Ce gatim azi(2)
Pagina 19 din 20 • Impartiti •
Pagina 19 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20 
Re: Ce gatim azi(2)
Poftiti la mincare de pomana! Doar mincare, ca la coliva, dulciuri, fructe si bautura mi-a "fugit" aparatul foto la sot la serviciu (sa pozeze pereti
)
Ciorbita din aripi de pui, varza la cuptor cu sunculita taranesca si mamaliguta (am uitat sa pun ardeiul iute la poza) si friptura cu piure de cartofi si acrituri:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Am mai avut miniecleuri cu ciocolata, rulada cu crema de fructe, saleuri, cozonac, piersici si pepene rosu.
)Ciorbita din aripi de pui, varza la cuptor cu sunculita taranesca si mamaliguta (am uitat sa pun ardeiul iute la poza) si friptura cu piure de cartofi si acrituri:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Am mai avut miniecleuri cu ciocolata, rulada cu crema de fructe, saleuri, cozonac, piersici si pepene rosu.
Sa fie primit, Cristina.
Eu tot un gand am, doar ca mai modern. Ma gandeam sa fac pizza si bunicului meu (din partea mamei) ii placea mult. Dau de pomana, unchiului si bunicii si cred ca trec pe la scarbiciu, sa-mi cinstesc colegii (daca iese buna). Normal ca-i pun sa zica bogdaproste.
Si mai fac budinca de dovlecei, pentru mine mai mult. Sper sa manance si carnivorul...
Eu tot un gand am, doar ca mai modern. Ma gandeam sa fac pizza si bunicului meu (din partea mamei) ii placea mult. Dau de pomana, unchiului si bunicii si cred ca trec pe la scarbiciu, sa-mi cinstesc colegii (daca iese buna). Normal ca-i pun sa zica bogdaproste.
Si mai fac budinca de dovlecei, pentru mine mai mult. Sper sa manance si carnivorul...
Admina, nu inteleg de ce nu ai putea sa dai si pizza, mai ales daca ii placea bunicului. Eu am facut azi asa, pentru ca e pentru sora mamei mele si copii ei (care sint in Italia si au trimis banii pentru tot) asa au vrut.
Pentru bunica am facut de-a lungul timpului ardei umpluti, rosii umplute, rulouri cu legume, ciuperci umplute si tot felul de mincaruri care nu sint tocmai "traditionale" la pomeni.
Din cite stiu de la mama, e bine sa dai ceva gatit (sa se duca aburul) si conteaza foarte mult coliva, pomenirea si liturghia de la biserica.
Pentru bunica am facut de-a lungul timpului ardei umpluti, rosii umplute, rulouri cu legume, ciuperci umplute si tot felul de mincaruri care nu sint tocmai "traditionale" la pomeni.
Da, de pomana dau ai mei la Mosi si au facut si pomana in Bv. pentru ceilalti bunici. Cu tot ce tine, coliva slujita la biserica si pachete. Vase mai dau de pomana, la tara, cand mai facem pomana pt bunic. Eu nu am facut "ca la carte" si mi se pare greu sa te mai tii de traditii, la oras. Mai bine dau unui batranel o bere, unei femei o prajitura sau ceva dulce, gandindu-ma la un raposat. Aici nici nu as avea cui sa impart, s-ar uita ciudat, bastanii.
Si am avut surpriza sa rog un batranel sa primeasca o bere de pomana (desi consuma), pe motiv ca el are, nu ia pomana. De aia dau cunoscutilor.
Si am avut surpriza sa rog un batranel sa primeasca o bere de pomana (desi consuma), pe motiv ca el are, nu ia pomana. De aia dau cunoscutilor.
Admina, nu stiu unde stai tu, dar la noi, in tirgusoarele de provincie, inca se mai pastreaza traditia. Pe cit se poate, e drept, caci la bloc, nu mai cheama nimeni la masa in casa. Se duce toata mincarea si bautura la fiecare apartament, pe farfurii de unica folosinta, sa le lasi cu totul, sa nu mai stai sa rastorni in vasele omului. Iar de impartit pe strada.....sa tot ai sa dai
Si pentru ca tot sintem
sa vezi muierile la biserica cu cosurile care mai de care mai frumoase... cu coliva cit mai frumos ornata(ca la torturi), cu servetul din cos brodat nu stiu cum... O adevarata intrecere, nu alta
Si pentru ca tot sintem
sa vezi muierile la biserica cu cosurile care mai de care mai frumoase... cu coliva cit mai frumos ornata(ca la torturi), cu servetul din cos brodat nu stiu cum... O adevarata intrecere, nu alta
Cristina, sa fie primit ca tare bine mai arata.
De obicei dau de pomana babane ca doar asta a apucat Raluca sa manance pe langa laptic si de fiecare data de Ziua mortilor impartim in cimitir banane, iar cand facem cu pomenire la biserica musai coliva care iese grozav, colaci si pungute cu dulciuri.
Eu zic ca de pomana poti da de la o cana de apa pana la palton(asa zicea bunica...Dumnezeu s-o odihneasca!)
Azi am facut licicoş cu niscai afumatura, aripioare crocante cu piure de cartofi si castraveti covasiti si cremes facut de ieri sa se inmoaie foile cumparate
iar crema la repezeala cu 2 budinti de vanilie, 3 oua, zahar si lapte.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
De obicei dau de pomana babane ca doar asta a apucat Raluca sa manance pe langa laptic si de fiecare data de Ziua mortilor impartim in cimitir banane, iar cand facem cu pomenire la biserica musai coliva care iese grozav, colaci si pungute cu dulciuri.
Eu zic ca de pomana poti da de la o cana de apa pana la palton(asa zicea bunica...Dumnezeu s-o odihneasca!)
Azi am facut licicoş cu niscai afumatura, aripioare crocante cu piure de cartofi si castraveti covasiti si cremes facut de ieri sa se inmoaie foile cumparate
Yammyyyy, mai Mihaela hai si pe la Bucuresti. Eu ieri am gatit gratar la curte cu invitatii mei, azi relax 

Noemi- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 1541
Varsta: 32
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 16/07/2009
Am pregatit un ostropel de pui si o supa de pui cu taitei de casa.Delicios..........

denis21- Senior

-

Numarul mesajelor: 793
Varsta: 42
Localizare: Roman
Data de inscriere: 28/06/2010
tot ce face Mihaela arata bine......mnam , mnam..

leonutza69- Senior

-

Numarul mesajelor: 644
Varsta: 42
Localizare: fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere: 12/01/2010
Mihaela dupa ce ca e talentata ni le mai si insira aici pe ecran.. mie parca deja imi vin aburi aromati, am o foameee

Noemi- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 1541
Varsta: 32
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 16/07/2009
Si pe mine ma apucat cheful de bucatarit. Am pe foc asa: ciorba de pui de tara, miel cu legume, placinta cu legume si mai vreau sa fac si o placinta cu mac si zmeura si poate reusesc sa fac si una cu piersici.

mnarcisa- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1776
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010
Zama fac pe doua zile, poate trei ca sa avem ce manca cand ajungem de la scoala eu si matzulina, iar felul doi fac cam zilnic, iar de-i tocanita fac pe doua zile din cauza timpului.
Leonutza, esti cam scumpa la vedere si vorba.
Na ca vin si cu poze (toate, mai putin ciorba)
placinta cu legume si branza
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
stufat de miel
placinta cu mac si zmeura
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
placinta cu legume si branza
stufat de miel
placinta cu mac si zmeura

mnarcisa- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1776
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010
Narcisa m-ai 'spart' cu placinta cu mac! Ador macul! Pune repede reteta sa-mi fac ca altfel vin peste tine si-o fur!

Karina33- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009
Pagina 19 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20 
Pagina 19 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Resurse si link-uri pentru croitorie
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» La sueta .... de seara ! 19
» Florile din gradina mea
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Scoala de croitorie(10)
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Bluze,topuri...(10)
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Discutii despre croitorie