Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyAstazi la 07:59 Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 24 Mai 2023, 14:33 Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 17 Mai 2023, 21:53 Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptySam 06 Mai 2023, 09:05 Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyVin 05 Mai 2023, 19:09 Scris de romi2000

» Tipar de corset
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 03 Mai 2023, 22:20 Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyJoi 20 Apr 2023, 09:50 Scris de diada

» Despre noi
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 19 Apr 2023, 09:56 Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMar 11 Apr 2023, 14:24 Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyLun 10 Apr 2023, 08:12 Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptySam 01 Apr 2023, 09:04 Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 29 Mar 2023, 20:23 Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 29 Mar 2023, 20:21 Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyLun 27 Mar 2023, 07:35 Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMar 28 Feb 2023, 09:36 Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMier 22 Feb 2023, 23:12 Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMar 14 Feb 2023, 15:05 Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMar 07 Feb 2023, 13:12 Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMar 24 Ian 2023, 09:43 Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! EmptyMar 24 Ian 2023, 09:30 Scris de gretty

Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica!

+10
greieras
Noemi
cris69
Admina
amnro
betymi72
samo99ro
ivanoiuadela9
came_lia
Tache Marilena
14 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! Empty Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica!

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 09:41

Buna dimineata fetelor!
Cred ca Amoni a pus ceva in cafeaua din dimineata asta ca mi-a dat asa ... o stare de explozie de a vorbi cu voi despre ideile mele.
Am deschis acest topic pentru a asculta punctele de vedere ale pensionarelor care sunt logate pe acest forum si nu numai. Orice idee este constructiva si de luat in seama.
De cativa ani am in cap aceasta idee, de a deschide un club al pensionarilor in Campina. Evident ca n-am nici-o lescaie dar ideea a prins contur an de an. Eu trag speranta ca pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru finantare daca merg cu un proiect bun. De curand am aflat si de o firma de consultanta care face si proiectul si iti acorda si acea finantere de 1/3 pe care ar fi trebuit s-o ai pe langa fondurile nerambursabile pe care le primesti. Ce imi lipseste mie acum este numai terenul dar si asta este posibil sa-l rezolv, cu ceva pile pe la primarie as putea sa concezionez pe 100 de ani un teren.
M-am gandit sa fac o locatie unde sa aiba acces pe baza de legitimatie toti pensionarii. Vreau sa-i fac utili, activi sa uite de necazuri de suferinta. Sa nu traiasca cu ideea ca nu mai lucreza si nu mai sunt buni de nimic. Sunt multi care dupa ce ies la pensie se imbolnavesc si mor pentru ca toata viata au fost activi si dintr-o data nu-si mai gasesc locul in societate. Va dati seama ca toti pensionarii sunt foarte valorosi, au o experienta de-o viata in spate. Au si ei idei care n-au avut posibilitatea sa le puna in practica din lipsa de bani. Vreau ca in aceasta locatie sa infiintez cate un atelier pentru fiecare meserie si cei tineri sa poata invata( contra cost) de la cei in varsta. Am zis contra cost pentru ca aceasta locatie o ridici cu fonduri europene dar ea trebuie sa si sa supravietuiasca. Sunt niste costuri lunare care trebuiesc platite.
Vreau ca aceasta locatie sa aiba o sala mare unde sa se socializeze la un joc de carti, remi sah, table...langa o cana de ceai cald si eventual o prajitura. M-am gandit la o bucatarie super dotata unde pensionarele indemanatice sa poata face o prajitura o dulceata ca la mama acasa...pica padurea pe noi, vorba aceea, mers in grup si adunat fructe de padure. M-am gandit ca in interiorul locatiei sa fie un magazinel unde sa se poata vinde toate lucrarile pensionarilor si asa sporindu-le si lor veniturile.Aici trebuie sa ma gandesc mai mult ca sa fie conform legii. Sunt constienta ca trebuiesc sute de avize si spagi ca sa poti vinde de exemplu un borcan de dulceata ,, ca la bunica acasa,,!
In aceasta locatie vreau ca fiecare pensionar sa faca un control gratuit la ochi sau o ecografie gratuita. Ma mai gandesc si la un cabinet stomatologic ca saracii oameni ajung sa manace cu gingiile. Vreau sa se tunda gratuit sa-si coasa sau sa-si curete o haina gratuit. Sa aiba o biblioteca de unde sa-si ia o carte sa citeasca... Sa fie amenajata o camera pentru copii unde sa-i lase sa se joace cat ei au de lucru prin club. Zic asta ca marea majoritate a pensionarilor au in grija cate un nepotel.
Si mai sunt multe de adaugat la acest complex, dar ati prins ideea. As dori ca in multe locatii din tara sa deschid un astfel de centru si sa-i plimb pe pensionari dintr-o locatie in alta, gratuit ca sa vizitese toata tara. Astept pareri, idei, comentari pot fi si critici. Ce spuneti, ar avea sansa un astfel de proiect?
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 55
Localizare : Campina
Data de inscriere : 10/01/2010

Sus In jos

Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! Empty Re: Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica!

Mesaj Scris de came_lia Sam 06 Noi 2010, 09:45

Ideea e grozava, tu esti plina de energie, o sa ai succes!!

Firma de consultanta, cea cu proiectul, de ce da acea 1/3 din bani? Adica ce vrea in schimb?
came_lia
came_lia
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 337
Varsta : 62
Localizare : Miercurea Ciuc
Data de inscriere : 04/10/2009

Sus In jos

Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica! Empty Re: Un complex pentru pensionari.....o idee nastrujnica!

Mesaj Scris de ivanoiuadela9 Sam 06 Noi 2010, 09:51

Eu cred că ar avea şanse . La noi în oraş este un club al pensionarilor dar nu am văzut pensionari pe acolo deoarece mai au birouri cei de la primărie în incinta . Ei se întâlnesc vara în parcul central şi joacă şah sau remi dar iarna este mai greu că e frig . Ingenioasă ideea ta marilena , baftă multă să o pui în practică pupi
ivanoiuadela9
ivanoiuadela9
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1402
Varsta : 46
Localizare : tg jiu
Data de inscriere : 22/04/2010

http://ivanoiuadela9.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 09:55

Came_lia firma de consultanta iti acorda aceasta finantare si dupa primirea fondurilor europene nerambursabile iti dai drumul la activitate si aceasta suma i-o restitui intr-un anumit numar de ani. Firma are comisionul ei din aceste fonduri, cred. Si nu este treaba mea. Daca nu era rentabil pentru ea cred ca nu sarea la inaintare cu aceasta facilitate!
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de came_lia Sam 06 Noi 2010, 10:16

Tocmai asa te intreb- ca sa nu impovarezi centrul cu datorii pe 1000de ani.

Cum sa nu fie treaba ta, daca tu de fapt ii angajezi pe cei cu firma sa-ti faca proiectul? Daca este o firma cu asemenea servicii, sigur sunt si altele- si pana la urma alegi solutia cea mai buna pentru tine ( ca reprezentant al centrului, desigur). Faza cu banii este in prima faza cea mai spinoasa si care trebuie cel mai dur negociata.
Aici apare foarte necesara prezenta unui jurist- prieten, cunostiinta, care sa te ajute, Mi se pare normal sa lucreze voluntar, nu?

Dar primaria nu are un spatiu bun de folosit la asa ceva? O colaborare cu primaria nu se poate?

Esti in stadiul de idee, sau ti-ai si schitat un proiect?
Am o prietena la Galati care lucreaza la un azil de batrani, il coordoneaza, si stiu ca avea ceva colaborare cu primaria.

La un moment dat am facut pentro o colega un proiect simplu- ceva scolar-si am studiat proiectele europene, mi se pare un domeniu foarte interesant.
Am tot vrut sa ma implic si eu in actiuni de voluntariat, in orasul in care lucrez am 2 azile de batrani ( unul modern pt oameni cu bani, si unul modest- la care am vrut eu sa ma duc voluntar), dar inca nu am gasit timpul necesar.
came_lia
came_lia
Junior
Junior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 10:31

Came-lia, eu nu am vorbit cu nimeni pana acum despre aceasta idee. Sunteti primele care afla. De aceea am cerut sfaturi, sugestii. Sa nu ma arunc in ceva din care sa nu mai iasa nici urmasii mei din datorii!
N-am facut niciun proiect. Cunosc o jurista pensionara si o sa-i cer sfatul si daca ma poate ajuta cu demersurile necesare.
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de samo99ro Sam 06 Noi 2010, 11:27

Ca sa-ti rafinezi ideile, iti recomand sa stai de vorba si cu cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Ca sa vezi daca ceea ce gandesti tu se potriveste perfect cu nevoile din zona. Poate, sa zicem, mai e vreo nevoie de acoperit. In plus, daca sunt interesati de idee, ai putea obtine un parteneriat public-privat cu DGASPC si ti-ar putea fi mai usor.
samo99ro
samo99ro
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 4991
Varsta : 73
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/07/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 12:53

Samo, multumesc de sfat! Daca as gasi pentru cublul meu cateva persoane indemanatice ca tine ar fi super. As face un cerc al mainilor indemanatice si as organiza o expozitie cu vanzare!
Ma gandeam si la un atelier de tamplarie. In general cand imbatranesti imbatranesc si lucrurile de prin casa si e mare lucru sa ai un tamplar benevol sa vina sa-ti repare cate ceva prin casa.... Am si eu un scaun care scarteie la bucatarie si ma enerveaza la culme, bombane soacra-mea de cate ori se aseaza pe el rade E, cheama pe cineva sa-l faca daca ai pe cine!
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de samo99ro Sam 06 Noi 2010, 13:20

Marilena, cu soacra se rezolva usor. Spune-i sa cumpere unul nou daca nu-i placa asta. rade
Dar de ce stati cu soacra, ma rog frumos? In principiu, un cuplu nu trebuie sa stea nici cu mama, nici cu soacra.
samo99ro
samo99ro
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 15:48

Samo, noi nu avem casa si asta e apartamentul ei. N-am avut posibilitate sa cumparam.Ei s-au mutat la tara de cativa ani dar nu ne face acte pe casa pentru ca sotul meu mai are un frate pe la Sfantul Gheorge, care e vaide mama lui. L-a lasat nevasta de vreo 5 ani de poama buna ce e! Parinti mei au fost saraci si ai lui cu ce ne-au ajutat ne-a scos ochii dupa aceea ca au facut si au dres...
Adi nu m-a lasat sa fac nimic decand sunt cu el ca vezi doame lucreaza in politie si ei fac declaratii de avere.... Dar acum sunt hotarata sa ma implic in acest proiect. Lui nu i-am spus ca nu ar fi de acord. Daca s-o lega ceva il informez la timpul respectiv. De asta am si simtit nevoia sa vorbesc si sa ma sfatuiesc cu voi pentru ca nu am cu cine!
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de samo99ro Sam 06 Noi 2010, 15:54

Dar, Doamne iarta-ma, de cand nu are voie sa aiba o casa personala daca e in politie? Asa i-a spus mama lui?
samo99ro
samo99ro
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de betymi72 Sam 06 Noi 2010, 16:20

nu a lasat-o sa-si faca o afacere...la asta se referea...
betymi72
betymi72
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2531
Varsta : 50
Data de inscriere : 16/02/2010

http://picasaweb.google.com/betymi72

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 16:44

Asa e Betymi, tot ce am vrut sa fac pana acum, Adi mi-a pus piedica. Este educatia care a primit-o.... Cand am intrat in colaborare cu Life Care acum doi an si jumatate mi-au facut viata un cosmar. N-am vazut oameni mai incuiati ca astia. Imi spuneau ca ma si vad la inchisoare aruncandu-mi chiftele cu prastia... Le-a fost frica si de umbra lor! Sunt in continuare in colaborare cu ei si nu s-a intamplat nimic, nici nu avea ce sa se intample! rade Dar sunt multumiti ca aduc in casa un ban in plus pe langa salariu si ce pui ca acum imi mai aduc si ei comenzi!
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de amnro Sam 06 Noi 2010, 17:01

marilena, firmele de consultanta primesc un anumit comision in cazul in care proiectul este aprobat, iar aceasta este o cheltuiala eligibila. dar contributia proprie pe care trebuie sa o aduci tu ca solicitant, si despre care zici ca ti-o imprumuta firma de consultanta, reprezinta o suma de bani care trebuie adusa cash in contul proiectului respectiv. este putin probabil ca o firma de consultanta sa iti ofere acesti bani, poate doar ca un imprumut dar pe care la un moment dat va trebui sa-l restitui (si probabil ca va fi purtator de dobanda). sau poate sa-ti ofere consultanta cum sa te acoperi de acte ca sa dovedesti ca ai contribuit cu acea suma la proiect.

oricum, daca am inteles (dedus) eu gresit, si este asa cum spui tu, sa-mi zici si mie despre ce firma este vorba.

dar spor la treaba, daca ai o idee tine-te de ea ca nu stii de unde sare iepurele. si poti sa gasesti parteneri care sa contribuie la proiect, asa incat cheltuielile tale sa fie cat mai mici.
uite aici daca ai rabdare sa citesti despre fondurile europene. eu sunt satula suicid
amnro
amnro
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 930
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 26/10/2009

https://www.facebook.com/pages/Rochii-elegante/173196092774733?r

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 18:24

Amnro, multumesc frumos pentru material. Maine am ce lectura. Cred ca imi lipesc ochii de ecran!
Detalii despre firma care finanteaza gasesti pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nu stiu multe detalii dar o sa aflu cred. Oricum e bine sa incep cu pasi mici si sa nu ma arunc cu capul inainte. Ma gandeam sa fac un studiu de piata sa stau de vorba cu pensionari, sa le cer parerea, sa le ascult ofurile si sfaturile. Este de durata...
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Sam 06 Noi 2010, 20:08

Marilena, si firma ar fi non-profit? Adica, din ce si-ar intretine activitatea, angajatii, darile la stat, chiria pe teren. Inteleg ca fondurile nerambursabile ar fi de folosit, dar nu pot tine vesnic. Pensionarii ar plati vizitarea acestui club, sau ar dona bunurile materiale, dupa deces, ca in cazul unui azil de batrani?
Daca pentru ei ar fi gratis si ar vinde una alta, ca sa obtina tot ei venituri, cat timp ar tine o firma non-profit; imprumutul respectiv nu ar tine mult timp, mai ales ca trebuie construita cladirea, sau macar renovata, dotata (nu mai zic, dotarea unei bucatarii dupa standarde, aparatura medicala, care costa enorm...).
Eu stiam ca si cel ce initiaza un proiect trebuie sa aiba 30% din suma totala. Plus, dosarele care trebuie depuse sunt foooarte stufoase, e neaparata nevoie de o firma de consultanta, care nu vad ce interes sa aiba sa dea acea treime din investitie... Nu da nimeni nimic pe gratis, mai ales consultanta. Un consultant financiar, sa zicem, poate fi platit cu 1000-1500euro pe zi, la o firma mare, doar ca sa vina cu know-how-ul dupa el, de ce ar da bani si mai mult, consultanta, pe gratis?
Iar in ceea ce priveste alimentatia publica, adica "dulceata de la bunica" e foarte greu cu aprobarile pt alimentatia publica... iti trebuie sala de curatat legumele, separata, frigider separat de oua (daca se folosesc), mese de inox, dotari la la restaurante sau mini fabrici, desi faci 5 borcane pe zi... sunt mai ai draqu ca draq, astia cu reglementarile lor.
Tie iti trebuie un asociat, cineva cu spate tare, prin pimarie probabil si asa va merge ca uns, vei obtine si spatiu (sigur sunt camine culturale nefolosite) si autorizari si tu te vei ocupa de hei-rup.
Sau poti sa pastrezi ideea unei asociatii care sa fructifice cunostintele pensionarilor. Sa incepi cu o activitate, sa zicem croitorie, ca suntem pe forum de asa ceva, si sa pui bunicutele la cusut asternuturi, bavetele, huse, etc. si sa impartiti cumva profitul. Adica lor sa le dai X% pe bucata lucrata si tu sa-ti pastrezi minim (pt inceput), pentru spatiu, si dari.
Ma bag in discutie, ca sunt patita. Mi-au trecut mii de idei de afaceri, prin cap... sunt si eu satula de cat i-am innebunit pe ai mei. Sfatul meu e sa nu te dai batuta, daca nu iese ce-ti propui; dar invata sa te adaptezi si sa mergi din aproape in aproape. In ziua de azi, nu mai faci aproape nimic, fara bani; iar banii nu ti-i da nimeni, pe gratis. Sunt niste interese, la fondurile astea si atata birocratie, dar nimic nu e imposibil.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Sam 06 Noi 2010, 21:09

Admina multumesc frumos pentru sfaturi. M-am gandit si la partea financiara de supravietuire dupa ce ne punem in functiune. Normal ca daca ar fi sa fie adevarat si aceea firma de consultanta ar finanta acei 30% care eu trebuie sa-i am pentru inceput,banii trebuiesc returnati intr-un anumit numar de ani printr-un credit bancar. E destul de complicat daca nu pun totul cap la cap. Ma gandeam ca fiecare atelier (croitorie, tamplarie...)sa fie constituit ca un centru de profit. As cauta pensionari care sa tina si cursuri contra cost pentru initiere in domeniul respectiv. Sunt multi copii care termina liceul si nu au nicio calificare si poate nici parintii n-au bani sa-i trimita la facultate. Trebuie sa invete sa faca ceva si eu zic ca pensionarii sunt cei mai potriviti oameni ca sa transmita mai departe ceea ce stiu.
In prima faza o sa fac un sondaj de opinie printre pensionari. O sa-mi fac o baza de date cu fiecare ce stie sa faca si ce e dispus sa faca intr-un astfel de centru. E mult de munca si timpul meu este limitat dar nu ma dau batuta!
Daca reusesc in fiecare seara sa vorbesc cu cate un pensionar sunt mare!
Pana o sa concretizez ceva,ma refer la locatie, o sa pun bunicutele la treaba, cum ai spus tu, si ma gandeam sa particip la targurile de prin zona si sa le vand lucrarile. Daca vad ca ma inteleg bine cu ele si treba incepe sa prinda contur o sa-mi deschid o firma cu un cod CAEN care-mi da voie sa vand produse in afara magazinelor.
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de cris69 Sam 06 Noi 2010, 21:20

e o idee buna. sa ai bafta.
cris69
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1984
Varsta : 53
Localizare : suflet in bataia aripilor
Data de inscriere : 27/10/2008

http://cristina-aripideinger.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de came_lia Sam 06 Noi 2010, 22:55

Marileno, ce sa vb cu pesionarii? Tu ii chemi sa faca ceva din care sa ce? sa produca ceva? pai nu pot sta oamenii acasa?
Una este sa predea pensionarii cursuri si alta este sa primeasca tinerii o calificare-predata de pensionari- calificare recunoscuta de Ministerul Muncii. La Somaj se fac cursuri gratuite.

Deocamdata de la ideea de centru de odihna si recreeere pentru pensionari- s-a trasformat in a pune la munca pensionarii, nu?

Sunt cam multe necunoscute, desi ideea este buna. Iar finantarea este o mare problema- mai tb lucrat la asta.
came_lia
came_lia
Junior
Junior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de amnro Sam 06 Noi 2010, 23:18

necunoscutele sunt multe si ascunse. in primul rand ca in 2013 se termina treaba cu fondurile (s-ar putea sa continue sub o alta forma dar nu e sigur). aprobarea unui proiect poate dura si un an. dupa ce se aproba mai dureaza cateva luni pana se semneaza. pe urma iti vin banii si trebuie sa-i cheltuiesti repede ca sa ceri rambursare, si aici e partea cea mai nasoala. ca ai cheltuit banii primiti, tu nu ai altii ca sa sustii proiectul, dar totul trebuie sa mearga inainte ca sa ceri iar rambursare. e un cerc vicios care te mananca la nervi si din care inca nu stiu cum se iese.

poti sa ceri bani si pentru salarii, chirie, consultanta, amenajari, dar ce te faci dupa ce se termina finantarea si mai ales cum sustii in perioadele dintre rambursari.
amnro
amnro
Expert
Expert

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de came_lia Sam 06 Noi 2010, 23:21

ia uite ce scrie pe site la aia

In momentul de fata toate liniile de finantare pentru PODCA sunt inchise!...
came_lia
came_lia
Junior
Junior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Tache Marilena Dum 07 Noi 2010, 09:08

Amnro observ ca esti foarte bine documentata pe parte de fonduri. Recunosc ca nu am avut timp sa citesc totul despre aceste fonduri. Incet, incet o sa le parcurg pe toate si apoi o sa le pun in balanta sa vad daca se merita sa-mi bat creierii sau nu. E doar o idee pe care o stiu numai eu si voi, atat!
Came-lia, ca centru de odihna pentru pensionari este gandit dar cum spune si Admina, trebuie sa si supravietuiasca acest centru si dupa terminarea fondurilor. Poate gasesc intelegere si pe la primarie sau alte institutii ale statului care sa ne sprijine....sau pensionarii care doresc pot ajuta centrul prin prestarea de mici activitati in functie de calificarea pe care o au. Ii stimullez si pe ei cu o parte din venituri si ar ramane si pentru cheltuiala centrului cu ceva. Iar cursurile gratuite oferite de Agentia de Somaj sunt pentru cei care sunt someri in plata. Cei care si-au papat somajul si nu s-au angajat pe nicaieri nu mai beneficiaza de cursuri gratuite, eu asa stiu, poate s-a mai schimbat ceva de curand. Oricum cursuri de tricotat, brodat si crosetat nu cred ca au.
Am vazut si eu ca toate liniile de finantare pentru PODCA sunt inchise dar poate s-or deschide pana o sa finalizez eu proiectul...
Va multumesc ca ma bombardati cu intrebari fiindca asa imi dau si eu seama cat de complex este un astfel de proiect.
Tache Marilena
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Dum 07 Noi 2010, 10:31

Hai sa ma mai bag putin, in brainstorming. Apropo de tineri care au nevoie si vor calificare... Mi-a povestit o doamna foarte draguta, directoare la o fabrica de tesaturi, ca veneau tinerii, la calificare (banuiesc ca gratuita, ca sa-i formeze profesional si sa ramana acolo) si chiuleau. Cica parintii ii trimeteau cu scutiri de acasa, cutarescu a lipsit pentru ca... nu a venit pentru ca...
Deci facerea de bine... daca ei vor sa stea pe soba, sa-i tina parintii, sa stea in nevoi si sa se planga ca nu-si gasesc, ca munca e grea, aia e. Sunt generatii de obositi, carora daca le spui sa vina la munca, nu vor; prefera sa stea la ajutorul de somaj, mai fac vreo imbarligatura, vreo smecherie, si stau, foarte mult.
Eu continui cu a mea. Creditul si finantarile, sunt batut de cuie in talpa, parerea mea. As prefera sa-mi fac singura 20 de cercei si sa merg sa-i vand la un targ, decat sa fac un credit, sa imi inchiriez spatiu in mall. Cum zice si Amnro, sunt multe cheltuieli ascunse, la care nu te poti gandi acum. Multi inca, asteapta spagi, interventii, nu fac pe gratis, desi e datoria lor. De ce crezi ca nu se dau finantarile astea si suntem codasi la asimilari de fonduri? Ca romanu' e puturos, nu vrea, nu face, nu se poate, se ingroapa in hartzoage ca sa fie acoperit, sa nu se complice. Mai bine scriam la Sunt roman... ca iar ma apuca pandaliile...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Noemi Dum 07 Noi 2010, 11:44

Ai mare dreptate admina bine zis "generatie de obositi", eu as spune "paraziti" daca as vrea sa fiu un pic mai rea. Totusi ce facem, incetam sa visam, incetam sa avem initiativa? Daca ne gandim la cuiele din talpa ne plafonam si devenim si noi niste obositi. Atata timp cat suntem in tara asta trebuie sa ne descurcam cum putem.
Noemi
Noemi
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1541
Varsta : 43
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 16/07/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de amnro Lun 08 Noi 2010, 16:05

marilena, am uitat sa-ti zic ce era mai important: ca trebuie sa ai un ong sau o firma care trebuie sa indeplineasca anumite conditii. deci daca incepi de la zero cred ca sansele sunt cam reduse.
oricum, nu renunta, mai intereseaza-te ca poate iese ceva pana la urma.

admina, e adevarat ca suntem codasi la absorbtia fondurilor, dar asta pentru ca legislatia si birocratia sunt asa cum sunt. la IMM-uri nu se baga nimeni pentru ca te omoara astia cu zile. in 6 luni esti falit daca nu ai destui bani ca sa sustii proiectul in care te-ai bagat. ai un contract de sute de mii de euro (ca sa nu zic milioane) cu care nu poti sa faci nimic. in cel mai fericit caz iei un credit ca sa ai cashflow, dar la asta ai dobanzi si de unde bani, plus ca fondurile pot sa-ti vina la sfantu' asteapta. nu mai zic de hartogaraie, de bugete, de cheltuieli eligibile, de raportari financiare, de legislatia care se schimba lunar, de copii peste copii dupa acte, scanuri dupa copii, si copii dupa scanuri (nu glumesc), ce sa mai, tre' sa vii si cu mama si cu tata, mort copt nu conteaza.
e de rahat, e adevarat dar nu pentru ca romanii sunt puturosi ci pentru ca din pacate politica e o afacere la noi. si unde nu e de castigat, nu se face nimic.

mergem dincolo sa mai tragem o runda de box? rade
amnro
amnro
Expert
Expert

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB