Fuste (4)
Pagina 2 din 20 • Impartiti •
Pagina 2 din 20 •
1, 2, 3 ... 11 ... 20 
Re: Fuste (4)
uca insertia aia daca nu ma insel se numeste vipusca, sper sa zic bine. Cu ocazia asta aflu si eu exact daca asta e vipusca, daca stie cineva sa ne spuna.
E frumoasa fusta, poate daca aveai vipusca alba era mai contrastant si mai abstract.
E frumoasa fusta, poate daca aveai vipusca alba era mai contrastant si mai abstract.

Noemi- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 1541
Varsta: 32
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 16/07/2009
Ancush, Noemi, Iris, Lorina, mersi pt. aprecieri.
Noemi, da, e vipusca si intr-adevar mergea mai bine mai deschisa, culoarea mai deschisa e un violet deschis spre alb, si in contrast dadea super, dar nu am avut alceva in recuzita, m-am apucat sambata de ea ca nu mi aveam rabdare, si nu am mai mers la mercerii sa caut vipusca, nu gasesti orice culoare.
Va pupic!
Noemi, da, e vipusca si intr-adevar mergea mai bine mai deschisa, culoarea mai deschisa e un violet deschis spre alb, si in contrast dadea super, dar nu am avut alceva in recuzita, m-am apucat sambata de ea ca nu mi aveam rabdare, si nu am mai mers la mercerii sa caut vipusca, nu gasesti orice culoare.
Va pupic!
Uca, e foarte frumoasa fustita, imi place cum ai taiat materialul in fata, ai avut tipar?
Si imi place cum arata cu vipusca, ii da un aspect foarte frumos. Tu cum ai cusut vipusca? Eu la camasa mea prima data am insailat vipusca intre cele doua parti si am prins totul intr-un tighel, dintr-o singura cusatura. Dar mi s-a parut mai greu de controlat calitatea cusaturii asa, mi se parea ca erau locuri unde nu am cusut suficient de aproape de snur. Apoi mi s-a parut mai usor sa tighelesc vipusca pe una dintre parti, sa insailez cealalata parte de material de tot ansamblul asta, si abia apoi sa trag tighelul final, mi s-a parut mai usor de urmarit cat de aproape e cusatura de snur. Tu cum ai facut?
Si imi place cum arata cu vipusca, ii da un aspect foarte frumos. Tu cum ai cusut vipusca? Eu la camasa mea prima data am insailat vipusca intre cele doua parti si am prins totul intr-un tighel, dintr-o singura cusatura. Dar mi s-a parut mai greu de controlat calitatea cusaturii asa, mi se parea ca erau locuri unde nu am cusut suficient de aproape de snur. Apoi mi s-a parut mai usor sa tighelesc vipusca pe una dintre parti, sa insailez cealalata parte de material de tot ansamblul asta, si abia apoi sa trag tighelul final, mi s-a parut mai usor de urmarit cat de aproape e cusatura de snur. Tu cum ai facut?

rosita- Expert

- Numarul mesajelor: 995
Data de inscriere: 29/04/2010
Rosita, nu am avut tipar, ci am masurat o alta fusta si am croit dupa masuratori, am lasat rezerve si am taiat.
In fata mai este o bucata de material suprapusa si cusuta doar de betelie si o laterala.
Aceea e croita pe bie, vroiam alta directie pentru imprimeu, am calculat cam ce lungime vreau si cam ce latime sus, vroiam sa vina pana in cealalta cusatuta laterala, dar am avut limitat materialul, atata mi-a ajuns.
Eu vipusca o cos asa:
- folosesc piciorulsul pentru fermoar.
-pun umfaltura in locasul pentru zimtii fermoarului (cand nu aveam masina asta, am cusut cu piciorus normal si a mers si asa dar mai greu, trebuie sa mergi drept cu grija, ca nu mai ai ghidaj)
- o cos prima data de o parte de material, putin mai departe de snur, 1;2 mm , dupa care cos si cealalta parte de material, cat mai aproape de snur, imi place mai mult asa, imi iese mai bine si nici nu ma chinui
- surfilez cele doua imbinari cu vipusca intre.
- calc materialele, in functie pe ce parte vreau sa vina vipusca (am observat ca ultimele pe care le-am cumparat s-au cam aplatizat la calcat, nu raman circulare,)
- ultima oara, asta in functie de model, mai fac un tighel pe fata, sa prind ambele bucati de material cu vipusca intre, asta daca consider necesar si estetic, daca nu fac ca la rochita pentru concurs unde nu am mai facut tichel pe fata, au ramas doar cusaturile de pe dos.
Imi place cand imbin materialele sa vina cusatura in cusatura, sa fie perfecte, de aceea de multe ori ma cam chinui la pusul fermoarului, dar in final imi iese, chiar daca mai desfac si iar cos, etc.
Sper sa te fi lamurit, daca nu m-ai intreaba-ma.
In fata mai este o bucata de material suprapusa si cusuta doar de betelie si o laterala.
Aceea e croita pe bie, vroiam alta directie pentru imprimeu, am calculat cam ce lungime vreau si cam ce latime sus, vroiam sa vina pana in cealalta cusatuta laterala, dar am avut limitat materialul, atata mi-a ajuns.
Eu vipusca o cos asa:
- folosesc piciorulsul pentru fermoar.
-pun umfaltura in locasul pentru zimtii fermoarului (cand nu aveam masina asta, am cusut cu piciorus normal si a mers si asa dar mai greu, trebuie sa mergi drept cu grija, ca nu mai ai ghidaj)
- o cos prima data de o parte de material, putin mai departe de snur, 1;2 mm , dupa care cos si cealalta parte de material, cat mai aproape de snur, imi place mai mult asa, imi iese mai bine si nici nu ma chinui
- surfilez cele doua imbinari cu vipusca intre.
- calc materialele, in functie pe ce parte vreau sa vina vipusca (am observat ca ultimele pe care le-am cumparat s-au cam aplatizat la calcat, nu raman circulare,)
- ultima oara, asta in functie de model, mai fac un tighel pe fata, sa prind ambele bucati de material cu vipusca intre, asta daca consider necesar si estetic, daca nu fac ca la rochita pentru concurs unde nu am mai facut tichel pe fata, au ramas doar cusaturile de pe dos.
Imi place cand imbin materialele sa vina cusatura in cusatura, sa fie perfecte, de aceea de multe ori ma cam chinui la pusul fermoarului, dar in final imi iese, chiar daca mai desfac si iar cos, etc.
Sper sa te fi lamurit, daca nu m-ai intreaba-ma.
Da, am inteles, multumesc pentru explicatii. Si eu am montat vipusca tot cu ajutorul piciorusului pentru fermoar normal.

rosita- Expert

Vipusca asta o luati de-a gata cumparata cu umflatura aceea specifica?
Eu am mai facut insertii de-astea dar am folosit material textil pus in 2 si cusut impreuna cu restul dintr-o data... nimic special.
Eu am mai facut insertii de-astea dar am folosit material textil pus in 2 si cusut impreuna cu restul dintr-o data... nimic special.

Noemi- Atotcunoscător

-

Eu am luat-o de-a gata, de la depozitul Sahara de pe cheiul Dambovitei. E un snur de bumbac intr-o bentita care am impresia ca e pe bie, n-am stat sa o analizez prea bine, si e tighelit de-a lungul snurului.

rosita- Expert

Noemi, eu o cumpar direct cu snur inserat, numai ca ceea ce se gaseste in comert e dintr-un material satinat.
Eu mi-am mai facut singura si din alte materiale si am inserat snur din acela sintetic ce se gaseste tot la metru.
Iti fac o poza diseara sa vezi cum arata, eu o gasesc cam la 1 leu / m.
Eu mi-am mai facut singura si din alte materiale si am inserat snur din acela sintetic ce se gaseste tot la metru.
Iti fac o poza diseara sa vezi cum arata, eu o gasesc cam la 1 leu / m.
Noemi eu la vipusca asta ii spun snur-paspoal. Si e destul prin mercerii, e o banda de saten taiata pe bie si-i fixat un snur rotund in indoitura lui.
E intr-adevar de efect si ies lucruri finute cu el!
E intr-adevar de efect si ies lucruri finute cu el!

Karina33- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009
Noemi, daca vrei sa iti faci si din alte materiale am un link cu un tutorial, dar in calculatorul de acasa, daca vrei il postez. Oricum nu e greu deloc.
Tai pe bie materialul inserezi la jumate snurul si cosi pe langa, dar nu chiar langa snur sa nu se vada cusatura... lasa ca pun link.
Tai pe bie materialul inserezi la jumate snurul si cosi pe langa, dar nu chiar langa snur sa nu se vada cusatura... lasa ca pun link.
Vai ce de raspunsuri ce dragutze sunteti. Ma gandeam si eu la faza cu snurul, si pana la urma o putem confectiona singure dupa cum dorim. Pana acum eu nu am avut la ce sa folosesc vipusca cu snur, am inserat material pur si simplu pt un plus de geometrie vizuala, nu neaparat pt intarire.
Am vazut la genti ca e tare folositoare vipusca.
Am vazut la genti ca e tare folositoare vipusca.

Noemi- Atotcunoscător

-

si eu am luat azi vipusca
numai ca tanti de la mercerie nu o cunoastea sub denumirea asta
i-a spus banda bie cu snur si intr-adevar e satinat materialul
numai ca nu am gasit ce culoare am vrut
si-s un pic dezamagita
bine ca am citit la voi cum se aplica
numai ca tanti de la mercerie nu o cunoastea sub denumirea asta
i-a spus banda bie cu snur si intr-adevar e satinat materialul
numai ca nu am gasit ce culoare am vrut
bine ca am citit la voi cum se aplica
ancush- Junior

- Numarul mesajelor: 433
Localizare: cluj
Data de inscriere: 30/11/2009
Uau! Ce fustite frumoase ati facut in ultima vreme. Bravo tuturor! Toate imi plac si din aproape toate mi-as face si eu cate una. Poate imi voi face si eu cateva. Ca tare mi s-a facut pofta sa croitoresc, uitandu-ma la minunatiile voastre.

anigherman- Junior

-

Numarul mesajelor: 321
Varsta: 29
Localizare: TARGU MURES
Data de inscriere: 28/02/2010
Pagina 2 din 20 •
1, 2, 3 ... 11 ... 20 
Pagina 2 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

Ti-a iesit foarte bine si iti sta si bine

» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Provocarea 30-Faux denim
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna IV
» Haine de gravida
» Noaptea muzeelor-19 mai 2012
» Bluze,topuri...(10)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Resurse si link-uri pentru crosetat(3)
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Gradina cu legume (4)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Lenjerie intima, costume de baie... crosetate
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Deschidere intreprindere individuala sau PFA
» Accesorii din fetru
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Lumanari sculptate manual