Gemuri si dulceturi
Pagina 14 din 14 • Impartiti •
Pagina 14 din 14 •
1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Gemuri si dulceturi
eee ete cum ma atisasi la coarda (ielastica)
Atunci renunt la a mai gusta din astea. Iar la ala de placere e suficient doar sa vad ( sau macar sa aud
)
vai ce nesi suuunnntttt!!!!!
si offtopic tot odata 
Atunci renunt la a mai gusta din astea. Iar la ala de placere e suficient doar sa vad ( sau macar sa aud
)vai ce nesi suuunnntttt!!!!!
si offtopic tot odata 
Am facut dulceata de mure. Nu am rezistat tentatiei, am gasit mure de cultura, 2 kg fructe si 1,5 kg zahar zeama de la o lamaie.Murele spalate puse in cratita,presarate cu zahar si lasate vreo 3-4 ore,am fiert-o la foc rapid vreo 20 minute,dupa care am adaugat zeama de lamaie. Calda am pus-o in borcane.
Este grozava la gust ,iar aspectul este deosebit !
Este grozava la gust ,iar aspectul este deosebit !

cocav- Ucenic

- Numarul mesajelor: 119
Localizare: Bacau
Data de inscriere: 28/07/2010
care stati la munte sa faceti gem de coarne . Este nemaipomenit la rulare sau la cornulete Este acrisor , intra foarte mult zahar . Din aproape o galeata mi-au iesit 2 borcane de 400g si l-am folosit cu zgarcenie . Anul acesta sper sa imi faca mama deoarece am fost cand nu erau coapte coarnele .

aglaia- Senior

-

Numarul mesajelor: 734
Varsta: 38
Localizare: braila
Data de inscriere: 01/03/2010
Am folosit coarnele numai la compot si cornata.
Cum se face gemul de coarne , adica cum scoti samburii ?
Multumesc !
Cum se face gemul de coarne , adica cum scoti samburii ?
Multumesc !

cocav- Ucenic

ca la magiun ( si eu origini in judetul Bacau ) . Le dai intr-un clocot pana se umfla apoi le pui in ciur ( ca o sita ) si freci cu o lingura de lemn mai mare : deasupra simburii , sub ciur se scurge pulpa fructului ( care este f putina )
Compot de coarne nu am facut . Cred ca este foarte bun . Cat zahar pui ? Ele fiind acrisoare presupun ca trebuie mai mult , nu ?
Compot de coarne nu am facut . Cred ca este foarte bun . Cat zahar pui ? Ele fiind acrisoare presupun ca trebuie mai mult , nu ?

aglaia- Senior

-

Aglaia imi pare bine ca ai origini in jud Bacau,incerc sa raspund la intrebare
La un borcan de 800 g plin cu coarne pun o cescuta de zahar ,apa pana sus, capsez si in cuptor (in tava emailata cu apa intra 9 borcane) vreo 25 minute, las pana se racesc si le pun in camara. (la 9 borcane folosesc apoape un kg de zahar).
La un borcan de 800 g plin cu coarne pun o cescuta de zahar ,apa pana sus, capsez si in cuptor (in tava emailata cu apa intra 9 borcane) vreo 25 minute, las pana se racesc si le pun in camara. (la 9 borcane folosesc apoape un kg de zahar).

cocav- Ucenic

Multumesc mult ! Ii spun mamei sa imi culeaga anul acesta coarne si pentru compot nu numai pentru cornata ( ei sunt cam la 11 km de Moinesti - acolo am si copilarit )

aglaia- Senior

-

Frumoase locuri cu multe fructe de padure, pacat sa nu profiti de ele !
Spor si sa ne bucuram de ce ne da natura !
Spor si sa ne bucuram de ce ne da natura !

cocav- Ucenic

am facut si eu dulceata de mure,am 3 tufe de mur fara tepi,insa nu-mi place deloc cum a iesit,nu are nici aroma si nici gust de mure,parca ar fi dulceata de ....zahar....,in plus ma scot din sarite si semintele alea mici si tari care raman in masele
,am pus cantitatea de zahar necesara dar murele nu erau dulci deloc desi le-am lasat sa se coaca bine,se rupeau foarte usor de pe ciorchine.prefer dulceata de zmeura si cred ca voi inlocui tufele de mure cu cele de zmeura desi fetitele mele mananca murele proaspete foarte bine.....ma mai gandesc....dar oricum nu mai fac dulceata de mure de acum..
,am pus cantitatea de zahar necesara dar murele nu erau dulci deloc desi le-am lasat sa se coaca bine,se rupeau foarte usor de pe ciorchine.prefer dulceata de zmeura si cred ca voi inlocui tufele de mure cu cele de zmeura desi fetitele mele mananca murele proaspete foarte bine.....ma mai gandesc....dar oricum nu mai fac dulceata de mure de acum..

LORIMAR- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 182
Varsta: 33
Localizare: Tecuci
Data de inscriere: 07/10/2010
Lorimar tot mure din acelea uriase si fara tepi am si eu in gradina Am tot facut dulceata in anii din urma dar dupa cum spui si tu nu e cine stie ce Chiar e scarbos Anul asta am facut altceva: vineri am dat la blender si am zdrobit murele pe care le-am pus cu zahar (dupa gust) pe foc A iesit ceva intre gem de coarne si gem de porumbe (usor astringent) dar bun la clatite E drept ca au ramas semintele tari dar la clatite sper ca nu se va simti prea tare
Gemul de coarne e super fin E cel mai bun gem, dupa parerea mea dar si cand am de dat la sita atatea coarne....simt ca-mi cresc mie coarne Mereu zic ca nu mai fac si de fapt tot mai gasesc resurse pt un borcanel acolo de pofta
Gemul de coarne e super fin E cel mai bun gem, dupa parerea mea dar si cand am de dat la sita atatea coarne....simt ca-mi cresc mie coarne Mereu zic ca nu mai fac si de fapt tot mai gasesc resurse pt un borcanel acolo de pofta

ema- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1078
Varsta: 41
Data de inscriere: 18/09/2009
ce parere aveti de folosirea de ..gel fix ..la dulceturi ?

canadianca50- Senior

-

Localizare: acolo si aici
Data de inscriere: 05/04/2010
Am pus eu gel fix intr-un an chiar cand a aparut prima oara la noi si a iesit un fel de jeleu Nici gem, nici dulceata Mie nu mi-a placut absolut deloc Semana cu dulceata din comertul occidental (cu unele exceptii) care mie personal nu-mi place Plus ca au fost borcane care au facut mucegai deasupra la cateva zile dupa ce le-am desfacut

ema- Maestru

-

Lorimar, nu renunta la mure, doar pentru ca nu iese dulceata buna. Sunt foarte sanatoase toate fructele de padure, au antioxidanti si vitamine. Lasa copilele sa manance crude si le poti face si sirop, dupa parerea mea.
Eu nu mananc nici crude fructe cu seminte, dar tanjesc dupa aroma lor...
Fac uneori un fel de jeleu de zmeura, capsuni, etc. si il fierb ca pa dulceata, cu zahar si il scad, apoi il dau prin sita de ceai. Ramane un sirop gros, ca un jeleu si e incredibil de bun la torturi.
Eu nu mananc nici crude fructe cu seminte, dar tanjesc dupa aroma lor...
Dupa cum am mai spus: gemul de mure, care e mai acrisor si usor astringent e diferit complet de gustul dulcetii
Admina, murele de gradina din soiul asta nu prea au nici o aroma Siropul sau jeleul ies fade (am incercat, siropul ajungand pana la urma in lichior pentru culoare)
Admina, murele de gradina din soiul asta nu prea au nici o aroma Siropul sau jeleul ies fade (am incercat, siropul ajungand pana la urma in lichior pentru culoare)

ema- Maestru

-

Ema multumesc de sfat !

canadianca50- Senior

-

Localizare: acolo si aici
Data de inscriere: 05/04/2010
Pagina 14 din 14 •
1 ... 8 ... 12, 13, 14
Pagina 14 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Discutii despre croitorie
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Provocarea 30-Faux denim
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Resurse si link-uri pentru croitorie
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» La sueta .... de seara ! 19
» Florile din gradina mea
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Scoala de croitorie(10)
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA