Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyAstazi la 9:35 am Scris de LRodica

» Jucarii crosetate
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 24 Mai 2023, 2:33 pm Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptySam 06 Mai 2023, 9:05 am Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyVin 05 Mai 2023, 7:09 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Despre noi
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 19 Apr 2023, 9:56 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyLun 10 Apr 2023, 8:12 am Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptySam 01 Apr 2023, 9:04 am Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:23 pm Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:21 pm Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyLun 27 Mar 2023, 7:35 am Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMar 28 Feb 2023, 9:36 am Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMier 22 Feb 2023, 11:12 pm Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMar 14 Feb 2023, 3:05 pm Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMar 07 Feb 2023, 1:12 pm Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:43 am Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:30 am Scris de gretty

Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII

+67
annamaria26985
emmancita
Floren
anamaria79"
cory74
Admina
emi
tomari
MagdaMarin
Andata
letho
valentinadof
kmn
nancyrbd
piciul
Dionisia
ioana soare
Giobsy
mariaz_09
silvisor
cozma felicia
adrianas
blonzii2007
kittygreeneyed
ancush
Ana Maria
m.a.r.i.m.a.r.
europolis
myky7robc
irish05
aisha
mihaelavama
albinlei
Rocco33
Cristache
Cristina Munteanu
Anusca
rucsy
Octa75
crina68
denis21
Copilarim
violetas
Serban Valentina
kitty_1973
lennny
Marry
bubu85
firicel
corina corina
danadea
aba
canadianca50
CCristinaC
geany
SilviaDumitrescu
Uca
samo99ro
rosita
ikuta
symos
Karina33
mimiady63
stoy
carmenco
solmizel
MihaelaT
71 participanți

Pagina 12 din 12 Înapoi  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

In jos

Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 Empty Re: Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII

Mesaj Scris de ioana soare Mar 11 Oct 2011, 8:36 am

Iar ai facut o echipa de zile mari cu bunica ta, Uca! primul
Modelul este nemaipomenit, complex si armonios, mai ales ca este gandit si compus de bunica ta si realizat fara notite. Finisajele sunt perfecte, gandite pana in cel mai mic detaliu (dublura pentru fermoar e cireasa de pe tort:) ) si realizate impecabil! Din munca voastra a iesit un pulover superb! Adi poate fi mandru in primul rand de tine si de bunica ta, si apoi de minunile care va ies din maini, e un norocos!
Ii vine foarte bine ca marime, sunt tare curioasa daca bunica ta a facut mostra de ochiuri cu modelul pentru a sti cate ochiuri sa monteze, sau s-a bazat pe experienta ei de-o viata.
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009

Sus In jos

Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII - Pagina 12 Empty Re: Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII

Mesaj Scris de rosita Mar 11 Oct 2011, 10:15 am

Uca, n-am mai intrat de ceva vreme pe aici, dar vad ca esti de neoprit (cu concursul bunicii)! Puloverul este superb iar sotul tau este un rasfatat, ii tricotati pulover dupa pulover! Si imi place ca sta la poza! (apropo, zi-i sa stea mai drept lol!
Ce tare faza cu fermoarul, si ce solutie misto ai gasit!
Bentita care dubleaza fermoarul ai tricotat-o separat? N-am prea inteles cum ai facut cu ea, dar imi place, arata ca la cele din magazin wink
Mai, un mare bravo si tie si bunicii, si cate un buchet de flori pentru fiecare Smile
Flowers Flowers
rosita
rosita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de anamaria79" Mier 12 Oct 2011, 8:39 am

uca tare mult imi place puloverul si cum ai facut la gat.felicitari
anamaria79
anamaria79"
Junior
Junior

Numarul mesajelor : 327
Varsta : 44
Localizare : oradea
Data de inscriere : 16/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Uca Mier 12 Oct 2011, 11:12 am

Ioana, hug . Multumim pentru apreciere! Merci
Nu a facut mostra de ochiuri nici pentru masura si nici cu modelul ci l-a calculat abia dupa ce a montat pe ac ochiuri pentru fiecare parte ( fata, spate, maneci), a delimitat segmentele cu model cu cate un fir de ata rosie incepand de la mijlocul parti tricotate mergand simetric catre laterale.
Eu am aflat tarziu ca ii tricoteaza ( era cu partea din fata deja la jumatate) am prins-o in flagrant sa spun asa. rade intr-o zi cand am mers la ea si nu era in casa ci prin gradina si i-am gasit lucrul pe pat. Desi vroia sa fie surpriza, nu a mai avut de ales si mi-a zis. Si abia atunci l-a masurat, de siguranta sa nu fie prea ingust.

Rosita, acum citind ce am scris, nici eu nu am inteles, nu am explicat cum trebuie.
Din ce am scris se intelegea ca am facut bentita din fata, am montat fermoarul si dupa aceea am tricotat rezerva. Nu asta e ordinea.
Ci urmatoarea:
1. Am finisat ( incheiat) intai cu i-cord fanta pentru fermoar ( cu andrele de 2,25).
2. Am facut rezerva din spate :
- am intors pe dos puloverul,
- am luat 11 ochiuri ( am calculat cam ce latime are fermoarul ) la cativa cm sub deschizatura cu ajutorul crosetului dupa care le-am montat pe o andrea de 2,25 mm.
-am tricotat toate cele 11 ochiuri pana am ajuns la deschizatura ( un rand - fata, un rand - dos).
-am scazut un ochi de la mijloc ( sa ii pot da forma mai rotunjita la coasere pe fermoar) astfel am ramas cu 10 ochiuri. Cinci le-am lasat in asteptare si am continuat cu celelalte cinci cu un rand pe fata celalalt pe dos, pana am ajuns la linia superioara a gulerului.
- am continuat cu celalta parte de bentita identic ca la cea anterioara.
3. Am spalat puloverul ( doua zile a stat la uscat Shocked )
4. Am montat fermoarul
- intai insailat de bentita din fata dupa care l-am cusut ( de mana) cu ata la culoare ( pentru masina de cusut) cat mai invizibil trecand cu acul printre primul si al doilea ochi de la i-cord.
-l-am intors din nou pe dos si am cusut intai laturile exterioare de pulover cu aceelasi fir din care a fost tricotat si apoi laturile de langa zimti cu ata ( pentru masina de cusut) pe linia lasata de cusatura de pe fata.

Cam asta a fost montarea si realizarea rezervei. Sper sa se inteleaga, daca mai ai nelamuriri semnaleaza si iti scriu. Nu stiu cat de bine am reusit sa explic . scratch

Anamaria hug , ai mai avansat? Ai inceput sa lucrezi cu andrele?

Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3917
Varsta : 37
Localizare : brasov
Data de inscriere : 27/12/2009

http://ucadesign.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Serban Valentina Mier 12 Oct 2011, 12:35 pm

Uca!multumesc pentru raspunsul referitor la torsade si desigur si pentru aplicarea fermoarului care a iesit foarte,,profi,,.
Eram convinsa ca bunica ta ca de atfel toate bunicile nu lucreaza cu ,,mostra de ochiuri,, ..experienta de o viata in ale lucrului de mina le face sa aprecieze din ,,ochi,, cum se zice.
Bunica mea ,Dzeu s-o odihneasca facea mai multe treburi in acelasi timp.
Adica venea de la treburile de afara si continua in ritm ametitor lucrul de unde a ramas.
Era talentata in ,,croitorie,, crosetat ,, tricotat dar mai ales in ,,broderie,,.
Din pacate nu am avut timp sa stau in preajma ei cit mi-as fi dorit.
Uca daca ai timp si esti aproape de dinsa ,,fura meserie,, rade rade cit poti de mult ca ai de la cine invata .
O zi buna ! hug hug
Serban Valentina
Serban Valentina
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1493
Localizare : CERNAVODA -BUZAU
Data de inscriere : 02/01/2010

http://lucratoarea.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de rosita Mier 12 Oct 2011, 4:41 pm

Merci Uca, am inteles!
rosita
rosita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de letho Mier 12 Oct 2011, 9:10 pm

Uca!! Ratasem puloverul, abia acum am reusit sa-l vad... Ce frumos este! Sa-i dea D-zeu sanatate bunicii tale!
letho
letho
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1315
Varsta : 52
Localizare : Navodari
Data de inscriere : 21/12/2009

http://lenasplace.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Floren Mier 12 Oct 2011, 9:43 pm

Uca, abia acum am vazut si eu puloverul sotului tau! ARTA!!! Bunica ta are maini de aur iar tu vad ca ii calci pe urme voiniceste! Jos palaria pentru talent, munca, indemanare si nu in ultimul rand, rabdare! Flowers
Floren
Floren
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1081
Localizare : acasa
Data de inscriere : 30/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de emmancita Mier 12 Oct 2011, 10:55 pm

Uca, foarte, foarte frumos pulovarul , nu as avea curajul sa fac asa ceva!! Am lucrat si eu mult dar asa ceva nu am realizat niciodata!! Felicitari tie si bunicii tale!! Sa o apreciezi mult!
Ioana , am vazut puloverul tau acum cateva zile, nu am pus nici un comentariu, daaaar azi-noapte numai asta am visat, bluza ta verdee, culoarea mea prefetata( chiar nuanta aceea) si am pus-o pe lista mea "de facut". Trebuie, m-a fermecat. tricot
emmancita
emmancita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 50
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Mier 12 Oct 2011, 11:22 pm

Multumesc mult Emmancita! pupi Si pe mine m-a cucerit culoarea atunci cand am ales firul:)
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de emmancita Mier 12 Oct 2011, 11:39 pm

Firul conteaza foarte mult, atunci cand evaluezi un lucru facut de mana ta conteaza si munca depusa si firul( calitatea lui, sa nu muncesti si sa ramai fara el dupa cateva spalari..) si modelul !E important sa-l lucrezi cu drag, eu asa fac , daca nu-mi place ce lucrez parca nici nu il mai termin....in schimb cand imi place , creste vazand cu ochii si am asa un spor!! kiss
emmancita
emmancita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de annamaria26985 Joi 13 Oct 2011, 12:00 am

uca, bunica ta are maini de aur!
cat despre mine, am luat andrelele in mana, dar am plecat in concediu si acum nu ma pot hotari cu ce sa incep, ceva mai serios, ca pana acum am exersat si desfacut
annamaria26985
annamaria26985
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 743
Varsta : 37
Localizare : Baia Mare
Data de inscriere : 23/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de delfin Joi 13 Oct 2011, 8:06 pm

Buna fetelor , va urmaresc de mult nici nu stiu de cand nu am mai scris pe forum ,Uca felicitari pentru pulovar , si eu lucrez unul pentru fiul meu si as avea nevoie de ajutor la tehnica raglan, acum sunt la spate , nu am ajuns inca la subrat, poate voi reusi maine sa pun o poza, daca ma poti ajuta m-as bucura mult si ti-as fi vesnic recunoscatoare
delfin
delfin
helper
helper

Numarul mesajelor : 44
Localizare : constanta
Data de inscriere : 09/03/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de daniela60 Joi 20 Oct 2011, 1:31 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Folosind sloganul: Fie iarna cat de rea,nu-mi pasa de vreme grea,iata un pulover de lana groasa, gata sa infrunte gerul! Smile tricotat de mine, bineinteles!
daniela60
daniela60
helper
helper

Numarul mesajelor : 71
Localizare : internet
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de geo Joi 20 Oct 2011, 1:48 pm

Si eu am de gand sa-mi fac un pulover in curand. Dar cum am foarte putina experienta cu andrelele, nici nu indraznesc sa ma gandesc la mai multe culori. Arata foarte bine! Smile
geo
geo
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1384
Varsta : 38
Localizare : Londra
Data de inscriere : 10/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Joi 20 Oct 2011, 2:17 pm

Imi place modelul, este foarte frumos!

Incearca "matress stitch" pentru cusaturi, o sa vezi ce diferenta!

La bordura de la gat, poti sa scazi de o parte si de alta a ochiului central(sau fara ochi central, doua scaderi alaturate, una spre dreapta si una spre stanga) pentru a forma acel V (ca sa nu mai cosi, ca asa parca vad in poza)
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de daniela60 Joi 20 Oct 2011, 3:39 pm

multumesc de sfat, o sa caut sa ma documentez, pentru ca intr-adevar, am cusut la imbinatrea in v.
daniela60
daniela60
helper
helper

Numarul mesajelor : 71
Localizare : internet
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de carmenco Joi 20 Oct 2011, 3:41 pm

Ioana, iti multumesc si eu!
Nu stiam de "matress stitch".
carmenco
carmenco
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 49
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de emmancita Joi 20 Oct 2011, 10:16 pm

Acum am vazut si eu aceasta cusatura, e interesant cum ramane dupa cusut, e chiar invizibila. Multumesc si eu, Ioana. hug
emmancita
emmancita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de trandafiras78 Vin 21 Oct 2011, 10:32 am

Multumesc si eu Ioana pt hint. Tocmai ii tricotez sotului un pulovar si ma intrebam cum anume sa cos partile intre ele in asa fel incat sa para cat mai dintr-o bucata totul (in afara de cateva pulovarase de bebe, nu am mai tricotat ceva de asemenea anvergura). Cand il voi termina, va voi arata ceea ce va fi iesit, chiar daca va avea si defecte (destul de multe) - sper eu ca in circa 2 saptamani va fi gata.

O intrebare as avea si eu: Firele ce raman pe dos se ascund inainte de blocare sau dupa ce se face acest proces?
trandafiras78
trandafiras78
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 246
Varsta : 42
Localizare : Germania
Data de inscriere : 17/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Vin 21 Oct 2011, 10:44 am

Ma bucur ca v-a ajutat pontul cu matress stitch wink
Poti sa ascunzi firele si inainte si dupa. Eu prefer inainte, in afara de dantela fina, unde le ascund dupa, pentru ca la blocare lucrul se intinde mult si risca sa iasa de pe unde le ascund. Aa, si indiferent ca e dantela(unde e musai) sau altceva prefer sa schimb ghemul/sculul la margine de rand, nu la mijlocul lui, chiar daca asa pierd o bucatica de fir. Iar daca din intamplare dau de un nod in scul (mai rar, dar se intampla) prefer sa il tai si schimb firul ca de obicei, la margine de rand, ca si cum ar fi scul nou.
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de trandafiras78 Vin 21 Oct 2011, 10:48 am

ioana soare a scris:Ma bucur ca v-a ajutat pontul cu matress stitch wink
Poti sa ascunzi firele si inainte si dupa. Eu prefer inainte, in afara de dantela fina, unde le ascund dupa, pentru ca la blocare lucrul se intinde mult si risca sa iasa de pe unde le ascund. Aa, si indiferent ca e dantela(unde e musai) sau altceva prefer sa schimb ghemul/sculul la margine de rand, nu la mijlocul lui, chiar daca asa pierd o bucatica de fir. Iar daca din intamplare dau de un nod in scul (mai rar, dar se intampla) prefer sa il tai si schimb firul ca de obicei, la margine de rand, ca si cum ar fi scul nou.

Iti multumesc mult pt sfaturi. Pe viitor, voi proceda la fel si eu. Acum e tardiv, intr-ucat mai am o maneca de facut, plus partea de blocare, coasere si realizarea gulerului. Motivul pt care eram in cumpana cu ascunsul firelor este acela pe care l-ai expus tu: iesitul lor din ascunzatoare.

PS. Iti multumesc inca o data pt raspunsul prompt.
trandafiras78
trandafiras78
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 246
Varsta : 42
Localizare : Germania
Data de inscriere : 17/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Vin 21 Oct 2011, 10:51 am

Cu placere, abia asteptam sa-ti admiram prima lucrare mai mare! pupi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 12 din 12 Înapoi  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB