un PM mai demult si te intrebam de unde iei pielea asta
inca nu am primit nici un raspuns.
Sa inteleg ca e un secret ?
Ti-am trimis si eu un PM mai demult si te intrebam de unde iei pielea asta

Sa inteleg ca e un secret ?
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Varsta : 48
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
Buna ziua,
Ma bucur ca va place, e minunat sa stii ca cineva iti apreciaza munca. Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase, imi dati suficiente motive sa continui si sa ma perfectionez.
Uca ,ma flatezi, nu cos chiar mai bine decat masina in sensul ca masina nu-si rupe degetele dupa ce termina
. Dar fiind o piele mai grosuta n-am avut incotro. Pregaurire cu preduceaua de 1 mm si apoi cusut cat mai strans. E o provocare sa cosi intreg proiectul numai cu ata intrucat daca nu tensionezi firul continuu se cam lasa iar rezultatul final poate suferi. Chiar si daca folosesti ata cerata, care in principiu ar trebui sa se mentina in pozitia dorita. din acest punct de vedere mi se pare mult mai facila metoda cu snur, care o data impletit ramane ferm pe pozitie. Pentru cusatura cu ata mi-am confectionat niste degetare din piele, (nu am inca poze cu ele, dar le voi posta in continuarea celorlalte unelte, asa cum v-am obisnuit) Ajuta foarte mult in lucrul cu ata cerata, profesionistii folosesc doar doua, pentru degetele mici (exact cum mi le-am facut si eu); am ajuns insa la concluzia ca mi-ar trebui cam patru doua pentru degetele mici si doua pentru degetele aratatoare. Voi dezvolta ideea intr-un post viitor.
@ laurapopescu e ceva de munca la stantare intr-adevar, insa nu asta e problema intrucat reprezinta partea cea mai placuta a proiectului. Necazul este insa cu zgomotul care se isca in urma loviturilor repetate de ciocan, fie el si de lemn. Si cum la mine in bloc sunt destui batrani si copilasi mici, regimul de liniste trebuie respectat cu strictete. Asfel devine destul de frustrant sa te opresti exact cand ti-e lumea mai draga si te afli in mislocul procesului de "creatie". De data asta am avut inca ceva noroc intrucat am fost plecat de acasa pana de curand pe santiere iar dupa amiezile mi le puteam petrece linistit, bocanind in voie. Am finalizat de stampat mai multe proiecte pe care acum ,in linistea si caldurica apartamentului in care locuiesc, le pot finaliza pe indelete, unul cate unul.
@ stoy legat de PM, v-am trimis raspunsul solicitat inca din septembrie. In mesageria mea figureaza ca raspuns primit( eventual citit), nu stiu cum de ce nu a ajuns la dumneavoastra. Probabil ceva erori cu mesageria, cine stie. Verificati va rog mesajul Re:piele din 18 septembrie.
Bineinteles ca nu este un secret, intrucat activitatea aceata de marochinarie reprezinta pentru mine doar un hobby, nu o profesie
. Si tocmai pentru ca nu este secret redau in continuare continutul mesajului aici, in ideea ca poate mai sunt persoane interesate de materii prime. ( sper sa nu incalc vreo regula de confidentialitate a forumului - mesajul nu contine informatii secrete sau compromitatoare
)
Re: piele
*
*
De la Ciubotaru' Catre stoy, Dum 18 Sept 2011, 18:23
Buna seara, imi cer scuze pentru intarzierea cu care va raspund, dar de ceva vreme sunt plecat din Constanta si nu am acces la internet (corespondenta si celelalte lucruri le rezolv mai mult telefonic prin intermediul prietenei mele). Astazi am primit vizita unor prieteni si am gasit posibilitatea de a ma conecta pentru cateva minute.
In legatura cu pielea de care ma intrebati, de obicei o procur din Bucuresti, de la un magazin de furnituri de cizmarie. Au de toate pe acolo: capse, nituri, catarame, vopsea si lipici, iar cate o data mai pica si bucati de piele buna, tabacita vegetal. Magazinul se afla in spatele complexului comercial "Cocor", spun asta in cazul in care cunoasteti zona. Am mai cumparat si de pe afara, de pe e-bay, dar tot asa, cand aparea cate o ocazie. Aceasta piele se gaseste mai greu pe la noi, cel putin momentan, sunt in continuare in cautare de furnizori, pentru ca sunt convins ca asa ceva se produce si in tabacariile din Romania. In principiu se poate utiliza cam orice tip de piele pentru carving, cu conditia sa nu fie vopsita si tratata chimic pentru impermeabilizare. In acest context, va pot spune ca tot pentru carving am mai folosit o piele ceva mai groasa, ce nu era tabacita vegetal, dar indeplinea conditiile enumerate mai sus si care s-a stampat foarte bine, rezultatul persistand si in prezent. Pentru acest tip de piele este necesara umezirea pentru o perioada mai indelungata in comparatie cu pielea tabacita vegetal. Aceasta piele am cumparat-o de la fosta tabacarie Jilava, actualmente "Pielorex" din Bucuresti.
Va multumesc frumos pentru aprecierile la adresa lucrarilor pe care le-am realizat si va urez la randul meu spor la treaba si toate cele bune!
Cam asta ar fi , sper sa va fie util. Numai bine tuturor.
Ma bucur ca va place, e minunat sa stii ca cineva iti apreciaza munca. Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase, imi dati suficiente motive sa continui si sa ma perfectionez.
Uca ,ma flatezi, nu cos chiar mai bine decat masina in sensul ca masina nu-si rupe degetele dupa ce termina

