Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
Pagina 3 din 20 • Impartiti •
Pagina 3 din 20 •
1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20 
Re: Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
Buna fetelor,
Va rog sa ajutati si-un amarat ca mine.
Aseara am vrut sa-mi fac o rochie ca aceasta:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
M-am uitat la ea, am analizat-o si nu prea am inteles cum e croita.
Voi cum o vedeti? Are taietura in talie? Partea de jos e croita pe bie? Maneca este un model de maneca lasata (raglan?) si apoi incretita?
Eu am taiat-o cam asa: partea de jos am croit-o pe bie si a iesit un clos iar partea de sus, pentru ca asa imi permitea materialul, am pus-o tot pe bie si am croit fiecare parte cu maneca cu tot (cred ca se numeste raglan).
Daca ar putea cineva sa-mi faca si mie o schita de principiu a acestei rochii, i-as multumi foarte mult; tot am materialul taiat si nu stiu daca sunt pe drumul cel bun.
Va pup!
Va rog sa ajutati si-un amarat ca mine.
Aseara am vrut sa-mi fac o rochie ca aceasta:
M-am uitat la ea, am analizat-o si nu prea am inteles cum e croita.
Voi cum o vedeti? Are taietura in talie? Partea de jos e croita pe bie? Maneca este un model de maneca lasata (raglan?) si apoi incretita?
Eu am taiat-o cam asa: partea de jos am croit-o pe bie si a iesit un clos iar partea de sus, pentru ca asa imi permitea materialul, am pus-o tot pe bie si am croit fiecare parte cu maneca cu tot (cred ca se numeste raglan).
Daca ar putea cineva sa-mi faca si mie o schita de principiu a acestei rochii, i-as multumi foarte mult; tot am materialul taiat si nu stiu daca sunt pe drumul cel bun.
Va pup!

chemio- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 182
Varsta: 36
Localizare: Pitesti
Data de inscriere: 11/09/2009
nu sunt eu cea mai in masura sa-ti raspund dar eu zic ca esti pe drumul cel bun, maneca raglan nu este asa cum zici tu (sau cel putin cum am inteles eu ca ai zis) uite AICI
un tricou cu maneca raglan.
Asa o vad si eu, cu taietura in talie, croita pe bie jos, sus croita cu tot cu maneca (nu are cusatura maneca) si incretita pe umar.
Or sa vina fete mai profesioniste sa-ti raspunda
un tricou cu maneca raglan.Asa o vad si eu, cu taietura in talie, croita pe bie jos, sus croita cu tot cu maneca (nu are cusatura maneca) si incretita pe umar.
Or sa vina fete mai profesioniste sa-ti raspunda

Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
handmade blog
Multumesc mult diada. Am inteles.
Caut sa vad cum se croiecte exact maneca asta. Eu i-am tras o croiala din intuitie dar nu stiu daca e bine.
Caut sa vad cum se croiecte exact maneca asta. Eu i-am tras o croiala din intuitie dar nu stiu daca e bine.

chemio- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 182
Localizare: Pitesti
Data de inscriere: 11/09/2009
Pentru ca e iarna si fetitele noastre au nevoie de paltonase,atunci va arat mai jos constructia tiparului de palton;
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Spor la treaba,daca nu e ceva clar astept intrebari.
multumim pt tipar, eu cum am fetita, sunt foarte incantata ca ne-ai dat explicatii, cred ca o sa ii fac un pardesiu la primavara. pt iarna are deja si palton si geaca. multumim 

totolina- Junior

- Numarul mesajelor: 380
Varsta: 28
Localizare: Galati
Data de inscriere: 10/02/2009
Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
maistra a scris:Pentru ca e iarna si fetitele noastre au nevoie de paltonase,atunci va arat mai jos constructia tiparului de palton;
Inca un tipar bun de pus in practica.Eu scoteam mult tipare din burda,insa mereu trebuie modificate.Am ajuns la concluzia ca mai bine fac cap coada tiparul.Inca odata MULTUMIRI!!!!

bobitica- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 132
Localizare: Galati
Data de inscriere: 02/11/2009
Fetelor, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
Vreau sa-mi repar paltonul agatat in spate. Are o gaura pe omoplatul stang cam de 3/4 cm. agatat in tramvai. MULTUMESC ANTICIPAT. Paltonul este lung si poate fi scurtat cu 4-5 cm nu arata rau.
Si un ultim lucru. cum se face la tipar curbura de la maneci si de la pantaloni exista un tipar ceva? tim minte ca in copilarie am vazut ceva din lemn la un atelier de croitorie
Vreau sa-mi repar paltonul agatat in spate. Are o gaura pe omoplatul stang cam de 3/4 cm. agatat in tramvai. MULTUMESC ANTICIPAT. Paltonul este lung si poate fi scurtat cu 4-5 cm nu arata rau.
Si un ultim lucru. cum se face la tipar curbura de la maneci si de la pantaloni exista un tipar ceva? tim minte ca in copilarie am vazut ceva din lemn la un atelier de croitorie

stargate- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 4
Varsta: 42
Localizare: resita
Data de inscriere: 26/12/2009
STARGATE,eu in locul tau a-si face platca pe partea de spate a paltonului,platca fiind partea de sus a spatelui(ca si la camasile de barbati-din zona omoplatilor),iar pt rascroiala la maneci si pantaloni,ar fi bine sa studiezi acest topic de la cap la coada pt ca vei gasi tipare cu explicatii.In croitorii aveau sabloane pt asa ceva,dar mai bine studiaza tiparele de la acest topic.Spor la treaba.
Multumesc maistra.
Am gasit astazi la KAUFLAND o rigla universala pentru croitorie de dimensiunea 30/20 cm. O fi buna la ceva? Am vazut-o pe net in poze, unde se explicau tipare. Pretul nu prea este cumsecade 69 ron. Ma gandesc ca mai bine imi face eu una din plexic de dimensiuni mai mari daca ziceti ca este buna!
Chiar vreau sa ma apuc serios de treaba in croitorie si dupa cate am patit cred ca mai bine lucrez dupa tipar. Cumpar burda din cauza voastra. DECI SUNTETI VINOVATE de realizarile mele de pana acuma.
Am gasit astazi la KAUFLAND o rigla universala pentru croitorie de dimensiunea 30/20 cm. O fi buna la ceva? Am vazut-o pe net in poze, unde se explicau tipare. Pretul nu prea este cumsecade 69 ron. Ma gandesc ca mai bine imi face eu una din plexic de dimensiuni mai mari daca ziceti ca este buna!
Chiar vreau sa ma apuc serios de treaba in croitorie si dupa cate am patit cred ca mai bine lucrez dupa tipar. Cumpar burda din cauza voastra. DECI SUNTETI VINOVATE de realizarile mele de pana acuma.

stargate- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 4
Varsta: 42
Localizare: resita
Data de inscriere: 26/12/2009
Buna ziua
Ma numesc Ana si sunt noua pe acest forum, si noua si in ale croitoriei. Mi-am cumparat de curand o masina de cusust si as vrea si eu sa invat ca cos cate ceva. am incercat cateva tipare din burda dar nu mi se potrivesc marimile si nu imi iese nimic
Maistra as avea nevoie de ajutotul tau daca se poate, am copiat tiparul de rochie pe care le-ai dat tu (multumesc mult ca ne ajuti ) si as avea cateva nelamuriri
-cand construiesc spatele latimea bustului o masor din pct 3 sau pct 17
- la partea din fata ai spus ca 11-12=6cm, 12-13=7cm, 11-14=15 iar apoi faci un calcul si rezulta 13-14=9cm
ai putea sa-mi mai explici o data te rog pt ca eu daca fac un calcul simplu imi iese ca 13-14 ar fi 2 cm si nu stiu unde gresesc
scuza-ma ca nu am priceput dar sunt absolul in ceata cu ale croitoriei si as vrea sa invat
Ma numesc Ana si sunt noua pe acest forum, si noua si in ale croitoriei. Mi-am cumparat de curand o masina de cusust si as vrea si eu sa invat ca cos cate ceva. am incercat cateva tipare din burda dar nu mi se potrivesc marimile si nu imi iese nimic
Maistra as avea nevoie de ajutotul tau daca se poate, am copiat tiparul de rochie pe care le-ai dat tu (multumesc mult ca ne ajuti ) si as avea cateva nelamuriri
-cand construiesc spatele latimea bustului o masor din pct 3 sau pct 17
- la partea din fata ai spus ca 11-12=6cm, 12-13=7cm, 11-14=15 iar apoi faci un calcul si rezulta 13-14=9cm
ai putea sa-mi mai explici o data te rog pt ca eu daca fac un calcul simplu imi iese ca 13-14 ar fi 2 cm si nu stiu unde gresesc
scuza-ma ca nu am priceput dar sunt absolul in ceata cu ale croitoriei si as vrea sa invat

ana21maria- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 25
Varsta: 30
Localizare: iasi
Data de inscriere: 19/01/2010

ileana cosanzeana- Junior

-

Numarul mesajelor: 404
Varsta: 27
Localizare: calarasi
Data de inscriere: 03/12/2008
ANA21MARIA,trebuie sa ai rabdare,sunt in sesiune,crede-ma nu am timp nici sa respir.Dupa sesiune cu toata placerea.
Mionela, si mie mi-a placut fusta lalea, ciressica cred si eu ca a facut una, stiu ca a pus un link cu explicatii aici:
Nu am priceput eu chiar tot, ma gandeam cand ma voi decide sa-mi fac sa o rog sa-mi explice, poate intelegi tu mai mult si te ajuta.
Nu am priceput eu chiar tot, ma gandeam cand ma voi decide sa-mi fac sa o rog sa-mi explice, poate intelegi tu mai mult si te ajuta.

kerkyra- Ucenic

- Numarul mesajelor: 181
Localizare: Craiova
Data de inscriere: 14/01/2010
maistra a scris:ANA21MARIA,trebuie sa ai rabdare,sunt in sesiune,crede-ma nu am timp nici sa respir.Dupa sesiune cu toata placerea.
mai am rabdare, nu-i asa urgenta
multumesc mult si bafta in sesiune

ana21maria- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 25
Varsta: 30
Localizare: iasi
Data de inscriere: 19/01/2010
Pagina 3 din 20 •
1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20 
Pagina 3 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Resurse si link-uri pentru croitorie
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» La sueta .... de seara ! 19
» Florile din gradina mea
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Scoala de croitorie(10)
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Bluze,topuri...(10)
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Discutii despre croitorie