Incretituri populare
Pagina 1 din 4 • Impartiti •
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4 
Incretituri populare
Deschid acest subiect pentru ca nu am gasit nicaieri in tot internetul informatii despre acest subiect si poate facem ceva schimb de experienta. Sunt sigura ca tuturor femeilor li se pare deosebit cretul de la manecile sau talia unor ii populare. Acum cativa ani am facut alaturi de bunica mea o rochie de stil popular dintr-un material foarte vechi. Fireste ca ea a executat-o pentru ca eu nu aveam prea multa experienta.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Rochia are o incretitura superba in talie.
De la bunica am mostenit un soi de tipar pentru a o realiza, dar nu am alte informatii despre cat material este necesar pentru un cret ce X cm...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Eu sharuiesc cu drag tiparul fata-verso, caci poate mai sunt cateva persoane interesate de asa ceva. Stiu doar ca se coase de mana in forma modelului din imagine si apoi de trage de ata si se strange. In cazul rochiei mele baza de jos are cam 180 cm si cretul cam 65 de cm.
Rochia are o incretitura superba in talie.
De la bunica am mostenit un soi de tipar pentru a o realiza, dar nu am alte informatii despre cat material este necesar pentru un cret ce X cm...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Eu sharuiesc cu drag tiparul fata-verso, caci poate mai sunt cateva persoane interesate de asa ceva. Stiu doar ca se coase de mana in forma modelului din imagine si apoi de trage de ata si se strange. In cazul rochiei mele baza de jos are cam 180 cm si cretul cam 65 de cm.
Ultima editare efectuata de catre SilviaDumitrescu in Mar 20 Iul 2010, 18:17, editata de 2 ori (Motiv : transformat linck in poze)
Re: Incretituri populare
Arata extrem de migaloasa incretitura aceea! Banuiesc ca ata se trage pe segmente ca altfel nu se increteste uniform.
Sandy, sunt perplexa!! Este superb, si as dori detalii, ceva pas-cu-pas...Te rog mult, muuult!!
Te pupez,
Dana
Te pupez,
Dana

danabekk- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 200
Localizare: Atlanta, GA
Data de inscriere: 07/01/2010
Salut Dana
Din pacate stiu si eu destul de putine despre aceasta metoda. De aceea am intrat si pe acest forum. Ma gandeam ca poate in termenii croitoresti se numeste altfel si nu stiu eu prea multe. Stiu ca trebuie mai mult material, se coase ca in imagine si se trage ata in urma ramanand cretul .
LE: In timp ce iti scriam raspunsul m-am gandit: "Stai putin! Oare in cartile vechi de croitorie ale bunicii se gaseste ceea ce caut?"Si am gasit intr-o carte din 1958 cate ceva despre cret. Nu ma pot lamuri daca este vorba despre acelasi cret, dar daca tot despre cret vorbim, voi posta si pozele acestui capitol.
acestea sunt paginile.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
EDIT SilviaDumitrescu: te rog sa te straduiesti sa pui direct pozele
Din pacate stiu si eu destul de putine despre aceasta metoda. De aceea am intrat si pe acest forum. Ma gandeam ca poate in termenii croitoresti se numeste altfel si nu stiu eu prea multe. Stiu ca trebuie mai mult material, se coase ca in imagine si se trage ata in urma ramanand cretul .
LE: In timp ce iti scriam raspunsul m-am gandit: "Stai putin! Oare in cartile vechi de croitorie ale bunicii se gaseste ceea ce caut?"Si am gasit intr-o carte din 1958 cate ceva despre cret. Nu ma pot lamuri daca este vorba despre acelasi cret, dar daca tot despre cret vorbim, voi posta si pozele acestui capitol.
acestea sunt paginile.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
EDIT SilviaDumitrescu: te rog sa te straduiesti sa pui direct pozele
Ultima editare efectuata de catre SilviaDumitrescu in Mier 21 Iul 2010, 11:21, editata de 1 ori (Motiv : adaugat poze)
Multumesc. Trebuie sa mai studiez, incretiturile facute de bunica nu par sa fie descrise in carticica... In orice caz, daca iti amintesti, sau poti sa determini procedura din modelele pe care le ai, te rog sa nu uiti sa-mi dai un semn, bine?
Multam' tare!!
Te pupez,
Dana
Multam' tare!!
Te pupez,
Dana

danabekk- Ucenic

-

Incretiturile despre care vorbesti sunt incretiturile care se utilizeaza in croitorie.Punctul folosit de bunica ta se numeste punct inaintea acului si se foloseste in croitorie,cusaturile populare se bazeaza foarte mult pe broderia manuala.Intr-adevar eu am realizat costumul popular al fiicei mele,dar va spun sincer ca astfel de costume nu au pret.Am muncit la el aproape 5 luni,dar a meritat,sper sa-l pozez ca sa il postez aici.Camasa de la costumul popular(ia) mi-a luat cel mai mult timp,cusaturile de pe ie(puisorii) le-am invatat de la bunica mea.
Buna seara fetelor,
Citind noutatile de pe forum , am vazut subiectul si mi-am amintit ca am un model asemanator(daca nu chiar identic) incretiturii de la rochita pe o ie a printzesei mele, ie pe care am purtat-o si eu cand eram mica. Deci am cautat, am analizat , am refacut pasii, si mi-a iesit ceva asemanator, din pacate pana sambata nu am nici o sansa sa va trimit pozele cu pasii de parcurs pentru realizarea modelului, deoarece sotzul meu este plecat cu aparatul foto. Pot doar sa va spun ca nu este nimic complicat si nu se increteste nimic, totul iese din cusatura.
Referitor la modelul al doilea prezentat de sandydeea, cel cusut cu ata albastra, nu pot sa-mi dau deocamdata cu parerea, dar ma mai interesez, mai exersez si va spun ce mi-a iesit.
Citind noutatile de pe forum , am vazut subiectul si mi-am amintit ca am un model asemanator(daca nu chiar identic) incretiturii de la rochita pe o ie a printzesei mele, ie pe care am purtat-o si eu cand eram mica. Deci am cautat, am analizat , am refacut pasii, si mi-a iesit ceva asemanator, din pacate pana sambata nu am nici o sansa sa va trimit pozele cu pasii de parcurs pentru realizarea modelului, deoarece sotzul meu este plecat cu aparatul foto. Pot doar sa va spun ca nu este nimic complicat si nu se increteste nimic, totul iese din cusatura.
Referitor la modelul al doilea prezentat de sandydeea, cel cusut cu ata albastra, nu pot sa-mi dau deocamdata cu parerea, dar ma mai interesez, mai exersez si va spun ce mi-a iesit.

nicos- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 7
Localizare: Piatra Neamt
Data de inscriere: 22/06/2010
Super!!! Multumesc Nicos !!

danabekk- Ucenic

-

Salut!
Cusatura cu ata albastra este practic tiparul cusaturii, cum arata modelul desfasurat. Asa imi zicea bunica mea cel putin. Aceasta cusatura se strange si iese exact modelul de mai sus. Nu stiu daca se observa in poza a4-a, dar am strans putin de ata la un randulet. In fine.
Cusatura cu ata albastra este practic tiparul cusaturii, cum arata modelul desfasurat. Asa imi zicea bunica mea cel putin. Aceasta cusatura se strange si iese exact modelul de mai sus. Nu stiu daca se observa in poza a4-a, dar am strans putin de ata la un randulet. In fine.
Sandydeea, superba rochia ! Ce fel de material este? Se mai gaseste in magazine? Tare mi-as dori sa lucrez o ie cu acest fel de matertal. Despre increturi pot spune ca am gasit pe net o multime de documentatie si obiecte. Curand le voi cauta si le voi posta. Sper sa le regasesc.

geia- Nou venit

- Numarul mesajelor: 27
Localizare: romania
Data de inscriere: 20/03/2010
Materialul este panza topita cred, acum nu prea se mai gaseste, chiar am intrebat eu la Obor saptamana trecuta si mi-au aratat o chestie care nici pe departe nu era tesatura aceea fina de la obiectele de artizanat.
Am gasit o discutie aici
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] legata de unde s-ar mai gasi asa ceva.
Am gasit o discutie aici
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] legata de unde s-ar mai gasi asa ceva.
Waw. Eu nu gasisem nimic pe net. Hmmm...panza topita cred ca se gaseste destul de greu, materialul meu era vechi de mai mult de 50 de ani. Cred ca daca intrebi pe la vreun targ de mesteri populari de unde isi procura panza topita, poate ai noroc.
Eu nu prea am fost sa cumpar in general material textil. Stiu ca pe Lipscani am fost acum vreo 7 ani cu bunica. Zicea ca acolo se gasesc cele mai bune materiale. Mi-a luat atunci un material in carouri din care mi-a facut o fustita plisata(cum era moda atunci) pe care inca o port cu placere. Noroc ca bunica mereu mi-a facut hainele cu o picatura mai mari decat eram.
Sandydeea, imi pare bine ca ai deschis acest topic, sunt foarte frumoase creatiile populare. Referitor la panza topita se vinde si aici pe site, la nu mai stiu ce topic, trebuie sa caut, a la.. deseuri de piele materiale de vanzare, acolo vei gasi si o poza, asa vei vedea cum arata.
Poate vreti sa o contactati pe Krista, mergeti la "vind materiale ieftine, piele, fire" asa ceva e topicul Eu am cumparat de la ea tot felul de panza...
Panza topita nu etse subtire, dar m-a anuntat acum vreo doua saptamani ca are acum si din aceea. Nu am vazut-o, ca sa va pot spune ce si cum...
Va pupez,
Dana
Va pupez,
Dana

danabekk- Ucenic

-

Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4 
Pagina 1 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Furnizori de materiale si materie prima -croitorie (3)
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Provocarea 30-Faux denim
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna IV
» Haine de gravida
» Noaptea muzeelor-19 mai 2012
» Bluze,topuri...(10)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Resurse si link-uri pentru crosetat(3)
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Gradina cu legume (4)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Lenjerie intima, costume de baie... crosetate
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Deschidere intreprindere individuala sau PFA
» Accesorii din fetru
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2