CONCURS DE BIJUTERII - ART DECO
Pagina 10 din 11 • Impartiti •
Pagina 10 din 11 •
1, 2, 3 ... , 9, 10, 11 
Re: CONCURS DE BIJUTERII - ART DECO
Vin si eu pe ultima sută de metri cu propunerea mea.
Am citit câte ceva despre acest curent şi despre bijutierii perioadei. Trebuie să recunosc faptul că am avut un fel de love at first site pentru francezul Rene Lalique şi mai ales pentru una din creaţiile sale, mai precis pentru o borşă numită Femeia libelulă - eleganţă, feminitate, fluiditate, culoare şi mai ales ce culoare (exact cele care m-au obsedat pe mine în ultimul timp - albastru turqoise, cupru şi auriu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Cum am pus eu în partică inspiraţia perioadei Art Deco vedeţi mai jos, dar nu înainte de a da câteva detalii tehnice. Colierul este o primă încercare a mea de mix-media, mai precis de a amesteca materiale şi tehnici. În primul rând am folosit mărgele de nisip de 2 mm negre şi mărgele de nisip tubulare de 3 mm auriu cuprat, mărgele acrilice faţetate megre şi lanţ de cupru.
În al doilea rând piesa centrală a colierului este o libelulă în tehnica peyote asemănătoare frunzelor ruseşti. În al treilea rând pentru restul colierului am alternat bucăţi de lanţ cu mărgele faţetate. Cred că am spus destule şi e mai bine să las imaginile să vorbească, cu acceaşi precizare ca şi Andy: lumina fost absolut infectă azi şi pozele nu arată nici pe departe frumuseţea mărgelelor.
Am citit câte ceva despre acest curent şi despre bijutierii perioadei. Trebuie să recunosc faptul că am avut un fel de love at first site pentru francezul Rene Lalique şi mai ales pentru una din creaţiile sale, mai precis pentru o borşă numită Femeia libelulă - eleganţă, feminitate, fluiditate, culoare şi mai ales ce culoare (exact cele care m-au obsedat pe mine în ultimul timp - albastru turqoise, cupru şi auriu.
Cum am pus eu în partică inspiraţia perioadei Art Deco vedeţi mai jos, dar nu înainte de a da câteva detalii tehnice. Colierul este o primă încercare a mea de mix-media, mai precis de a amesteca materiale şi tehnici. În primul rând am folosit mărgele de nisip de 2 mm negre şi mărgele de nisip tubulare de 3 mm auriu cuprat, mărgele acrilice faţetate megre şi lanţ de cupru.
În al doilea rând piesa centrală a colierului este o libelulă în tehnica peyote asemănătoare frunzelor ruseşti. În al treilea rând pentru restul colierului am alternat bucăţi de lanţ cu mărgele faţetate. Cred că am spus destule şi e mai bine să las imaginile să vorbească, cu acceaşi precizare ca şi Andy: lumina fost absolut infectă azi şi pozele nu arată nici pe departe frumuseţea mărgelelor.
Ultima editare efectuata de catre ruxypixy in Mar 27 Oct 2009, 12:53, editata de 2 ori
wow..interesanta libelula, imi place mult...BRAVA!! 

stella- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 101
Varsta: 26
Localizare: iasi
Data de inscriere: 18/10/2009
ruxy e super super colierul tau

innana- Nou venit

- Numarul mesajelor: 87
Varsta: 27
Localizare: Cluj-Napoca
Data de inscriere: 29/09/2009
Sunt absolut superbe toate creatiile. Sincere felicitari tuturor participantelor de pana acum, toate piesele sunt foarte foarte reusite. Mult spor fetelor care inca mai margelesc si multe aprecieri pentru toate concurentele. Va urez mult succes!

Multumesc ppisic, innana, stella
. Acum nu ramane decat sa tin pumnii stransi. Am niste emotiiiiiiiiiiiiiiiiii. 
. Acum nu ramane decat sa tin pumnii stransi. Am niste emotiiiiiiiiiiiiiiiiii. 
Multumim Diana!
Andy, este superb colierul tau ;)
Ruxy, nici nu mai zic;)
Andy, este superb colierul tau ;)
Ruxy, nici nu mai zic;)
Cand am vazut concursul publicat am aruncat un ochi pe amintirile mele din facultate despre Art Deco si mi-am reimprospatat memoria cu niscaiva pagini de pe web.
Si mi-a ramas intiparit in minte aspectul de lego al unor cladiri ce apartin acestui stil, modulele ce se repeta fara a crea nici macar pe departe impresia de monotonie.
De asemenea am ramas impresionata de faptul ca se foloseste metalul si acesta reuseste sa transmita nu doar raceala si duritate ci mult mai multe.
Este expresia unor oameni care doreau sa scape de ideea de razboi si sa arate ca lumea poate fi si frumoasa, ca este timpul sa ne preocupam de lucruri frumoase pur si simplu nu doar de lucruri utile.
In ceea ce priveste materialele folosite am ales margelele de nisipsi iata de ce.
Mai intai am dorit sa utilizez metal la margele dar am evitat acest lucru din urmatorul motiv. In momentul in care s-au construit cladirile care mi-au placut mie (un exemplu fiind Chrysler Building), s-a folosit aluminiu care este un metal mai neconventional pentru ca nu e foarte dur si e foarte usor.
In consecinta m-am oprit la margele de nisip pentru aspectul metalic si pentru faptul ca sunt usoare si fac din colier un accesoriu care nu impovareaza ci dimpotriva.
Partea textila este crosetata cu ata neagra si am ales negrul pentru a evidentia colierul pe pielea femeii exact asa cum cladirile despre care am vorbit se evidentiau in peisajul urban in care apareau.
In continuare iata cateva imagini din care puteti vedea cam ce a iesit.
.
.
.

Si mi-a ramas intiparit in minte aspectul de lego al unor cladiri ce apartin acestui stil, modulele ce se repeta fara a crea nici macar pe departe impresia de monotonie.
De asemenea am ramas impresionata de faptul ca se foloseste metalul si acesta reuseste sa transmita nu doar raceala si duritate ci mult mai multe.
Este expresia unor oameni care doreau sa scape de ideea de razboi si sa arate ca lumea poate fi si frumoasa, ca este timpul sa ne preocupam de lucruri frumoase pur si simplu nu doar de lucruri utile.
In ceea ce priveste materialele folosite am ales margelele de nisipsi iata de ce.
Mai intai am dorit sa utilizez metal la margele dar am evitat acest lucru din urmatorul motiv. In momentul in care s-au construit cladirile care mi-au placut mie (un exemplu fiind Chrysler Building), s-a folosit aluminiu care este un metal mai neconventional pentru ca nu e foarte dur si e foarte usor.
In consecinta m-am oprit la margele de nisip pentru aspectul metalic si pentru faptul ca sunt usoare si fac din colier un accesoriu care nu impovareaza ci dimpotriva.
Partea textila este crosetata cu ata neagra si am ales negrul pentru a evidentia colierul pe pielea femeii exact asa cum cladirile despre care am vorbit se evidentiau in peisajul urban in care apareau.
In continuare iata cateva imagini din care puteti vedea cam ce a iesit.
.
.
.

stella- Ucenic

-

Se pare ca Diana a avut multa dreptate, se pot obtine atatea idei, atatea creatii superbe, diferite.
Imi place ca sunt asa de diferite, parca nu au cum sa fie toate cu aceiasi influienta, dar sunt foarte bine descrise si explicata legatura lor cu Art Deco.
Bafta, in continuare, mai aveti mai putin de 16 ore pana la inchiderea concursului.
Imi place ca sunt asa de diferite, parca nu au cum sa fie toate cu aceiasi influienta, dar sunt foarte bine descrise si explicata legatura lor cu Art Deco. Bafta, in continuare, mai aveti mai putin de 16 ore pana la inchiderea concursului.

Ruxy , Stella foarte frumoase coliere au iesit din manutzele voastre
felicitari
felicitari
Ruxy, excelent colierul!!!
As vrea si eu daca ai o schema pt libelula, poate o incerc - presupun ca merge facuta si brosa.
As vrea si eu daca ai o schema pt libelula, poate o incerc - presupun ca merge facuta si brosa.

aisha- Senior

-

Numarul mesajelor: 594
Varsta: 42
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 23/03/2009
Mulţumesc fetelor! 

stella- Ucenic

-

Si eu va multumesc fetele

Libelula este facuta dupa tehnica frunzelor rusesti, adica sunt 2 frunze mai mari si doua mai mici unite printrun tub peyote simplu. O sa fac un tutorial saptamana asta.

Libelula este facuta dupa tehnica frunzelor rusesti, adica sunt 2 frunze mai mari si doua mai mici unite printrun tub peyote simplu. O sa fac un tutorial saptamana asta.
Felicitari sincere tuturor participantelor....toate creatiile sunt super 

nicola_- Nou venit

- Numarul mesajelor: 42
Localizare: Bucuresti, Ploiesti
Data de inscriere: 07/09/2009
Pagina 10 din 11 •
1, 2, 3 ... , 9, 10, 11 
Subiecte similare» Concurs compunere
» Concurs:melodia preferata!
» concurs caracter
» Concurs designer
» Concurs photoshop !! :)
» Concurs:melodia preferata!
» concurs caracter
» Concurs designer
» Concurs photoshop !! :)
Pagina 10 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
» Cartoane si hartii
» Bijuterii din fimo XIX
» Ornarea torturilor noastre - cap.VI
» Decoratiuni diverse (6)
» Bijuterii din sarma 8
» Fulare, saluri, esarfe tricotate IV
» Sarbatoritii zilei !!! XII
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Gradina mea... de apartament(4)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Targuri hand-made V
» De unde ne aprovizionam ptr bijuterii IV