@ laurapopescu e ceva de munca la stantare intr-adevar, insa nu asta e problema intrucat reprezinta partea cea mai placuta a proiectului. Necazul este insa cu zgomotul care se isca in urma loviturilor repetate de ciocan, fie el si de lemn. Si cum la mine in bloc sunt destui batrani si copilasi mici, regimul de liniste trebuie respectat cu strictete. Asfel devine destul de frustrant sa te opresti exact cand ti-e lumea mai draga si te afli in mislocul procesului de "creatie". De data asta am avut inca ceva noroc intrucat am fost plecat de acasa pana de curand pe santiere iar dupa amiezile mi le puteam petrece linistit, bocanind in voie. Am finalizat de stampat mai multe proiecte pe care acum ,in linistea si caldurica apartamentului in care locuiesc, le pot finaliza pe indelete, unul cate unul.
@ stoy legat de PM, v-am trimis raspunsul solicitat inca din septembrie. In mesageria mea figureaza ca raspuns primit( eventual citit), nu stiu cum de ce nu a ajuns la dumneavoastra. Probabil ceva erori cu mesageria, cine stie. Verificati va rog mesajul Re:piele din 18 septembrie.
Bineinteles ca nu este un secret, intrucat activitatea aceata de marochinarie reprezinta pentru mine doar un hobby, nu o profesie

Re: piele
*
*
De la Ciubotaru' Catre stoy, Dum 18 Sept 2011, 18:23
Buna seara, imi cer scuze pentru intarzierea cu care va raspund, dar de ceva vreme sunt plecat din Constanta si nu am acces la internet (corespondenta si celelalte lucruri le rezolv mai mult telefonic prin intermediul prietenei mele). Astazi am primit vizita unor prieteni si am gasit posibilitatea de a ma conecta pentru cateva minute.
In legatura cu pielea de care ma intrebati, de obicei o procur din Bucuresti, de la un magazin de furnituri de cizmarie. Au de toate pe acolo: capse, nituri, catarame, vopsea si lipici, iar cate o data mai pica si bucati de piele buna, tabacita vegetal. Magazinul se afla in spatele complexului comercial "Cocor", spun asta in cazul in care cunoasteti zona. Am mai cumparat si de pe afara, de pe e-bay, dar tot asa, cand aparea cate o ocazie. Aceasta piele se gaseste mai greu pe la noi, cel putin momentan, sunt in continuare in cautare de furnizori, pentru ca sunt convins ca asa ceva se produce si in tabacariile din Romania. In principiu se poate utiliza cam orice tip de piele pentru carving, cu conditia sa nu fie vopsita si tratata chimic pentru impermeabilizare. In acest context, va pot spune ca tot pentru carving am mai folosit o piele ceva mai groasa, ce nu era tabacita vegetal, dar indeplinea conditiile enumerate mai sus si care s-a stampat foarte bine, rezultatul persistand si in prezent. Pentru acest tip de piele este necesara umezirea pentru o perioada mai indelungata in comparatie cu pielea tabacita vegetal. Aceasta piele am cumparat-o de la fosta tabacarie Jilava, actualmente "Pielorex" din Bucuresti.
Va multumesc frumos pentru aprecierile la adresa lucrarilor pe care le-am realizat si va urez la randul meu spor la treaba si toate cele bune!
Cam asta ar fi , sper sa va fie util. Numai bine tuturor.
Ciubotaru'- helper
-
Ciubotaru', esti maestru. Geanta este foarte frumos finisata si carvingul este perfect.
Stiti cumva cum se indreapta pielea, daca e sifonata? Adica merge calcata sau ceva de gen? Am niste bucati de piele si le-am primit pliate, normal ca acolo sunt sifonate, incretite, nu stiu cum sa descriu, dar nu ar arata bine pe o fata de geanta.

Stiti cumva cum se indreapta pielea, daca e sifonata? Adica merge calcata sau ceva de gen? Am niste bucati de piele si le-am primit pliate, normal ca acolo sunt sifonate, incretite, nu stiu cum sa descriu, dar nu ar arata bine pe o fata de geanta.
Felicitari pentru minunata geanta Ciubotaru , superba si perfect realizata asa cum ne-ai obisnuit!
Admina pielea sifonata eu una o indrept udand-o si apoi presand-o pe o suprafata dreapta si la sata la uscat .(In cazul meu , ud bine masa si apoi aplic pielea pe masa si iarasi dau cu un burete imbibat cu apa deasupra si o intind)
Admina pielea sifonata eu una o indrept udand-o si apoi presand-o pe o suprafata dreapta si la sata la uscat .(In cazul meu , ud bine masa si apoi aplic pielea pe masa si iarasi dau cu un burete imbibat cu apa deasupra si o intind)
Savu Ramona- Junior
- Numarul mesajelor : 312
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 13/07/2010
Salutare si multumesc de complimente
. In legatura cu indreptarea cutelor de pe piele Ramona are dreptate. Si eu cam tot asa procedez. conteaza insa tipul de piele cu care lucrez. De exemplu, daca am de-a face cu piele nevopsita ma rezum doar la a o umezii cu buretele si a o netezi cu un cilindru, merge bine cel pentru placinte, daca e bine finisat si nu zgarie. Daca pielea e subtire si gata vopsita, mai mult ca sigur ca a fost tratata anterior pentru impermeabilizare si a fost tabacita cu crom. In acest caz apa nu mai are acelasi efect iar bucata de piele trebuie "ajutata" si din punct de vedere mecanic. Astfel, daca bucata de piele nu e foarte mare, o bag intr-un vas cu apa (lighean, galeata, cada), functie de dimensiuni si o las acolo o vreme (max 30 de minute) pana nu mai scoate nici un fel de bule. Apoi, daca bucata e mica o bat in cuisoare cat mai tensionat, pe o bucata de lemn. Nu va faceti probleme, nu se va rupe indiferent de grosimea bucatii de piele sau de gradul de umiditate. Daca floarea cuiului e prea mica se pot face niste "saibe" din carton gros, lemn sau placaj pentru a spori priza, se suprapun peste bucata de piele si se bat cuiele si prin acestea. Daca bucata de piele e mare si nu avem un suport suficient de generos pentru fixarea in cuie se pot folosi cleme cu surub (multe bucati d piele poarta pe margini urmele acestor cleme) iar ca suport o masa obisnuita. Dezavantajul ar fi acela ca masa va fi ocupata mai mult timp (pielea trebuie tinuta in pozitie pana la uscarea totala) la care se adauga costul suplimentar al clemelor. Uscarea se poate face la soare, mai rapid si cu rezultate superioare sau in mediul ambient, necesitand un timp mai lung.
Intinderea piei se face cel mai bine radial, fixand prima data o bucata, cea suprioara sa zicem si apoi deplasandu-ne sper dreapta, in sensul acelor de ceasornic.
O alta metoda , mai ales daca piele e subtire si va fi dublata cu alt material mai solid, ferm. este intinderea acestei in momentul lipire pe dublura. Cum procedez eu: tai bucata de dublura (mesina, carton, ect)fix la dimensiunile dorite, apoi o ung cu pernandez . Pe spatele bucatii de piele ce urmeaza a fi lipita trasez cu ajutorul sablonului forma dorita insa ung o suprafata mai mare cu circa 2 -2,5 cm fata de conturul initial. Dupa uscarea ambelor piese urmeaza lipirea iar atunci am grija sa aplic bucata de piele cat mai in tensiune, intinzandu-se astfel. Operatiunea se aseamana foarte mult , peiorativ vorbind, cu un lifting facial, fara interventie chirurgicala. Apoi presez puternic, netezesc eventual cu ciocanul de cauciuc, sau dupa caz fixez bucata rezultata intre doua placi de lemn si strang cu doua cleme. Dupa un timp, 10-15 min cand am considerat ca lipitura s-a realizat bine, tai excesul de piele de pe margine si obtin piesa finita.
Cam astea ar fi metodele mele. Daca sunt neclaritati va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
Numai bine.

Intinderea piei se face cel mai bine radial, fixand prima data o bucata, cea suprioara sa zicem si apoi deplasandu-ne sper dreapta, in sensul acelor de ceasornic.
O alta metoda , mai ales daca piele e subtire si va fi dublata cu alt material mai solid, ferm. este intinderea acestei in momentul lipire pe dublura. Cum procedez eu: tai bucata de dublura (mesina, carton, ect)fix la dimensiunile dorite, apoi o ung cu pernandez . Pe spatele bucatii de piele ce urmeaza a fi lipita trasez cu ajutorul sablonului forma dorita insa ung o suprafata mai mare cu circa 2 -2,5 cm fata de conturul initial. Dupa uscarea ambelor piese urmeaza lipirea iar atunci am grija sa aplic bucata de piele cat mai in tensiune, intinzandu-se astfel. Operatiunea se aseamana foarte mult , peiorativ vorbind, cu un lifting facial, fara interventie chirurgicala. Apoi presez puternic, netezesc eventual cu ciocanul de cauciuc, sau dupa caz fixez bucata rezultata intre doua placi de lemn si strang cu doua cleme. Dupa un timp, 10-15 min cand am considerat ca lipitura s-a realizat bine, tai excesul de piele de pe margine si obtin piesa finita.
Cam astea ar fi metodele mele. Daca sunt neclaritati va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
Numai bine.
Ciubotaru'- helper
-
Ciubotaru' esti o comoara la casa (forumul) omului!
Iti multumesc pentru ca ai rabdarea si bunavointa de a ne explica si invata.
Iti multumesc pentru ca ai rabdarea si bunavointa de a ne explica si invata.

Ciubotaru'- helper
-
Pagina 9 din 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12

» Articole din piele V
» Articole din piele VI
» Articole din piele
» Articole din piele II
» ARTICOLE DIN PIELE III
» Articole din piele VI
» Articole din piele
» Articole din piele II
» ARTICOLE DIN PIELE III
Pagina 9 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)