Probleme tehnice (masini de cusut) 2
+96
afilimonb
oanah
ancabanu
dansdk
carmenlenuta
clauditza
ocrucianu
peskaroosh
aidil
valentinadof
Aurora31
valentina_d1986
kerkyra
dana3082001
cilia24
maddy0805
despina13cucli
gogu1
ruca
glamvintage
cif2010
marius aur
danielabordei
alfacosmin
IOANA 80
silkpilk
Larisa
ChrisReeana
tuki_cocu
alice07
ALICET
andrasonia
M.Emilia
alinutza_andrei08
nicopop
monica11
diada
Chirrox13
ileana cosanzeana
nicoleta_mc
ellybijoux
clodi
alexia
louise27
symos
dimaoana
vero50
moruna
ancuta_ancuta
aurishta
vilcris
nastureicolorati
kla78
rianna
mykya
danyelyta28badea
emmancita
la261019
iulia1512
MihaelaT
EuIrinuca
nicoleta_vls
mdlupu
i.xell
danae
p93ia62a89
Adela Ispas
violeta25
Camy
angells
stoy
mariaz_09
Admina
Savu Ramona
margot
alexaaa08
arielas
rosita
danabarbu2007
aurelia.c
mariag
gaza
anemarie
lucianemil
norelif
tomari
laurin
jade84
avramescu
Vitrina
geany
niculaie
amoni
Karina33
Uca
MagdaMarin
100 participanți
Pagina 4 din 12
Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 2
am curatat-o bine am si uns-0 dar nimic
cred ca o duc la mecanic
cred ca o duc la mecanic
danyelyta28badea- Ucenic
- Numarul mesajelor : 184
Localizare : pietrosani Ag
Data de inscriere : 30/03/2010
Am probleme cu piciorusul pentru falduri, este din acela cu reglaj, cu incretire din mm in mm sau din cm in cm.
Cand il pozitionez pe pozitia 1 imi coase, imi increteste ok, dar cand schimb pe 6 sau 12 ( unde ar trebui sa imi increteasca cu distanta mai mare intre falduri) imi bate mult pe loc astfel micsorandu-mi distanta de incretire. Of ca nici nu stiu cum sa explic.
Oare o fi problema la tensionarea atei, cu masina ? Sau o avea ceva piciorusul?
Edit: Sa va faceti o idee despre piciorus, am gasit aici instructiuni, dar fara sa reusesc sa dau de cap problemei mele :
piciorus falduri
Cand il pozitionez pe pozitia 1 imi coase, imi increteste ok, dar cand schimb pe 6 sau 12 ( unde ar trebui sa imi increteasca cu distanta mai mare intre falduri) imi bate mult pe loc astfel micsorandu-mi distanta de incretire. Of ca nici nu stiu cum sa explic.
Oare o fi problema la tensionarea atei, cu masina ? Sau o avea ceva piciorusul?
Edit: Sa va faceti o idee despre piciorus, am gasit aici instructiuni, dar fara sa reusesc sa dau de cap problemei mele :
piciorus falduri

Ultima editare efectuata de catre ucabesty in Mier 09 Mar 2011, 10:30 am, editata de 1 ori (Motiv : completare mesaj)
Amoni, si eu am avut probleme cu pedala( la mine apasam la maxim si nu mai trimitea curent cred.
Am desfacut-o, un arculet ( sper ca ma exprim bine) nu mai era la locul lui si l-am asezat.Merge fara probleme acum.Acum depinde ce e la tine.Desfa pedala si vezi inauntru sa nu fie firele arse. Daca nu reusesti eu zic ca merita sa o vada un electrician si daca reparatul costa prea mult iti iei una noua.
Acum vin si eu cu o problema la masina mea noua brother, la voal sau materiale prea groase nu imi transporta materialul, doar daca ajut si trag eu merge. Aveti vreo solutie ca sa remediez situatia sau mai bine merg la reprezentanta de unde am luat-o ca e in garantie inca.
Am desfacut-o, un arculet ( sper ca ma exprim bine) nu mai era la locul lui si l-am asezat.Merge fara probleme acum.Acum depinde ce e la tine.Desfa pedala si vezi inauntru sa nu fie firele arse. Daca nu reusesti eu zic ca merita sa o vada un electrician si daca reparatul costa prea mult iti iei una noua.
Acum vin si eu cu o problema la masina mea noua brother, la voal sau materiale prea groase nu imi transporta materialul, doar daca ajut si trag eu merge. Aveti vreo solutie ca sa remediez situatia sau mai bine merg la reprezentanta de unde am luat-o ca e in garantie inca.
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Varsta : 47
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
Am desfacut-o are 2 arcuri si un condensator cred ca asa se cheama alt ceva nimic eu cred ca sa ars, ma gandeam so fac pe direct dar cred ca o sa ma incomodeze foarte tare.
M-am uitat pe aici dar nu gasesc raspuns la o problema. M-am procopsit cu o masina Ileana de la soacramea. Am fost bucuroasa, chiar daca stiam ca are probleme. Dar acum ma dau
. Am desfacut-o, curatat-o, uns-o, doar...doar. Nu transporta materialul, trebuie sa trag eu de el si paseste rau de tot. Adica prinde ata...daca o prinde...din 5 in 5 cm. Am schimbat mosorelul, suveica (chestia in care sta mosorelul), ata, acul. La fel. Ce sa-i fac ca nu cunosc nici un mecanic care sa ma ajute?

mykya- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1732
Varsta : 46
Localizare : Prahova
Data de inscriere : 04/11/2010
La voal nu stiu ce sa-ti spun dar la materiale groase nu cred ca ai sanse sa transporte!Parerea mea este sa te duci la reprezentatnta si sa-ti demonstreze ei ca se poate, mai ales daca la cumparare ai spus ce doreai sa faca masina!!Am si eu una brother si nu transporta la gros !Bafta!stoy a scris:Amoni, si eu am avut probleme cu pedala( la mine apasam la maxim si nu mai trimitea curent cred.
Mykya masinile astea sunt boala curata ( de nervi) si eu am una si nu m-am indurat decat cu greu sa o schimb.
Are jos in dreapta o rotita cu pozitii( asta ca sa ridici talpita care transporta materialul) muta si tu pe 2 sau schimba pozitiile sa vezi cum merge la fiecare pozitie.
Mai incearca sa-i reglezi tensiunea firului de sus.
Si daca tot nu vrea in locasul unde bagi suveicuta( graifar cred ca ii zice) acela poate nu l-ai asezat bine el daca nu sta perfect in locas trage firul cu tot cu material . El cand inchizi clapita trebuie sa faca un clap.
Doamne ce exprimari mai am dar nu stiu altfel sa-ti explic.
Are jos in dreapta o rotita cu pozitii( asta ca sa ridici talpita care transporta materialul) muta si tu pe 2 sau schimba pozitiile sa vezi cum merge la fiecare pozitie.
Si daca tot nu vrea in locasul unde bagi suveicuta( graifar cred ca ii zice) acela poate nu l-ai asezat bine el daca nu sta perfect in locas trage firul cu tot cu material . El cand inchizi clapita trebuie sa faca un clap.
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Varsta : 47
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
revin si eu sa va spun ca am gasit rezolvare la masina mea
problema era de la ata
ultimele papiote cumparate au fost un dezastru
pe ele scrie ca sunt de la romino fir ,poliester100 la suta,Nm 65|2 200m
sunt un dezastru
eu cum am schimbat ata masinuta mea merge struna
asa ca mare atentie la ata
v-am spus ce am patit si eu
problema era de la ata
ultimele papiote cumparate au fost un dezastru
pe ele scrie ca sunt de la romino fir ,poliester100 la suta,Nm 65|2 200m
sunt un dezastru
eu cum am schimbat ata masinuta mea merge struna
asa ca mare atentie la ata
v-am spus ce am patit si eu
danyelyta28badea- Ucenic
- Numarul mesajelor : 184
Localizare : pietrosani Ag
Data de inscriere : 30/03/2010
stoy a scris:Mykya masinile astea sunt boala curata ( de nervi) si eu am una si nu m-am indurat decat cu greu sa o schimb.
Daca te referi la rotita din dreapta cea cu 4 pozitii, am umblat la ea. E vb de rotita care regleaza cat de mare sa fie pasul. As schimba-o cu mare placere dar nu am bani de una noua. In plus, nu fac cu ea mare lucru ca nu ma pricep la croitoreala, dar as mai vrea sa o mai folosesc la chestii minore, un tiv, o reparatie, etc. M-a scos din minti. Of. Ma duc sa incerc chestia cu tensiunea firului.

mykya- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1732
Varsta : 46
Localizare : Prahova
Data de inscriere : 04/11/2010
mykya a scris: Ce sa-i fac ca nu cunosc nici un mecanic care sa ma ajute?![]()
Ai vre-o croitorie pe langa tine?Orice croitorie are si un mecanic.Te duci la ei la poarta/usa si intrebi de mecanic.
Si ii spui de problema ta si il intrebi cat te costa sa vina sa vada masina.
Daca nu gasesti da-mi PM si iti dau nr de telefon al unui var de al meu mai indepartat e mecanic la croitoria unde lucreaza sotul meu.
Si stam la 5 km de Ploiesti.
pls help.... am o masina aeg 1120 si cand incep sa cos cu ea , functioneaza un pic iar apoi se opreste, iar dedesubtul materialului se strang multe ate
cu ce gresesc?
cu ce gresesc?
rianna- helper
- Numarul mesajelor : 6
Localizare : petrila
Data de inscriere : 02/01/2010
multumesc pt raspuns. voi incerca . sincer nu prea stiu cum se face asta , dar voi incerca

rianna- helper
- Numarul mesajelor : 6
Localizare : petrila
Data de inscriere : 02/01/2010
La suveica iei o surubelnita foarte fina si stringi surubelul, iar sa sa tensionezi ata de la masina, are o rotita cu numere de la 0 la 10 asa area a mea si daca ata este prea slaba o dai intre zero si unu cam pe la jumatate. Bafta si sa ai spor

pt fetele care au innovis-uri va rog sapuneti-mi cum coaseti cu ata elastica?adica cum reglati tensiunea?numai de la rotita ? la singerul vechi desfaceam surubul de la suveica dar la asta cum nu iasa suveica afara cum sa fac?
kla78- Senior
-
Numarul mesajelor : 522
Varsta : 44
Data de inscriere : 28/12/2008
Kla, eu am avut o incercare cu ata elastica...
Nu am reglat nicicum tensiunea pentru firul de jos (cel elastic) doar am pus ata pe mosorel si am cusut,, numai ca atunci cand am pus ata, am pus-o "de mana" si am intins de ea, cam cat voiam eu sa fie mare incretitura...
Masina nu este innovis, dar este tot cu suveica orizontala, banuiesc ca este acelasi principiu... Corectati-ma daca gresesc :D
Nu am reglat nicicum tensiunea pentru firul de jos (cel elastic) doar am pus ata pe mosorel si am cusut,, numai ca atunci cand am pus ata, am pus-o "de mana" si am intins de ea, cam cat voiam eu sa fie mare incretitura...
Masina nu este innovis, dar este tot cu suveica orizontala, banuiesc ca este acelasi principiu... Corectati-ma daca gresesc :D
Buna fetelor,
Am si eu o problema.
Am primit o masina de cusut electrica Sanda de prin `80.Nu reusesc sa cos deloc cu ea.Dupa doua trei impunsaturi , ata superioara se rupe.
Am verificat daca este asezata corect, am schimbat ata(mai multe papiote), am schimbat acele(dif marimi), am schimbat valoarea la tensiometrul atei (de la 4 la 7, am incercat fiecare pozitie),,,,,
Nu ii pot da deloc "de cap"
Daca m-ati putea ajuta cu un sfat v-as fi profund recunoscatoare
Am si eu o problema.
Am primit o masina de cusut electrica Sanda de prin `80.Nu reusesc sa cos deloc cu ea.Dupa doua trei impunsaturi , ata superioara se rupe.
Am verificat daca este asezata corect, am schimbat ata(mai multe papiote), am schimbat acele(dif marimi), am schimbat valoarea la tensiometrul atei (de la 4 la 7, am incercat fiecare pozitie),,,,,
Nu ii pot da deloc "de cap"
Daca m-ati putea ajuta cu un sfat v-as fi profund recunoscatoare

nastureicolorati- helper
- Numarul mesajelor : 4
Localizare : google
Data de inscriere : 10/03/2010
nastureicolorati a scris:
Daca m-ati putea ajuta cu un sfat v-as fi profund recunoscatoare![]()
Du-o la un mecanic sa ti-o regleze!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
La masina mea nu tensionez ata mai mult de 1 ptr material subtire, acum mai e si ata de vina, la mine cind se rupe ata superiaoara pun un pic de ulei si merge, dar tu tot la tensiunea atei trebui sa lucrezi , asa ca ia o bucata de material si incepe reglajele invirti de rotita care tensiometrului pina o reglezi bine.
PS te va enerva un pic dar cu rabdare vei reusi. sa ai spor

PS te va enerva un pic dar cu rabdare vei reusi. sa ai spor
Multumesc mult!Sper sa reusesc sa ma "imprietenesc " cu ea, caci astfel se va imprieteni cu mecanicul:))
nastureicolorati- helper
Nasturelule, eu chiar vroiam sa-ti zic ca poate ar fi o idee buna sa o arati unui mecanic. Astia au experienta, stiu cum merg mecanismele si cum se coreleaza intre ele. Daca masina este foarte dereglata iar tu nu te pricepi, s-ar putea sa nu iasa nimic.
vilcris- Senior
-
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 57
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008
Da, asa este fetelor, mecanicul este mecanic...
Insa o sa incerc in seara asta sa vad daca pot face eu ceva, daca nu, mecanic scrie pe ea...
Insa , daca imi puteti recomanda un mecanic prin Bucuresti(daca stiti mai multi, atunci il aleg pe cel mai aproape de Titan
)
Daca regulamentul nu permite, va rog sa-mi scrieti PM.
Va multumesc din suflet si ma bucur ca m-ati primit in comunitatea voastra
Insa o sa incerc in seara asta sa vad daca pot face eu ceva, daca nu, mecanic scrie pe ea...
Insa , daca imi puteti recomanda un mecanic prin Bucuresti(daca stiti mai multi, atunci il aleg pe cel mai aproape de Titan

Daca regulamentul nu permite, va rog sa-mi scrieti PM.
Va multumesc din suflet si ma bucur ca m-ati primit in comunitatea voastra

nastureicolorati- helper
Mi s-a intepenit bratul masinii ,cel care coase. Nu mai pot invarti roata nici manual, iar , cand incerc sa-l misc, bratul face o mica miscare laterala si se intepeneste. A inceput sa faca figuri de vreo doua zile, in special cand schimbam cusatura de pe drept pe zig-zag. Nici reglajul asta nu mai merge. M-am suparat asa de tare....
Ieri am desfacut masina, am curatat-o, am uns-o, caci m-am gandit sa nu fie niste scame varate unde nu trebuie. Din ceea ce am putut eu vedea, nu e cazul.Astazi a mers, dar nu mult! Acum e in coma!
Aveti vreo idee despre motivul defectiunii?

aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
si eu am o intrebare...am un brother ls2125 si mi-am achizitionat de curand un piciorus special pt surfilat! toate bune si frumoase...insa nu imi iese ce as vrea...iese cam ciudat..labartat..cred ca nu stiu eu cum sa fac
multumesc in avans, stiu ca ma veti lamuri!

multumesc in avans, stiu ca ma veti lamuri!

Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 3
» Probleme tehnice (masini de cusut)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 4
» Masinile noastre de cusut (5)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 3
» Probleme tehnice (masini de cusut)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 4
» Masinile noastre de cusut (5)
Pagina 4 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Ornamente de Pasti
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Frivolite - cap 7
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6