Cumparam cadouri lucrate manual?
Pagina 2 din 4 • Impartiti •
Pagina 2 din 4 •
1, 2, 3, 4 
Re: Cumparam cadouri lucrate manual?
As cumpara poate, dar putem discuta liber aici despre preturi si conditii de expediere? Banuiesc ca ar trebui sa ne contacytam individual pe MP sau poate pe e-mail adresa personala...

cherie- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 38
Localizare: Galati Romania
Data de inscriere: 23/09/2009
Ma alatur si eu acestui proiect de incercare a ignorarii turcismelor si chinezismelor,numai ca in legatura cu firele si atele si materiale mai deosebite suntem nevoite sa apelam tot la cele de import.Intotdeauna am apreciat originalitatea si calitatea ,dar suntem pregatiti sa platim pretul corect pt.un astfel de lucru.? E o provocare si poate vom reusi sa incepem de undeva aceasta campanie.Putem transforma acest lucru intr-un stil de viata ? 

Si eu cred c-ar trebui declansata o miscare civica, de incurajare a consumului de produse romanesti, ceva de genul "Un an fara made in China"( este o carte a unei americance care a incercat asa ceva, n-am citit-o) ca singura salvare a economiei romanesti sta doar in puterile noastre(ca daca asteptam de la clasa politica legi care sa dezvolte economia n-avem nici o speranta)
feliciagl- Ucenic

- Numarul mesajelor: 239
Localizare: galati
Data de inscriere: 11/09/2009
eu am dat cadouri hand made anul aceste de srabatori si au fost ff apreciate.prima data,pe 20dec am dat soacrei mele o icoana(goblen) cusuta de mine,si inramata,si asa aveam niste emotii,o sa ii placa,n-o sa ii placa....surpriza!!!!a fost incantata.
apoi am prins curaj si am corsetat tuturor nepotilor mei cate o caciulita cu urechi,in cara le-am mai pus eu cate ceva si le-am dat drept cadou de craciun.surpriza din nou,si astea au fost fff apreciate,ca sunt unicate.!!!!
asa ca aveti curaj sa oferiti cadouri hand made,merita,mai ales ca sunt facute cu drag!
eu urmeaza sa impletesc/crosetez bratari pt 8 martie,ca am multe doamne in familie!!!!
aa,si am mai oferit acum un mic goblen care va deveni un tablouas de pus pe usa,personalizat cu numele si data nasterii a nepoatei mele.
apoi am prins curaj si am corsetat tuturor nepotilor mei cate o caciulita cu urechi,in cara le-am mai pus eu cate ceva si le-am dat drept cadou de craciun.surpriza din nou,si astea au fost fff apreciate,ca sunt unicate.!!!!
asa ca aveti curaj sa oferiti cadouri hand made,merita,mai ales ca sunt facute cu drag!
eu urmeaza sa impletesc/crosetez bratari pt 8 martie,ca am multe doamne in familie!!!!
aa,si am mai oferit acum un mic goblen care va deveni un tablouas de pus pe usa,personalizat cu numele si data nasterii a nepoatei mele.

ileana cosanzeana- Junior

-

Numarul mesajelor: 404
Varsta: 27
Localizare: calarasi
Data de inscriere: 03/12/2008
Asa e, s-ar putea trai si fara "made in China", totusi ei produc de toate, de la nimicuri de plastic la electrocasnice scumpe, si cate si mai cate; plus ca produc mult mai ieftin, bazandu-se pe volum.
Teisoara, eu zic ca putem sa platim pretul corect, dar ne e mai usor sa platim mai putin, desi nu tine mult, calitatea proasta. Spre exemplu o caciula crosetata de masina, care umbla singura (sunt niste modele cu flori pe ele), costa undeva intre 15-20 lei, in magazinase mici, standuri, targuri. Romanca de rand cumpara si poarta, ca e draguta si ieftina,
desi umbla singur acel model si firul este prost. Cu banii aia isi putea lua 100 g de fir bunicel sa-l lucreze singura, sa obtina ceva unic sau ma rog, in serie mica.
La fel bijuteriile, gablonturile; sunt ieftine si multe, de ce sa nu cumparam facute in China? Pai la fel, umbla singure si sunt prost finisate; mai bine am cumpara de pe un blog sau am lua materie prima sa facem noi. Dar e mai simplu de la chiscul din colt, ca sunt de-a gata...
Deci suntem produsul propriei noastre comoditati si "zgarcenii". Se vehiculeaza idei de genul 10-15lei pentru niste andrele sau o croseta, e mult; sau firele si materialele le cautam ieftine, ca sa facem economie si sa luam mai multe (ma simt vinovata si eu, ca fac la fel). Dar ce mai sunt 10lei? Un pachet de tigari, o sticla de Cola la 2l si 2 croisante? Produse care oricum ne fac rau la sanatate... Pai de ce e mult o croseta pe care sa o folosim la zeci de proiecte scumpa la 10lei, de ce cumparam din cele de 4lei, chinezesti si turcesti? De ce facem economie la fire si materiale cand stim ca mai mult de 50% din importanta unui proiect este materia prima?
Suntem produsul propriei mentalitati, desi se spune ca "sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine", ne zgarcim si cumparam chinezesti si turcesti, ca am facut o afacere.
Teisoara, eu zic ca putem sa platim pretul corect, dar ne e mai usor sa platim mai putin, desi nu tine mult, calitatea proasta. Spre exemplu o caciula crosetata de masina, care umbla singura (sunt niste modele cu flori pe ele), costa undeva intre 15-20 lei, in magazinase mici, standuri, targuri. Romanca de rand cumpara si poarta, ca e draguta si ieftina,
desi umbla singur acel model si firul este prost. Cu banii aia isi putea lua 100 g de fir bunicel sa-l lucreze singura, sa obtina ceva unic sau ma rog, in serie mica.La fel bijuteriile, gablonturile; sunt ieftine si multe, de ce sa nu cumparam facute in China? Pai la fel, umbla singure si sunt prost finisate; mai bine am cumpara de pe un blog sau am lua materie prima sa facem noi. Dar e mai simplu de la chiscul din colt, ca sunt de-a gata...
Deci suntem produsul propriei noastre comoditati si "zgarcenii". Se vehiculeaza idei de genul 10-15lei pentru niste andrele sau o croseta, e mult; sau firele si materialele le cautam ieftine, ca sa facem economie si sa luam mai multe (ma simt vinovata si eu, ca fac la fel). Dar ce mai sunt 10lei? Un pachet de tigari, o sticla de Cola la 2l si 2 croisante? Produse care oricum ne fac rau la sanatate... Pai de ce e mult o croseta pe care sa o folosim la zeci de proiecte scumpa la 10lei, de ce cumparam din cele de 4lei, chinezesti si turcesti? De ce facem economie la fire si materiale cand stim ca mai mult de 50% din importanta unui proiect este materia prima?
Suntem produsul propriei mentalitati, desi se spune ca "sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine", ne zgarcim si cumparam chinezesti si turcesti, ca am facut o afacere.

ileana cosanzeana- Junior

-

Numarul mesajelor: 404
Varsta: 27
Localizare: calarasi
Data de inscriere: 03/12/2008
urasc sa primesc cadou tot felul de chinezarii si prefer ceva manual.este mai legat de suflet si ma gandesc cu prima ocazie cand fac cadou cuiva sa fie lucrat de mainile mele.

silvia elena- Nou venit

- Numarul mesajelor: 17
Localizare: barlad
Data de inscriere: 10/01/2010
Pentru mine,bijuteriile pe care le creez sunt salvatoare.De cand am inceput sa lucrez,nu am mai oferit altfel de cadou si toata lumea a fost incantata.La randul meu am primit fel si fel de cadouri,dar deja cei care mi le ofera,stiu ca aleg hand-made si se conformeaza.Va dati seama ce efort pe ei,dragii,sa caute handmade intr-un orasel de 50 mii locuitori...tocmai de aceea ii apreciez.Abia astept 8 Martie
Am pregatit serie proaspata de bijuuri si deja fetele sunt curioase si ma intreaba.Surpriza e surpriza!
Am pregatit serie proaspata de bijuuri si deja fetele sunt curioase si ma intreaba.Surpriza e surpriza!
Cel mai tare m-ar incanta sa fac eu diverse lucrusoare care sa poata fi oferite cadou. Problema este ca inca nu m-am gandit ce as putea sa fac, sa fie si util si frumos. Si desigur, sa si folosesc resursele existente.....( ma duc la camara sa ma apuc sa caut!!)

came_lia- Junior

-

Numarul mesajelor: 336
Varsta: 51
Localizare: Miercurea Ciuc
Data de inscriere: 04/10/2009
SUPER SUBIECTUL DEORACE SIEU M-AM GINDIT DE CITEVA ZILE SA VA PROPUN SA DISCUTAM SI SA ACTIONAM IN URMATORUL FEL. Sa lucram sau sa cumparam de la doamne si domnisoare de pe Forumul Lucru de Mina,cadouri
pe care sa la darium unor copii sau batrini(VEZI CRIZA ASTA )cu ocazia
Sfintelor Sarbatori de Paste.Daca sunteti de acord va rog raspudeti-mi pe
Forum sau PM.
dati-mi idei cum ajugem direct la cei nevoiasi
pe care sa la darium unor copii sau batrini(VEZI CRIZA ASTA )cu ocazia
Sfintelor Sarbatori de Paste.Daca sunteti de acord va rog raspudeti-mi pe
Forum sau PM.
dati-mi idei cum ajugem direct la cei nevoiasi

Serban Valentina- Expert

-

Numarul mesajelor: 925
Localizare: Cernavoda
Data de inscriere: 02/01/2010
Valentina, initiativa este de laudat. In afara stiu ca se foloseste hand-made-ul pentru a sustine anumite cauze.
Cred ca varianta cumpararii este exclusa, deoarece incercam sa formam aprecierea justa a pretului produselor hand-made (vezi subiectul Ce preturi se practica?). Mai ramane varianta lucrarii unor produse si apoi donarea lor.
Eu stiu de la gradinita unde este fetita mea; directoarea a incercat sa doneze lucrusoare ramase la gradinita, sau aduse de parinti (dar in stare buna, marea majoritate de firma, rezistente), dar nu au primit, la orfelinate. Vor doar lucruri noi, hainute si jucarii...
Eu am crescut cu "pomeni", la fel si fetita mea, si sunt sigura ca marea majoritate am primit pentru copilasii nostri lucruri purtate de alti copii si le-am dat mai departe, la randul nostru. De ce aleg mai marii orfelinatelor, pentru copii? Probabil ca se fura mult din ce se doneaza si nu vor produse second. 
Cred ca singura varianta ar fi organizarea unor actiuni in genul celor de pe unele bloguri (sunt persoane care se ocupa si strang donatii sau cauta voluntari); in multe sate sunt persone care au nevoie de ajutor real.
Cred ca varianta cumpararii este exclusa, deoarece incercam sa formam aprecierea justa a pretului produselor hand-made (vezi subiectul Ce preturi se practica?). Mai ramane varianta lucrarii unor produse si apoi donarea lor.
Eu stiu de la gradinita unde este fetita mea; directoarea a incercat sa doneze lucrusoare ramase la gradinita, sau aduse de parinti (dar in stare buna, marea majoritate de firma, rezistente), dar nu au primit, la orfelinate. Vor doar lucruri noi, hainute si jucarii...
Eu am crescut cu "pomeni", la fel si fetita mea, si sunt sigura ca marea majoritate am primit pentru copilasii nostri lucruri purtate de alti copii si le-am dat mai departe, la randul nostru. De ce aleg mai marii orfelinatelor, pentru copii? Probabil ca se fura mult din ce se doneaza si nu vor produse second. 
Cred ca singura varianta ar fi organizarea unor actiuni in genul celor de pe unele bloguri (sunt persoane care se ocupa si strang donatii sau cauta voluntari); in multe sate sunt persone care au nevoie de ajutor real.
Admina,nici nu mi-am baut cafeaua de dimineata ,ca mi-am deschis casuta
postala.si am vazut ca mi-ai raspuns promt. Am citit cu mare atentie ceea ce
ai scris tu pe 17 Ianuerie 2010.Ai perfecta dreptate cind spui ca preferam din lipsa de timp,din comoditate sau pur si simplu din mentalitatea formata pentru Kitch,sa cumpurama chinezarii sau turcisme.Eu eram inca in serviciu cind doream sa ma iau de acest "hoby"pe care il aveam din tinerete ,si datorita unor fire turcesti de prosta calitate(la inceputul anilor 90(se purta mult TURCIA)
nu am mai lucrat o perioda buna de timp.Referitor la directorii de case de copii s-ar putea sa ai dreptate .Nu m-am gindit nicio clipa la lucruri purtate(nici mie nu mi-ar placea sa primesc astfel de lucruri . Tocmai de aceea am si spus ca daca nu am timp sa lucrez ceva (ca de ex.caciulite,pantalonasi,costumase intregi pentru copii coipii)sa cumpar de pe forum ceva nou. Sunt de la inceputul anului pe SITE"LUCRU DE MINA"si am vazut lucruri deosebit de frumoase si lucrate cu mult gust si rafinament .Cit priveste pretul ne interesam intre noi ,si apoi cind gestul este facut pentru asa o cauza nobile eu ca nu mai conteaza ,(vorbesc si de cumparatorsi de vinzator. Eu de aceea ti-am si scris tie ADMINA CA STII CUM SA FACI O ACTIUNE DE ACEST FEL .
postala.si am vazut ca mi-ai raspuns promt. Am citit cu mare atentie ceea ce
ai scris tu pe 17 Ianuerie 2010.Ai perfecta dreptate cind spui ca preferam din lipsa de timp,din comoditate sau pur si simplu din mentalitatea formata pentru Kitch,sa cumpurama chinezarii sau turcisme.Eu eram inca in serviciu cind doream sa ma iau de acest "hoby"pe care il aveam din tinerete ,si datorita unor fire turcesti de prosta calitate(la inceputul anilor 90(se purta mult TURCIA)
nu am mai lucrat o perioda buna de timp.Referitor la directorii de case de copii s-ar putea sa ai dreptate .Nu m-am gindit nicio clipa la lucruri purtate(nici mie nu mi-ar placea sa primesc astfel de lucruri . Tocmai de aceea am si spus ca daca nu am timp sa lucrez ceva (ca de ex.caciulite,pantalonasi,costumase intregi pentru copii coipii)sa cumpar de pe forum ceva nou. Sunt de la inceputul anului pe SITE"LUCRU DE MINA"si am vazut lucruri deosebit de frumoase si lucrate cu mult gust si rafinament .Cit priveste pretul ne interesam intre noi ,si apoi cind gestul este facut pentru asa o cauza nobile eu ca nu mai conteaza ,(vorbesc si de cumparatorsi de vinzator. Eu de aceea ti-am si scris tie ADMINA CA STII CUM SA FACI O ACTIUNE DE ACEST FEL .

Serban Valentina- Expert

-

Numarul mesajelor: 925
Localizare: Cernavoda
Data de inscriere: 02/01/2010
Draga Valentina initiativa ta este demna de toata lauda si cu mare drag ma aliez impotriva turcismelor. Asa ca fetelor sa ne punem pe treaba. Ma gasiti pe blog, sau imi puteti spune cum sa procedam. Conteaza pe mine
Jos chinezariile si turcismele de proasta calitate!
Jos chinezariile si turcismele de proasta calitate!
scami- Nou venit

- Numarul mesajelor: 68
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 23/02/2010
Vin si eu in sprijinul acestei initiative.
Daca pot fi de folos cumva, vreau sa stiu si vreau sa actionez.
Sa avem spor si inspiratie si sa fim constiente de valoarea, nu doar materiala, a creatiiilor noastre.
Daca pot fi de folos cumva, vreau sa stiu si vreau sa actionez.
Sa avem spor si inspiratie si sa fim constiente de valoarea, nu doar materiala, a creatiiilor noastre.

Giobsy- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1628
Varsta: 44
Localizare: Vatra Dornei
Data de inscriere: 25/05/2009

Nicoleta Irimescu- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1162
Varsta: 42
Localizare: Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere: 23/07/2009
Pagina 2 din 4 •
1, 2, 3, 4 
Subiecte similare» New Update : Manual de imblanzit cai
» Ghid Conducere!
» Declaratia unui matematician catre iubita sa
» Ghid Conducere!
» Declaratia unui matematician catre iubita sa
Pagina 2 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii (11)
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
» Prajituri de casa (5)
» Decoratiuni diverse (6)
» Cozonaci si aluaturi dospite
» Pergamano, tehnica dantelei de hirtie
» Poze pentru inspiratie - crosetat (9)
» Dieta Montignac
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
» Haideti sa slabim ! (7)
» Cartoane si hartii
» Bijuterii din fimo XIX