Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
Astazi la 06:37 Scris de CCristinaC

» Provocarea 30-Faux denim
Astazi la 05:29 Scris de JuiCy

» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
Astazi la 01:12 Scris de juliennej

» Resurse si link-uri pentru croitorie
Astazi la 00:15 Scris de fulguta28

» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
Astazi la 00:07 Scris de ioana soare

» La sueta .... de seara ! 19
Astazi la 00:05 Scris de georgeta.prnic

» Florile din gradina mea
Astazi la 00:02 Scris de georgeta.prnic

» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
Ieri la 23:44 Scris de ioana soare

» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
Ieri la 23:34 Scris de georgeta.prnic

» Scoala de croitorie(10)
Ieri la 23:26 Scris de geo

» Provocarea 29 - Fructe de vara
Ieri la 23:22 Scris de georgeta.prnic

» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
Ieri la 23:19 Scris de myky7robc

» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
Ieri la 23:11 Scris de SweetEnci

» Bluze,topuri...(10)
Ieri la 22:49 Scris de zylv

» Rochii de seara,deosebite (8)
Ieri la 22:45 Scris de zylv

» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
Ieri la 22:20 Scris de Samarineanca

» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
Ieri la 22:13 Scris de carmenco

» Fotografia, intre hobby si arta
Ieri la 22:09 Scris de AlinaJ.Bijoux

» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
Ieri la 21:44 Scris de diada

» Rochii, fuste crosetate(5)
Ieri la 21:26 Scris de kmn

LM Articole

LM YouTube Channel

CONCURS DE TRICOTAT, DE PRIMAVARA

Pagina 12 din 23 Inapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17 ... 23  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: CONCURS DE TRICOTAT, DE PRIMAVARA

Mesaj Scris de scami la data de Mier 17 Mar 2010, 07:41

Nici eu nu stau foarte bine cu lucrul No dar o sa incerc sa termin la timp. Si daca nu, macar ma aleg cu un sal nou cum spune Ramonica!

scami
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor: 68
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 23/02/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de LYNDA la data de Mier 17 Mar 2010, 07:56

Eu sper ca sambata sa-l postez....dar cand ma uit ce frumo e al tau Marlen...parca nu prea ma incumet sa-l postez.... Embarassed

Dar pentru ca m-am inscris , il postez oricum kiss

LYNDA
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor: 1073
Varsta: 27
Localizare: ACASA
Data de inscriere: 15/10/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de marlen372001 la data de Mier 17 Mar 2010, 08:44

dragele mele,

va multumesc pentru aprecieri. stiti cum se zice ca nu e bine sa lasati totul pe ultima 100 de metri.

draga anuta,
citeste tot topicul de la inceput si ai sa vezi la ce ne referim. sau daca stai bine cu engleza, cauta pe net "block".

spor ! haideti, fetelor !

marlen

marlen372001
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 750
Varsta: 46
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 07/09/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de mnarcisa la data de Mier 17 Mar 2010, 09:32

Lynda si la mine e cam la fel, adica nu mai imi vine sa il pozaz.

mnarcisa
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 1776
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de marlen372001 la data de Mier 17 Mar 2010, 11:55

draga ioana, draga geany,

findca stiam ca ce am facut pentru finisare, am facut bine, va pun aici o pagina dintr-o carte numai despre saluri. cum am explicat, am fixat portiuni de sal pe un prosop mare de plaja cu ace, iar fierul nu l-am pus direct pe lucru, ci peste fasie de panza subtire de bumbac.
autoarea se numeste E Clark, toata cartea e numai despre saluri.

ceea ce am facut eu se numeste "steam blocking" - blocare cu abur - pag 55 :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

nu am pagina de la titlu, dar o s-o mai caut. iat-o :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

marlen

marlen372001
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare la data de Mier 17 Mar 2010, 12:36

Da numai ca tu nu ai procedat asa, iar acum o intorci ca la Ploiesti:)). Initial ai spus ca ai calcat cu abur , apoi cand a protestat Geany ai spus ca nu l-ai calcat apasat nu ca nu l-ai calcat deloc. Acum spui ca nu ai pus talpa deloc pe sal. Smile
Intr-adevar exista aceasta metoda de blocare cu abur am explicat-o chiar eu undeva aici pe forum mai demult (caut si pun link) insa nu se realizeaza asa cum ai spus tu ca ai procedat cu salul tau.
Piesa tricotata se intinde pe o placa, saltea de pat, patura, orice este plat si se pot infige ace , se trece cu aburul pe deasupra bucata cu bucata si pe masura ce piesa se umezeste de la abur si se relaxeaza se prinde in ace. Se procedeaza asa pana ce piesa este in intregime prinsa in ace. Apoi se lasa exact asa prinsa in ace pana se usuca. Macar peste noapte ca sa fii sigur. Am mai vazut pe net ca unele persoane prind de la inceput in ace piesa si apoi vin cu aburul pe deasupra si umezesc si relaxeaza impletitura. Insa intotdeauna ultima parte este aceeasi - se lasa sa se usuce in acea forma prinsa in ace. De fapt aceasta uscare in forma in care este prinsa in ace determina blocarea. Dar tu nu ai procedat asa. Deci ce ai facut tu nu se cheama steam blocking.

ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 3001
Varsta: 32
Data de inscriere: 24/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de marlen372001 la data de Mier 17 Mar 2010, 13:02

draga ioana,

1. cine mai are azi fier de calcat fara abur ? sau mai calca fara...
2. eu calc oricum rufele fine peste o panza subtire, sa nu vina in contact cu fierul direct (aici nu e vorba numai de sal !!)
3. nu EXISTA o suprafata care sa-mi cuprinda tot. de aceea am fost nervoasa si n-am mai facut poze neam. ca mi-a luat ceva timp.
4. oricum nu vreau sa-ti schimb parerea pe care ti-ai format-o deja. la inceput ai recunoscut chiar si tu ca arata foarte bine finisat. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

hai sa incheiem subiectul. eu stiu realitatea si asta mi-e destul.

marlen

marlen372001
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare la data de Mier 17 Mar 2010, 13:41

Eu calc fara abur. Matasea naturala. Laughing

Da ti-am spus ca arata bine finisat , pentru ca asa arata in poze. Stiam insa ca l-ai calcat si am vrut sa spui tu asta, nu eu. In poza poate arata bine, insa calcatul aplatizeaza impletitura si strica firul , si in realitate nu mai arata la fel de bine.
Realitatea o stii cu siguranta dar pacat ca nu o spui aici. Altfel ma intreb , dupa ce l-ai aburit, nu trebuia sa-l lasi la uscat asa prins in ace? Nu asa spune chiar textul din poza pusa de tine mai sus? Eu dupa ce-mi vad impletitura gata prinsa in ace si nu mai ramane decat sa o las sa se usuce, simt o usurare si o bucurie extraordinara, dispare toata nelinistea si concentrarea din timpul muncii. Si atunci fac si poze:).
Se mai poate continua discutia in felul urmator - "Cum l-ai uscat dupa abureala? Daca doar ai trecut cu abur pe deasupra de ce te-ai mai chinuit sa-l cocoti pe masa de calcat (si in felul asta sa-ti faci si nervi)? Fiind prins in ace pe acea panza, nu era mai simplu sa-l intinzi pe jos sau pe un pat si sa treci colo cu aburul peste? Si lasai acolo pe loc sa se usuce, nu-l mai trambalai Simplu nu?" - dar mai bine o lasam asa. Cine pricepe intelege.
Eu nu am mai vrut de ieri sa mai continui pe tema asta , aveam totul clar pentru a putea acorda notele. Insa faptul ca ai venit astazi cu aceasta completare cu "steam blocking" - o metoda excelenta dealtfel desi preferata mea este "wet blocking" - si ai intors spusele tale de dinainte ca la Ploiesti m-a facut sa-ti raspund. Pentru ca sunt multe fete aici care cred in ceea ce spui si pentru care esti un model. Si nu e corect fata de ele sa inteleaga ceva gresit. Pentru ca cine citeste ce s-a scris aici intelege ca tu ai facut "steam blocking" si citind si mesajele tale de dinainte crede ca asta inseamna sa cocoti impletitura pe masa de calcat si sa dai cu fierul cu abur peste. Ori blocarea cu aburi este cu totul altceva. Blocarea propriu-zisa se realizaeaza in momentul in care piesa se usuca in forma in care a fost aburita(adica prinsa in ace).
Sa nu ma intelegeti gresit, fiecare e liber sa procedeze asa cum considera cu impletitura/munca lui. Exista metode profesioniste, exista scurtaturi, rezultatul final depinde de metoda de finisare folosita. Fiecare poate sa faca cum vrea. Insa nu-mi place cand cineva imi arata luna si zice ca-i soarele.

ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ribana la data de Mier 17 Mar 2010, 14:01

Lynda, Mnarcisa, hai sa ne facem curaj si sa postam salurile noastre. Pentru ca important este sa participi. Si chiar daca lucrarile nostre nu se ridica la standarde inalte, ne apartin si le iubim.

Eu mai am de lucrat si la numarul de mesaje, nu?

ribana
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 189
Varsta: 62
Localizare: Craiova
Data de inscriere: 28/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de cosmina la data de Mier 17 Mar 2010, 14:12

care este problema calcatului salului lui marlen? fiecare isi incheie si isi finiseaza munca cum doreste
si ce daca a dat direct cu abur peste el, ea il va purta si nu noi
asa ca eu cred ca ar cam trebui sa fie lasata in pace, a realizat un sal deosebit de frumos,
lasati-o frate in pace
marlen inca o data super salul kiss

cosmina
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 605
Varsta: 26
Localizare: satu mare
Data de inscriere: 05/08/2009

http://s1238.photobucket.com/albums/ff498/cosmina85/

Sus In jos

Mesaj Scris de Ana Maria la data de Mier 17 Mar 2010, 14:14

Mai sunt patru zile (si patru nopti wink ) pana la incheierea concursului, multa lume abia asteapta sa vada creatiile voastre minunate. Nu descurajati, este suficient timp pentru realizarea lor si nimeni nu a impus sau macar sugerat standarde inalte. Mult-mult spor si succes!
kiss

Ana Maria
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor: 498
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 18/07/2009

http://www.firetricotat.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare la data de Mier 17 Mar 2010, 14:54

Cosmina nu are nici o problema salul lui Marlen, e frumos lucrat si are un model complicat si migalos. Sunt convinsa ca a muncit foarte mult la el si are de ce sa fie mandra.
Eu am intrebat de metoda de finisare si am cerut cateva explicatii vis-avis de modalitatea de constructie deoarece nu intelesesem. Dar la Marlen cum se vedea ca il finisase am rugat-o sa-mi explice metoda. Marlen a oferit informatii contradictorii vis-a-vis de metoda de finisare si de aici toata discutia.Atat. Putea sa fie oricine altcineva in locul lui Marlen, atata timp cat primesc informatii contradictorii este normal sa incerc sa elucidez situatia. Nu e vorba nici de standarde inalte nici de perfectionism, nu cere nimeni asta si nu asta am vrut sa se inteleaga. Doar de informatii contradictorii si atat. Imi place ca totul sa fie sincer si clar.
Fiecare lucreaza asa cum ii place si fiecare trebuie sa fie mandru de munca lui. Cand eram mica mi-am facut o fustita lambada din material de cearceaf, netivita ca nu am stiut cum, un dreptunghi incretit, dar pentru mine era cea mai frumoasa si eram tare mandra ca era facuta de manutele mele. Asa ca si eu gandesc ca si tine Ribana!
Eu sunt convinsa ca fetele au lucrat niste saluri minunate si abia astept sa puna pozele ca sa avem ce admira!
Fiecare sal e frumos in felul lui , fiecare primeste stil si eleganta prin alte elemente asa ca postati cu incredere! Diversitatea e cel mai frumos lucru!

ioana soare
Moderator
Moderator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de europolis la data de Mier 17 Mar 2010, 15:58

Mai fetelor dar voi mai mult vorbiti decat lucrati. Intra omu' sa vada ce frumuseti ati mai facut si cand colo....barfa Asa ca ia va rog treceti la lucru va astept cu asul din maneca ura
bucurie bucurie bucurie bucurie bucurie

europolis
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 2420
Varsta: 44
Localizare: Slobozia
Data de inscriere: 15/12/2009

http://sociable-hands.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Anuta Stanciu la data de Mier 17 Mar 2010, 16:16

Draga Ioana Soare,iti multumesc din suflet ca ai explicat ce inseamna sa blochezi un articol tricotat.Am observat ca in ciuda tineretii tale esti foarte priceputa si totodata explici foarte bine. Spune-mi, te rog frumos,blocatul este valabil in orice situatie? Te pup si iti multumesc pentru tot ce faci pe acest forum! O zi buna!

Anuta Stanciu
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 29
Varsta: 43
Localizare: Buzau
Data de inscriere: 25/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de europolis la data de Mier 17 Mar 2010, 16:25

Ce-i drept ca si eu am tras cu ochiu la asta ca sunt cam noi noute tehnicile astea dar ma gandeam sa nu fim off topic . Poate ar trebui sa mai deschidem un subiect cu intretire sau metode din acestea. Pe mine una ma intereseaza matasea naturala, ca am inceput facut o platca de matase naturala (ce-i drept cu croseta) si prin spalare si uscare am stricat-o.

europolis
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 2420
Varsta: 44
Localizare: Slobozia
Data de inscriere: 15/12/2009

http://sociable-hands.blogspot.com/

Sus In jos

Pagina 12 din 23 Inapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17 ... 23  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus