Ce masina de cusut recomandati ?(3)
+101
Carmencyta
emimari
lord_lesy
Gianina4ever
camelia-db
despina13cucli
LYNDA
i.xell
ChrisReeana
zorzonica_z
ndianai
Oanucik
tiana
tomari
alice07
leia
vladvas
deedee_d_89
Cornelya
FlorentinaA
liv22
nicopop
arielas
nicoleta_mc
valvoinicoleta
mykya
clodi
anaR
alinutza_andrei08
lennny
aurishta
esconado
Chirrox13
danabarbu2007
amoni
Andreea_u
corinasmile
emmancita
zahariaelouise
sunflowers
ancuta_ancuta
Lucia Ro
jade84
alexaaa08
Aditza
Marc
kabunta
elena.habasescu
jujabila25
Narnia
rozina
ismi3ismi
melus
felyss88
Panea Laura
moruna
andreeaX
norelif
iriclau
lotus nufar
Steluzza
Cristache
rosita
psychoralu
firimitura
d.dana.c
crazyalyna
shopmena
cris_tkp
diada
daniela_dav70
Adriana13
TeoCanada
danae
pisi
cristina.moncea
pitigoiul
louise27
Admina
Mickey
stefutza3
MagdaMarin
laurrra
Abinusu
Gabiuta
diana_roxana
cris69
nicolae arsenie
degetica
M.Emilia
Savu Ramona
stoy
aurelia.c
elenaxx
Uca
m-julie
niculaie
t_violett_e
geany
Noemi
Indra
105 participanți
Pagina 10 din 12
Pagina 10 din 12 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Re: Ce masina de cusut recomandati ?(3)
E greu la inceput.Si eu patesc mereu,caci piciorusul apasa prea tare pe material.
Indoaie-l tu la inceput 2-3 cm apoi bagi pe bucla materialul si ai grija sa ti cu degetul materialul putin indoit ca sa intre bine in bucla.
La unele masini aceasta operatie se face cu zig-zag marunt.
In cazul meu la masina veche numai cu zig-zag mergea,in schimb la a mai noua merge cu o cusatura normala.
Indoaie-l tu la inceput 2-3 cm apoi bagi pe bucla materialul si ai grija sa ti cu degetul materialul putin indoit ca sa intre bine in bucla.
La unele masini aceasta operatie se face cu zig-zag marunt.
In cazul meu la masina veche numai cu zig-zag mergea,in schimb la a mai noua merge cu o cusatura normala.
Mersi pentru sfaturi. Am incercat la o perdea, si mergea o bucata, apoi iesea.... deci nu puteam sa merg uniform. De atunci nu am mai avut nevoie sau cred ca am ocolit eu. Poate pe alt material care sa nu fuga...

arielas- Maestru
- Numarul mesajelor : 1343
Localizare : la casa mea
Data de inscriere : 29/09/2010
Nu te grabi, ca nu merge am patit-o si eu ,nu numai o data 
Fa acest lucru cand esti mai linistita

Fa acest lucru cand esti mai linistita

In mod normal, acesta este unul dintre piciorusele incluse in setul masinii. Il am si eu la ambele masini de cusut. L-am incercat si eu, am avut nevoie de ceva rabdare, dar cand m-am obisnuuit, a mers treaba de nota 10.
Arielas, nu trebuie sa ocolesti, ci rebuie sa lucrezi pe deseuri pana iti intri in mana cu operatiunile noi. Asa nu strici!
Arielas, nu trebuie sa ocolesti, ci rebuie sa lucrezi pe deseuri pana iti intri in mana cu operatiunile noi. Asa nu strici!
Ce masini de cusut recomandati?
Salutare tuturor
Am nevoie de sfatul vostru ... sper sa ma puteti ajuta.
Sunt noua si pe forum si in ale croitoriei :D.
Vreau sa-mi cumpar o masina de cusut si nu stiu de care.
Am mai cautat pe site-uri, am mai citit pe acest forum si oscilam intre Brother BM3500 si BM3600. Am sunat la Sibiu sa cer detalii despre BM3500 pentru ca masina nu o mai aveau in stoc si comanda se facea doar de la producator dar defapt modelul cica nu se mai fabrica. In cazu asta am zis ca vreau BM3600.
Problema si la asta; mai aveau un singur model pe stoc si nu o sa se mai fabrice nici asta. Si daca nu se mai fabrica, in timp, nu se vor mai gasi accesorii.
Mi-au recomandat XL5500. Si acuma nu stiu ce masina de cusut sa-mi iau
.
Ce parere aveti de modelele XL5500 si XL 5700?
Sau puteti sa-mi recomandati alt model? As vrea sa cos si materiale mai groase( de ex blug sau piele subtire)
Astept cu nerabdare sfatul vostru

Am nevoie de sfatul vostru ... sper sa ma puteti ajuta.
Sunt noua si pe forum si in ale croitoriei :D.
Vreau sa-mi cumpar o masina de cusut si nu stiu de care.
Am mai cautat pe site-uri, am mai citit pe acest forum si oscilam intre Brother BM3500 si BM3600. Am sunat la Sibiu sa cer detalii despre BM3500 pentru ca masina nu o mai aveau in stoc si comanda se facea doar de la producator dar defapt modelul cica nu se mai fabrica. In cazu asta am zis ca vreau BM3600.
Problema si la asta; mai aveau un singur model pe stoc si nu o sa se mai fabrice nici asta. Si daca nu se mai fabrica, in timp, nu se vor mai gasi accesorii.

Mi-au recomandat XL5500. Si acuma nu stiu ce masina de cusut sa-mi iau

Ce parere aveti de modelele XL5500 si XL 5700?
Sau puteti sa-mi recomandati alt model? As vrea sa cos si materiale mai groase( de ex blug sau piele subtire)
Astept cu nerabdare sfatul vostru

anaR- helper
-
Numarul mesajelor : 4
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 28/03/2011
buna,eu sunt noua pe forum,de ceva vreme caut sa imi cumpar o masina de cusut si am vazut o oferta interesanta la un singer 157 tradition la 570 lei,dar citind pe acest forum am inteles ca sunt anumite probleme cu marca aceasta,are cineva modelul asta,imi poate spune cat de bine merge si daca coase materiale groase(ex jeans in 2-3 straturi).si inca un lucru,exista reprezentanta pfaff in bucuresti?
liv22- helper
-
Numarul mesajelor : 5
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/06/2011
Pe care dintre primele 8 modele mi-o recomandati ? Suma maxima de care dispun este 800 de lei . Am incercat sa le compar dar lipsa de experienta isi spune cuvantul . Am impresia ca ce are una nu are cealalta si ce are cealalta nu are una.In plus ma atrage si design-ul care este lucrul cel mai putin important .. In concluzie v-as ruga sa ma ajutati . P.S. Masina o cumpar o singura data nu am de gand sa o schimb . Vreau sa cos si materiale mai groase cu ea . MS :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
FlorentinaA- helper
- Numarul mesajelor : 8
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 23/06/2011
eu pana la urma mi-am un singer tradition 157 si am cusut 5 straturi de jeans cu un ac 90,deci se poate coase si cu un singer materiale groase
liv22- helper
-
Buna , Liv22!
Am un singer trad... 157 si merge perfect. In ciuda faptului ca, nu gaseam la vremea respectiva ( aproximativ 1 an si jumatate), am cumparat-o de ,,umplutura" pana imi voi cumpara una ,,dintre toate cele", inlocuind astfel masina mamei mele Veronica...Eu ... ma declar foarte multumita, inca lucrez cu ea si nu am inlocuit-o. Gros, subtire... si chiar piele, dar, piele moale, fina...
Si, auzi, 570? E un pret foarte bun...Eu am dat pe ea 720...asta e!
Bine intretinuta, curatata, unsa, ac corespunzator grosimii materialului, ata la fel, doar pe material gros trebuie trecut de imbinari cu grija... in rest...foarte buna, sincer! Am lucrat cu ea de la perdele , voal, licra, pana la stofa groasa...ma temeam ca nu voi reusi prinderea gulerului, a mers brici.
Ai grija pe materialul gros la imbinari, poti lovi acul , te ajuti cu volantul pana treci, apoi...spor la pedala.
S-o stapanesti sanatoasa!
Am un singer trad... 157 si merge perfect. In ciuda faptului ca, nu gaseam la vremea respectiva ( aproximativ 1 an si jumatate), am cumparat-o de ,,umplutura" pana imi voi cumpara una ,,dintre toate cele", inlocuind astfel masina mamei mele Veronica...Eu ... ma declar foarte multumita, inca lucrez cu ea si nu am inlocuit-o. Gros, subtire... si chiar piele, dar, piele moale, fina...
Si, auzi, 570? E un pret foarte bun...Eu am dat pe ea 720...asta e!
Bine intretinuta, curatata, unsa, ac corespunzator grosimii materialului, ata la fel, doar pe material gros trebuie trecut de imbinari cu grija... in rest...foarte buna, sincer! Am lucrat cu ea de la perdele , voal, licra, pana la stofa groasa...ma temeam ca nu voi reusi prinderea gulerului, a mers brici.
Ai grija pe materialul gros la imbinari, poti lovi acul , te ajuti cu volantul pana treci, apoi...spor la pedala.
S-o stapanesti sanatoasa!
Cornelya- helper
- Numarul mesajelor : 73
Localizare : caracal
Data de inscriere : 15/04/2010
mutumesc de sfaturi,am nevoie pt ca sunt incepatoare,singura problema cu singer este ca manualul de utilizare e "facut cu picioarele" si daca esti incepatoare iti scoate peri albi.am gasit o oferta la flanco ,la 573 ron,singer 157 tradition(sper sa nu fie considerat publicitate)
liv22- helper
-
Ce nu intelegi ma poti intreba! Manualul explica in ,,linii mari".
Cornelya- helper
ce parere aveti de mini-masinile alea de cusut portabile electrice pana in 100 de ron? sunt bune pt incepatoare? eu sunt incepatoare, mi-am stricat pedala de la masina mea de cusut "mostenire de familie" nicoleta
) si ma gandeam sa iau una din aia sa ma mai "prostesc" cu ea pana invat care e treaba si eventual sa-i inlocuiesc pedala celeilalte 

deedee_d_89- helper
-
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 33
Localizare : adica unde stau? sub soare
Data de inscriere : 02/06/2010
nu nu si nu, sa nu faci prostia asta! vezi pe la b.azar, chiar este o oferta foarte buna. Sunt niste panarame, zau!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
cui ii era adresat postul tau diada? mie? si daca era pt mine nu crezi ca merge sa ii iau pedala macar?ca nu gasesc pe nicaieri pedala de masina de cusut... si m-am gandit ca mai bine cumpar una cea mai ieftina si adaptez pedala de la aia pt masina mea (ca pe a ei am prajit-o
si nu merge reparata ca s-a ars o piesa care cica nu se mai fabrica din 1900 toamna ruseasca)

deedee_d_89- helper
-
Sunt aproape sigura ca nu o sa se potriveasca pedala de la o masina de jucarie (scuze, dar asta este o masina la 100lei) la o Nicoleta veche, cu motor puternic. Uita-te pe Okazii si cauta la rubrica Masini de cusut, prin ziare si chiar la targuri de vechituri. Trebuie sa gasesti o pedala cam din aceiasi perioada, doar ca ia-o pe cea veche cu tine (daca are mufa), sa se potriveasca. Sau cauta un mecanic care se pricepe la masini de cusut industriale, poate ti-o poate adapta.
deedee_d_89 a scris:cui ii era adresat postul tau diada? mie? si daca era pt mine nu crezi ca merge sa ii iau pedala macar?ca nu gasesc pe nicaieri pedala de masina de cusut... si m-am gandit ca mai bine cumpar una cea mai ieftina si adaptez pedala de la aia pt masina mea (ca pe a ei am prajit-osi nu merge reparata ca s-a ars o piesa care cica nu se mai fabrica din 1900 toamna ruseasca)
da, tie, masinile alea de cusut sunt niste panarame, am probat una. Urmeaza sfaturile Adminei si o sa rezolvi, eu as merge pe mana unui mecanic bun. Bafta!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
hai ca mai merg cateva puncte.........;)).....Nicoleta ta, pe care, se pare ca n-o ,,cunosti" , dar intentionezi s-o schimbi cu o ,,portabila" .......Dupa....mai bine iti descriu cand a aparut la Cugir productia masinilor de cusut, pe la 1946 cele industriale....pe la ,,revolutia de la 1948 a masinilor de cusut casnice" ( nu cea din 1989 :D) a inceput seria celor casnice. Nicoleta cea mostenita, fiind electrica,a aparut ceva mai tarziu, dar pe meleaguri romanesti. Posibil sa existe si o ,,Nicalieta" , ,,nascuta" intr-o toamna...,,hai ca mi-am dat seama ca e matafora", asta ca sa te ,,copiez"!
In fine, draga mea a sosit timpul sa inveti croitoria la o masina portabila, nici nu ai nevoie de pedala! Succes!!!
hai ca mai merg cateva puncte.........;)).....Nicoleta ta, pe care, se pare ca n-o ,,cunosti" , dar intentionezi s-o schimbi cu o ,,portabila" .......Dupa....mai bine iti descriu cand a aparut la Cugir productia masinilor de cusut, pe la 1946 cele industriale....pe la ,,revolutia de la 1948 a masinilor de cusut casnice" ( nu cea din 1989 :D) a inceput seria celor casnice. Nicoleta cea mostenita, fiind electrica,a aparut ceva mai tarziu, dar pe meleaguri romanesti. Posibil sa existe si o ,,Nicalieta" , ,,nascuta" intr-o toamna...,,hai ca mi-am dat seama ca e matafora", asta ca sa te ,,copiez"!
In fine, draga mea a sosit timpul sa inveti croitoria la o masina portabila, nici nu ai nevoie de pedala! Succes!!!
Cornelya- helper
multumesc pt raspunsuri, prietenul meu se pricepe la electrice si el mi-a sugerat sa imi iau orice masina de cusut pt pedala ca adapteaza el mufa, bla bla bla mi-a explicat ca ii trebuie doar un mecanism din pedala aia (care nu se gaseste de cumparat)
Cornelya nu e nevoie sa ma iei la misto am specificat ca sunt noob
:D nici drept nu prea imi iese sa cos d-aia ziceam sa ma prostesc cu una d-aia "portabila"
), oricum pe mine ma paleste creativitatea cateodata in diferite domenii poate o sa imi pozez creatiile sa le postez pe aici ;)), imi modific diverse haine, imi fac zorzonele, desenez portrete, incerc retete raw, si cosmetice handmade etc, toate astea rotativ asa in functie de toane
)
Cornelya nu e nevoie sa ma iei la misto am specificat ca sunt noob

deedee_d_89- helper
-
Doamne Didi, cum mi-as permite sa ,,te iau la misto"?
Departe de mine gandul , insa ,,cu-i era adresat postul tau diada?" si ce urmeaza ( stiu ce presupune copy si paste :D) , ti-ai dat singura raspunsul...
Salut creativitatea si o admir in toate domeniile, Intr-un cuvant, CITESTE ceea ce scrii! De asta ce parere ai? ,,prietenul meu se pricepe la electrice si el mi-a sugerat sa imi iau orice masina de cusut pt pedala ca adapteaza el mufa, bla bla bla mi-a explicat ca ii trebuie doar un mecanism din pedala aia (care nu se gaseste de cumparat)"....Imi cer scuze! ( oare asa pare din text, ,,la misto"?)
Departe de mine gandul , insa ,,cu-i era adresat postul tau diada?" si ce urmeaza ( stiu ce presupune copy si paste :D) , ti-ai dat singura raspunsul...
Salut creativitatea si o admir in toate domeniile, Intr-un cuvant, CITESTE ceea ce scrii! De asta ce parere ai? ,,prietenul meu se pricepe la electrice si el mi-a sugerat sa imi iau orice masina de cusut pt pedala ca adapteaza el mufa, bla bla bla mi-a explicat ca ii trebuie doar un mecanism din pedala aia (care nu se gaseste de cumparat)"....Imi cer scuze! ( oare asa pare din text, ,,la misto"?)
Cornelya- helper
Cornelya, nu stiu ce varsta ai, dar ai putea sa te pui in pielea ei, la varsta ei. Cred ca exagerezi, fata a intrebat, a primit raspus... chiar trebuie sa-o "ataci" asa fara a o face sa inteleaga ce vrei sa scoti defapt de la ea?
Geany, am 45 de ani si copii de varsta ei. Nu are importanta asta! Cred ca ai realizat in timp ca sunt unele intrebari puse pe site(forum) in dorul lelii si cu un substrat tipic jucatorilor de counter strike (ex. noob-fraier) . Nici asta nu are importanta pentru ca se poate ignora. Iar cu privire la copila, Doamne fereste, nu a jignit pe nimeni, evident a pus o intrebare...i s-a raspuns, nu vad exagerarea si imi pare rau pentru interpretare, eu i-am dat doar o posibilitate de comparatie. In fine!
Cornelya- helper
Fetele care stau acasa (casnice,somere,pensionare)si care vor sa invete sa coasa si sa brodeze,pot participa la cursuri gratuite de 5 zile,in urma carora,vor primi gratis o masina de cusut casnica.
Detaliile acestui proiect le gasiti pe
wwwproiect-femina.ro
Cine e interesata,sa se inscrie zilele astea,pt ca se pregatesc sa faca grupele pt cursuri(o serie incepe pe 22 august,alta pe 19 septembrie).
Detaliile acestui proiect le gasiti pe
wwwproiect-femina.ro
Cine e interesata,sa se inscrie zilele astea,pt ca se pregatesc sa faca grupele pt cursuri(o serie incepe pe 22 august,alta pe 19 septembrie).
ismi3ismi- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1165
Varsta : 55
Data de inscriere : 24/05/2009
unde pot gasi manualul de utilizare al masiniide cusut romaneasca VERONICA
vladvas- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : buzau
Data de inscriere : 05/08/2011
Buna seara, in oferta Lidl de sapatamana viitoare este o masina de cusut Pfaff la 425 de lei. Ce parere aveti, merita sa o cumpar?Vreau o masina de cusut pentru hobby, de reparat diferite lucruri prin casa: lenjerii, scurtat pantalon, tiv, etc
leia- helper
- Numarul mesajelor : 17
Localizare : din tara
Data de inscriere : 26/06/2010
pana cand tine oferta asta?e cam ciudat pt ca la reprezentanta cea mai ieftina masina de cusut pfaff era 12 mil.are cineva o astfel de masina?merge bine?
liv22- helper
-
Pagina 10 din 12 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12

» Ce masina de cusut recomandati ?(1)
» Ce masina de cusut recomandati (6)
» Ce masina de cusut recomandati (5)
» Ce masina de cusut recomandati (4)
» Ce masina de cusut recomandati ?(2)
» Ce masina de cusut recomandati (6)
» Ce masina de cusut recomandati (5)
» Ce masina de cusut recomandati (4)
» Ce masina de cusut recomandati ?(2)
Pagina 10 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)