Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII
+67
annamaria26985
emmancita
Floren
anamaria79"
cory74
Admina
emi
tomari
MagdaMarin
Andata
letho
valentinadof
kmn
nancyrbd
piciul
Dionisia
ioana soare
Giobsy
mariaz_09
silvisor
cozma felicia
adrianas
blonzii2007
kittygreeneyed
ancush
Ana Maria
m.a.r.i.m.a.r.
europolis
myky7robc
irish05
aisha
mihaelavama
albinlei
Rocco33
Cristache
Cristina Munteanu
Anusca
rucsy
Octa75
crina68
denis21
Copilarim
violetas
Serban Valentina
kitty_1973
lennny
Marry
bubu85
firicel
corina corina
danadea
aba
canadianca50
CCristinaC
geany
SilviaDumitrescu
Uca
samo99ro
rosita
ikuta
symos
Karina33
mimiady63
stoy
carmenco
solmizel
MihaelaT
71 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VII
Ioana,scuze!Cum cateodata ma uit doar la poze si citesc din 2 in 2(sa nu citesca Silvia postarea ca iar ma trage de urechi)am vazut tarziu ce minunatie de bluza verde ai terminat!Este superba!imi place culoarea ,modelul,firul si cat de bine iti vine!Sa o porti sanatoasa!
Multumesc Firicel, ma bucur mult ca iti place!

ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Uca, nu cred ca te-am comentat decat la torturi, cu accent pe "u", desi am vazut si puloverul cadou, atunci. Sa-l poarte sanatos si tu sa-l mai incalzesti, atat de frumos.
Ioana, ce sa-ti zic, decat ca si Irish: e lucrat la masina?
E mai mult ca perfectul, ca tot ce faci tu. Abia astept sa termini mitenele.
Giobsy, frumoase pulovere. Imi place culoarea la ambele si modelul primului, dar cu decolteu in V. Munca ta, jos palaria si sa speram ca va fi mai apreciata, pe viitor.
Ioana, ce sa-ti zic, decat ca si Irish: e lucrat la masina?

Giobsy, frumoase pulovere. Imi place culoarea la ambele si modelul primului, dar cu decolteu in V. Munca ta, jos palaria si sa speram ca va fi mai apreciata, pe viitor.

Mai fetelor, face omul o pauza de umblat pe unele topicuri si voi ii faceti in ciuda si le umpleti de frumuseti. De cateva pagini incoace mi se scurg ochii dupa minunile voastre. Felicitari tuturor. Foarte frumoase. Sa le purtati (poarte) cu placere!
samo99ro- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4991
Varsta : 73
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/07/2010
Uca,felicitari mamei pentru cadou;sanatate si putere de munca amandurora(bunicii si mamei)
Vorba Ioanei ,s-ar vedea mult mai bine modelul daca o blochezi;dar pana la urma ,o lasi cum iti place tie
Vorba Ioanei ,s-ar vedea mult mai bine modelul daca o blochezi;dar pana la urma ,o lasi cum iti place tie

cozma felicia- Senior
-
Numarul mesajelor : 733
Varsta : 66
Localizare : Ovidiu-Constanta
Data de inscriere : 21/09/2010
Giobsy,diagrama de la elasticul celei de a doua, o ai la indemana?Multzam!
Sa stii ca si eu fug de lumea dezlantuita si ma refugiez in...frumos...
Sa stii ca si eu fug de lumea dezlantuita si ma refugiez in...frumos...
crina68- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2519
Localizare : Baragan
Data de inscriere : 25/01/2011
Crina, modelul folosit la elastic este identic cu cel folosit la guler si la mansete. Dar fiindca am lucrat circular, am repetat modelul la fiecare rand, de aceea pare deosebit.
Nu am diagrama la indemana, dar este cam asa:
Montezi multiplu de 14 ochiuri, plus 2 ochiuri pentru margine.
R1 (fata lucrului): *| O | | | | \ / | | | | O |* (repeti ce este incadrat intre * *, pana la capatul randului)
R2 (dosul lucrului): lucrezi toate ochiurile pe dos
Simbolurile sunt:
| - och fata
O - jeteu
\ - scadere 2 och la stanga
/ - scadere 2 och la dreapta
Nu am diagrama la indemana, dar este cam asa:
Montezi multiplu de 14 ochiuri, plus 2 ochiuri pentru margine.
R1 (fata lucrului): *| O | | | | \ / | | | | O |* (repeti ce este incadrat intre * *, pana la capatul randului)
R2 (dosul lucrului): lucrezi toate ochiurile pe dos
Simbolurile sunt:
| - och fata
O - jeteu
\ - scadere 2 och la stanga
/ - scadere 2 och la dreapta
Ioana, foarte, foarte reusita bluza! Si culoarea si modelul. Iar firul pare intr-adevar unul de buna calitate.
Giobsy, nu pot decat sa te admir ca poti lucra pentru altii. Eu una, daca stiu ca nu voi purta eu respectiva piesa, lucrez cu viteza melcului.
Uca, felicitari mamei tale! Frumoasa. Si eu zic la fel, cred ca mai bine vine blocata. Se desface mai frumos modelul.
Giobsy, nu pot decat sa te admir ca poti lucra pentru altii. Eu una, daca stiu ca nu voi purta eu respectiva piesa, lucrez cu viteza melcului.

Uca, felicitari mamei tale! Frumoasa. Si eu zic la fel, cred ca mai bine vine blocata. Se desface mai frumos modelul.
Giobsy, te pup dulce!
crina68- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2519
Localizare : Baragan
Data de inscriere : 25/01/2011
Va multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucura si ma impulsioneaza pe mai departe!

ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Mulţumesc pentru sfaturi!
La urmatoarea spălare o să încerc să o blochez totuşi cumva căci deşi îmi place cum se aşează şi stă modelul în relief,nu imi place că se trage în parţi spre poale şi nu stau verticale marginile.
Aveţi idee cum aş putea-o bloca ? Să prind în ace sub forma unui dreptunghi doar partea de la ultimul nasture în jos?

Aveţi idee cum aş putea-o bloca ? Să prind în ace sub forma unui dreptunghi doar partea de la ultimul nasture în jos?

cozma felicia- Senior
-
Numarul mesajelor : 733
Varsta : 66
Localizare : Ovidiu-Constanta
Data de inscriere : 21/09/2010
Giobsy , foarte frumoase bluzitele lucrate de tine . Pacat ca nu le porti tu . Si daca mai zici ca nici nu prea se merita... Dar te inteleg . Si eu as lucra decat sa nu fac nimic altceva . Si daca mai iese si un banut...
Ioana , imi foarte place bluza ta cea verrrrde ! Si ce nuanta placuta de verde !De modul de executie nu comentez . Esti atat de meticuloasa !
Uca , sa porti sanatoasa bluzita ta si sa te simti norocoasa ca ai o mamica asa iubitoare .
Ioana , imi foarte place bluza ta cea verrrrde ! Si ce nuanta placuta de verde !De modul de executie nu comentez . Esti atat de meticuloasa !
Uca , sa porti sanatoasa bluzita ta si sa te simti norocoasa ca ai o mamica asa iubitoare .
corina corina- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2857
Varsta : 47
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010
După cum povesteam cu câteva pagini în urma, bunica mea tricota un pulover pentru al meu soţ ( cadou de ziua lui) iar eu trebuia să îl finisez( blocat, încheiat), aşa cum fac cam cu tot ceea ce tricotează.
A fost gata miercuri dar nu am reuşit să îl pozăm până azi.
Pentru elasticul de la mâneci şi de la guler s-au folosit andrele de 2,25 mm iar pentru modelul cu torsade şi romburi, andrele de 3 mm.
La poale bunica a folosit punctul de elastic cu ochiuri alunecate, adica un ochi lucrat, unul alunecat, dar sincer, nu ştiu cum se numeşte . Poate ştiţi şi îmi puteţi spune.
Este din lână 100 % luată de la Diada şi cântăreşte, cu tot cu fermoar 700 de grame.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Gulerul l-am tricotat eu, după ce am cusut mânecile de partea din faţă şi de cea din spate.
După ce am ajuns la ultimul rând, am luat ochiuri şi de pe linia fermoarului, încheindu-le pe toate, roată, cu i-cord cum am făcut şi la puloverul din merinos.
Am tricotat şi o rezervă pentru partea din spate a gulerului pentru a nu se vedea marginile fermoarului pe dedesubt.
Agăţătoarea fermoarului s-a rupt fix când l-am terminat de cusut
( efectiv am rămas cu ea în mâna când vroiam să îl închei) astfel am fost nevoită să îi împletesc o agăţătoare, dupa cum se observă.
A fost gata miercuri dar nu am reuşit să îl pozăm până azi.
Pentru elasticul de la mâneci şi de la guler s-au folosit andrele de 2,25 mm iar pentru modelul cu torsade şi romburi, andrele de 3 mm.
La poale bunica a folosit punctul de elastic cu ochiuri alunecate, adica un ochi lucrat, unul alunecat, dar sincer, nu ştiu cum se numeşte . Poate ştiţi şi îmi puteţi spune.
Este din lână 100 % luată de la Diada şi cântăreşte, cu tot cu fermoar 700 de grame.
Gulerul l-am tricotat eu, după ce am cusut mânecile de partea din faţă şi de cea din spate.
După ce am ajuns la ultimul rând, am luat ochiuri şi de pe linia fermoarului, încheindu-le pe toate, roată, cu i-cord cum am făcut şi la puloverul din merinos.
Am tricotat şi o rezervă pentru partea din spate a gulerului pentru a nu se vedea marginile fermoarului pe dedesubt.
Agăţătoarea fermoarului s-a rupt fix când l-am terminat de cusut

Ultima editare efectuata de catre ucabesty in Dum 09 Oct 2011, 21:07, editata de 1 ori (Motiv : am mâncat litere)
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Absolut superb! Felicitari pentru bunica si pentru tine, pentru finisari. E foarte frumos. Imi place si culoarea foarte mult. Am o slabiciune pentru griul cenusa.
Cred ca manechinul e foarte mandru. Ii sta foarte bine. Si a venit la tanc, cand a inceput frigul.
Cred ca manechinul e foarte mandru. Ii sta foarte bine. Si a venit la tanc, cand a inceput frigul.

samo99ro- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4991
Varsta : 73
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/07/2010
Uca sanatate maxima bunicei tale ! Face niste lucruri..... suuperbe!
Sa il poarte sanatos sotul tau!
Sa il poarte sanatos sotul tau!
Uca,felicitari lui Buni pt.acest minunat pulover iar sotul sa-l poarte sanatos si iubit!
Uca!, Felicitari bunicii tale si sanatate multa.
Lucreaza deosebit de frumos si ingrijit, iar modelul este in,,trend,, cum se spune adica cu torsade.
Si elasticul este interesant ar fi bine daca ai putea sa-l fotografiezi numai pe el in marime mare poate ne-am da seama mai bine de model.
Desi ai dat toate detaliile cu privire la fire si andrele ,spune-mi torsada pe cite ochiuri se face?
Aaaaa sa-l poarte sanatos pulovarul sotul tau.
O zi minunata!
Lucreaza deosebit de frumos si ingrijit, iar modelul este in,,trend,, cum se spune adica cu torsade.
Si elasticul este interesant ar fi bine daca ai putea sa-l fotografiezi numai pe el in marime mare poate ne-am da seama mai bine de model.
Desi ai dat toate detaliile cu privire la fire si andrele ,spune-mi torsada pe cite ochiuri se face?
Aaaaa sa-l poarte sanatos pulovarul sotul tau.
O zi minunata!
Uca, puloverul este absolut minunat! Felicitari! Si tie si bunicii tale.
Finisajul este impecabil. Poti sa fii mandra de produsul realizat.
Finisajul este impecabil. Poti sa fii mandra de produsul realizat.
Chiar superba creatia bunicii, Uca!!!
cory74- Expert
- Numarul mesajelor : 825
Varsta : 49
Localizare : constanta
Data de inscriere : 26/01/2010
Uca, ati facut un pulover "maiestrit" (nu gasesc alt termen). Splendida lucratura, finisajul, executia.
Felicitari miinilor harnice!
Felicitari miinilor harnice!
Ultima editare efectuata de catre MagdaMarin in Lun 10 Oct 2011, 16:11, editata de 1 ori (Motiv : Redus din citat)
irish05- Senior
- Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008
Uca sanatate multa la toate trei (bunicii, mamei si nu in ultimul rand tie) cat si celor apropiati (sa se bucure de realizarile voastre); singura boala ereditara mostenita si transmisa mai departe sa fie
Irina materialul, culoarea si calitatea lucrarii s-au materializat intr-o bluza superba

Irina materialul, culoarea si calitatea lucrarii s-au materializat intr-o bluza superba

tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Canadianca, Samo, Silvia, Firi, Valentina, Aisha, Cory, Giobsy, vă mulţumesc din suflet pentru vorbele frumoase şi pentru urări.
Samo, ai dreptate, e mândru foc.De sâmbătă l-a luat zilnic peste tricouri spre surprinderea mea căci înainte nu suporta tricotajele, mereu le găsea câte un cusur şi un motiv să nu le poarte. E un semn bun ăsta, mă bucur că şi-a schimbat optica, acum îi mai pot lucra şi lui mai multe, nu doar mie.
Valentina, torsadele sunt pe opt ochiuri, adica 4x2.
Aşa arată elasticul, poza e puţin neclară, sper să se vadă cât de cât, dacă nu, voi face o poză mâine pe lumină:
Pe fată se lucrează jerse fată, ochiul urmăror alunecat, pe dos ochiul alunecat se lucrează jerse faţă iar cel următor alunecat. Am căutat şi într-o carte de tricotat dar nu am găsit explicaţii sau descriere asemănătoare.
Iris, am încheiat cu i-cord ca în video de aici:
Am luat întâi pe andrele ochiuri perpendicular pe lucru după care le-am încheiat odată cu gulerul, am mers roată întregii deschideri. După care am cusut fermoarul.
Pe dedesubt, cu câţiva cm sub deschidere am inceput să tricotez rezerva pe 11 ochiuri, când am ajuns la deschidere am scăzut ochiul de la mijloc ( pentru lăţimea zimţilor ) şi am rămas astfel cu 10 ochiuri, cinci pe fiecare parte.
Tomari, acum am văzut şi mesajul tău. Muţumesc pentru urări !

Samo, ai dreptate, e mândru foc.De sâmbătă l-a luat zilnic peste tricouri spre surprinderea mea căci înainte nu suporta tricotajele, mereu le găsea câte un cusur şi un motiv să nu le poarte. E un semn bun ăsta, mă bucur că şi-a schimbat optica, acum îi mai pot lucra şi lui mai multe, nu doar mie.
Valentina, torsadele sunt pe opt ochiuri, adica 4x2.
Aşa arată elasticul, poza e puţin neclară, sper să se vadă cât de cât, dacă nu, voi face o poză mâine pe lumină:
Pe fată se lucrează jerse fată, ochiul urmăror alunecat, pe dos ochiul alunecat se lucrează jerse faţă iar cel următor alunecat. Am căutat şi într-o carte de tricotat dar nu am găsit explicaţii sau descriere asemănătoare.
Iris, am încheiat cu i-cord ca în video de aici:
Am luat întâi pe andrele ochiuri perpendicular pe lucru după care le-am încheiat odată cu gulerul, am mers roată întregii deschideri. După care am cusut fermoarul.
Pe dedesubt, cu câţiva cm sub deschidere am inceput să tricotez rezerva pe 11 ochiuri, când am ajuns la deschidere am scăzut ochiul de la mijloc ( pentru lăţimea zimţilor ) şi am rămas astfel cu 10 ochiuri, cinci pe fiecare parte.
Tomari, acum am văzut şi mesajul tău. Muţumesc pentru urări !

» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) VI
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) IX
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) XI
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta,bolero) X
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) XIV
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) IX
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) XI
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta,bolero) X
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) XIV
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)