Scoala de croitorie(7)
+78
alice07
elenasimion_pl
nicoleta_mc
alexia
ivanutamihaela
alinatoma
vero50
Nicoleta Irimescu
pisi
dienutza
roxana096
rianna
amnro
nicopop
kabunta
Admina
nicola_2
lencik86
olympia
ikuta
anca viragh
panseluta
florentina69
nightoflady
Buburuza
emmancita
stoy
smihaelaviorica
Miniona
clodi
nykonyk
cory74
MihaelaT
geany20062006
jujabila25
palmierdany
EuIrinuca
IrisT
corina corina
violetas
kla78
Indra
aurelia.c
ancone
musetel
iriclau
angells
Camy
virus
valentinadof
krissa
danae
zsofia
MAYA
aurishta
diada
romaya
Panea Laura
elenaxx
rivka
geany
dktimi
SilviaDumitrescu
rosita
oana_007
mariaz_09
Ioana Popa
mnarcisa
zylv
andreeaX
diana_roxana
margot
Karina33
vilcris
pasha2002
Uca
ema
MagdaMarin
82 participanți
Pagina 3 din 12
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Scoala de croitorie(7)
Am si eu o intrebare, sper, simpla:
Ca sa fac topul din stanga pozei de mai jos e suficient sa adaug la topul din dreapta un dreptunghi la rascroiala gatului? Mi se pare ca gulerul cade cam mult in jos, si ma gandeam daca nu cumva trebuie facut un trapez la care sa atasez baza mica de rascroiala gatului si baza mare sa fie cea care atarna liber? sau nu?
Multumesc anticipat!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ca sa fac topul din stanga pozei de mai jos e suficient sa adaug la topul din dreapta un dreptunghi la rascroiala gatului? Mi se pare ca gulerul cade cam mult in jos, si ma gandeam daca nu cumva trebuie facut un trapez la care sa atasez baza mica de rascroiala gatului si baza mare sa fie cea care atarna liber? sau nu?
Multumesc anticipat!

rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Croiesti un dreptunghi dar pe bie ca sa pice frumos.
MAYA- helper
- Numarul mesajelor : 55
Data de inscriere : 28/12/2009
Pe un site romanesc am gasit asa ceva
Ale mele sunt putin altfel, principiul este acelasi. Se trece cu un creion sau pix pe marginile literelor, se aseaza fiecare litera la distanta cat mai egala si scrisul va arata cam asa...
Este insa suficient sa scrieti cu mana libera, cu scris ingrijit pe bentita de bumbac... imi amintesc ca asa aveam la gradinita prosopelul scris de mama
Ale mele sunt putin altfel, principiul este acelasi. Se trece cu un creion sau pix pe marginile literelor, se aseaza fiecare litera la distanta cat mai egala si scrisul va arata cam asa...
Este insa suficient sa scrieti cu mana libera, cu scris ingrijit pe bentita de bumbac... imi amintesc ca asa aveam la gradinita prosopelul scris de mama

geany eu de ani de zile caut acest lucru cum sa rezolv sa fac o emblema brodata n-am reusit literele erau prea mici,de fapt asa vroiam eu,dar daca eu vreu pe bentita neagra mi-ar trebui un pix alb care nu prea este,oare o stii ceva cu care putem sa scriem pe negru ,acum chiar ma gandesc dar n-am nici un fel de idee,sa stii ca ne-ai aratat un secret minunat ,si cel putin ai rezolvat o problema care ani de zile n-am reusit,am gasit pe cineva care s-ami faca dar asa de scump a fost ca am renuntat,dar nici nu stiu cum sa-ti multumesc acest lucru,tare mult te admir pe tine numai sfatur si idee foarte bune primim de la tine,iest o minune,si foarte inteligenta.
si asta im-i place foarte mult la tine.

zsofia- Junior
-
Numarul mesajelor : 438
Varsta : 55
Localizare : Sfantu Gheorghe
Data de inscriere : 13/11/2010

Pe negru iti pot recomanda sa scrii cu o pasta ca de pix, melatlica, doar ca aceasta scrie argintiu. Pe hartie scrie la fel ca un creion, iar pe piele/cauciuc/ textil scrie la fel de bine. Aceste paste sunt umplute cu lunar. Se foloseste in special in pielarie. Atat de pe piele cat si de pe hartie se sterge cu radiera ca si creionul. De pe textil nu se mai sterge.
Eu din todeauna te urmaresc ,foarte multi ar trebui sa citeasca mesajele scris de tine,scrii foarte multe lucruri importante din care ai ce invata,eu de fapt asa sant ma opresc la oameni foarte talentati,le citesc toate mesajele scrise de ele,de toate lucrurile facute de ele, si cea cem-i place la tine comportamentul ,si acest lucru este foarte important,mier una num-i place sa laud degeaba eu zic numai adevaraul. Uite acum cum spui argintiu arata si mai bine pe negru,o sa-ti raman datoare cu acest sfat,si it-i multimesc de tot, a fost foarte frumos din partea ta n-am sa uit niciodata aceasta ,dar it-i promit ca daca ese minunat si mi-a indeplinit dorinta mea tu o sa fii prima care vede eticheta mea

zsofia- Junior
-
Numarul mesajelor : 438
Varsta : 55
Localizare : Sfantu Gheorghe
Data de inscriere : 13/11/2010
romaya a scris:Fetelor, va rog un sfat si pentru mine. Vreau sa lucrez din dantela o trena detasabila si nu stiu tiparulM-am gandit ca daca se aplica din talie atunci o lungime de 120 cm aprox. ar fi suficient dar nu stiu ce latime si ce forma trebuie sa aiba ca sa "mature podeaua" . Si ce sistem de prindere imi recomandati ?
![]()
Cred ca se poate face din doi clini cusuti la mijloc, dar clinii sa fie cu un fel de colt rotunjit la mijloc. Of, hai ca am explicat si eu... Adica forma trenei ar trebui sa fie ca de lacrima. Cred ca se poate prinde in nasturi de betelie. Iar la lungime, depinde cat de mult vrei sa atarne. Poate mai vine cineva cu o idee.
cum croiesc o jacheta
puteti sa imi aratati si mie intr-un videoclip cum se croieste o jacheta etapa cu etapa...va rog frumos..multumesc
krissa- helper
-
Numarul mesajelor : 3
Varsta : 34
Localizare : Slatina Romania
Data de inscriere : 30/01/2011
Buna fetelor!Va mai deranjez cu o intrebare...
Fac un top gen tub si vreau sa il incretesc pe marginile laterale,de sus pana jos.Am cusut elastic,banda subtire,obisnuita,un pic rigida si imi face valuri.Cum ar trebui sa l pun ca sa se increteasca frumos?Cu zig zag nu-si mai revine si cu pas normal face valuri.Sa folosesc alta metoda?
Va pup
Fac un top gen tub si vreau sa il incretesc pe marginile laterale,de sus pana jos.Am cusut elastic,banda subtire,obisnuita,un pic rigida si imi face valuri.Cum ar trebui sa l pun ca sa se increteasca frumos?Cu zig zag nu-si mai revine si cu pas normal face valuri.Sa folosesc alta metoda?
Va pup
andreeaX- Junior
-
Numarul mesajelor : 301
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 13/02/2009
eu cred ca se poate si fara elastic.insailezi de mana cam cat de cret vrei sa fie, suprapui bucatile fata spate si cosi cu liniara sau zig-zag.succes!
valentinadof- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 46
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
INDICAT PENTRU TINE AR FI SATI ACHIZITIONEZI O REVISTA BURDA(SAU ORI CARE ALTA REVISTA CARE PUNE LA DISPOZITIE TIPARE ) SI DE ACOLO SA ALEGI UN MODEL DE JACHETA , EXPLICA ACOLO CUM SA IEI MASURI PE CORP SI CE TREBUIE SA CROIESTI . CREDEMA CA NU ESTE USOR SA CROIESTI O JACHETA DUPA MASURI SAU DACA NU STI SA CONSTUIESTI TIPARUL DACA NU ESTI IN DOMENIU , SA AI SPOR LA LUCRU .krissa a scris:puteti sa imi aratati si mie intr-un videoclip cum se croieste o jacheta etapa cu etapa...va rog frumos..multumesc
P.S. - DACA VREI SA MAI STI CATE CEVA ITI STAU LA DISPOZITIE POTI SA INTREBI ORICE DIN DOMENIU
Edit. Geany:
Te rog sa folosesti caractere mici,
asta in cazul care ai omis sa citesti toate punctele regulamentului.
Multumesc.
Te rog sa folosesti caractere mici,
asta in cazul care ai omis sa citesti toate punctele regulamentului.
Multumesc.
Ultima editare efectuata de catre geany in Dum 30 Ian 2011, 15:05, editata de 1 ori (Motiv : referire la regulamentul forumului)
virus- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 166
Varsta : 44
Localizare : craiova
Data de inscriere : 25/09/2010
Merci Valentina,era f greu sa ma gandesc la asta
) De obicei nu prea cos de mana si nu mi-a picat fisa :P

andreeaX- Junior
-
Numarul mesajelor : 301
Data de inscriere : 13/02/2009
buna ziua
in toate editiile revistei ma invata cum sa iau masurile?sau trebuie sa iau un anumit nr al revistei.va multumesc
krissa- helper
-
Numarul mesajelor : 3
Varsta : 34
Localizare : Slatina Romania
Data de inscriere : 30/01/2011
KRISSA la inceputul tuturor REVISTELOR burda ,te invata cum sa iei masurile
Camy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 42
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008
buna seara fetelor
am si eu o intrebare: cum se cos paietele pe rochie? se pot coase cu masina de cusut? ma refer la cele care sunt la sir, nu individuale.
multumesc
am si eu o intrebare: cum se cos paietele pe rochie? se pot coase cu masina de cusut? ma refer la cele care sunt la sir, nu individuale.
multumesc
angells- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 229
Varsta : 44
Data de inscriere : 21/11/2009
ana are mere

Chiar lucrez la ceva in perioada asta ... dar m-am poticnit. Am de cusut la masina un material din tull ... cand e sa cos tull-ul de satin, merge, dar cand tr sa unesc 2 parti de tull intre ele, nu-mi coase masina. Am o masina destul de antica ... Nicoleta (electrica) ... sa nu radeti va rog

Va pup ... sa aveti succes in toate !
Irina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
woooow geany !!! am vazut pe blogul tau boleroul roz.... ce frumos e ! imi place enorm , m-am uitat si la lucrurile tricotate , sunt uperbe ! am ce invata de la tine ... cred ca voi intra mai des pe blogul tau

sper sa nu te bat la cap prea mult

noapte buna
pupici !
Edit Admina: te rog sa inveti sa postezi la subiectul la care te intereseaza. Citeste Regulamentui intai, nu sunt permise mesajele succesive, la acelasi subiect.
iriclau- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 184
Localizare : iasi
Data de inscriere : 27/01/2011
angells a scris:buna seara fetelor
multumesc
Se pot coase si la masina, dar sa incerci cu ata invizibila sau la culoare, cum ti se pare ca iese mai bine si sa setezi pasul asa incat sa iti bata in gaura fiecarei paiete, acul sa nu iti gaureasca paietele, sa coasa in gaurile existente. Faci cateva incercari, dar iti va iesi.

Sper ca pun intrebarea la subiectul bun... daca gresesc, va rog sa nu va suparati prea tare.
Eu am o intrebare elementara: cum taiati materialul? Trebuie sa fac ceva lenjerie de pat si imi este greu sa tin "linia dreapta". Cel mai complicat mi se pare atunci cand trebuie taiat pe latime (adica taietura sa fie paralela cu lungimea materialului). Da, poate ca este o problema prosteasca, dar ma confrunt cu aceasta situatie.
Daca e mai putin de taiat, sau dupa tipar, parca ma descurc.... dar cand am metrii intregi sunt in dificultate.
Care sunt trucurile voastre?
Va multmesc frumos
Eu am o intrebare elementara: cum taiati materialul? Trebuie sa fac ceva lenjerie de pat si imi este greu sa tin "linia dreapta". Cel mai complicat mi se pare atunci cand trebuie taiat pe latime (adica taietura sa fie paralela cu lungimea materialului). Da, poate ca este o problema prosteasca, dar ma confrunt cu aceasta situatie.
Daca e mai putin de taiat, sau dupa tipar, parca ma descurc.... dar cand am metrii intregi sunt in dificultate.
Va multmesc frumos

musetel- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 214
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/10/2010
Eu as proceda in felul urmator... Daca materialul nu este taiat perfect drept, as calca materialul, si as stabili o linie dreapta prin calcare. As masura unde ar trebui sa fie urmatoarea taietura si as trasa iar o linie prin calcare.
Daca ai spatiu pe podea, ai putea intinde materialul si cu ajutorul unei stinghii, ai putea trasa linii intrerupte, pentru a taia intr-o linie dreapta. Neaparat materialul inainte calcat.
Sau cred ca as indoi materialul in 2, in patru depinde cat de mare este, si as imparti dimensiunea finala, la cate indoituri am. As insemna si apoi as taia.
Cel mai important cred ca este sa urmaresti o linie dreapta, fie de pe material daca are un model regular, fie cu ajutorul unui intrument sau pur si simplu firul tesaturii. Daca materialul este drept taiat, este mai usor.
Sunt pareri, daca gresesc, rog sa fiu corectata.
Daca ai spatiu pe podea, ai putea intinde materialul si cu ajutorul unei stinghii, ai putea trasa linii intrerupte, pentru a taia intr-o linie dreapta. Neaparat materialul inainte calcat.
Sau cred ca as indoi materialul in 2, in patru depinde cat de mare este, si as imparti dimensiunea finala, la cate indoituri am. As insemna si apoi as taia.
Cel mai important cred ca este sa urmaresti o linie dreapta, fie de pe material daca are un model regular, fie cu ajutorul unui intrument sau pur si simplu firul tesaturii. Daca materialul este drept taiat, este mai usor.
Sunt pareri, daca gresesc, rog sa fiu corectata.

musetel a scris:Sper ca pun intrebarea la subiectul bun... daca gresesc, va rog sa nu va suparati prea tare.
Va multmesc frumos
Eu trag un fir cu un bold pe linia de taiere. Scot firul si trag de el. El se rupe de undeva dar pana sa se rupa lasa o urma, fie un rand gol (unde s-a rupt firul) fie o incretitura. Tai pana unde se vede urma. Daca mai am de taiat, mai scot un fir cu boldul in continuare, si asa pana termini toti km de material

vilcris- Senior
-
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 57
Data de inscriere : 07/11/2008
Vilcris ai dreptate, mi-am amintit ca asa am facut si eu cu ani in urma... Vai de mine ca imbatranesc si uit cam multe

Musetel, eu la materialele de lenjerie si nu numai, am folosit o metoda putin mai "salbatica". Adica am crestat putin cu foarfeca acolo unde vroiam sa tai si apoi am sfasiat materialul. Si materialul s-a sfasiat exact pe directia firului si a crestaturii. Am procedat la fel si pe lungimea si pe latimea materialului. Cel putin pana acum nu am nimerit material de lenjerie care sa nu se sfasie, sau sa nu e rupa pe directia firului.
ancone- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 128
Varsta : 43
Data de inscriere : 14/01/2010
ancone a scris:Musetel, eu la materialele de lenjerie si nu numai, am folosit o metoda putin mai "salbatica". Adica am crestat putin cu foarfeca acolo unde vroiam sa tai si apoi am sfasiat materialul. Si materialul s-a sfasiat exact pe directia firului si a crestaturii. Am procedat la fel si pe lungimea si pe latimea materialului. Cel putin pana acum nu am nimerit material de lenjerie care sa nu se sfasie, sau sa nu e rupa pe directia firului.
exact! asta voiam si eu sa zic... iar in cazul in care e un material mai dificil si face o margine urata, il mai iau putin cu foarfeca la cativa milimetri...
In acest caz foarte mare atentie, daca materialele nu sunt spalate, si au fost tinute in depozite sau puse la pastrat, cea mai nepotrivita masura este aceasta. Materialul se sfasie; dar s-ar putea sa piarda directia.
La fel se intampla in cazul in care vreti sa schimbati fermoarul unei geci care este nespalata. Si la fel in cazul perdelelor nespalate. Materialul se sfasie atunci cand nu e cazul si s-ar putea sa strice tot.
Deci atentie la sfasiat!
La fel se intampla in cazul in care vreti sa schimbati fermoarul unei geci care este nespalata. Si la fel in cazul perdelelor nespalate. Materialul se sfasie atunci cand nu e cazul si s-ar putea sa strice tot.
Deci atentie la sfasiat!
geany a scris:In acest caz foarte mare atentie, daca materialele nu sunt spalate, si au fost tinute in depozite sau puse la pastrat, cea mai nepotrivita masura este aceasta. Materialul se sfasie; dar s-ar putea sa piarda directia.
Deci atentie la sfasiat!
....si mie chiar nu-mi place deloc cum arata marginea dupa sfasiere. Am mai facut si eu ca ,de, lenea e cucoana mare...dar nu mai fac

Mi-am adus aminte ca o vanzatoare nepriceputa mi-a facut chestia asta la o stofa de lana pentru un pardesiu

vilcris- Senior
-
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 57
Data de inscriere : 07/11/2008
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie(4)
» Scoala de croitorie (15)
» Scoala de croitorie(5)
» Scoala de croitorie(10)
» Scoala de croitorie(4)
» Scoala de croitorie (15)
» Scoala de croitorie(5)
» Scoala de croitorie(10)
Pagina 3 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)