Dulciuri raw
+8
Ramonica
diada
Serban Valentina
arime
danae
nicol
luminita_khader
aisha
12 participanți
Pagina 1 din 1
Dulciuri raw
In ultima vreme ma pasioneaza retetele de mancaruri raw (fara foc) si in special dulciuri cat mai ... fara zahar.
Initial am vrut sa deschid un topic separat, dar nu stiu in ce masura mai sunt si alte forumiste pasionate de acest subiect. Daca da, moderatoarea sectiunii va sti ce sa faca.
Asadar am experimentat o reteta de bomboane care a avut un succes nebun atat acasa, cat si la birou. Se fac repede si sunt delicioase.
Bomboane raw-vegan
Ingrediente:
- 1 ½ castronel curmale fara samburi
- 2 linguri semnite crude de floarea-soarelui
- fulgi nuca de cocos (sau nuca data prin masina)
Curmalele se dau prin masina de tocat. Semintele se rasnesc in rasnita de cafea pana devin faina. Se amesteca apoi curmalele si se framanta cu faina de seminte, pana se obtine un aluat omogen, din care se modealeaza bomboanele. Se tavalesc prin fulgii de cocos sau prin nuca rasnita la masina de tocat.
Initial am vrut sa deschid un topic separat, dar nu stiu in ce masura mai sunt si alte forumiste pasionate de acest subiect. Daca da, moderatoarea sectiunii va sti ce sa faca.
Asadar am experimentat o reteta de bomboane care a avut un succes nebun atat acasa, cat si la birou. Se fac repede si sunt delicioase.
Bomboane raw-vegan
Ingrediente:
- 1 ½ castronel curmale fara samburi
- 2 linguri semnite crude de floarea-soarelui
- fulgi nuca de cocos (sau nuca data prin masina)
Curmalele se dau prin masina de tocat. Semintele se rasnesc in rasnita de cafea pana devin faina. Se amesteca apoi curmalele si se framanta cu faina de seminte, pana se obtine un aluat omogen, din care se modealeaza bomboanele. Se tavalesc prin fulgii de cocos sau prin nuca rasnita la masina de tocat.
Ultima editare efectuata de catre diada in Mier 10 Mar 2010, 1:31 pm, editata de 1 ori (Motiv : schimbat titlu)
Mini tort raw
Ingredientele sunt incredibil de putine:
* 2 cani miez de nuca
* 1 cana cacao
* 20 curmale fara samburi (cam un pachet)
* Un varf de cutit de sare
* O lingurita de miere
Optional: banane, fulgi de cocos
Pentru aceasta prajitura, vom pune ingredientele in robot in ordinea in care le-am scris mai sus. Atentie la macinarea nucii, ea nu trebuie facuta tocmai praf pentru ca este uleioasa si nu ar mai iesi bine blatul. Puteti vedea in poza cam cat de marunta trebuie sa fie nuca. Dupa ce a ajuns la marimea dorita adaugam curmalele, cacaoa, sarea si mierea. Mixam in robot pana ajunge la o consistenta asemanatoare cu salamul de biscuiti. Cand o luati intre degete, trebuie sa se „coaguleze” formand gramajoare.
Cu mana, modelam aceasta pasta intr-un vas in care am intins o folie de bucatarie. O apasam cu degetele pentru a lua forma vasului in care ati pus-o.
Daca doriti, ii puteti face foarte simplu si o umplutura. Pisati o banana sau doua pana devine piure. Impartiti in doua compozitia blatului si intre cele doua straturi puneti piureul de banana. Dati la frigider cateva ore.
Rasturnati mini-tortul pe o farfurie si decorati cu fulgi de cocos.
Un desert incredibil de bun pe care il puteti manca oricand, fara nici cea mai mica grija sau urma de vinovatie!
S-aveti pofta!
* 2 cani miez de nuca
* 1 cana cacao
* 20 curmale fara samburi (cam un pachet)
* Un varf de cutit de sare
* O lingurita de miere
Optional: banane, fulgi de cocos
Pentru aceasta prajitura, vom pune ingredientele in robot in ordinea in care le-am scris mai sus. Atentie la macinarea nucii, ea nu trebuie facuta tocmai praf pentru ca este uleioasa si nu ar mai iesi bine blatul. Puteti vedea in poza cam cat de marunta trebuie sa fie nuca. Dupa ce a ajuns la marimea dorita adaugam curmalele, cacaoa, sarea si mierea. Mixam in robot pana ajunge la o consistenta asemanatoare cu salamul de biscuiti. Cand o luati intre degete, trebuie sa se „coaguleze” formand gramajoare.
Cu mana, modelam aceasta pasta intr-un vas in care am intins o folie de bucatarie. O apasam cu degetele pentru a lua forma vasului in care ati pus-o.
Daca doriti, ii puteti face foarte simplu si o umplutura. Pisati o banana sau doua pana devine piure. Impartiti in doua compozitia blatului si intre cele doua straturi puneti piureul de banana. Dati la frigider cateva ore.
Rasturnati mini-tortul pe o farfurie si decorati cu fulgi de cocos.
Un desert incredibil de bun pe care il puteti manca oricand, fara nici cea mai mica grija sau urma de vinovatie!
S-aveti pofta!
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Re: Dulciuri raw
Usor de facut tortuletul. Curmale , cacao si miere am, mai trebuie sa cumpar nuci. Din pacate trebuie sa te inregistrezi ca sa vezi poza .
nicol- helper
-
Numarul mesajelor : 33
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/02/2009
Re: Dulciuri raw
suna delicios, dar nu cred ca trebuia sa deschizi un nou subiect pentru asta. Il puteai pune la prajituri de casa sau la torturile noastre.
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Re: Dulciuri raw
multumesc uite inca o reteta usor de facut si foarte apreciata de copii in special
Bomboane cu nuci
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente: * 300g ciocolata * 150g margarina (unt) * 2 galbenusuri * 2 plicuri zahar vanilat * 10 linguri zahar pudra * 10 linguri nuci macinate * 100g alune Mod de preparare: Rupem ciocolata in bucatele, dupa care o topim in baie de aburi. Adaugam si margarina (sau untul) amestecand mereu, pana se incorporeaza complet. Adaugam galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat si nucile macinate. Lasam compozitia sa se raceasca 30 de minute. Apoi modelam bomboane cu palmele umede. In mijlocul fiecareia punem cate o aluna. Tavalim bomboanele prin alune tocate si le dam la frigider 2 ore. Pofta buna!
Bomboane cu nuci
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente: * 300g ciocolata * 150g margarina (unt) * 2 galbenusuri * 2 plicuri zahar vanilat * 10 linguri zahar pudra * 10 linguri nuci macinate * 100g alune Mod de preparare: Rupem ciocolata in bucatele, dupa care o topim in baie de aburi. Adaugam si margarina (sau untul) amestecand mereu, pana se incorporeaza complet. Adaugam galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat si nucile macinate. Lasam compozitia sa se raceasca 30 de minute. Apoi modelam bomboane cu palmele umede. In mijlocul fiecareia punem cate o aluna. Tavalim bomboanele prin alune tocate si le dam la frigider 2 ore. Pofta buna!
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Re: Dulciuri raw
Daca s-a deschis un topic special pt dulciuri raw, rog moderatoarea sa mute si postarea mea cu bomboanele raw (o trecusem la dulciuri de post). La vremea postarii nu stiam daca exista interes pt asemenea retete sau nu.
Luminita, foarte usoara si rapida reteta de tort, ca de altfel toate cele care se bazeaza pe ingrediente raw. In schimb ultima, cea cu bomboanele cu nuci, nu se incadreaza in topicul asta.
Luminita, foarte usoara si rapida reteta de tort, ca de altfel toate cele care se bazeaza pe ingrediente raw. In schimb ultima, cea cu bomboanele cu nuci, nu se incadreaza in topicul asta.
Re: Dulciuri raw
aisha a scris:...... rog moderatoarea sa mute si postarea mea cu bomboanele raw ....
rezolvat si schimbat titlu.
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Dulciuri raw
Prajituri cu crema de caju si fulgi de cocos
Sunt delicioase.Le-am facut aseara si mai sunt doar doau bucati.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente pentru blat:
* 1 cana nuci Brazilia crude
* 1/2 cana stafide
* 1 lingura cacao
* 1 lingura esenta de rom
* 5 linguri apa
Ingrediente pentru crema:
* 1/2 cana caju crud
* 5 linguri fulgi de cocos
* 3 linguri zeama de lamaie
* 1/2 cana apa
Am pus toate ingredientele pentru blat in robot si le-am maruntit. Compozitia rezultata am presat-o in forme de prajituri.
Am inmuiat nucile caju vreo 30 de minute si apoi le-am scurs si le-am pus in blender alaturi de restul ingredientelor pentru crema. Am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Am turnat crema peste blat si am pus prajiturile la frigider pentru a se intari putin.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sunt delicioase.Le-am facut aseara si mai sunt doar doau bucati.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente pentru blat:
* 1 cana nuci Brazilia crude
* 1/2 cana stafide
* 1 lingura cacao
* 1 lingura esenta de rom
* 5 linguri apa
Ingrediente pentru crema:
* 1/2 cana caju crud
* 5 linguri fulgi de cocos
* 3 linguri zeama de lamaie
* 1/2 cana apa
Am pus toate ingredientele pentru blat in robot si le-am maruntit. Compozitia rezultata am presat-o in forme de prajituri.
Am inmuiat nucile caju vreo 30 de minute si apoi le-am scurs si le-am pus in blender alaturi de restul ingredientelor pentru crema. Am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Am turnat crema peste blat si am pus prajiturile la frigider pentru a se intari putin.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Dulciuri raw
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
BOMBOANE CU COCOS
* 2 căni de caju hidratat câteva ore
* 1 cană fulgi de cocos bio + vreo 20 de grame pentru tăvălit bomboanele
* 3 lg miere
* 2 lg ulei de cocos
Se amesteca ingredienetele în robot, se formeaza bilute şi se dau prin fulgi de cocos. Se pun la frigider pentru a se întări.
BOMBOANE CU COCOS
* 2 căni de caju hidratat câteva ore
* 1 cană fulgi de cocos bio + vreo 20 de grame pentru tăvălit bomboanele
* 3 lg miere
* 2 lg ulei de cocos
Se amesteca ingredienetele în robot, se formeaza bilute şi se dau prin fulgi de cocos. Se pun la frigider pentru a se întări.
Re: Dulciuri raw
rapid, simplu si gustos
onuca28- helper
-
Numarul mesajelor : 76
Varsta : 44
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 05/07/2010
Re: Dulciuri raw
Multumim pentru retetele delicioase!
mari42- Ucenic
- Numarul mesajelor : 226
Varsta : 54
Localizare : bacau
Data de inscriere : 25/08/2011
Re: Dulciuri raw
Buna fetelor!
In ultima vreme am fost mult mai atenta la alimentatie si am devenit cumva interesata de dulciurile raw. Si chiar inainte de sarbatori am incercat un amestec simplu dar foarte gustos:
- 3 banane
- visine, cam o cana;
- o lingura rasa de cacao;
- sirop de agave;
Totul va fi amestecat in blender pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia se lasa la frigider in forme de budinca si apoi se serveste.
Sanatos si delicios!
In ultima vreme am fost mult mai atenta la alimentatie si am devenit cumva interesata de dulciurile raw. Si chiar inainte de sarbatori am incercat un amestec simplu dar foarte gustos:
- 3 banane
- visine, cam o cana;
- o lingura rasa de cacao;
- sirop de agave;
Totul va fi amestecat in blender pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia se lasa la frigider in forme de budinca si apoi se serveste.
Sanatos si delicios!
Re: Dulciuri raw
Feerya, cred ca visinele dau un gust deosebit, ce fel de visine ai pus, din compot, congelate sau conservate la borcan cu zahar si aspirina ?
N-am visine, o sa cumpar congelate daca gasesc si o sa-mi prepar si eu. In loc de cacao o sa pun pudra de roscove si in loc de sirop de agave cred ca merge si cu miere de albine.
N-am visine, o sa cumpar congelate daca gasesc si o sa-mi prepar si eu. In loc de cacao o sa pun pudra de roscove si in loc de sirop de agave cred ca merge si cu miere de albine.
Ginet- Ucenic
- Numarul mesajelor : 123
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/01/2011
Re: Dulciuri raw
Ginet, am pus visine congelate si au fost foarte gustoase. Eu prefer cacao la aceasta compozitie si nu pudra de roscove, deoarece aceasta este putin mai amara. Daca bananele sunt foarte coapte este posibil sa nu mai fie nevoie de nici-un indulcitor. In orice caz, chiar si cu miere de albine, compozitia iese la fel de gustoasa.
Succes si sa imi spui cum a iesit!
O seara frumoasa!
Succes si sa imi spui cum a iesit!
O seara frumoasa!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 6:43 am Scris de vlad_mom
» Jucarii crosetate
Dum 24 Mar 2024, 9:18 am Scris de LRodica
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mier 13 Mar 2024, 11:18 am Scris de IoanaSL
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Din materiale reciclabile 6
Joi 07 Mar 2024, 8:11 am Scris de Dorulet
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Joi 22 Feb 2024, 6:04 am Scris de LRodica
» Miniaturi - handmade
Dum 18 Feb 2024, 11:44 pm Scris de mlizeta
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin
» Scoala de croitorie (15)
Vin 17 Noi 2023, 9:04 pm Scris de Dorulet
» Pirogravura
Dum 12 Noi 2023, 10:09 am Scris de Dorulet
» Despre noi
Joi 02 Noi 2023, 8:29 am Scris de diada
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Dum 15 Oct 2023, 9:54 pm Scris de mlizeta
» Mobilier homemade (2)
Lun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
Vin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada
» Hyundai 668
Joi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica