Ce gatim azi(2)
+61
gabi34_cat
Ela
ema
melus
codruta-cosmina
rosita
Angelica18
anamaria79"
danabekk
ancush
gabita77
margot
tomari
adelina24
MagdaMarin
valentinadof
CCristinaC
Gioconda
ivanoiuadela9
andreeaX
Nicoleta Irimescu
dana_mi16
violetas
Avi
myky7robc
lotus nufar
canadianca50
sarsuraki
betymi72
vilcris
manus marioara
mnarcisa
Admina
Kristina
jessica
leonutza69
teisoara
niculinanini
rucsy
AlinaJ.Bijoux
treinegri
mickyta
luminita_khader
julix_2007
hope
vero79
cretu_veronica22
Medi
Giobsy
diada
Karina33
Tache Marilena
europolis
cris_27
danae
Alina.C
SilviaDumitrescu
ady_kat
Noemi
came_lia
MihaelaT
65 participanți
Pagina 1 din 12
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: Ce gatim azi(2)
Luminita, ce ai facut tu se cheama la noi "cartofi frantuzesti"- am facut chiar si sambata, dar am pus deasupra si lapte amestecat cu faina si smantana.
came_lia- Junior
-
Numarul mesajelor : 337
Varsta : 63
Localizare : Miercurea Ciuc
Data de inscriere : 04/10/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Zicea camy de pangasius in cap anterior. Si mie îmi place mult dar IATA ce am găsit despre el.
"Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el."
"Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el."
Noemi- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1541
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 16/07/2009
Re: Ce gatim azi(2)
eu sunt mare mancatoare de peste..il mananc chiar de sunt satula
dar pangasiusul asta nu mi-a placut..si dupa ce am citit despre el, cu atat de mult nu-l vreau
prefer pe cel de Dunare..sau daca nu-i..prefer codl...merluciu
chiar macrou si stavrid
dar pangasiusul asta nu mi-a placut..si dupa ce am citit despre el, cu atat de mult nu-l vreau
prefer pe cel de Dunare..sau daca nu-i..prefer codl...merluciu
chiar macrou si stavrid
ady_kat- Ucenic
- Numarul mesajelor : 235
Localizare : in Dobrogea
Data de inscriere : 23/01/2010
Re: Ce gatim azi(2)
Ce gatim? Pai deja gata 2 portii maaaari de cartofi prajiti cu ou si afumatura si pentru al' diabeticm, ceaun pus pe foc pentru mamaliga langa care ii pun unt si ou fiert eu... cred ca mananc si eu putina mamaliga cu branza dulce si smantana si ceva crtofi parziti ca sigur ramane la cati am prajit
Re: Ce gatim azi(2)
am uitat sa spun ca am "sarmalele puturosului" in cuptor
ady_kat- Ucenic
- Numarul mesajelor : 235
Localizare : in Dobrogea
Data de inscriere : 23/01/2010
Re: Ce gatim azi(2)
"sarmalele puturosului" astea cum sunt? nu de alta dar cand e vorba de puturosenie... nu vreau sa mi-o ia alta inainte
Re: Ce gatim azi(2)
ce sa fie decat varza a la cluj? ca mi-a fost lene sa infasor in seara asta
azi am strans tot frigul si ploia de prin oras si acum mi-e lene de ma doare
dar tb facut ceva de pus in blide maine
azi am strans tot frigul si ploia de prin oras si acum mi-e lene de ma doare
dar tb facut ceva de pus in blide maine
ady_kat- Ucenic
- Numarul mesajelor : 235
Localizare : in Dobrogea
Data de inscriere : 23/01/2010
Re: Ce gatim azi(2)
La pranz am mancat zama de fasole verde asa mai aparata, dar e zama(am pus si niste feliute de carnati de casa) si tocanita de pui cu mamaliguta si gogosari si am mai facut o tava cu linzer(acu' seara) dar nu l-am mai pozat.
Si acu' seara matza a mancat crenvrusti si noi carnati de casa fierti si cu hrean.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si acu' seara matza a mancat crenvrusti si noi carnati de casa fierti si cu hrean.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Ce gatim azi(2)
In sfarsit am gasit subiectul!
Vreau sa postez ce am gatit ieri, pentru ca pe azi de-acum urmeaza.
Deci, am gatit fideua, este ceva asemanator cu paella, doar ca are paste in loc de orez. Se face intr-o tigaie cu diametru mare, in functie de nr. de persoane.
Se face cu carne de pui sau cu peste si fructe de mare, eu am facut cu piept de pui. Pentru 4 persoane am pus cca 500 grame carne, taiata fasii, pus un pic la rumenit. Se adauga usturoi 3-4 catei taiat lamine sau intregi, cu tot cu coaja, legumele: ardei, pastai si garrofon (niste fasole foarte mari,speciale pentru paella). Eu am pus si niste morcov taiat, pentru culoare (nu aveam ardei rosu in casa). Se condimenteaza. Arata cam asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se lasa pana se inmoaie putin legumele, cca 10 min, apoi se adauga sos de tomate, si apa, sau supa de carne, si se fierbe vreo 15-20 minute. Apoi adaugam fideua, niste paste marunte, si arata cam asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa care mai fierbem vreo 10 min si avem grija sa mai adaugam apa daca nu au sufiecienta.... si gata mancarea.
Se serveste cu allioli , adica un fel de maioneza cu usturoi, si cu zeama de lamaie. Este delicios si este un alt mod de a prepaa pastele.
Rezultatul final:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si pentru ca eu incerc sa tin dieta (desi nu tot timpul reusesc ).... pentru mine am facut peste la gratar, plus 2 kiwi:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].
Pe azi, peste cu legume la cuptor, la cina, iar la pranz ce a ramas din fideua de ieri. Plus niste clatite, pentru care am primit comanda de vreo luna ...abia azi le-a venit randul.
Pofta buna pentru cine seincumeta sa incerce.
Vreau sa postez ce am gatit ieri, pentru ca pe azi de-acum urmeaza.
Deci, am gatit fideua, este ceva asemanator cu paella, doar ca are paste in loc de orez. Se face intr-o tigaie cu diametru mare, in functie de nr. de persoane.
Se face cu carne de pui sau cu peste si fructe de mare, eu am facut cu piept de pui. Pentru 4 persoane am pus cca 500 grame carne, taiata fasii, pus un pic la rumenit. Se adauga usturoi 3-4 catei taiat lamine sau intregi, cu tot cu coaja, legumele: ardei, pastai si garrofon (niste fasole foarte mari,speciale pentru paella). Eu am pus si niste morcov taiat, pentru culoare (nu aveam ardei rosu in casa). Se condimenteaza. Arata cam asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se lasa pana se inmoaie putin legumele, cca 10 min, apoi se adauga sos de tomate, si apa, sau supa de carne, si se fierbe vreo 15-20 minute. Apoi adaugam fideua, niste paste marunte, si arata cam asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa care mai fierbem vreo 10 min si avem grija sa mai adaugam apa daca nu au sufiecienta.... si gata mancarea.
Se serveste cu allioli , adica un fel de maioneza cu usturoi, si cu zeama de lamaie. Este delicios si este un alt mod de a prepaa pastele.
Rezultatul final:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si pentru ca eu incerc sa tin dieta (desi nu tot timpul reusesc ).... pentru mine am facut peste la gratar, plus 2 kiwi:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].
Pe azi, peste cu legume la cuptor, la cina, iar la pranz ce a ramas din fideua de ieri. Plus niste clatite, pentru care am primit comanda de vreo luna ...abia azi le-a venit randul.
Pofta buna pentru cine seincumeta sa incerce.
Alina.C- Senior
-
Numarul mesajelor : 535
Varsta : 44
Localizare : in lumea mea...
Data de inscriere : 19/12/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Eu am facut aseara puiul cu surpriza al adminei. Doar ca atunci cand m-am apucat, mi-am dat seama ca nu mai am bacon si era cam tarziu. In loc de asta am pus patru oua fierte si taiate felii. A fost super delicios.
Re: Ce gatim azi(2)
Astazi am gatit spaghete cu carne tocata la cuptor.Cei din familie au fost foarte multumiti de rezultat.Plus am mai facut si doi cozonaci cu finetti dar nu i-am mai pozat ca erau in cuptor [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si prima portie a fost pentru Raisa dupa cum vedeti
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si prima portie a fost pentru Raisa dupa cum vedeti
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
cris_27- Senior
- Numarul mesajelor : 669
Varsta : 41
Localizare : baia mare
Data de inscriere : 11/08/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Si eu am facut supa de pui cu taitei (din punga nu de casa taiteii), si a iesit f buna, am fiert aripioare.
Felul 2 varza calita buna rau, cu cimbru si dafin.
Felul 2 varza calita buna rau, cu cimbru si dafin.
Noemi- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1541
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 16/07/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Mihaela T, cand ai timp sa gatesti toate bunatatile astea?
Noemi, eu daca nu fac taitei de casa, din foaie, ii fac cu punga. Adica ii pun atunci cand e ciorba aproape gata. Faci din 1-2 oua, depinde cat de multi vrei , sare si faina pana iese ca o smantana mai tare, de fapt, cam ca aluatul de galusti. Eu pun asta intr-o punga, gauresc punga si storc in oala. Mie imi plac mult.
Noemi, eu daca nu fac taitei de casa, din foaie, ii fac cu punga. Adica ii pun atunci cand e ciorba aproape gata. Faci din 1-2 oua, depinde cat de multi vrei , sare si faina pana iese ca o smantana mai tare, de fapt, cam ca aluatul de galusti. Eu pun asta intr-o punga, gauresc punga si storc in oala. Mie imi plac mult.
Re: Ce gatim azi(2)
Vai, imi ploua in gura Mihaela te rog posteaza reteta la bezelele tale
europolis- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3238
Localizare : In capul meu
Data de inscriere : 15/12/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Danae, interesanti taiteii facuti cu punga! Este bine de retinut. De multe ori intram in criza de timp si nu aveam timp sa fac taiteii si sa se usuce!
Tache Marilena- Maestru
- Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 56
Localizare : Campina
Data de inscriere : 10/01/2010
Re: Ce gatim azi(2)
Marilena eu nu las taieteii sa se usuce. De obicei fac dintr-un ou, intinnd bine-bine, rulez, tai cat mai fin si folosesc jumate atunci. Cealalta jumatate o pun intr-o cutie si-i bag la congelator. Cand am nevoie de ei ii scot si-i arunc in oala.
Si asa mi-ati facut pofta de-o supa de rosii cu taietei!
Si asa mi-ati facut pofta de-o supa de rosii cu taietei!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 55
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Karina, cum faci supa asta iarna?
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Ce gatim azi(2)
Diada cu o cutie de rosii decojite! Le pasez in strecuratoare daca vreau sa iasa limpede. Iese excelent!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 55
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Re: Ce gatim azi(2)
Karina, mi-ai dat o idee de supa. Chiar am rosii intregi, in suc de rosii, puse la sticle. O sa incerc sa fac cu taitei de casa. Pana acum le-am facut supa de rosii numai cu fidea.
Tache Marilena- Maestru
- Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 56
Localizare : Campina
Data de inscriere : 10/01/2010
Re: Ce gatim azi(2)
supa de rosii eu o fac iarna si cu suc de rosii..alor mei le place cu galuste
ady_kat- Ucenic
- Numarul mesajelor : 235
Localizare : in Dobrogea
Data de inscriere : 23/01/2010
Re: Ce gatim azi(2)
Tot citind despre taitei de casa, ieri m-am incumetat sa fac si eu.
A fost premiera absoluta, de aceea cred ca am pus un piculet prea multa faina.
Am cernut faina, am pus sare si doua oua si am inceput sa framant. Dupa ce aluatul are consistenta dorita, se da 20 minute la rece. Apoi se intinde foaie subtire, foaia se taie fasii late de 3-4 cm (pudrate bine cu faina si puse una peste alta), apoi fasiile se taie pe latura mica astfel incat sa rezulte taitei subtiri si fini. Taiteii se pudreaza cu faina, se rasfira pe coala mare de hartie si se lasa sa se usuce. Apoi se pastreaza in punga de hartie sau in saculet de panza.
Am muncit ca un rob pe plantatie pana am intins foaia. Dar pana la urma am razbit. Nu i-am taiat atat de fin pe cat as fi vrut, dar data viitoare va fi mult mai bine.
As fi pus si fotografie, dar mi s-au descarcat bateriile aparatului foto. Azi dupa amiaza voi posta si dovada.
Sa aveti pofta si inspiratie culinara!
A fost premiera absoluta, de aceea cred ca am pus un piculet prea multa faina.
Am cernut faina, am pus sare si doua oua si am inceput sa framant. Dupa ce aluatul are consistenta dorita, se da 20 minute la rece. Apoi se intinde foaie subtire, foaia se taie fasii late de 3-4 cm (pudrate bine cu faina si puse una peste alta), apoi fasiile se taie pe latura mica astfel incat sa rezulte taitei subtiri si fini. Taiteii se pudreaza cu faina, se rasfira pe coala mare de hartie si se lasa sa se usuce. Apoi se pastreaza in punga de hartie sau in saculet de panza.
Am muncit ca un rob pe plantatie pana am intins foaia. Dar pana la urma am razbit. Nu i-am taiat atat de fin pe cat as fi vrut, dar data viitoare va fi mult mai bine.
As fi pus si fotografie, dar mi s-au descarcat bateriile aparatului foto. Azi dupa amiaza voi posta si dovada.
Sa aveti pofta si inspiratie culinara!
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Pagina 1 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ieri la 11:29 am Scris de vlad_mom
» Jucarii crosetate
Joi 14 Mar 2024, 3:35 pm Scris de vlad_mom
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mier 13 Mar 2024, 11:18 am Scris de IoanaSL
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Din materiale reciclabile 6
Joi 07 Mar 2024, 8:11 am Scris de Dorulet
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Joi 22 Feb 2024, 6:04 am Scris de LRodica
» Miniaturi - handmade
Dum 18 Feb 2024, 11:44 pm Scris de mlizeta
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin
» Scoala de croitorie (15)
Vin 17 Noi 2023, 9:04 pm Scris de Dorulet
» Pirogravura
Dum 12 Noi 2023, 10:09 am Scris de Dorulet
» Despre noi
Joi 02 Noi 2023, 8:29 am Scris de diada
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Dum 15 Oct 2023, 9:54 pm Scris de mlizeta
» Mobilier homemade (2)
Lun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
Vin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada
» Hyundai 668
Joi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica