Masinile noastre de cusut - cap 1
+47
ioana soare
Lia33
annelise
mes
totolina
RalucaS
diane
dandana
Adriana13
livia1981
Diana
alexya
alyna
dana_mi16
ciresicca
Clio_Ela
DANIELA.I
cleo
ariana
babuscky
geany
jeni_m
lora17
lizbethlizz
kla78
zylv
loremunteanu
andreeaX
luiza
postoleirina
danutzii2
anne-marry
sayuri
arime
tomari
vilcris
mary
Admina
Dionisia
lorinaoo1
comun
MihaelaT
Ania
duchess
cris69
Camy
diada
51 participanți
Pagina 4 din 12
Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Masinile noastre de cusut - cap 1
anne-marry, s-o stapanesti sanatoasa si la cat mai multe lucrusoare utile facute!
la ce te refeti tu festonat? ca si cum le iei din magazin? pai asa nu o sa-ti faca o masina liniara, pentru asta sunt triplockurile, dar cu masina liniara (asta care o avem toate, pe care ti-ai luat-o si tu) festonezi (cum ai intuit si tu) cu, cusatura zig zag. Sa sti ca si eu am masina asta electrica (eu am un hyundai) de vreo 5 ani si tot asa am surfilat cu ea, anul asta sper sa-mi iau un triplock
mult spor la
si abia astept sa vad lucrusoarele facute 
la ce te refeti tu festonat? ca si cum le iei din magazin? pai asa nu o sa-ti faca o masina liniara, pentru asta sunt triplockurile, dar cu masina liniara (asta care o avem toate, pe care ti-ai luat-o si tu) festonezi (cum ai intuit si tu) cu, cusatura zig zag. Sa sti ca si eu am masina asta electrica (eu am un hyundai) de vreo 5 ani si tot asa am surfilat cu ea, anul asta sper sa-mi iau un triplock

mult spor la

anne-marry: pentru orice masina de cusut singer cumparata poti suna la reprezentanta si vine cineva acasa in decurs de o luna sa-ti faca instructajul
luiza- helper
- Numarul mesajelor : 20
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/01/2009
Buna!
Sunt si eu noua pe aici. Croitoresc si eu una alta... Am o masina de cusut Singer si de azi un Overlock de Quelle... Dupa ce ne-am prins urechile ca sa descoperim, cum se surfileaza, vine si intrebarea mea pt voi... Overlock-ul asta nu stie decat sa surfileze? Asa-i ca nu face si cusaturile alea de la tricou, tivurile?
Multam.
Sunt si eu noua pe aici. Croitoresc si eu una alta... Am o masina de cusut Singer si de azi un Overlock de Quelle... Dupa ce ne-am prins urechile ca sa descoperim, cum se surfileaza, vine si intrebarea mea pt voi... Overlock-ul asta nu stie decat sa surfileze? Asa-i ca nu face si cusaturile alea de la tricou, tivurile?
Multam.
loremunteanu- helper
-
Numarul mesajelor : 92
Varsta : 44
Data de inscriere : 23/02/2009
Overlock-ul surfileaza, face cusaturi decorative daca dezactivezi cutitul, tivuri ondulate la voal si materiale subtiri, poti scapa de tivul de la cearceafuri daca doar surfilezi... face multe. Sper sa imprietenesti repede cu el. Tivurile le face uberdeck-ul sau coverlock-ul, vezi diferenta intre ele AICI Dar tivul il poti face cu acul dublu de la masina de cusut, sau cu o cusatura decorativa in zig-zag.
Multumesc Admina. Sper sa-i dam repede de cap. Am uitat sa spun ca suntem doi care croitorim si eu si sotul... Deocamdata n-am avut loc de el... 

loremunteanu- helper
-
Mamaaa, Lore pai s-o stapaniti sanatosi, ce faza doi care se pricep la croitorie in casa
Pai inseamna ca ai o multime de poze de incarcat sa ne arati si o multime de sfaturi o sa aflam de la voi
Bine ai venit!
musai sa-i faci si sotului cont 

Pai inseamna ca ai o multime de poze de incarcat sa ne arati si o multime de sfaturi o sa aflam de la voi

Bine ai venit!

Eu lucrez la o masina care are mai multi ani decat mine
Este o ileana din 1968,dar nu o pot da la o parte deoarece este mostenita de la bunica mea,si in plus toarce atat de frumos
.Mai am o masina electrica Victoria pe care o folosesc numai la butoniere,si indispensabila Textima,adica triplocul meu.Totusi,ma gandesc la o masina Brother care sa aiva mai multe cusaturi,in special butoniera intr-un singur pas si cusatura oarba.Astazi o sa fac ordine in atelier
si o sa va fac cunostinta cu batrana mea

zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
diada a scris:Mamaaa, Lore pai s-o stapaniti sanatosi, ce faza doi care se pricep la croitorie in casa![]()
![]()
Pai inseamna ca ai o multime de poze de incarcat sa ne arati si o multime de sfaturi o sa aflam de la voi![]()
Bine ai venit!musai sa-i faci si sotului cont
Multumim frumos. Sa stii ca nu-s asa de multe poze de incarcat. Scopul pt care am luat masina de cusut a fost acela, de a ne scurt apantalonii, blugii in special, pt ca suntem mici de statura si de a-i mai repara, pe ai sotului (el ii strica foarte repede intre picioare). Mititica de ea, si-a scos banii numai din blugi... Apoi mi-am mai facut cateo fusta, un pantalon, dar nu prea mult, pt ca ma enerva cumplit ca nu pot surfila calumea... Apoi cand, aproape sa se nasca baietelul nostru, s-a pus problema sa-i cumparam copilului lenjerie... Am cercetat piata si am ajuns la concluzia, ca desi as iesi la acelasi pret de pe piata (ca si costuri), eu pot sa fac cusaturile cu mai mult simt de raspundere... Si asa am facut lenjerii si scutece la copil, apoi am schibat patutul, ca a crescut puiul si am facut alte seturi, mai aproape de ceea ce-mi doream eu...
Ia sa caut niste poze...
loremunteanu- helper
-
bother xl5700
Mi-am cumparat o brother 5700...Face o gramada de chestii,imi place mult.O fi potrivita pt o incepatoare? Ei spun ca da... 

andreeaX- Junior
-
Numarul mesajelor : 301
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 13/02/2009
kla78- Senior
-
Numarul mesajelor : 522
Data de inscriere : 28/12/2008
si toate piciorusele acelea optionale care sunt mentionate pe site a trebuit sa le cumperi separat, ai mai platit si pentru ele? sau nu le-ai luat?andreeaX a scris:Mi-am cumparat o brother 5700...Face o gramada de chestii,imi place mult.O fi potrivita pt o incepatoare? Ei spun ca da...
lizbethlizz- helper
- Numarul mesajelor : 6
Localizare : constanta
Data de inscriere : 24/02/2009
andreeaX a scris:Mi-am cumparat o brother 5700...Face o gramada de chestii,imi place mult.O fi potrivita pt o incepatoare? Ei spun ca da...
s-o stapanesti sanatoasa! daca e potrivita? pai potrivita este si o masina ileana, casnica etc., si o masina de mana (nu radeti exista si de-astea sa cosi vertical, face ca un fel de snur cusatura si la capat trebuie scos usor firul, bagat pe ac si intarit sa nu se desire tot

in concluzie

Eu am tot singer, si am incercat aproape toate accesoriile, mai putin talpita cu albastru. Aveti idee pt ce e si cum se foloseste? Butoniere am facut..usor de facut, egale si drepte. Nasturi am cusut, super usor si rapid. Fermoarele la fel, usor de pus. Insa talpita cu albastru nu i-am gasit rostu'...
postoleirina- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 100
Varsta : 42
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 12/02/2009
Irina, piciorusul de plastic transparent, cu albastru, este pt cusut nasturi. Dar este util, doar daca ai de cusut mai mult de 5 nasturi, altfel, mai mult te chinui sa-l setezi 

deci piciorusul albastru e pt nasturi,
nu stiam,eu nici macar n-am incercat celalalt picirus ca nu stiu pt ce e,si nici chestia aia alba gradata nu stiu ce pot face cu ea,si aia neagra cum o montez???eu nimic nu stiu
dar cu toate astea aseara am terminat o rochita,nu a iesit chiar ok dar eu sunt multumita pentru inceput.

kla78- Senior
-
aia alba, gradata e talpita (sau cum i spune) pt butoniere.
cea neagra nici eu nu stiu si chiar sunt curioasa, ce si cum?
cea neagra nici eu nu stiu si chiar sunt curioasa, ce si cum?
Mai fetelor, dar voi nu ati primit si manual in romana, cu masinile de cusut Singer? Eu mi-am prins urechile in unguroaica mea, made in china ca nu avea manual nici in engleza, dar daca avea manual in romana, il mancam pe paine
Macar sa am habar, nu neaparat sa-l folosesc. Din ce-am gasit la Brother pe site, accesoriul negru(la ei e alb), ar fi placuta pentru brodare si matlasare. Nu am nici o idee cum se foloseste, dar trebuie sa descrie in linii mari, in manual.

eu am manual si l-am citit si-l mai deschid cand am nevoie.cand am facut primele butoniere am recitit, cand am pus primul fermoar,...tiv invizibil(asta inca nu mi-a iesit, dar invat), insa piesa aceea neagra chiar nu apare in manual cum se foloseste. adevarul ca nici nu mi-am batut prea mult capul cu ea
si vazand acu' am intrebat si eu

Clapita neagra este pentru nasturi. Se pune jos la transportator (peste el) sa nu duca materialul cu tot cu nasture. Ia sa pui clapita aia jos, la transportator sa vezi ca intra fix acolo si transportatorul merge dedesubt. Vezi ca trebuie setat pasul zig zag pentru butoniera, tocmai de-aia are si gaurica aia lunguiata. Eu numai cu el pun nasturii. Si vreau sa zic ca si un nasture daca am de pus il pun la masina, tare nu-mi place sa cos nasturele de mana 
L.E. Am gasit pe prima pagina ca am pus si eu poza cu accesoriile mele:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
la mine clapita este transparenta. In schimb eu pun nasturele cu piciorusul normal nu cu cel de plastic cu albastru, am incercat o data nu mi-a mers si de-atunci nu am mai incercat.

L.E. Am gasit pe prima pagina ca am pus si eu poza cu accesoriile mele:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
la mine clapita este transparenta. In schimb eu pun nasturele cu piciorusul normal nu cu cel de plastic cu albastru, am incercat o data nu mi-a mers si de-atunci nu am mai incercat.
Merci :D
Stiti cumva unde gasesc ac cu varful rotunjit?N-am gasit pe nicaieri,iar vanzatoarele spun ca nu prea se gasesc.Si ce ata imi trebuie pentru tricot?Una mi-a recomandat ata din poliester..o fi buna?Sa cos tricotul cu ac obinuit?Am o bluza deja croita si insailata,vreau sa o cos..
Masina de cusut am cumparat-o impreuna cu 5 picioruse,unul pt cusatura zig zag,pt cusatura dreapa,pt nasturi,pt fermoar si pt butoniera intr-un pas (bagi nasturele la capatul piciorusului iar butoniera iese exact marimea necesara inclusiv o mica rezerva.Mi-au mai dat niste ace,4 bobine,o surubelnita,o pipeta cu ulei,parca atat,nu am trusa la indemana.
Stiti cumva unde gasesc ac cu varful rotunjit?N-am gasit pe nicaieri,iar vanzatoarele spun ca nu prea se gasesc.Si ce ata imi trebuie pentru tricot?Una mi-a recomandat ata din poliester..o fi buna?Sa cos tricotul cu ac obinuit?Am o bluza deja croita si insailata,vreau sa o cos..

Masina de cusut am cumparat-o impreuna cu 5 picioruse,unul pt cusatura zig zag,pt cusatura dreapa,pt nasturi,pt fermoar si pt butoniera intr-un pas (bagi nasturele la capatul piciorusului iar butoniera iese exact marimea necesara inclusiv o mica rezerva.Mi-au mai dat niste ace,4 bobine,o surubelnita,o pipeta cu ulei,parca atat,nu am trusa la indemana.
andreeaX- Junior
-
Numarul mesajelor : 301
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 13/02/2009
Ace pentru tricot gasesti la quelle.Sa stapanesti sanatoasa masina,si sa ne arati cat mai multe hainute facute de tine
zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
am manualul de la masina dar numai in spaniola
n-ar fi problema ca stiu spaniola dar sunt cuvinte care pur si simplu nu le cunosc,nu m-am batut de ele in cei 7 ani care-i am aici deci n-am cum stii,si adevarul este ca daca n-am lucrat niciodata pe o masina de cusut chiar nu stiu cum se numesc acele chestii,spre exemplu nu stiam ce e ala transportator,dar acum dupa ce am citit stiu.
azi mi-am luat toate accesoriile ce le avea la magazin pt singer,asa ca imi mai lipseste doar timpul care pt mine e un lux pt a incepe sa invat ca tare mult imi place.
PS:ati lucrat cu ata din aceea ce se lipeste cu fierul de calcat?am cumparat azi si vreau sa stiu la ce sa ma asteept!si cu ata elastica???
noapte buna si pupici.
azi mi-am luat toate accesoriile ce le avea la magazin pt singer,asa ca imi mai lipseste doar timpul care pt mine e un lux pt a incepe sa invat ca tare mult imi place.
PS:ati lucrat cu ata din aceea ce se lipeste cu fierul de calcat?am cumparat azi si vreau sa stiu la ce sa ma asteept!si cu ata elastica???
noapte buna si pupici.
kla78- Senior
-
kla78 a scris: PS:ati lucrat cu ata din aceea ce se lipeste cu fierul de calcat?am cumparat azi si vreau sa stiu la ce sa ma asteept!si cu ata elastica???
Ata care se lipeste cu fierul de calcat? nici nu am auzit....
cu ata elastica am lucrat un top si sunt multe fete care au lucrat cu ata elastica, o sa pun pozele la topuri. In principiu ea se pune pe spon/mosorel cum vrei sa-i zici (pe rotita din interiorul suveicii) se pune cu mana, nu intins ci exact cum se cere ea, ca o ata, o pui in suveica si tragi normal. Sus ai ata normala.
gata, am pus pozele la topuri, le poti vedea aici

se lucreaza foarte usor si repede cu ata elastica o sa vezi, ma mai intrebi daca ai neclaritati, pupici.
ata care se lipeste cu fierul
se coase de exemplu materialul in forma de surfilat (spre exemplu la tiv)apoi se pune fierul de calcat si se lipeste,asa nu mai e nevoie de facut tiv,si e transparenta,nu se vede,sau e buna pt facut anumite cusaturi ce nu vrem sa se vada asa mi-a explicat tipa de unde am cumparat-o.eu vroiam sa stiu daca se lucreaza usor cu ea la masina.pupici
kla78- Senior
-
Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12

» Masinile noastre de cusut - 3
» Masinile noastre de cusut (5)
» Masinile noastre de cusut (6)
» Masinile noastre de cusut - 4
» Masinile noastre de cusut - cap 2
» Masinile noastre de cusut (5)
» Masinile noastre de cusut (6)
» Masinile noastre de cusut - 4
» Masinile noastre de cusut - cap 2
Pagina 4 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)