Incretituri populare
Pagina 3 din 4 • Impartiti •
Pagina 3 din 4 •
1, 2, 3, 4 
Re: Incretituri populare
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
acesta este cel mai simplu model de incretitura, l-am descoprit in zona Curtea de Arges, e model batranesc, nu se mai coase asa: la 2-3 cm in jos de gura camasii, perpendicular, se coase liniute paralele la jumate de cm, iar prin ele se trece un snur pt a o increti, cu cat panza este mai fina cu atat incretul este mai frumos
acesta este cel mai simplu model de incretitura, l-am descoprit in zona Curtea de Arges, e model batranesc, nu se mai coase asa: la 2-3 cm in jos de gura camasii, perpendicular, se coase liniute paralele la jumate de cm, iar prin ele se trece un snur pt a o increti, cu cat panza este mai fina cu atat incretul este mai frumos
Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Dum 08 Aug 2010, 22:46, editata de 1 ori (Motiv : inlocuit link cu poza)
Multumesc Cristina de explicatii.
Dupa poza nu am inteles prea bine, dar dupa explicatii am priceput.
E frumos model dar nu mai frumos ca patrunjelul de la noi din bucovina
!
Il stii?
Dupa poza nu am inteles prea bine, dar dupa explicatii am priceput.
E frumos model dar nu mai frumos ca patrunjelul de la noi din bucovina
Il stii?

Nicoleta Irimescu- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1162
Varsta: 42
Localizare: Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere: 23/07/2009
patrunjelul
?
dandana- Junior

- Numarul mesajelor: 357
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 21/05/2009
tehnica modelelor "sculptate" in tesatura
Am acasa o pernita cumparata ,de forma cilindrica,cu modelul realizat din cusaturi.Intotdeauna m-am intrebat cum o fi facuta...nu am vrut sa o desfac sa vad cum e lucrata in interior...am aflat asta de curand,din acest filmulet,si vreau sa impartasesc cu voi aceasta idee ...poate va place si voua acesta tehnica (pe care nici nu stiu cum o cheama in romaneste...):
mai sunt filmulete pe acea pagina,cu muuuulte modele in aceasta tehnica,nu am timp sa le selectez,le gasiti acolo
mai sunt filmulete pe acea pagina,cu muuuulte modele in aceasta tehnica,nu am timp sa le selectez,le gasiti acolo
foarte interesanta tehnica Ar merge oare un bust la o rochie cu asa model sa ,,,dea impresia,,, pentru un san mai mare ?

canadianca50- Senior

-

Numarul mesajelor: 734
Localizare: acolo si aici
Data de inscriere: 05/04/2010
din satin se formeaza si se mentine modelul, cel mai bine .
cu floricele mici,eu cred ca ar merge modelat si bustul...karina trebuie sa stie mai bine...poate intra si ne spune parerea ei...
cu floricele mici,eu cred ca ar merge modelat si bustul...karina trebuie sa stie mai bine...poate intra si ne spune parerea ei...
Arata bine dar nu stiu ce material este. Firele alea trase nu se rup deloc. Satinul nu are o fibra asa de rezistenta.
Merita studiat.
Merita studiat.

bela gio- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 126
Varsta: 50
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/04/2011
atunci ,tafta?
ma gandesc,ca punctele de coasere se pot insemna cu un creion,cu un sablon cu gaurele,fara a mai fi necesara tragerea firelor...pt a lucra pe satin,vreau sa zic...pt rochii...
ma gandesc,ca punctele de coasere se pot insemna cu un creion,cu un sablon cu gaurele,fara a mai fi necesara tragerea firelor...pt a lucra pe satin,vreau sa zic...pt rochii...
Tot ce este posibil. Oricum structura tesaturii trebuie sa fie simpla si materialul trebuie taiat destul de exact dreptunghiular sau patrat. Altfel o sa traga in toate partile.
Daca incerci ceva sa ne arati neaparat.
Daca incerci ceva sa ne arati neaparat.

bela gio- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 126
Varsta: 50
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/04/2011
Poate sa fie si un minimat, pentru decoratiuni, nu pare satin ca nu e lucios.
Si sunt alte tehnici pe acolo, care chiar merg de bust.
p.s am sa-l mut intru-un alt subiect, cu incretituri populare, poate
Si sunt alte tehnici pe acolo, care chiar merg de bust.
p.s am sa-l mut intru-un alt subiect, cu incretituri populare, poate
E sintetic 100% si arata cam asa ( nu e asa de granulat, cred ca e pozat de aproape):
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
Merge pentru fete de masa, naproane, decoratiuni pentru evenimente (de zi, nu prea e festiv, insa). Cred ca ar merge si satin sau tafta, dar sunt alunecoase si nu-si pastreaza forma prea bine; plus ca se agata, cum ati mai zis.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
Merge pentru fete de masa, naproane, decoratiuni pentru evenimente (de zi, nu prea e festiv, insa). Cred ca ar merge si satin sau tafta, dar sunt alunecoase si nu-si pastreaza forma prea bine; plus ca se agata, cum ati mai zis.
si eu zic,ca o conditie ar fi compozitia sintetica,ca sa nu se sifoneze si,apoi,tesatura sa fie un pic rigida,nu moale,ca sa-si pastreze forma.eu am satin ,tafta si fas,voi incerca sa fac modelul si pozez ce-mi iese.minimat,deci,nu e de imbracaminte...poate ar merge pt genti cu modelul acesta...voi cauta..
adevăratele croitorese foloseau aceste încreţituri
când eram copil aveam o rochiţă cusută şi care avea pe umeri un model căruia mama ii spunea piele de curca/gaină
arata super
când eram copil aveam o rochiţă cusută şi care avea pe umeri un model căruia mama ii spunea piele de curca/gaină
arata super
Nu a incercat nimeni sa increteasca la fel ca in filmuletul de mai sus?

Chirrox13- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1397
Varsta: 32
Data de inscriere: 10/04/2011
Pagina 3 din 4 •
1, 2, 3, 4 
Pagina 3 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Furnizori de materiale si materie prima -croitorie (3)
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Provocarea 30-Faux denim
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna IV
» Haine de gravida
» Noaptea muzeelor-19 mai 2012
» Bluze,topuri...(10)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Resurse si link-uri pentru crosetat(3)
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Gradina cu legume (4)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Lenjerie intima, costume de baie... crosetate
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Deschidere intreprindere individuala sau PFA
» Accesorii din fetru
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2