Dulciuri raw
Pagina 1 din 1 • Impartiti •
Dulciuri raw
In ultima vreme ma pasioneaza retetele de mancaruri raw (fara foc) si in special dulciuri cat mai ... fara zahar.
Initial am vrut sa deschid un topic separat, dar nu stiu in ce masura mai sunt si alte forumiste pasionate de acest subiect. Daca da, moderatoarea sectiunii va sti ce sa faca.
Asadar am experimentat o reteta de bomboane care a avut un succes nebun atat acasa, cat si la birou. Se fac repede si sunt delicioase.
Bomboane raw-vegan
Ingrediente:
- 1 ½ castronel curmale fara samburi
- 2 linguri semnite crude de floarea-soarelui
- fulgi nuca de cocos (sau nuca data prin masina)
Curmalele se dau prin masina de tocat. Semintele se rasnesc in rasnita de cafea pana devin faina. Se amesteca apoi curmalele si se framanta cu faina de seminte, pana se obtine un aluat omogen, din care se modealeaza bomboanele. Se tavalesc prin fulgii de cocos sau prin nuca rasnita la masina de tocat.
Initial am vrut sa deschid un topic separat, dar nu stiu in ce masura mai sunt si alte forumiste pasionate de acest subiect. Daca da, moderatoarea sectiunii va sti ce sa faca.
Asadar am experimentat o reteta de bomboane care a avut un succes nebun atat acasa, cat si la birou. Se fac repede si sunt delicioase.
Bomboane raw-vegan
Ingrediente:
- 1 ½ castronel curmale fara samburi
- 2 linguri semnite crude de floarea-soarelui
- fulgi nuca de cocos (sau nuca data prin masina)
Curmalele se dau prin masina de tocat. Semintele se rasnesc in rasnita de cafea pana devin faina. Se amesteca apoi curmalele si se framanta cu faina de seminte, pana se obtine un aluat omogen, din care se modealeaza bomboanele. Se tavalesc prin fulgii de cocos sau prin nuca rasnita la masina de tocat.
Ultima editare efectuata de catre diada in Mier 10 Mar 2010, 13:31, editata de 1 ori (Motiv : schimbat titlu)

aisha- Senior

-

Numarul mesajelor: 572
Varsta: 42
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 23/03/2009
Mini tort raw
Ingredientele sunt incredibil de putine:
* 2 cani miez de nuca
* 1 cana cacao
* 20 curmale fara samburi (cam un pachet)
* Un varf de cutit de sare
* O lingurita de miere
Optional: banane, fulgi de cocos
Pentru aceasta prajitura, vom pune ingredientele in robot in ordinea in care le-am scris mai sus. Atentie la macinarea nucii, ea nu trebuie facuta tocmai praf pentru ca este uleioasa si nu ar mai iesi bine blatul. Puteti vedea in poza cam cat de marunta trebuie sa fie nuca. Dupa ce a ajuns la marimea dorita adaugam curmalele, cacaoa, sarea si mierea. Mixam in robot pana ajunge la o consistenta asemanatoare cu salamul de biscuiti. Cand o luati intre degete, trebuie sa se „coaguleze” formand gramajoare.
Cu mana, modelam aceasta pasta intr-un vas in care am intins o folie de bucatarie. O apasam cu degetele pentru a lua forma vasului in care ati pus-o.
Daca doriti, ii puteti face foarte simplu si o umplutura. Pisati o banana sau doua pana devine piure. Impartiti in doua compozitia blatului si intre cele doua straturi puneti piureul de banana. Dati la frigider cateva ore.
Rasturnati mini-tortul pe o farfurie si decorati cu fulgi de cocos.
Un desert incredibil de bun pe care il puteti manca oricand, fara nici cea mai mica grija sau urma de vinovatie!
S-aveti pofta!
* 2 cani miez de nuca
* 1 cana cacao
* 20 curmale fara samburi (cam un pachet)
* Un varf de cutit de sare
* O lingurita de miere
Optional: banane, fulgi de cocos
Pentru aceasta prajitura, vom pune ingredientele in robot in ordinea in care le-am scris mai sus. Atentie la macinarea nucii, ea nu trebuie facuta tocmai praf pentru ca este uleioasa si nu ar mai iesi bine blatul. Puteti vedea in poza cam cat de marunta trebuie sa fie nuca. Dupa ce a ajuns la marimea dorita adaugam curmalele, cacaoa, sarea si mierea. Mixam in robot pana ajunge la o consistenta asemanatoare cu salamul de biscuiti. Cand o luati intre degete, trebuie sa se „coaguleze” formand gramajoare.
Cu mana, modelam aceasta pasta intr-un vas in care am intins o folie de bucatarie. O apasam cu degetele pentru a lua forma vasului in care ati pus-o.
Daca doriti, ii puteti face foarte simplu si o umplutura. Pisati o banana sau doua pana devine piure. Impartiti in doua compozitia blatului si intre cele doua straturi puneti piureul de banana. Dati la frigider cateva ore.
Rasturnati mini-tortul pe o farfurie si decorati cu fulgi de cocos.
Un desert incredibil de bun pe care il puteti manca oricand, fara nici cea mai mica grija sau urma de vinovatie!
S-aveti pofta!

luminita_khader- Ucenic

- Numarul mesajelor: 209
Localizare: BUCURESTI
Data de inscriere: 23/12/2009
Re: Dulciuri raw
Usor de facut tortuletul. Curmale , cacao si miere am, mai trebuie sa cumpar nuci. Din pacate trebuie sa te inregistrezi ca sa vezi poza .
nicol- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 33
Data de inscriere: 18/02/2009
suna delicios, dar nu cred ca trebuia sa deschizi un nou subiect pentru asta. Il puteai pune la prajituri de casa sau la torturile noastre.
retetade tort este f.buna si usoara

Serban Valentina- Expert

-

Numarul mesajelor: 825
Localizare: Cernavoda
Data de inscriere: 02/01/2010

luminita_khader- Ucenic

reteta este excelenta mai ales ca mi-ai aratat si pozele mi-ai facut pofta

Serban Valentina- Expert

-

Numarul mesajelor: 825
Localizare: Cernavoda
Data de inscriere: 02/01/2010
multumesc uite inca o reteta usor de facut si foarte apreciata de copii in special
Bomboane cu nuci
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Ingrediente: * 300g ciocolata * 150g margarina (unt) * 2 galbenusuri * 2 plicuri zahar vanilat * 10 linguri zahar pudra * 10 linguri nuci macinate * 100g alune Mod de preparare: Rupem ciocolata in bucatele, dupa care o topim in baie de aburi. Adaugam si margarina (sau untul) amestecand mereu, pana se incorporeaza complet. Adaugam galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat si nucile macinate. Lasam compozitia sa se raceasca 30 de minute. Apoi modelam bomboane cu palmele umede. In mijlocul fiecareia punem cate o aluna. Tavalim bomboanele prin alune tocate si le dam la frigider 2 ore. Pofta buna!
Bomboane cu nuci
Ingrediente: * 300g ciocolata * 150g margarina (unt) * 2 galbenusuri * 2 plicuri zahar vanilat * 10 linguri zahar pudra * 10 linguri nuci macinate * 100g alune Mod de preparare: Rupem ciocolata in bucatele, dupa care o topim in baie de aburi. Adaugam si margarina (sau untul) amestecand mereu, pana se incorporeaza complet. Adaugam galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat si nucile macinate. Lasam compozitia sa se raceasca 30 de minute. Apoi modelam bomboane cu palmele umede. In mijlocul fiecareia punem cate o aluna. Tavalim bomboanele prin alune tocate si le dam la frigider 2 ore. Pofta buna!

luminita_khader- Ucenic

Daca s-a deschis un topic special pt dulciuri raw, rog moderatoarea sa mute si postarea mea cu bomboanele raw (o trecusem la dulciuri de post). La vremea postarii nu stiam daca exista interes pt asemenea retete sau nu.
Luminita, foarte usoara si rapida reteta de tort, ca de altfel toate cele care se bazeaza pe ingrediente raw. In schimb ultima, cea cu bomboanele cu nuci, nu se incadreaza in topicul asta.
Luminita, foarte usoara si rapida reteta de tort, ca de altfel toate cele care se bazeaza pe ingrediente raw. In schimb ultima, cea cu bomboanele cu nuci, nu se incadreaza in topicul asta.

aisha- Senior

-

aisha a scris:...... rog moderatoarea sa mute si postarea mea cu bomboanele raw ....
rezolvat si schimbat titlu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
handmade blog
Diada, multumesc. 

aisha- Senior

-

Prajituri cu crema de caju si fulgi de cocos
Sunt delicioase.Le-am facut aseara si mai sunt doar doau bucati.
Ingrediente pentru blat:
* 1 cana nuci Brazilia crude
* 1/2 cana stafide
* 1 lingura cacao
* 1 lingura esenta de rom
* 5 linguri apa
Ingrediente pentru crema:
* 1/2 cana caju crud
* 5 linguri fulgi de cocos
* 3 linguri zeama de lamaie
* 1/2 cana apa
Am pus toate ingredientele pentru blat in robot si le-am maruntit. Compozitia rezultata am presat-o in forme de prajituri.
Am inmuiat nucile caju vreo 30 de minute si apoi le-am scurs si le-am pus in blender alaturi de restul ingredientelor pentru crema. Am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Am turnat crema peste blat si am pus prajiturile la frigider pentru a se intari putin.
Sunt delicioase.Le-am facut aseara si mai sunt doar doau bucati.
Ingrediente pentru blat:
* 1 cana nuci Brazilia crude
* 1/2 cana stafide
* 1 lingura cacao
* 1 lingura esenta de rom
* 5 linguri apa
Ingrediente pentru crema:
* 1/2 cana caju crud
* 5 linguri fulgi de cocos
* 3 linguri zeama de lamaie
* 1/2 cana apa
Am pus toate ingredientele pentru blat in robot si le-am maruntit. Compozitia rezultata am presat-o in forme de prajituri.
Am inmuiat nucile caju vreo 30 de minute si apoi le-am scurs si le-am pus in blender alaturi de restul ingredientelor pentru crema. Am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Am turnat crema peste blat si am pus prajiturile la frigider pentru a se intari putin.
BOMBOANE CU COCOS
* 2 căni de caju hidratat câteva ore
* 1 cană fulgi de cocos bio + vreo 20 de grame pentru tăvălit bomboanele
* 3 lg miere
* 2 lg ulei de cocos
Se amesteca ingredienetele în robot, se formeaza bilute şi se dau prin fulgi de cocos. Se pun la frigider pentru a se întări.
BOMBOANE CU COCOS
* 2 căni de caju hidratat câteva ore
* 1 cană fulgi de cocos bio + vreo 20 de grame pentru tăvălit bomboanele
* 3 lg miere
* 2 lg ulei de cocos
Se amesteca ingredienetele în robot, se formeaza bilute şi se dau prin fulgi de cocos. Se pun la frigider pentru a se întări.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Quilling-Arta de a rula hartia (15)
» Hainute crosetate, pentru copii(6)
» Ce melodie asculti acum!-4
» La sueta.... de seara! 16
» Treninguri, maieuri, colanti, haine pentru casa(2)
» Caciuli, basti tricotate IV
» Simbioza tricotat / croit
» Saluri, fulare, esarfe crosetate(7)
» Broderie manuala-2
» Haine inspiratie folk stilizate
» Manusi, mitene tricotate
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 3
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) IX
» Costumul Popular
» Bluze,topuri,jachete,bolerouri...crosetate (13)
» Accesorii crosetate - genti, curele, bijuterii (10)
» Manusi, mitene crosetate 2
» Pana de idei - decoratiuni
» Hainute pentru copiii nostri (12)