Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyIeri la 8:22 am Scris de Dorulet

» Lumanari sculptate manual
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyJoi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin

» Ornamente de Craciun - 6
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 26 Noi 2023, 6:25 pm Scris de LRodica

» Frivolite - cap 7
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyLun 20 Noi 2023, 10:15 am Scris de Dorulet

» Scoala de croitorie (15)
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyVin 17 Noi 2023, 9:04 pm Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyJoi 16 Noi 2023, 10:35 am Scris de LRodica

» Pirogravura
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 12 Noi 2023, 10:09 am Scris de Dorulet

» Despre noi
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyJoi 02 Noi 2023, 8:29 am Scris de diada

» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 15 Oct 2023, 9:54 pm Scris de mlizeta

» Mobilier homemade (2)
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyLun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica

» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyVin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada

» Hyundai 668
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyJoi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica

» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 13 Aug 2023, 6:15 pm Scris de LRodica

» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 30 Iul 2023, 2:57 pm Scris de vlad_mom

» Din materiale reciclabile 6
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 30 Iul 2023, 2:53 pm Scris de vlad_mom

» Constructie tipare lenjerie intima
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptySam 29 Iul 2023, 8:49 pm Scris de mlizeta

» Florile din gradina mea(2)
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptySam 29 Iul 2023, 7:26 pm Scris de mlizeta

» Modelaj din lut
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptySam 29 Iul 2023, 6:59 pm Scris de mlizeta

» Rochie banchet
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyMier 28 Iun 2023, 9:04 pm Scris de romi2000

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
  Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 EmptyDum 18 Iun 2023, 10:48 pm Scris de Ligia Capasso

Asistentul meu la croitorie - manechinul(2)

+74
ioana soare
feerya
vlad_mom
Samarineanca
barbin
bebelusha
valentinadof
ema
Marchioness
pisi
cosmina46
piciul
despina13cucli
adriuta
Gabica
sybex
emilia-elena
cleobejan
niki_miki1
orhapetru
Irinax3m
diblaru maria
scoobbyy
emmancita
AcidoR
ANCA ECATERINA
tomari
giorgianab
geanina_scumpica
Elspethalexia
CarmenClaudia
sim23200
loo.lory
oana.fiat
adrianastanciu
nicsitra
valentina_d1986
ancabanu
elenaveronica
mateia
Admina
amnro
Larisa
Rall_baby
anigherman
StMihaela
aurelia.c
SilviaDumitrescu
Karina33
ismi3ismi
minky
tinassyliliana
mnarcisa
rosita
Indra
ivanutamihaela
olympia
Uca
zylv
clodi
Steluzza
Buburuza
arielas
MagdaMarin
elenasimion_pl
daniama
norelif
aurishta
geany
firicel
pavady
moruna
vilcris
MihaelaT
78 participanți

Pagina 4 din 10 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

In jos

Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 Empty Re: Asistentul meu la croitorie - manechinul(2)

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 5:21 pm

Buna ideea, dar nu stiu ce e filzul ups
M-am uitat pe google, pare a fi un fel de postav (asa ii zicea bunicul meu) il folosea ca sa-l puna ca talpici sa tina de cald iarna in cizme Smile asa ceva e? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 164
Localizare : Satu Mare
Data de inscriere : 02/11/2009

Sus In jos

Asistentul meu la croitorie - manechinul(2) - Pagina 4 Empty Re: Asistentul meu la croitorie - manechinul(2)

Mesaj Scris de geany Mar 06 Sept 2011, 5:32 pm

Lana batucita (presata) arata cam asa, nu stiu daca este de diferite grosimi

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Exact! Am postat amandoua in acelasi timp.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3420
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 5:39 pm

Ok, merci mult de sfat, o sa merg sa caut si incerc varianta.
Sper pana atunci sa nu ma uite fetele sa-mi zica despre manechinul lor care-l implunta. Laughing
kiss
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mar 06 Sept 2011, 5:48 pm

O completare, iti recomand ca daca gasesti, si te decizi sa faci, sa croiesti fara rezerve de cusatura si sa le unesti prin cusatura zig-zag, ca sa nu ai acele dubluri poate prea groase.

sa arate asa
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 5:56 pm

hug Merci mult, bine zici, sa nu fie deluros, ce idei bune ai. Chiar acum ma gandeam ca in cazul in care il improvizez as putea chiar sa-l folosesc ca si acoperire de substrat pentru ca peste el ma gandesc sa mai pun un strat de material mai subtire, filzul fiind tare ar tine bine ceea ce e in el si as putea merge la o croitorie sa cer resturi de materiale siiii il pot face dupa manechinul ce il am nu neaparat dupa mine, fiind reglabil.
Inca o intrebare, nu stii cam pe unde pot sa gasesc asa ceva (ma refer la filz)? pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mar 06 Sept 2011, 6:00 pm

Uite tocmai am gasit in merceria, nu stiam si-am mai invatat ceva, se numeste fetru in romaneste Smile

fetru link

Daca manechinul e reglabil, croieste fata si spate, pe laterale pune jerse, sau un material elastic, sau snururi. In acest fel, il pori regla dupa necesitati de marime.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 7:03 pm

Ok, bine zici, dar daca ii pun snururi si il umplu la marime sa zicem de 42-44 mai mult nu cred k o sa pot, o sa-l pot strange din snururi ca sa ajung la marime mica sa zicem 36-38 scratch ? Sau cum sa fac?
Ce grosime sa iau de fetru? de 2mm, 3mm sau 5mm? Ma gandesc ca 5 mm va fi prea gros sa trec cu masina cand fac zig-zagul scratch
Merci de idei pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mar 06 Sept 2011, 7:49 pm

eu zic sa-l faci la marimea mica, si strans in snururi, apoi in functie de marime sa largesti snururile.

Eu ma gandesc ca 3 mm. ar fi cel mai bun, 5 e prea batos, iar doi e mai subtire. Tu ai nevoie de stabilitate, dar si de posibilitatea modelarii si de grosime pentru infingerea acelor.

Poate ai putea croi asa: marimea 36, din patru detalii (doua fata , doua spate, si intre fiecare detaliu maresti cu jese (elastice, snururi), alegerea e a ta.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 7:59 pm

Offff, cred k is prea incuiata la minte Sad
M-am gandit sa fac marimea 36 dar atunci, nu mai vad rostul la snururi sau elastice pentru ca practic ar trebui sa-l ajustez in afara cu straturi de materiale. Dar am zis k daca-l fac mai mare atunci cand il umplu cu materiale daca-l il las ceva mai moale spre tare, i-as putea ajusta prin elastice sau snururi si marime mai mica, nu? scratch
Sau poate tu gandesti altfel ideea si nu te inteleg eu Sad pupi
Ma gandesc sa iau 4 bucati de fetru la 3mm atunci, e doar pe culoarea verde daca vrei sa-l vezi.
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mar 06 Sept 2011, 9:35 pm

Eu nu stiu cu ce marime vei lucra mai mult, idea era ca daca e incheiat cu elastic, acesta cand il imbraci pe manechinul de marime mai mare, sa se intinda si sa se aseze la fel pe formele manechinului. Deci pe marimea mica se aseaza normal, iar pe marimea mare se intind elasticele, incat sa se deplaseze fetrul pe formele manechinului. Culoarea nu e atat de importanta.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 10:31 pm

aaaaaa inteleg acum ce zici lol! (greu e la ora asta) rade , te referi ca daca fac pentru manechinul de plastic sa pot implunta pe el si sa-l fac pe marime mica ca atunci cand il pun pe manechin la marime mare se intinde si se muleaza, offf ca bineee zici rade vai greu ma prind, de aceea nu am inteles la ce te referi pentru ca eu ma gandeam sa improvizez separat alt manechin (am deviat de la ideea ta) asa cum am descris aici:
Larisa a scris: hug Merci mult, bine zici, sa nu fie deluros, ce idei bune ai. Chiar acum ma gandeam ca in cazul in care il improvizez as putea chiar sa-l folosesc ca si acoperire de substrat pentru ca peste el ma gandesc sa mai pun un strat de material mai subtire, filzul fiind tare ar tine bine ceea ce e in el si as putea merge la o croitorie sa cer resturi de materiale siiii il pot face dupa manechinul ce il am nu neaparat dupa mine, fiind reglabil.
Inca o intrebare, nu stii cam pe unde pot sa gasesc asa ceva (ma refer la filz)? pupi
si de aceea numai nu se lega ce ziceai tu dar oricum daca o sa-l improvizez pe al doilea as putea incerca sa fac asa cu snururi la marime mare si sa-l fac si mic, poate nu va iesi dar nu strica sa incerc, nu?
Acum am inteles, da e buna ideea ta cu elastic pe manechinul de plastic, de fapt toate ideile care mi le-ai dat sunt bune. pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mar 06 Sept 2011, 10:51 pm

Eu anulasem automat ideea unui nou manechin improvizat. Nu stiu cum stai cu spatiul, insa trebuie pus si ala undeva, iar daca pui pe manechinul de plastic (imbracaminte din fetru), il ai tot timpul exact asa cum ai nevoie... Dar eu am fost doar aproape sa-ti dau inca o varianta, ca vei face sau nu, este decizia ta si daca faci totusi, as fi bucuroasa sa vad ce-ai realizat.

O seara frumoasa, ca te-am zapacit de tot azi lol!

geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mar 06 Sept 2011, 11:11 pm

Ei, nu m-ai zapacit m-ai sfatuit bine, eu sunt de vina k m-am departat de ideea ta.Incep sa stau cam prost cu spatiul mai ales ca bebe e pe drum, dar ma descurc eu, nu i problema. Daca ai inca o varianta sa-mi dai, nu ma supar sa o citesc Smile pupi
P.S. daca il fac pe al doilea o sa pun si pe forum poze wink
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mier 07 Sept 2011, 11:04 am

Eu am o camera a mea pt. atelier si am avut mai multi manechini in ea, crede-ma tot timpul ii mutam de colo colo, ca-mi erau in cale. Am renuntat la doi manechini in care puteam infige ace, si-am ramas cu unul simplu din plastic, care are si o parte din picioare. Sunt atat de multumita de el (inca), de nici nu ma gandesc la unul reglabil, numai de groaza ca... nu il pot fixa atat de realist ca acest manechin care este fara reglari.

geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mier 07 Sept 2011, 12:13 pm

Mi-am comandat aseara fetru de pe site, sper sa-mi ajunga cat de repede Smile
Si eu am camera separat, pentru coritorie cel putin pana vine bebe, dupa aia ma voi muta in alta camera, care acum e "biroul" sotului.
Si eu mut manechinul de colo colo, asa e nu are forme ca un menechin realist, dar e ok atat ma deranjeaza ca nu-l pot implunta. Dar manechinul tau ce-l folosesti acum, e pentru vitrine de fapt? pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mier 07 Sept 2011, 12:21 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] gasesti mesajul cu manechinii mei. Cel care il am si acum, este primul.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mier 07 Sept 2011, 12:29 pm

Aham i-am vazut astia cand am citit ieri, da e de vitrina Smile eu cand m-am hotarat sa-mi iau m-am gandit ca nu mi va fi comod sa umblu cu el.
Dar apropo de ceilalti 2 care ziceai k ii puteai implunta de unde i-ai cumparat sau comandat? Smile au o denumire comerciala astea care se pot implunta sau doar simplu manechine de croitorie? ca sa caut pe net pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mier 07 Sept 2011, 1:49 pm

Eu am cumparat intai cel de plastic, pe care il voisem pentru pozat. Apoi am avut ocazia si-am cumparat manechin de croitorie, sperand ca e wow si voi lucra profesionist, apoi celalalt l-am luat fiind o alta marime...

Concluzia: nu esti mai profesionist daca ai multe nebunii in ale croitoriei, ci esti profesionist atunci cand poti lucra cu ce ai la dispozitie, fara investitie prea mare si totusi produsul final este corect executat si are un aspect impecabil. Modelul ramane la aprecierea fiecaruia, insa calitatea este un numitor comun indiferent de model.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Mier 07 Sept 2011, 5:01 pm

Ai dreptate, atat timp cat ai mana nu conteaza pe ce lucrezi daca iese ceva frumos si place la client dar, eu fiind invatacica mi se pare ca daca imi iau anumite ajutoare si chestii pentru croitorie ma ajuta, probabil peste 5-10 ani nu voi mai avea nevoie de manechine de impluntat si alte minuni wink

Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: de unde le-ai cumparat acele 2 manechine impluntatoare Laughing ? Ma gandeam acum la piata de vechituri, sau ai alte idei? Merci pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mier 07 Sept 2011, 5:14 pm

Eu le-am cumparat de pe ebay, cred ca si Ela la fel daca imi amintesc bine. Dar noi suntem in Germania, deci nu stiu sa-ti spun de unde poti lua din Romania.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Joi 08 Sept 2011, 9:13 pm

Acum am revenit, am inteles, trebe sa ma mut si eu in germania ca sa mi pot comanda rade lol! glumesc.
O sa incerc la piata de vechituri, daca nu, dau si eu un search pe ocazii sau pe e-bay. pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de Karina33 Sam 10 Sept 2011, 6:20 am

Nu am si nici nu mi se pare mie util un manechin. Ca sa nu mai spun ca nici loc unde sa-l tin n-am! Cred ca m-as speria de el prin atelier!
Eu lucrez pentru orice marime si nu rar am vazut clienta sa se incadreaze complet in masurile de tabel ale marimilor. Plus ca de obicei sanii au marimi sau pozitii diferite.

La rochiile de ocazie unde este nevoie de drapaje si preformari ma descurc cum pot! Adica, de obicei, croiesc, probez, modific partea de dedesubt si apoi o imbrac in fata produsului jucandu-ma cu materialul cum se cere sau cum e dorinta clientei. Vilcris scria mai demult ca a tinut-o pe fata ei ca manechin sa formeze cutele la rochita de banchet. Eu nu-mi pot permite sa tin clientele cu orele la mine, de obicei lucrez cu o singura probam preferabil cat mai scurta ca sa ma pot intoarce la treaba. cos
Karina33
Karina33
Membru de onoare - croitorie
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Sam 10 Sept 2011, 11:25 am

Karina33 a scris:....Cred ca m-as speria de el prin atelier!
N-ai fi prima, si eu m-am speriat de manechinul meu la inceput pana m-am obisnuit cu el rade
Eu chiar mi te imaginam ca lucrezi fara manechin, nu stiu de ce, probabil si pentru ca se vede ca te pricepi foarte bine in ceea ce faci, asta spune si experienta anilor, mai ales ca tu lucrezi intr-una, poate nu la foc automat dar pe aproape.
Sper si eu pe viitor dupa ce ma invat cat de cat sa nu mai folosesc menchinul pentru ca asa cum zici de foarte multe ori nu se incadreaza in tiparul unui om decat cele de vitrina cat de cat cum are Geany.
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de arielas Sam 10 Sept 2011, 3:18 pm

Ce mai razi tu de noi, Karina astea invatatelele...
Karina33 a scris: Eu nu-mi pot permite sa tin clientele cu orele la mine, ... cos

Parca la tine e vorba de permis...La tine cred ca clientele ar vrea sa le tii cu orele, dar tu cum esti as, nici nu iti trebuiesc clientele in persoana. Mi-aduc aminte cand ai facut tu o rochie de bal cu masuri date prin telefon. Mie nu-mi iesa uneori nici rade cu 3 probe.
Pe mine ma enerveaza uneori si manechinul, cu formele lui ciudate. Si daca trebuie sa recunosc, atunci plec capul, sau ma dau de perete zid ca am cam dat banii degeaba pe el.
arielas
arielas
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1345
Localizare : la casa mea
Data de inscriere : 29/09/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Sam 10 Sept 2011, 4:26 pm

Da Karina, asa mi-am si imaginat.Smile Eu cand am avut ceilalti manechini, doar ma chinuia talentul, dar ce faceam cu ei, pe mine nu prea se asesa. Apoi am renuntat si-am pastrat doar cel de plastic, mi-e mai usor sa vad cum se aseasa produsul, ca de fixat (cand lucrez pentru mine) tot pe mine trebuie stabilit. Manechinul imi este doar ca ajutor, sa pot vedea ce nu pot sa vad la proba, iar spre norocul meu, ma potrivesc foarte mult cu acest manechin, deci ma ajuta chiar daca nu e special de croitorie.

Mi-am dorit mereu un manechin reglabil, dar acum am renuntat la acea dorinta, sunt convinsa ca, nu voi fi incantata. Manechinul este bine daca-l ai, dar la fel de bine si daca nu-l ai. Te acomodezi si-ti faci propriul stil de lucru.

geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 4 din 10 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB