Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyJoi 01 Iun 2023, 8:06 am Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 24 Mai 2023, 2:33 pm Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptySam 06 Mai 2023, 9:05 am Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyVin 05 Mai 2023, 7:09 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Despre noi
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 19 Apr 2023, 9:56 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyLun 10 Apr 2023, 8:12 am Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptySam 01 Apr 2023, 9:04 am Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:23 pm Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:21 pm Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyLun 27 Mar 2023, 7:35 am Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMar 28 Feb 2023, 9:36 am Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMier 22 Feb 2023, 11:12 pm Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMar 14 Feb 2023, 3:05 pm Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMar 07 Feb 2023, 1:12 pm Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:43 am Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:30 am Scris de gretty

Triplock(overlock); totul despre surfilare(3)

+47
anc@
danielabordei
zass007
danae
adec
adriuta
Uca
Miniona
Clio_Ela
tiana
corina corina
camelia-db
Larisa
stoy
FlorentinaA
doria
isunica
amnro
musetel
Bbruneta
mes
sunflowers
zylv
symos
tomari
pisi
iorgutza
Admina
diada
ismi3ismi
aurelia.c
Steluzza
Panea Laura
IrisT
Karina33
CAMICARA
diana_roxana
clodi
kla78
RalucaS
emmancita
Indra
arielas
geany
rosita
MagdaMarin
Dionisia
51 participanți

Pagina 6 din 12 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 Empty Re: Triplock(overlock); totul despre surfilare(3)

Mesaj Scris de Bbruneta Mier 03 Aug 2011, 11:52 am

Karina33 a scris:Sau poate s-au adunat ceva scame intre discurile de presare. Incearca sa cureti cu o ata discurile (cam pe principiul atei dentare).
Si mai verifica infirarea pas cu pas, de obicei daca nu treci ata prin toate ghidajele n-o tensioneaza corect.

Pana la urma am revolvat problema invartind ata si pe un ghidaj al primului ac din stanga. Multumesc de ajutor
Bbruneta
Bbruneta
helper
helper

Numarul mesajelor : 18
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 13/03/2010

Sus In jos

Triplock(overlock); totul despre surfilare(3) - Pagina 6 Empty Re: Triplock(overlock); totul despre surfilare(3)

Mesaj Scris de FlorentinaA Joi 11 Aug 2011, 5:20 pm

Imi spuneti si mie va rog cum se realizeaza operatiunea de surfilare la masinile de cusut normale ? am un brother xl 5500 . cand setez tipul de cusutura 15 (pt ca asta imi trebuie ) acolo e si cusatura 8 , iar masina realizeaza cusatura 8 si nu 15. Am nevoie de ac dublu ?
FlorentinaA
FlorentinaA
helper
helper

Numarul mesajelor : 8
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 23/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de stoy Joi 11 Aug 2011, 5:31 pm

Florentina, in dreapta masinii sus ai si un buton care regleaza lungimea pasului cusaturii si acolo trebuie sa setezi, daca nu ma insel trebuie sa-l dai pe SS.(rotita aia zimtata- sper sa intelegi). Dar dar vezi ca in cartea cu instructiuni iti spune, citeste si acolo.
stoy
stoy
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1277
Varsta : 48
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de FlorentinaA Mier 17 Aug 2011, 12:16 pm

Multumesc frumos . Am gasit asta pe alt site imediat dupa ce am pus intrebarea . In manual chiar nu scrie . E un manual asa de aiurea si sunt si incepatoare ... Smile)
FlorentinaA
FlorentinaA
helper
helper

Numarul mesajelor : 8
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 23/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de Panea Laura Joi 18 Aug 2011, 9:24 am

Buna fetelor,

Am luat si eu 4 conuri maaari de ata neagra la triplock, ca mi se terminase, am studiat eu firul cum am stiut, mi s-a parut ok, insa cand am ajuns sa cos cu ata asta am constatat ca se rupe la nici 10 cm de cusatura zid
Ata e la fel de graoasa ca cea de dinainte, am tot citit in manual, am dat drumul la tensiunea atei dar tot se rupe, am verificat si daca am pus bine ata de sus pana la ace si tot nimic, se rupe.
Ce as putea sa fac? sa arunc ata nu prea imi vine ca am dat destul de mult pe ea.
Daca aveti vre-o solutie pt mine va rog sa ma ajutati hug
Panea Laura
Panea Laura
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 717
Localizare : ROMANIA, ARAD
Data de inscriere : 12/03/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Joi 18 Aug 2011, 11:30 am

Eu folosesc ata de surfilat doar in acele de la graifar, cele care inconjoara materialul, respectiv 3 si 4, pe overlock. In cele care cos paralel, pun ata normala. Tensiunea medie pentru atele acestea si pentru atele de surfilat tensiune mica 0-1-2, depinde de material. Apoi, daca se cere, reglez transportul diferential. Imi rupe si mie uneori ata, dar sigur e o eroare de pilotaj sau o nepotrivire intre tensiune-ata-material.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de rosita Joi 18 Aug 2011, 3:43 pm

Laura, dar cand incerci sa o rupi cu mana, cum se simte? In comparatie cu ata obisnuita cum se rupe, mai usor sau la fel?
rosita
rosita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Indra Joi 18 Aug 2011, 3:44 pm

Am si eu o problema cand incerc sa pun masina pe cusatura lantisor : exact cum spunea Laura , imi rupe la nici 10 cm, si tot incerc sa reglez dar nu imi iese. Eu am pus ata normala (moon de la coats) . Problema asta o am de cand am cumparat masina. Celelalte cusaturi ies foarte bine doar cele care folosesc si cusatura lantisor nu merg.
Indra
Indra
helper
helper

Numarul mesajelor : 89
Localizare : Ramnicu Valcea
Data de inscriere : 02/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de aurelia.c Joi 18 Aug 2011, 7:06 pm

Fetelor (si nu numai:) ), ajutati-ma, va rog.

Am o problema cu triplockul, si anume: cand cos materiale subtiri, imi cam "sare" cate un ochi. Am incercat sa mai ajustez tensiunea atelor, dar pare sa nu fie de nici un ajutor. In schimb, daca pun materialul in 2, sau cos pe unul mai grosut, coase impecabil.

De la ce sa fie oare ?

Pun si niste poze, ca sa ma intelegeti mai bine...

aurelia.c
aurelia.c
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 305
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 20/11/2010

https://cevrajiamaifacutnevastamea.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Joi 18 Aug 2011, 8:46 pm

Aurelia, dovada pozei cu materialul mai gros e clara, trebuie sa mai reglezi presiunea piciorusului, de la acel surub gros de pe masina.
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3420
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de aurelia.c Joi 18 Aug 2011, 11:33 pm

geany multumesc mult pupi

Am luat manualul la puricat sa vad cum se regleaza presiunea piciorusului, si intr-adevar acolo scrie ca pt materiale foarte subtiri sau foarte groase trebuie ajustata presiunea...

Buuuun, pai sa trecem la treaba...

Si ghici ce... nici un rezultat... Am testat de la cea mai mica presiune pana la cea mai mare (desi teoretic mie imi trebuia mica).... Si tot testand eu asa, m-am luminat...

Si va impartasesc si voua, sa aveti in vedere... Era de fapt de la ac... Acul fiind foarte uzat (probabil neschimbat de multa vreme, ca eu oricum am primit triplockul la mana a doua), nu mai strapungea materialul, si fiind un material subtire il ingropa usor si nu se mai innodau atele... Am schimbat acul cu unul nou si acum merge minunat...

bucurie
aurelia.c
aurelia.c
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 305
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 20/11/2010

https://cevrajiamaifacutnevastamea.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de arielas Joi 18 Aug 2011, 11:46 pm

Ma bucur ca ai descoperit! Eu urmaream raspunsul ca nu stiam nici eu, nu am masina de surfilat de multa vreme si nu ma pricep atat de mult. Toate se descopera treptat, treptat, Spor maine... cos
arielas
arielas
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1343
Localizare : la casa mea
Data de inscriere : 29/09/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Panea Laura Vin 19 Aug 2011, 8:39 am

Multumesc Admina, am sa incerc si eu cum faci tu sa vedem.
Rosita, acuma ca mi-ai spus, m-am pus sa trag de ate mi se pare ca cele noi sunt mai slabe Sad
De obicei se rupe, din cate am vazut, la 2 si 3, si cred ca odata si la 4 ca imi amintesc cum m-am chinut sa pun ata la loc. Am sa mai umblu si la tensiune.
Panea Laura
Panea Laura
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 717
Localizare : ROMANIA, ARAD
Data de inscriere : 12/03/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de arielas Vin 19 Aug 2011, 10:18 am

Am si eu aceeasi problema ca Laura, cred, am conuri mari de ata supraelastica de surfilat, ata alba si neagra. Cu alba e o placere sa cosi, dar neagra se rupe la 10 cm. Am slabit tensiunea, nu stiu ce sa fac, in afara de a o ocoli sa cos cu ea. De vina e ata din moment ce cu alba nu am nici o problema. Alba e putin rasucit firul, dar neagra o deslanata in zeci si mii de fire. Stoc diferit cred eu. oricum ma dau cu capul de cate ori cos cu ea. zid
arielas
arielas
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1343
Localizare : la casa mea
Data de inscriere : 29/09/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Vin 19 Aug 2011, 10:28 am

Aurelia, acum iti multumesc eu de raspuns pupi Dupa ce-am scris ieri, vreau sa surfilez, imi facea ca si tie, am facut cum stiam ca fac la aceste cazuri, si nimic sa o arunc pe geamn nu alta, astazi voi schimba acul Merci
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Lun 22 Aug 2011, 9:16 am

Buna fetelor!
Vreau si eu o masina de surfilat si nu stiu ce sa aleg intre Brother 1043D si 3034D, e diferenta de pret intre ele si mi se pare ca au aceleasi functii doar ca difera la aspect, cel putin cusaturile sunt aceleasi si daca pe viitor o sa vreau sa-mi iau si picioaruse in plus vad ca se potrivesc la ambele si piciorusele in plus. Ar mai fi si Marrylock, am citit aici ca are aceleasi functii ca si 3034D. Ce ziceti fetelor? Ma ajutati va rog sa ma hotarasc? pupi

Arielas am vazut ca anul trecut ti-ai luat brother 1034D, sa o folosesti sanatoasa. Ce parere ai de ea? cum merge? se comporta bine?Ai incercat toate cusaturile?

Este cineva care are Brother 3034D? scratch
Ar mai fi si Marrylock 2020, am citit aici ca are aceleasi functii ca si 3034D. zid Tare greu mi-e sa ma hotarasc

Daca vreti sa va uitati sa ma ajutati aici sunt link-urile: Smile
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Multumesc mult fetelor
kiss
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 164
Localizare : Satu Mare
Data de inscriere : 02/11/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de RalucaS Lun 22 Aug 2011, 11:13 pm

Dumnezeule, cate probleme cu masinile astea de surfilat! Eu am fost in pragul unei crize de nervi. Tocmai ce am dat 75 de lei pt reparatia unui DragonFly- o mare porcarie, a mers fix o data ca lumea, cand am incercat a 2-a oara, adica azi....m-a innebunit pur si simplu. As vrea sa o arunc pe geam dar e prea grea! Citind ce probleme aveti si voi, ajung la concluzia ca masina de surfilat e o mare pacoste. Tocmai cand ma hotarasem sa ma gandesc la un Merrylock sau asa ceva.

Pur si simplu nu stiu daca merita. Practic, pentru o astfel de masina iti trebuie mecanic, mereu trebuie reglat ceva. Or eu vreau o masina care sa coasa! Mereu! Fara sa ii reglez eu ceva! Orice grosime de material! Elastic sau ne-elastic! Cu orice fel de ata! Exista asa ceva?? Ma gandesc serios sa investesc intr-un nou piciorus coverlock la liniara. Da, si acolo sunt probleme, mi se rupe din cand in cand zid
RalucaS
RalucaS
Junior
Junior

Numarul mesajelor : 376
Data de inscriere : 29/01/2009

http://manufactura-creativa.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de amnro Lun 22 Aug 2011, 11:34 pm

larisa din descrieri nu par sa fie diferente majore. poate cel mai bine ar fi sa suni sa intrebi ce are in plus 3034D. eu am 1034D si e super bun. e teapan, coase bine si nu am avut nicio problema cu el. picioruse poti sa-ti iei in timp daca-ti dai seama ca mai ai nevoie de ele. deocamdata daca ai si liniara, poti sa-ti faci treaba linistita. merrylock vad ca e cam la acelasi pret. eu personal as merge pe brother, ca vorba aia, e firma Smile . totusi mai asteapta pareri si de la cine are merrylock.

raluca, eu triplockul Dragon Fly l-am aruncat. fix in cosul de gunoi. si pe urma am dus sacul la tomberon.
de vreo trei ani am brother, iar anul asta e prima data cand l-am dus la mecanic si asta doar ca sa-mi ascuta cutitele ca taiasem un bold cu ele. Pt triplock (curatat, uns,ascutit cutite) si liniara (tot brother) (curatat, uns, reparat suveica) mi-a cerut 75 lei. Probabil ca o sa ma mai duc peste 3 ani din nou cheers .

Nu exista comparatie intre un brother si dragon fly. e ca si cum ai compara o roaba cu o masina Smile
amnro
amnro
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 930
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 26/10/2009

https://www.facebook.com/pages/Rochii-elegante/173196092774733?r

Sus In jos

Mesaj Scris de Larisa Lun 22 Aug 2011, 11:44 pm

Am sunat si mi-au spus ca 3034d e modelul mai nou dar au aceleasi functii si picioarusele se potrivesc la ambele in caz ca-mi va trebui. Si 1034D are toate cusaturile specificate in prospect, nu? ca baiesc ca l-ai testat. As merge mai mult pe Brother pentru ca am liniara de la ei si sunt tare multumita. Merrylock nu prea ma incanta designul, probabil ca sunt bune, dar din moment ce am Brother si sunt multumita nu vad rostul sa incerc alta marca.

Eu oricum mai astept pareri si de la restul fetelor si merci mult de sfaturi, ma ajuta pupi
Larisa
Larisa
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 164
Localizare : Satu Mare
Data de inscriere : 02/11/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de RalucaS Mar 23 Aug 2011, 9:08 am

Multumesc amnro pentru incurajarea de a lua un triplok ca lumea, deci se poate! Poate ne dai si contactul mecanicului. Mecanicul care a venit la mine, pe langa ca e mai scump, imi povestea ce bijuterie de masina e DragonFly-ul, asta ca sa aiba el de lucru la ea probabil!
RalucaS
RalucaS
Junior
Junior

Sus In jos

Mesaj Scris de MagdaMarin Mar 23 Aug 2011, 9:59 am

Raluca ce model ai? Din ala simplu ca al meu?

Da ce i-a facut acel mecanic de ti-a luat atatia bani?

Si eu sunt de acord cu unul de calitate cand ai banii si intelegere.

De ex eu una nu-mi pot lua unul caci al meu sot n-ar fi niciodata de acord sa investesc atatea milioane in unul bun ("la ce-mi trebuie nu-mi ajunge masina simpla" suicid )asa ca m-am descurcat de mi-am luat unul din asta si surfilez cu el (nu inchei, ca nu merge lanticul :suicid)
Pana imi conving sponsorul (fratele din Italia) sa-mi mai dea niste bani(sa termine si el de achitat ratele la masina), imi fac treaba cu asta desi as fi vrut sa faca si cusatura sorje.
Poate incerc si treaba cu schimbat acul in cazul lantucului defect, discutata mai sus poate va merge. wink

Magda Marin
Ce cos eu
Conservarea alimentelor in bucatarie
MagdaMarin
MagdaMarin
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 5512
Localizare : La volan(ta)ul masinii de cusut
Data de inscriere : 15/11/2009

https://picasaweb.google.com/115072338271267453701/HaineNoiDeCal

Sus In jos

Mesaj Scris de amnro Mar 23 Aug 2011, 10:52 am

eu aici am fost cu masinile la mecanic (daca e reclama stergem si vb pe PM). am fost putin stresata ca le-am lasat acolo de pe o zi pe alta, fara sa-mi dea nimic la mana, dar de la ei cumparasem liniara asa ca m-am incurajat singura ca n-or fi escroci sa se bucure la masinile mele Smile
amnro
amnro
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 930
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 26/10/2009

https://www.facebook.com/pages/Rochii-elegante/173196092774733?r

Sus In jos

Mesaj Scris de geany Mar 23 Aug 2011, 10:58 am

Eu m-am plans zilele trecute de Riccar care practic tot o libelula e (Dragon-Fly). Am schimbat acul, l-am curatat, uns... Nimic, nu mai coase deloc. Deci e gata, i-am pus gand pozitiv, ii dau liber rade Nu-l mai folosesc si pusculita din atelier (vezi Magda despre ce vorbeam, bani de atelier?) plus diferenta se va numi Overlock Pfaff. De cand am luat Riccar-ul, mai mult stric decat cos, rar am cusut cu el ceva, fara sa imi vina sa ii fac vant prin geam...
geany
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de MagdaMarin Mar 23 Aug 2011, 11:08 am

Deocamdata am "conturile"blocate(controlate),dar si cand le-oi debloca.
Iar am picat in putul cu dorinte si am cautat pe net preturi la triplockuri.
Ma incumet si trimit o cerere in Italia (nu ceri nu primesti wink) de vre-o 280 E cu "imprumut" pe termen lung cu mentiunea sa mi dea cand o avea bani. wink
Stiu ca are.
Cine stie poate pica ceva.

Magda Marin
Ce cos eu
Conservarea alimentelor in bucatarie
MagdaMarin
MagdaMarin
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 5512
Localizare : La volan(ta)ul masinii de cusut
Data de inscriere : 15/11/2009

https://picasaweb.google.com/115072338271267453701/HaineNoiDeCal

Sus In jos

Mesaj Scris de RalucaS Mar 23 Aug 2011, 11:21 am

Magda, tu ai noroc ca poti coase cu ea, a mea efectiv este o masinarie de facut nervi, nimic altceva, cum zice si Geany. Ea cel mult stie sa taie materialul, de cusut mai putin. A mea e dinaia mai urata, verde, care are o prcarie de morisca separata de pus atele.

Mecanicul..sa mai zic ca de fapt mi-a luat 150 ca mi-a mai reglat si un Pfaff cumparat cu 180 de lei? si pana sa ii dau banii mi-a zis ca nu ia 2x75 ca e inclusa si deplasarea in pret si s-a deplasat doar o data...A luat banii si a tacut malc
RalucaS
RalucaS
Junior
Junior

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 6 din 12 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB