Cum se numesc materialele?
Pagina 2 din 11 • Impartiti •
Pagina 2 din 11 •
1, 2, 3, ... 9, 10, 11 
buna
Tu stii cel mai bine si cred ca vei face alegerea corecta pana la urma astept mesaj cu poza rochitei la final te pup .

zenaida- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 11
Varsta: 25
Localizare: arad
Data de inscriere: 25/07/2009

ralucis- Ucenic

- Numarul mesajelor: 132
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 02/08/2009
Re: Cum se numesc materialele?
Am si eu o intrebare am vazut atatea poze pe net cu niste corsete foarte frumoase, dar din pacate nu stiu ce materiale erau folosite, ma refer la acele materiale care sunt dure si nu la cele care se folosesc acuma in comert la rochitele pe care le gasesti la orice magazin.
Sunt incepatoare si nu ma descurc cu materialele, poate sunt si alte persoane care sunt in situatia mea, de a nu sti ce material se foloseste la o anumita haina, pe net nu se gaseste asa usor informati, si daca mergi la magazinul cu materiale, vanzatoare cu atat mai putin stie sa ghiceasca cam ce ti-ar trebui tie, si unele chiar daca ar sti nu stau de vorba cu tine. Am cautat pe net cam ce materile se folosesc in anumte haine sau se gasesc cel mai usor, dar nu am avut noroc, m-am gandit ca cineva care se pricepe, sa prezinte cateva materiale si in ce situati se folosesc, cred ca multe persoane aflate la inceput de drum ar fi interesate. Sper sa nu fi fost inteleasa gresit mai ales ca e doar al doilea post al meu
Sunt incepatoare si nu ma descurc cu materialele, poate sunt si alte persoane care sunt in situatia mea, de a nu sti ce material se foloseste la o anumita haina, pe net nu se gaseste asa usor informati, si daca mergi la magazinul cu materiale, vanzatoare cu atat mai putin stie sa ghiceasca cam ce ti-ar trebui tie, si unele chiar daca ar sti nu stau de vorba cu tine. Am cautat pe net cam ce materile se folosesc in anumte haine sau se gasesc cel mai usor, dar nu am avut noroc, m-am gandit ca cineva care se pricepe, sa prezinte cateva materiale si in ce situati se folosesc, cred ca multe persoane aflate la inceput de drum ar fi interesate. Sper sa nu fi fost inteleasa gresit mai ales ca e doar al doilea post al meu

Laura1005- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 12
Localizare: ascunsa dupa o umbra
Data de inscriere: 09/08/2009
LAURA bine ai venit printre noi,era foarte bine daca ai fi pus macar o poza cu un corset,din cele vazute de tine pe net.chiar acum am dat o cautare corsete,ceea ce am gasit eu,sunt facute din saten elastic.ele se pot face din mai multe materiale,depinde de ocazie.
sunt si corsete care se pot purta ziua,chiar si peste camasi.
in general ele sunt facute din tafta sau saten elastic(cele lucioase).eu am facut saptamana trecuta un corset din raiat.
pupicei
sunt si corsete care se pot purta ziua,chiar si peste camasi.
in general ele sunt facute din tafta sau saten elastic(cele lucioase).eu am facut saptamana trecuta un corset din raiat.
pupicei

Camy- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1184
Varsta: 31
Localizare: buzau
Data de inscriere: 21/10/2008
Corsetul din raiat la ce se poarta?
Ma gandesc ca merge peste o camasa,sau poate ma insel?
Se face greu un astfel de corset? Ne poti arata cum arata ?
Ma gandesc ca merge peste o camasa,sau poate ma insel?
Se face greu un astfel de corset? Ne poti arata cum arata ?

trice- Nou venit

- Numarul mesajelor: 81
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 31/07/2009
Multumesc Camy, voi pune acum ceva poze sper sa se inteleaga din ce material sunt facute. Despre cele din saten stiam si eu, chiar am facut o imitatie, dar se pare ca satenul elastic pe care l-am folosit nu a stat pe mine asa cum mi-as fi dorit, eu fiind o persoana mai plinuta, dupa cateva ore in care l-am purtat, am stat jos si asa mai departe, a facut niste creturi oribile si am avut probleme si cu balenele care s-au strambat (erau de proasta calitate
), dar fiind prima mea incercare o fost destul de bine
.
Acum sa pun pozele, nu sunt toate, pe celelalte nu le-am mai gasit prin calculator:(
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
), dar fiind prima mea incercare o fost destul de bine Acum sa pun pozele, nu sunt toate, pe celelalte nu le-am mai gasit prin calculator:(
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Laura1005- Nou venit

-

TRICE daca vrei sa vezi corsetul din raiat intra la "creatiile mele costume",acolo vei gasi un corset cu balene din raiat si o fusta mini tot din raiat.(merge foarte bine pentru club,disco)
da ,ar merge purtat si peste o camasa,dar parca se purta acum vreo cativa ani,acum depinde de gusturile fiecareia.am vazut raiat si din catifea la o tipa.
LAURA m-ai cam pus in ceata....eu zic ca la corsetul albastru poate fi saten sau tafta,tafta merge bine ca este mai tare,si pe deasupra o dantela.
la celelalte nu styu ce material este folosit.
tu nu ai dublat corsetul din saten?am mai vazut si lipita intaritura pe corset apoi dublat sau am un corset care este buretat,daca vrei pe asta ti-l pot arata ca idee.
poate iti vor da mai multe detalii alte fete.pupicei
da ,ar merge purtat si peste o camasa,dar parca se purta acum vreo cativa ani,acum depinde de gusturile fiecareia.am vazut raiat si din catifea la o tipa.
LAURA m-ai cam pus in ceata....eu zic ca la corsetul albastru poate fi saten sau tafta,tafta merge bine ca este mai tare,si pe deasupra o dantela.
la celelalte nu styu ce material este folosit.
tu nu ai dublat corsetul din saten?am mai vazut si lipita intaritura pe corset apoi dublat sau am un corset care este buretat,daca vrei pe asta ti-l pot arata ca idee.
poate iti vor da mai multe detalii alte fete.pupicei

Camy- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1184
Varsta: 31
Localizare: buzau
Data de inscriere: 21/10/2008
Corsetul pe care l-am facut l-am dublat cu serj(captusala, sper ca am nimerit numele materialului), arata bine la inceput inainte sa il port
, si cred ca balenele pe care le-am folosit erau pentru a fi cusute pe material, dar eu am facut santulet si le-am indesat cu chiu cu vai, ca la mine in oras doar deacelea se gaseau 
Eu modelele respective le-am pus pentru ca mi-au placut, pentru ca banuiesc ca stau fixe pe orice corp si nu isi stica forma asa usor, oricum iti multumesc de lamurire am sa incerc sa fac unul si din tafta si sper sa fiu multumita, si chiar mi-ar placea sa il vad pe cel buretat
Am sa pun la 'Creatiile noastre rochii ' rochia mea sa va dati cu parerea
, si cred ca balenele pe care le-am folosit erau pentru a fi cusute pe material, dar eu am facut santulet si le-am indesat cu chiu cu vai, ca la mine in oras doar deacelea se gaseau Eu modelele respective le-am pus pentru ca mi-au placut, pentru ca banuiesc ca stau fixe pe orice corp si nu isi stica forma asa usor, oricum iti multumesc de lamurire am sa incerc sa fac unul si din tafta si sper sa fiu multumita, si chiar mi-ar placea sa il vad pe cel buretat
Am sa pun la 'Creatiile noastre rochii ' rochia mea sa va dati cu parerea

Laura1005- Nou venit

-

Laura, corsetul postat de tine, mai sus, este probabil din brocart. Ce modele te atrag pe tine (intre noi fie vorba, si pe mine
) nu se pot face cu materialele gasite in tara. Iti dau un link ca sa vezi despre ce vorbesc: Corset Making
Cele facute de Camy si alte persoane care au mai postat pe forum, sunt fie necaptusite sau chiar si captusite, nu au intariturile necesare ca sa se poate numi corset. Sunt "tip corset" fie bustiere, topuri, etc. Un corset adevarat trebuie sa stea drept, nesustinut, sa fie rigid, nu flexibil ca o piesa de imbracaminte.
Se pot face corsete si cu ceva improvizatii, din materialele de la noi. Daca vrei sa dezvolt, pe cat ma pricep, sa continuam [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
In principiu, un corset se croieste dublu, X parti de material exterior si X parti de dublura. Se cos separat impreuna, obtinand 2 corsete; dublura e bine sa fie ceva natural, cu bumbac, mai ales daca vine pe piele si sa fie un material cu tinuta. Apoi aceste 2 corsete se cos fata pe fata, de jur imprejur, latura-partea superioara-cealalta latura. Se intorc pe fata si se cos acele santuri in care se introduc balenele si apoi se incheie jos cu banda bie sau alte terminatii.
) nu se pot face cu materialele gasite in tara. Iti dau un link ca sa vezi despre ce vorbesc: Corset MakingCele facute de Camy si alte persoane care au mai postat pe forum, sunt fie necaptusite sau chiar si captusite, nu au intariturile necesare ca sa se poate numi corset. Sunt "tip corset" fie bustiere, topuri, etc. Un corset adevarat trebuie sa stea drept, nesustinut, sa fie rigid, nu flexibil ca o piesa de imbracaminte.
Se pot face corsete si cu ceva improvizatii, din materialele de la noi. Daca vrei sa dezvolt, pe cat ma pricep, sa continuam [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
In principiu, un corset se croieste dublu, X parti de material exterior si X parti de dublura. Se cos separat impreuna, obtinand 2 corsete; dublura e bine sa fie ceva natural, cu bumbac, mai ales daca vine pe piele si sa fie un material cu tinuta. Apoi aceste 2 corsete se cos fata pe fata, de jur imprejur, latura-partea superioara-cealalta latura. Se intorc pe fata si se cos acele santuri in care se introduc balenele si apoi se incheie jos cu banda bie sau alte terminatii.
Multumesc Admina, chiar mi-ar fi de folos, ador acele corsete si numai sa le privesc
, eu pe al meu l-am facut X parti de material exterior si X parti de dublura, dar le-am cusut impreuna pentru ca sa nu se strice satenul cu prea multe cusaturi, dar lasand in acelasi timp si santuleletle pe unde am pus balenele. Atunci sa pun poza cu ce am lucrat la topicul de corsete?
, eu pe al meu l-am facut X parti de material exterior si X parti de dublura, dar le-am cusut impreuna pentru ca sa nu se strice satenul cu prea multe cusaturi, dar lasand in acelasi timp si santuleletle pe unde am pus balenele. Atunci sa pun poza cu ce am lucrat la topicul de corsete?
Laura1005- Nou venit

-

Da, neaparat sa pui o poza cu acel corset. Daca mai ai rochii sau alte articole vestimentare diferite, le postezi la subiectele respective.
Despre corsete vorbim la acel subiect.
Despre corsete vorbim la acel subiect.
Buna fetelor,
ma ajuta si pe mine cineva cu materialele astea? Ca eu nici nu stiu cum sunt daca le atingi. Cunosc numai matasea si stofa cum arata si cum se simt la atingere
De exemplu, pt tricouri de vara ce materiale se potrivesc si cum arata ele? Dar pt pantaloni scurti tot de vara? Va multumesc mult de tot 
ma ajuta si pe mine cineva cu materialele astea? Ca eu nici nu stiu cum sunt daca le atingi. Cunosc numai matasea si stofa cum arata si cum se simt la atingere

Adriana77- Nou venit

- Numarul mesajelor: 3
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 29/12/2009
De cand temperatura din Bucuresti vara se ia la intrecere cu cele din desert eu port numai bluzite largi, gen ie, din panza topita sau bumbac sau maieuri din bumbac. Tricouri se pot face si din bumbac.
Pantaloni scurti se pot face tot din Bumbac sau In. Ambele materiale au avantajul ca sunt naturale , inul mi se pare mai racoros, ca dezavantaj insa ambele cam intra la apa la prima spalare, iar inul se sifoneaza rau de tot.
Asta e o fotografie cu In, cumparat de mine in vara. A se observa ca e deja sifonat, imediat dupa cumparare ^ ^.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Pantaloni scurti se pot face tot din Bumbac sau In. Ambele materiale au avantajul ca sunt naturale , inul mi se pare mai racoros, ca dezavantaj insa ambele cam intra la apa la prima spalare, iar inul se sifoneaza rau de tot.
Asta e o fotografie cu In, cumparat de mine in vara. A se observa ca e deja sifonat, imediat dupa cumparare ^ ^.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Usagy- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 146
Varsta: 29
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 28/05/2009
Buna, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. As vrea sa-mi cumpar un material din bumbac pentru o rochita de vara insa nu stiu de unde as putea sa-l cumpar in bucuresti. am inteles din discutiile de pe forum ca ar fi un raion de bumbace la obor. Unde mai exact la obor? cum ajung la acest raion, avand ca reper statia de metrou.
multumesc anticipat
multumesc anticipat

Tina13- Nou venit

- Numarul mesajelor: 3
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 31/05/2010
la obor adica in magazinul bucur obor. cum intri pe intarea din fata mergi drept pe culoar pana se face o deschidere rotunda cu un fel de cupola deasupra. acolo trebuie sa tii un pic dreapta si...mai intrebi
e cam greu sa-ti explic dar in principiu trebuie sa intrebi de raion cu materiale (oricum sunt mai multe, ai de unde sa alegi).

amnro- Expert

-

Numarul mesajelor: 912
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 26/10/2009
Pagina 2 din 11 •
1, 2, 3, ... 9, 10, 11 
Subiecte similare» ma numesc mata'n pizda
» Ma numesc Salma
» Salutare . Ma numesc andrei >:D< .
» O noua prezentare!
» Sallz ma numesc razvan ;)
» Ma numesc Salma
» Salutare . Ma numesc andrei >:D< .
» O noua prezentare!
» Sallz ma numesc razvan ;)
Pagina 2 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Furnizori de materiale si materie prima -croitorie (3)
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Scoala de croitorie(10)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
» Provocarea 30-Faux denim
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Rochii de seara,deosebite (8)