Invatam sa tricotam, impreuna
Pagina 40 din 40 • Impartiti •
Pagina 40 din 40 •
1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Invatam sa tricotam, impreuna
Numarul de ochiuri pe care trebuie sa il scazi de fiecare parte pentru rascroieli depinde de marimea ochiurilor. Adica de cat de gros e firul pe care il folosesti si ce marime de andrele.
Eu rascroiesc cam 4-5 cm de fiecare parte, primul rand al rascroielii este rand fata si lucrez asa: inchei cam 1.5-2cm la inceputul acestui rand fata, drept pana la sfarsit, randul urmator(rand dos) inchei cam 1,5-2cm(acelasi nr. de ochiuri - pt rascroiala din partea cealalta), apoi drept pana la sf randului, randul urmator(r fata) inchei iar cam 1-1.5 cm de ochiuri, apoi drept pana la sf. randului, r urmator(rand dos) iar cam 1-1.5 cm (acelasi nr de ochiuri - pt rascroiala din partea cealalta), drept pana la sf randului. Apoi cate 1 ochi la fiecare margine (scazaturi spre dreapta sau spre stanga in functie de marginea unde le executi) o data la 2 randuri pana cand se fac aprox. 4-5cm.
Pentru bentitele de la rascroieli se ridica ochiuri si se lucreaza. Cele pt brate se fac inainte de a coase lateralele si deci se pot lucra pe andrele drepte, iar cea pt gat se poate lucra pe andrele circulare (daca ai unele cu fir suficient de scurt), daca nu tot pe andrele drepte, si se lucreaza inainte de a coase unul dintre umeri.
Eu rascroiesc cam 4-5 cm de fiecare parte, primul rand al rascroielii este rand fata si lucrez asa: inchei cam 1.5-2cm la inceputul acestui rand fata, drept pana la sfarsit, randul urmator(rand dos) inchei cam 1,5-2cm(acelasi nr. de ochiuri - pt rascroiala din partea cealalta), apoi drept pana la sf randului, randul urmator(r fata) inchei iar cam 1-1.5 cm de ochiuri, apoi drept pana la sf. randului, r urmator(rand dos) iar cam 1-1.5 cm (acelasi nr de ochiuri - pt rascroiala din partea cealalta), drept pana la sf randului. Apoi cate 1 ochi la fiecare margine (scazaturi spre dreapta sau spre stanga in functie de marginea unde le executi) o data la 2 randuri pana cand se fac aprox. 4-5cm.
Pentru bentitele de la rascroieli se ridica ochiuri si se lucreaza. Cele pt brate se fac inainte de a coase lateralele si deci se pot lucra pe andrele drepte, iar cea pt gat se poate lucra pe andrele circulare (daca ai unele cu fir suficient de scurt), daca nu tot pe andrele drepte, si se lucreaza inainte de a coase unul dintre umeri.

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 3001
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 24/02/2009
eu rascroiesc de obicei cu 3-4-5 ochiuri mai mult la fata decat la spate

ady_kat- Ucenic

- Numarul mesajelor: 235
Localizare: in Dobrogea
Data de inscriere: 23/01/2010
Draga Ioana ,iti multumesc din suflet ,am notat tot ce mi-ai spus .Daca o sa mai am nelamuriri ,o sa intreb pe parcurs .
Ady_kat ,nu cred ca am nevoie sa rascroiesc mai mult pentru fata ca nu sunt fericita posesoare a unui bust ...generos ,dar iti multumesc si tie pentru sfat !
Ady_kat ,nu cred ca am nevoie sa rascroiesc mai mult pentru fata ca nu sunt fericita posesoare a unui bust ...generos ,dar iti multumesc si tie pentru sfat !

reya- Nou venit

- Numarul mesajelor: 26
Data de inscriere: 24/01/2010
nu era vb despre bust.in general rascroiesc asa..si pt sot si pt copii
iar partea din fata intotdeauna(la mine)..va avea ochiuri mai multe!
cu placere!
mi se pare mie sau in poza postata de tine..sub sani..spre talei...e impletit unu pe fata unu pe dos?gen elastic?
iar partea din fata intotdeauna(la mine)..va avea ochiuri mai multe!
cu placere!
mi se pare mie sau in poza postata de tine..sub sani..spre talei...e impletit unu pe fata unu pe dos?gen elastic?

ady_kat- Ucenic

Da asa e ,portiunea aia e unul pe dos unul pe fata ,probabil de-asta mi se parea ca mai e o sazatura si acolo ...acum imi dau seama .
Va multumesc fetelor!
Va multumesc fetelor!

reya- Nou venit

sa ai mult spor..nu-i un model greu de facut!
si sa porti cu placere apoi!
si sa porti cu placere apoi!

ady_kat- Ucenic

Pai ...de-asta l-am si ales pe asta ,sper sa il fac repede ca m-am saturat de cele pentru baiat in care m-am sucit si rasucit cu atatea ate...
O a evin cu poze !!
O a evin cu poze !!

reya- Nou venit

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 3001
Varsta: 32
Data de inscriere: 24/02/2009
Ultima editare efectuata de catre ucabesty in Mier 23 Feb 2011, 10:33, editata de 1 ori (Motiv : mutat mesaj)

ancaiuliana- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 35
Localizare: vaslui
Data de inscriere: 06/01/2010

canadianca50- Senior

-

Numarul mesajelor: 734
Localizare: acolo si aici
Data de inscriere: 05/04/2010
Tricotat 2 culori pe verticala
Buna, fetelor! Vreau si eu sa-i fac iubitului un fular de Craciun, dar vreau sa fie in 2 culori cu dungile verticale si nu stiu cum. Am incercat de vreo 15 ori cu stilul brioche, dar nu-mi iese nimic.
Va rog mult sa ma ajutati!
Va rog mult sa ma ajutati!

diana_corau- Nou venit

- Numarul mesajelor: 1
Localizare: tg-mures
Data de inscriere: 06/12/2011
Simplu!Lucrezi fularul pe lungime. Adica pui atatea ochiuri cat de lung vrei fularul si lucrezi cateva randuri cu o culoare cateva cu alta culoare si tot asa
Sau lucrezi cu atatea gheme cate dungi vrei sa ai si la imbinarea lor dai un scul/ghem peste altul. la fular e mai indicata metoda Silviei
Pagina 40 din 40 •
1 ... 21 ... 38, 39, 40
Subiecte similare» Împreună la o cafea şi o vorbă dulce
» Doar noi doi, impreuna amandoi
» Ssuke si sakura...impreuna?
» Cei 13 Gardieni ai Puterii Stravechi
» SASUSAKU
» Doar noi doi, impreuna amandoi
» Ssuke si sakura...impreuna?
» Cei 13 Gardieni ai Puterii Stravechi
» SASUSAKU
Pagina 40 din 40
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Resurse si link-uri pentru croitorie
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» La sueta .... de seara ! 19
» Florile din gradina mea
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Scoala de croitorie(10)
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
» Bluze,topuri...(10)
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Fotografia, intre hobby si arta
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Provocarea 30-Faux denim
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Discutii despre croitorie