Ultimele subiecte
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
Astazi la 20:57 Scris de juliennej

» Quilling-Arta de a rula hartia (17)
Astazi la 20:50 Scris de monatibi

» Florile din gradina mea
Astazi la 20:44 Scris de carmenco

» Furnizori de materiale si materie prima -croitorie (3)
Astazi la 20:39 Scris de MagdaMarin

» Scoala de croitorie(10)
Astazi la 20:23 Scris de afilimonb

» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
Astazi la 20:18 Scris de MagdaMarin

» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
Astazi la 20:05 Scris de diada

» Lucrul de mana - sursa de venit-2
Astazi la 20:05 Scris de danniela

» Rochii, fuste crosetate(5)
Astazi la 20:02 Scris de denis21

» Haideti sa slabim ! (7)
Astazi la 19:20 Scris de aurishta

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
Astazi la 19:18 Scris de anasia

» Provocarea 30-Faux denim
Astazi la 19:09 Scris de andreea-elena

» Provocarea 29 - Fructe de vara
Astazi la 19:06 Scris de andreea-elena

» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
Astazi la 18:48 Scris de danae

» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
Astazi la 18:18 Scris de AlinaJ.Bijoux

» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
Astazi la 18:08 Scris de LORIMAR

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
Astazi la 18:05 Scris de LORIMAR

» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
Astazi la 17:52 Scris de myky7robc

» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
Astazi la 16:46 Scris de Gianina4ever

» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
Astazi la 16:45 Scris de Samarineanca

LM Articole

LM YouTube Channel

Curs de croitorie, unde?

Pagina 2 din 11 Inapoi  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Curs de croitorie, unde?

Mesaj Scris de tomari la data de Mier 30 Dec 2009, 15:21

Cartea "Manual de croitorie" de Lorna Knight cuprinde in mare explicatiile de la link-uri utile : luarea masurilor, incadrarea tiparului, diverse modificari, pliseuri etc. In ansamblu prezinta tehnici de coasere pliseuri, fermoare, dubluri, intarituri, betelie (brau), tiv, manseta, decolteu, mansete, diverse tipuri de buzunare, cusaturi mecanice si decorative.
Nu este un manual de constructie a tiparelor si este de marimea unui caiet spiralat (256 pag).

tomari
Senior
Senior

Numarul mesajelor: 684
Data de inscriere: 27/10/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Usagy la data de Mier 30 Dec 2009, 15:23

Mirona, eu pot sa-ti spun doar ca o prietena de a mea a fost nevoita sa se inscrie la cursul de la Dalles (la ucecom nu se inscrisese nimeni ) si din ce imi povesteste nu e f. multumita . La banii pe care i-a dat cred ca putea sa primeasca mai multe informatii. Tanti invatatoarea nu lasa sa transpire multe secrete ale meseriei, se rezuma la cateva tipare de baza, o fusta , un pantalon.
Dar poate sunt si alte eleve care sunt multumite ^ ^. Nu stiu ce sa zic.

Eu am carti de croitorie din anii '70, una are file maronii care se desprind. Dar sunt bune, poate mai gasesti asa ceva pe la anticariate.

Multa bafta.

Usagy
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 146
Varsta: 29
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 28/05/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de mirona la data de Mier 30 Dec 2009, 16:00

Multumesc mult pentru sfaturi si ajutor.

hug

mirona
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 3
Data de inscriere: 28/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Noemi la data de Mier 30 Dec 2009, 16:22

usagy daca ai cateva carti de croitorie si meseria e pe cale de disparitie pentru ca nu se fac multi bani si repede si eventual fara munca (asa cum vor toti acum), atunci vin si eu cu o idee, sa scanezi frumos cartile inainte sa se maroneasca prea tare, si sa ne vinzi si noua scanarea.
Mi se pare corect sa platesc pentru o informatie. Stiu ca zambesti dar eu chiar vorbesc serios. Think about it, sunt prima clienta. beat
Edit pentru completare: In alta ordine de idei, am vazut de vanzare la Brother un soft de croitorie ce iti face tiparele pe masura dorita, mai precis nu pe masura, ci mai mult de atat, iti ia vreo 40 de masuratori pentru ca hainuta sa vina ca turnata. Costa cam 1400 ron. Stiu ca nu te invata croitorie, dar e cam mura in gura. Doar ca trebuie sa mergi sa iti printezi in marime naturala tiparul la un centru de copiere.
Oricum pt cele cu experienta e un mare ajutor. Acum ma gandeam daca are doar tipare predefinite sau poti sa iti faci un design propriu.... ar fi mortal.

Noemi
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 1541
Varsta: 32
Data de inscriere: 16/07/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de mirona la data de Mier 30 Dec 2009, 17:35

Usagy, daca te incumeti sa scanezi cartile, pls trece-ma si pe mine pe lista celor care doresc sa cumpere un exemplar.

Noemi, am vazut si eu software-ul de care ai amintit tu.
Aici prezentarea despre ce poate face acesta plus posibilitatea de a downloada free si de a proba programelul pentru o perioada (demo):

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Cred ca cele cu experienta in ale croitoriei, isi vor face o idee corecta despre cum ajunta acesta si in ce masura.
Eu am navigat un pic pe site dar, fiind la inceput de drum, nu stiu daca am prins toate detaliile.
Din cate am inteles din filmuletul de prezentare poate crea propriile tipare, pe dimensiunile introduse de tine si poti vizualiza cum va veni creatia (cum se aranjeaza pe corp) cu ajutorul modelului 3D (manechin ce are dimensiunile specificate).

mirona
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 3
Data de inscriere: 28/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Usagy la data de Mier 30 Dec 2009, 20:44

Cu cea mai mare placere v'as ajuta (si gratis) dar nu am scanner. Poate doar sa trag la xerox . Ar cam trebui sa fac asta ca sa am si eu o copie in caz ca se degradeaza si mai mult. Cand o sa am copia xerox cu cea mai mare placere o pot imprumuta sa o copiati sau sa o scanati si voi. O sa va anunt.

In ceea ce priveste softul, am tras un pic cu ochiul la reprezentanta Brother insa nu am inteles mare lucru. Nu ma dusesem pt. asta, dar angajatii de acolo sunt foarte draguti, amabili , si sigur va pot da mai multe detalii Smile , avantaje, dezavantaje. Eu ii recomand din toata inima.

PS: Scuze de spam Sad

Usagy
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 146
Varsta: 29
Data de inscriere: 28/05/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Noemi la data de Mier 30 Dec 2009, 22:25

usagy decat sa tragi la xerox mai bine faci niste poze cu camera digitala, trebuie sa ai grija sa selectezi optiunea macro, e reprezentata cu o floricica, si se foloseste cand pozezi ceva cu detalii fine ( de ex o bijuterie sau manichiura ta )
Vei avea poze digitale care sunt egale cu poze scanate.

Noemi
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 1541
Data de inscriere: 16/07/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Mier 30 Dec 2009, 22:49

Am vazut ca s-a vorbit acum ceva timp despre cursul de la Eurocor!!!Cursul de "Creatie vestimentara" l-am absolvit si eu acum 2 ani si am primit si o diploma. Pot sa va spun ca mie mi-a placut acest curs si l-am facut cu placere. Si eu una cred ca te ajuta acest curs deoarece e structurat pe lectii iar daca studiezi cu atentie fiecare tema a lectie poti realiza cu usurinta tiparul respectiv. Eu am facut acest curs cu gandul ca imi va fi de folos camva, oricum am terminat si facultatea de "Inginerie textila" sectia "tehnologia tricotajelor si comfectiilor"!!! Smile

AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 4561
Varsta: 27
Localizare: Curtici
Data de inscriere: 26/10/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de ralucis la data de Joi 31 Dec 2009, 00:16

vorbiti de softul asta?

Eu am gasit informatiii despre el acum cateva luni; il are cineva?

ralucis
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor: 132
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 02/08/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de feliciagl la data de Joi 31 Dec 2009, 00:35

Mai gasiti carti de croitorie pe site-uri de anticariat online, decat scanata e mult mai bine s-o cumparati. Eu am luat o carte editata in 1959 si am sunat la cel care le vindea si mi-a spus ca cele mai bune carti sunt cele de dinante de anii 50, sunt mult mai clare in explicatii, cartea arata f bine cuprinde explicatii de la cum sa-ti iei masurile, cum sa faci tiparul ( tot asa cum explica si maistra) si plecand de la tiparul clasic cum sa faci si alte tipare, cum se fac diferite tipuri de cusaturi manuale. Cartea mi se pare de nepretuit. Pentru cine sta in Bucuresti e mai usor ca poate sa le ia si personal (mie mi-au fost trimise prin posta) asa ca daca doriti carti de croitorie cautati al anticariatele online sau la tiparele si explicatiile maistrei ca-s la fel cu cele din carti.

feliciagl
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor: 251
Localizare: galati
Data de inscriere: 11/09/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de ppisic la data de Joi 31 Dec 2009, 01:38

AlinaJ.Bijoux a scris:Am vazut ca s-a vorbit acum ceva timp despre cursul de la Eurocor!!!Cursul de "Creatie vestimentara" l-am absolvit si eu acum 2 ani si am primit si o diploma. Pot sa va spun ca mie mi-a placut acest curs si l-am facut cu placere. Si eu una cred ca te ajuta acest curs deoarece e structurat pe lectii iar daca studiezi cu atentie fiecare tema a lectie poti realiza cu usurinta tiparul respectiv. Eu am facut acest curs cu gandul ca imi va fi de folos camva, oricum am terminat si facultatea de "Inginerie textila" sectia "tehnologia tricotajelor si comfectiilor"!!! Smile

Cum a fost acel curs, a fost folositor ? Imi aduc aminte ca am facut comanda&primit si eu primul capitol(curs?), gratis, dar nu am fost motivata sa fac comanda in continuare:) dar asta a fost demuuuult si doar primele pagini Smile
Unde ai facut fac. de textile? si cum ti-a placut? am remarcat si in alta postare dar nu mai stiu cand si cum... Smile
Oricum, parerea mea e ca mai bine se invata de la cineva, mai ales la inceput, decat din cursuri prin posta Plus ca, zic eu, ca e important sa vezi unele linii din tipar....sa intelegi unele armonii Smile la scara reala Smile

ppisic
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 286
Varsta: 31
Localizare: Olanda
Data de inscriere: 24/10/2008

http://www.ppisic.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de olympia la data de Joi 31 Dec 2009, 11:32

ralucis a scris:vorbiti de softul asta?

Eu am gasit informatiii despre el acum cateva luni; il are cineva?

Poate n-am inteles eu bine, dar acolo zice ca-ti poti adapta pe masurile tale un tipar dintr-o colectie de 20. M-am uitat un pic si par tipare simple pe care sigur le gasiti in Burda... Daca e asa cum am inteles, nu prea merita. Mi se pare mai simplu sa-ti modifici un tipar de Burda, sa ai astfel unul de baza, al tau, verificat pe un mulaj de panza ieftina si sa pleci de la el mereu.
Sa stiti ca peste tot exista faze de mulaj, de prototip,se verifica si se mai aduc modificari.

In privinta cursurilor, nu stiu ce sa va sfatuiesc... Toate cursurile mentionate de voi sunt pentru initiere, n-au cum sa cuprinda ceva spectaculos. Din ce am vazut pe acest forum, exista destula informatie pentru incepatoare. Toate cursurile incep cam cu ce a postat Maistra din cartile de croitorie, plus cu explicatii pentru diverse elemente, buzunar, slit... Si aici un tutorial ca acela al Maistrei despre refileti (foarte clar si frumos) suplineste cu succes o lectie life.
De fapt e ca la scris, pana nu-ti faci stagiul la bastonase si picioruse, nu-ti iese o caligrafie frumoasa. Si secretele meseriei se descopera in timp, capatand experienta si lovindu-te de situatii noi. Un tipar mai complicat pe un material dificil impune anumite solutii si poti fi in situatia de a alege una sau alta chiar si incercand cum arata varianta A sau B.

olympia
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 540
Data de inscriere: 06/12/2008

http://www.penecolorate.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de amnro la data de Joi 31 Dec 2009, 12:18

mi-am comandat si eu de la eurocor modulul de prezentare dar nu mi s-a parut interesant. te invata cum sa iei masurile si cum se face tiparul de pantalon. probabil ca restul cursului te invata cum sa contruiesti alte tipare. nimic interesant. explicatiile maistrei sunt la fel de bune.
am si eu niste carti de croitorie dar nu merge scanerul. o sa incerc sa le pozez.

amnro
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor: 912

Sus In jos

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Joi 31 Dec 2009, 14:42

Cum a fost acel curs, a fost folositor ? Imi aduc aminte ca am facut comanda&primit si eu primul capitol(curs?), gratis, dar nu am fost motivata sa fac comanda in continuare:) dar asta a fost demuuuult si doar primele pagini Smile
Unde ai facut fac. de textile? si cum ti-a placut? am remarcat si in alta postare dar nu mai stiu cand si cum... Smile
Oricum, parerea mea e ca mai bine se invata de la cineva, mai ales la inceput, decat din cursuri prin posta Plus ca, zic eu, ca e important sa vezi unele linii din tipar....sa intelegi unele armonii Smile la scara reala Smile[/quote]

Da, ppisic eu zic ca acel curs a fost folositor.In caz ca vreau sa imi fac un tipar pt. ceva pot pot apela la lectiile din acest curs!!!
Facultatea de textile am facut-o la Arad, la "Universitatea Aurel Vlaicu" si a durat 5 ani iar in vara, in iunie mi-am dat licenta pe care am luat-o cu nota destul de mare!!! Facultatea mi-a placut, mai ales cursul de tricotaje,pe care l-am avut din anul 1 pana in ultimul an!!!Primii 2 ani nu mi-au placut aproape deloc din cauza ca am facut cateva materii pe care eu nu le-am facut in liceu (matematica, fizica, chimie, mecanica...) iar ultimi 3 ani mi-au placut. Eu am terminat liceul de arte din Arad, la sectia de design!!! wink

AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 4561
Varsta: 27
Localizare: Curtici

Sus In jos

Mesaj Scris de oana_007 la data de Sam 02 Ian 2010, 12:33

Mi-am instalat eu demo-ul MyLabel de la Bernina. Ideea de baza este ca iti poti crea manechinul cu masurile tale exacte si poti adapta tiparul pe masurile tale. Te poti juca cu culori, materiale si apoi primesti inclusiv instructiuni de croire a tiparului in functie de materialul ales.
Exista cateva tipare incluse in soft, dar restul de tipare va trebui sa le cumperi on-line (ideea este asemanatoare cu softurile de brodat - cumperi fisierul in anumit format si faci upload in program) si apoi sa le adaptezi la masurile tale (cred ca poti salva pana la 15 manechine parca, nu sunt f sigura)
Partea in care iti creezi tu singura tiparul nu am vazut-o prin demo (posibil sa existe in versiunea full)

Legat de cartea "Manual de croitorie" de Lorna Knight - mi se pare o carte de care s-ar folosi multe incepatoare (prezinta tehnicile esentiale cum ar fi montarea fermoarului, montarea beteliei, a unei maneci, buzunare, gulere samd). Mie mi se pare interesanta, dar unei avansate nu cred ca i-ar folosi prea mult Smile

oana_007
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 136
Localizare: romania, bucuresti
Data de inscriere: 20/07/2009

Sus In jos

Pagina 2 din 11 Inapoi  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare