Ultimele subiecte
» Pirogravura
Astazi la 7:36 am Scris de Dorulet

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 6:54 am Scris de Dorulet

» Ce melodie asculti acum !-5
Sam 09 Dec 2017, 10:24 pm Scris de Dorulet

» Ornamente de Craciun - 6
Sam 09 Dec 2017, 12:40 pm Scris de Dorulet

» Din materiale reciclabile 5
Sam 09 Dec 2017, 10:00 am Scris de vlad_mom

» Explicatii simboluri diagrame - tricotat
Joi 07 Dec 2017, 11:05 pm Scris de sarabendis

» Tutorial decoratiuni pentru Craciun - diverse
Mier 06 Dec 2017, 8:19 pm Scris de piciul

» Fimo-Ce putem face cu fimo (2)
Mier 06 Dec 2017, 7:50 am Scris de LRodica

» La sueta .... de seara ! 22
Mar 05 Dec 2017, 8:47 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Broderie computerizata, la masina de brodat 2
Mar 05 Dec 2017, 2:35 pm Scris de Djmanianfs

» Modele de brodat
Lun 04 Dec 2017, 8:53 pm Scris de Djmanianfs

» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (3)
Lun 04 Dec 2017, 8:30 pm Scris de LRodica

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 01 Dec 2017, 9:33 am Scris de vlad_mom

» Bijuterii fimo (33)
Lun 27 Noi 2017, 2:27 pm Scris de vlad_mom

» Resurse si link-uri pentru croitorie 2
Sam 25 Noi 2017, 11:41 pm Scris de Anna_Xandra

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Joi 23 Noi 2017, 11:23 pm Scris de Lucica67

» Recomanda un film, o piesa de teatru!
Lun 20 Noi 2017, 11:37 am Scris de White_Raven

» Incaltari crosetate:cizme,ghete,papuci,sandale(pt adulti)
Dum 19 Noi 2017, 8:39 pm Scris de White_Raven

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Sam 18 Noi 2017, 8:51 pm Scris de Djmanianfs

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Vin 17 Noi 2017, 9:46 am Scris de Gabica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Conserve pentru iarna

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de daniela67 la data de Joi 22 Iul 2010, 11:12 am

buna fetelor
am vazut o gramada de retete dulciuri, mancaruri fel de fel, dar conserve pentru iarna nimic
am o intrebare cum conservati voi fasolea verde( nu la congelator), ci la borcan.
astept pareri
avatar
daniela67
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 20
Localizare : site
Data de inscriere : 28/04/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de adelina24 la data de Joi 22 Iul 2010, 1:17 pm

Si eu sunt curioasa . La mine este un fenomen curios . O fierb foarte bine . O pun in borcane cu zeama de la ele in care adaug sare si le sterilizez.Pana acum mi-au stat , dar asta iarna cam dupa o luna ua inceput sa imi fermenteze si se umflau capacele . Am mai patit si in alti anu darcu un borcan doua , dar acum cu toate . Nu ii pun conservant . De fapt eu nu pun conservant la nimic.
avatar
adelina24
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 44
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de ivanoiuadela9 la data de Joi 22 Iul 2010, 5:33 pm

Eu pun fasole şi în congelator şi la borcan tot ca tine şi o fierb la băin marie . Poate că mai trebuiau fierte sau nu s a închis bine capacul şi a intrat aer. După ce le închid le întorc invers să văd dacă curge apă. Aşa fac şi la compoturi , nici eu nu folosesc conservant . Spor la treabă . pupi
avatar
ivanoiuadela9
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1402
Varsta : 40
Localizare : tg jiu
Data de inscriere : 22/04/2010

http://ivanoiuadela9.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de teisoara la data de Sam 24 Iul 2010, 7:45 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

O parte din conservele pt.iarna pe care stiu ca fiecare dintre noi le pregateste dupa diverse retete.Castraveti am pus (deja)20 kg pt ca vor sta in garaj si au costat doar 0.8 lei/kg
avatar
teisoara
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 944
Varsta : 46
Localizare : galati
Data de inscriere : 22/07/2009

http://2mainipricepute.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de diada la data de Dum 25 Iul 2010, 7:04 am

Eu le pun a fier cu sare dupa gust, le las 15 min, apoi le pun in borcane, nu neaparat atunci, fierbinti, cu apa in cae au fiert, deasupra mai pun 2 aspirine la borcanul de 800, dupa care la sterilizat si gata. Mi-au tinut mereu.

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de cretu_veronica22 la data de Dum 25 Iul 2010, 9:30 am

Si eu pun fasole si la borcan,dar pun si rosii sau bulion,pasta de rosii,ce am.
Va pun reteta si poze de anul trecut,ca inca nu am pus anul asta.
Fasole verde cu rosii la borcan
Cantitati:5kg fasole verde spalata si curatata
3 kg de rosii
sare 2 linguri(rase)
conservant (14gr)
Fasolea se curata si se spala.Rosiile daca doresti pori sa le oparesti si sa cureti pielita,apoi se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare se pune alternativ un rand de pastai,un rand de rosii,se pune apa cat sa le acopere si se pun la foc.Cand fasolea e aproape fiarta se stinge focul si se adauga sare dupa gust.Se pune conservantul,fara nu am incercat niciodata.
si apoi se pun in borcane(eu folosesc borcane de 800ml).Se pun capace imediat sau celofan in doua straturi si se leaga bine.
Se sterilizeaza apoi cate 30 min in doua zile le rand si se pun intr-o patura la racit.
Asa pun de ani de zile(de vreo 20)si mi-a stat intotdeauna.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
cand am timp desenez si etichete si le pun pe borcane,lipite cu banda transparenta.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
cretu_veronica22
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 192
Varsta : 55
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de diada la data de Dum 25 Iul 2010, 9:57 am

D-na Veronica, pai am eu prin calculator o gramada de etichete, sa le caut si vi le trimit sa le scoate-ti la imprimanta.

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de cretu_veronica22 la data de Dum 25 Iul 2010, 10:03 am

Multumesc Diada,esti o draguta,si eu am in calculator,dar imi face placere sa mi le desenez eu,de aceea nu le scot la imprimanta.Duminica sau in zile de sarbatoare mai trece timpul asa. kiss
avatar
cretu_veronica22
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 192
Varsta : 55
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de diada la data de Dum 25 Iul 2010, 10:11 am

Acum le-am incarcat pe box.net, pun linkul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] poate doreste careva.
Felicitari pentru rabdarea de a le desena!

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de ikuta la data de Dum 25 Iul 2010, 11:48 am

Si eu pun fasolea cu apa in care a fiert,completata cu apa simpla, cat este necesar pentru a se umple borcanele;pentru aroma pun in borcane frunze de telina.Pentru fiecare borcan de 1 l. pun cate o aspirina . Le dau la dunst 1 ora si apoi le las la dunst uscat pana se racesc ( de obicei a doua zi)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Scris de ikuta Astazi la 11:50 am

ikuta a scris:Si eu pun fasolea cu apa in care a fiert,completata cu apa simpla, cat este necesar pentru a se umple borcanele;pentru aroma pun in borcane frunze de telina.Pentru fiecare borcan de 1 l. pun cate o aspirina . Le dau la dunst 1 ora si apoi le las la dunst uscat pana se racesc ( de obicei a doua zi)
sta foarte bine ,nu am avut probleme niciodata




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



MihaelaT
: Te rog sa citesti punctul 6 din Regulament!


Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Dum 25 Iul 2010, 10:49 pm, editata de 1 ori (Motiv : postari fuzionate)
avatar
ikuta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 59
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de diada la data de Dum 25 Iul 2010, 7:39 pm

uite ca asta cu frunza de telina nu o stiam, mersi, si este super ca merge cu o aspirina, cand mai pun, adaug doar o aspirina.

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de Eva la data de Lun 26 Iul 2010, 1:09 am

aglaia a scris:Si eu sunt curioasa . La mine este un fenomen curios . O fierb foarte bine . O pun in borcane cu zeama de la ele in care adaug sare si le sterilizez.Pana acum mi-au stat , dar asta iarna cam dupa o luna ua inceput sa imi fermenteze si se umflau capacele . Am mai patit si in alti anu darcu un borcan doua , dar acum cu toate . Nu ii pun conservant . De fapt eu nu pun conservant la nimic.

Nu a fost buna sarea!
Eu am patit la fel cu gogosarii in otet anul trecut, probabil de la otet!
avatar
Eva
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 552
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 12/01/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de ikuta la data de Mar 27 Iul 2010, 10:44 am

Hai sa va dau o idee.Este sezonul coacerii vinetelor,si din pacate nu toate stam la casa pentru a le coace afara.Mie una imi place salata de vinete, dar nu ma incanta curatatul aragazului de dupa.Tocmai de aceea ,cand coc o cantitate mare le coc in cuptor, dar cand coc doar cateva pentru o salata le coc intr-o tigaie mai veche, pe care o pastrez doar pentru asta. Folosesc tigaia ca o plita, o pun pe ochiul de la aragaz, o las sa se incalzeasca si apoi pun vinetele in ea si le coc.Astfel, aragazul ramane curat si dupa ce am copt vinetele.Tot asa coc si ardeii.Sper sa foloseasca cuiva sfatul meu. wink
avatar
ikuta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 59
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Mar 27 Iul 2010, 10:49 am

Cand coc vinete sau ardei pun folie de aluminiu pe aragaz si asa nu ma mai chinui sa-l curat.Eu am o tabla care o pun pe ochiul de aragaz.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



Cititi Regulamentul!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de MagdaMarin la data de Mar 27 Iul 2010, 11:27 am

Si eu tot in tava si in cuptor coc vinetele pentru zacusca si pentru pus la congelator,e mai bine,nu iese fum si nici nu murdaresc aragazul.
Pe aragaz de nou i-am pus folie de aluminiu si arata foarte bine si acum dupa 4 ani(cred)de folosinta.Iar zacusca intotdeauna o fierb intr-un tuci de 15 kg de aluminiu luat(furat) de la mama rade in loc de zestre.
Ea fiind in Italia de 5 ani ,nu avea nevoie de ce mai e pe acasa asa ca m-am servit linistita de a trebuit fratele meu care locuieste acolo sa-si cumpere si tuci ma mic de mamaliga(tot la mine e) rade .

_________________
~[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]~[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]~


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MagdaMarin
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 5480
Localizare : La volan(ta)ul masinii de cusut
Data de inscriere : 15/11/2009

https://picasaweb.google.com/115072338271267453701/HaineNoiDeCal

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de margot la data de Mar 27 Iul 2010, 10:47 pm

Diada, multumim pntru etichete! Urmeaza prelucrarea lor si mai ales pregatirea produselor la care sa le aplicam! Anul acesta am incercat - pentru ca am o prietena care are o nepotica careia nu-i da produse cu conservanti din comert - o reteta de nectar la care... facem concurenta micutei! Adica:
- 5 kg fructe (am folosit o data caise, o data piersici si o data capsuni)
- o lamaie
- 8 litri apa
- 1.5 kg zahar
Fructele se dau prin storcator (la piersici am decojit o parte si le-am dat la blender ca sa contina mai multa pulpa, iar la capsuni am dat cateva la blender ca altfel are f multe seminte) si se pun peste zeama de lamaie (pentru a se pastra culoarea). Apa si zaharul se pun la fiert, cand dau in clocot se adauga sucul de fructe. Daca le punem in sticle care se pot steriliza, dupa ce a dat amestecul in clocot, se pune in sticle se capseaza si apoi se sterilizeaza in bain-marie cca 20-30 minute. Daca sticlele nu permit sterilizarea (sticle din plastic), atunci se fierbe cca 20 de minute, se pune in sticle tinandu-le cufundate intr-un vas cu apa rece si apoi se tin in paturi pana la racirea lor completa! Hai ca mi s-a facut sete! Ma duc sa mai atac o sticla!

margot
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 189
Localizare : margareta
Data de inscriere : 08/06/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de cretu_veronica22 la data de Mier 28 Iul 2010, 3:07 pm

Zilele astea am pus fasole pastai,dupa aceeasi reteta pe care am pus-o mai inainte.
Iata pozele de acum:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
cretu_veronica22
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 192
Varsta : 55
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de Giobsy la data de Mier 04 Aug 2010, 9:06 am

Nu stiu daca e corecta incadrarea la "conserve", dar iata ce captura mi-a adus sotul meu. Sunt hribi, i-am spalat foarte bine, am taiat separat palariile de picioruse si le-am tras un clocot. Apoi...direct la congelator, pentru iarna.
La iarna va poftesc la o ciorba de ciuperci, ciuperci cu smantana, codite de hribi pane si alte bunatati...ciupercoase.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Giobsy
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2026
Varsta : 49
Localizare : Vatra Dornei
Data de inscriere : 25/05/2009

http://giobsysoulmade.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de iuli.b la data de Mier 04 Aug 2010, 9:45 am

saptamina trecuta am pus frunze de vita de vie,sotul a taiat coardele tinere,eu le-am ales pe cele fragede,le-am sortat cite 5-6 buc la pachet rulate strins si puse in sticle de plastic de 1 litru
avatar
iuli.b
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 107
Localizare : galati
Data de inscriere : 29/03/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de cretu_veronica22 la data de Mier 04 Aug 2010, 12:03 pm

Giobsy,vreau si eu niste hribi pupi
Nu stiu de ce nu se vad pozele de mai sus.
Le pun din nou:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Ultima editare efectuata de catre cretu_veronica22 in Mier 04 Aug 2010, 12:08 pm, editata de 1 ori
avatar
cretu_veronica22
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 192
Varsta : 55
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de Giobsy la data de Mier 04 Aug 2010, 12:07 pm

Iuli si ce spui peste frunze? Sau le pui in sticle fara sa adaugi nimic?
Am pus si eu anul trecut fruze de vita-de-vie la congelator. Au stat foarte bie, iar dupa ce se dezghetau parca erau proaspat culese.
In weekend plec la tara si voi culege cateva frunze pentru iarna.

Veronica, te invit la masa!
De acum a cam trecut vremea lor (fotografia este de vreo 3 saptamani). Dar indata trebuie sa apara hribii de toamna si opinticii.
Cand apar, te strig si pe tine. Ok?
avatar
Giobsy
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2026
Varsta : 49
Localizare : Vatra Dornei
Data de inscriere : 25/05/2009

http://giobsysoulmade.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de iuli.b la data de Mier 04 Aug 2010, 1:20 pm

peste frunzele de vita nu pui nimic,nici macar nu le speli inainte,le pui in sticle de plastic de 0,5 sau 1 litru si stringi dopul foarte tare,inauntru se formeaza un fel de vid ce le tine proaspete,iarna tai sticla mai jos de git si folosesti frunzele ca vara, le speli le oparesti etc.intr-o sticla de 1 litru intra cam 100-130 de frunze in cea de 0,5 cam50-70 de buc
avatar
iuli.b
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 107
Localizare : galati
Data de inscriere : 29/03/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de ikuta la data de Mier 04 Aug 2010, 6:58 pm

Fetelor, cele care puneti castraveti la murat vreau si eu reteta. Dar doar pentru castraveti in saramura, ca la ai mei nu le plac castravetii cu otet.Poate aflu o reteta noua si mai schimbam reteta love
avatar
ikuta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 59
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de Tache Marilena la data de Mier 04 Aug 2010, 7:27 pm

Ca tot ati pomenit de coptul vinetelor. Eu de cativa ani nu mai pun vinete in congelator, cam isi pierd putin gustul. Le coc, le curat si le las sa se scurga bine de zeama. Apoi le pun netocate in borcane de 800g, indesate uniform ca sa iasa aerul dintre ele. Nu pun sare, nimic. Le capsez si le fierb o jumatate de ora. Dupa ce le sting focul le acopar cu o patura si le tin pana a doua zi. Cand desfaceti borcanul, iarna, aveti impresia ca atunci le-ati copt. Eu am tinut borcane si doi ani si au tinut foarte bine.
Referitor la fasolea verde, ca sa va tina de iarna trebuie fiarta in prima zi o jumatate de ora si a doua zi 15 minute si tot asa acoperite borcanele sa se raceasca incet.
Pt castravetii in saramura mi-a spus cineva o reteta. Eu ii pun la otet pt iarna. Dupa cateva zile de tinut castravetii la saramura, pana se tulbura putin apa, se scurge zeama intr-o oala si se fierbe. Se lasa sa se raceasca( se decanteaza la fund un strat alb) si se toarna peste castraveti fara acel strat. Se capseaza borcanele si tin foarte bine.
avatar
Tache Marilena
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1417
Varsta : 50
Localizare : Campina
Data de inscriere : 10/01/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de silvisor la data de Mier 04 Aug 2010, 8:59 pm

Ikuta cei mai buni castraveti murati mi-au iesit dupa urmatoarea reteta: castravetii spalati si taiati numai la un capat, pusi in borcan cu marar uscat care sa aiba multe seminte , usturoi dupa gust, telina frunze si 1-2 ardei iuti, si mult hrean! La 1 castravete cam 1 bucatica de hrean(o radacina de hrean taiata in 4 deci ajunge pentru 4 castraveti de marime potrivita). M-a costat mai mult hreanul decat castravetii dar crede-ma ca se merita.Se adauga apa rece si 1 ligura de sare neiodata /litru.Borcanul de 3-4 l cu capac daca se poate cu filet si la 2-3 zile se intoace borcanul cu capacul in jos de cateva ori. Se repeta operatiunea de 3-4 ori.Sant aromati si se mentin tari!Ultimii de anul trecut i-am consumat anul acesta in iulie la o masa festiva si nimeni nu m-a crezut ca erau pusi la murat din septembrie anul trecut.
avatar
silvisor
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 177
Localizare : iasi
Data de inscriere : 26/12/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB