Invatam sa crosetam, impreuna
Pagina 19 din 20 • Impartiti •
Pagina 19 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20 
Re: Invatam sa crosetam, impreuna
Scami, te rog sa-ti denumesti subiectele sugestiv. Nu vad rostul unor denumiri care nici macar nu dau sugestii despre categoria la care sunt sau problema ta.
Scami, in acest topic este un link cu filmulet cum se scade si explicat cum se inmulteste la crosetat, dar sincer nu mai stiu pe la ce pagina este...cauta putin in urma.
Stiu sigur ca exista, deoarece l-am pus eu. Daca tot nu-l gasesti voi cauta un pic mai tarziu.
Nu inteleg prea bine ce anume te intereseaza la cum se incheie lucrul.
Daca te uiti pe filmuletele de pe you tube vei vedea cum incheie fiecare persoana lucrul.
Stiu sigur ca exista, deoarece l-am pus eu. Daca tot nu-l gasesti voi cauta un pic mai tarziu.
Nu inteleg prea bine ce anume te intereseaza la cum se incheie lucrul.
Daca te uiti pe filmuletele de pe you tube vei vedea cum incheie fiecare persoana lucrul.
Iti multumesc din suflet Mihaela T pentru ajutorul dat! Insa momentan sunt ocupata cu participarea la concursul de tricotat. Inca imi bat capul la model si am de postat si mesaje.
Am multe de spus, de intrebat, de facut, dar o sa ma descurc.

Am multe de spus, de intrebat, de facut, dar o sa ma descurc.

scami- Nou venit

- Numarul mesajelor: 68
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 23/02/2010
Mihaela T,iti multumesc pt linkurile de crosetat botosei,sa stii ca deja am facut o pereche dupa filmuletul de acolo.
eu deja stiam sa crosetez,dar nu aveam modele pt asa ceva.
Cred ca voi trimite si poze cu ei.
Spor la lucru tuturor si ambitie ca se poate
eu deja stiam sa crosetez,dar nu aveam modele pt asa ceva.
Cred ca voi trimite si poze cu ei.
Spor la lucru tuturor si ambitie ca se poate

myky7robc- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 1804
Varsta: 47
Localizare: Bacau
Data de inscriere: 09/01/2010
Vin si eu cu o intrebare. Incerc sa ii fac fetitei mele un paltonas. Eu Pana acum am lucrat in cerc. Paltonasul trebuie facut pe bucati. Acum sa nu radeti de mine, dar am teminat fata si spatele si am vazut cva au marginile strambe. Stiamca la sfarsitul fiecarui rand mai trebuie luat un chi si asa am facut, dar tot stramb a iesit. Nu foarte tare, dar stramb. Am sa incerc sa mai fac un rand pe margine sa vad daca pot masca grezeala, ca imi pare rau sa desfac atata lucru.
Totusi imi puteti spune ce anume am facut gresit, asta cas a stiu pe viitor.
Totusi imi puteti spune ce anume am facut gresit, asta cas a stiu pe viitor.

mnarcisa- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1776
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010
La inceputul fiecarui rand primul piciorus se inlocuieste cu ochiuri de lant (nr lor e corespunzator cu inaltimea piciorusului).
edit: filmulet explicativ - aici
edit: filmulet explicativ - aici

Ultima editare efectuata de catre ioana soare in Vin 05 Mar 2010, 10:30, editata de 1 ori (Motiv : completare)

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 2999
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 24/02/2009
Multumesc iona. Asa cred ca am facut si eu. de fapt acum cred ca la cateva randuri am uitat. Am sa fac si o poza sa va dai cu parerea. Nu e foarte stramb, dar nici drept nu e. ce sai faci ? invatam ... invatam...

mnarcisa- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1776
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010
Lorexa, revin conform promisiunii, cu traducerea. Sper sa-ti foloseasca si astept poze cu boleroul tau.
Punct fantezie: nr. impar de ochiuri. Se lucreaza conform diagramei. Fiecare rand incepe cu un ochi de lant care inlocuieste primul piciorus, apoi cu modelul de dinaintea raportului („rap.”), se repeta raportul, se incheie cu modelul de dupa raport. In inaltime se lucreaza randurile 1-4 o singura data apoi se repeta randurile 3-4.
Proba: 19,5 ochiuri (picioruse)/11 randuri = 10/10 cm (cu firul respectiv si croseta nr.4,5)
Spatele: Se incepe pe 69 (77) 85 ochiuri de lant plus unul pentru margine si se lucreaza in punct fantezie. La inaltimea de 10 cm se creste lateral cate un ochi si inca de 4 ori la fiecare 2 randuri cate un ochi de lant/piciorus dupa cum cere modelul = 79 (87) 95 ochiuri (respectiv ochiuri de lant si picioruse). La inaltimea totala de 38 (38) 40 cm se lasa necrosetate in ambele parti lateral cate 13 (15) 17 ochiuri de model ( cu alte cuvinte se scad) apoi la randul urmator inca o data 13 (15) 16 = 27 ochiuri de model. La inaltimea totala de 40 (40) 42 se incheie lucrul
Fata - stanga: se incepe pe lant de 63 (67) 71 si se lucreaza in punct fantezie. La inaltimea de 3 cm se lasa in asteptare la stanga (nu se lucreaza) ultimele 8 ochiuri de model apoi la fiecare 2 randuri 3 x 7, 1x4, 2 x 2 si 5 x 1. In acelasi timp se lucreaza in partea dreapta a lucrului respectiv se creste si se scade la fel ca la spate. La inaltimea totala de 40 (40) 42 cm se incheie lucrul.
Fata - dreapta: se lucreaza simetric.
Manecile: se incepe pe 51 (51) 59 ochiuri de lant si se lucreaza in punct fantezie. La inaltimea de 20 cm se creste lateral cate un ochi apoi la fiecare 2 randuri de 7 ori cte 1 ochi dupa cum cere modelul = 67 (67) 75 ochiuri de model. La inaltimea totala de 37 cm se incheie lucrul.
Executie: Se inchid umerii, se monteaza manecile, se inchid partile laterale impreuna cu manecile.
Se finiseaza cu un rand de picioruse oarbe si un rand de picioruse in pasul racului (nu stiu daca asta este expresia corecta, se lucreaza la fel ca piciorusele oarbe dar invers, de la stanga catre dreapta)
PS Din cate imi dau eu seama este lucrat in picioruse simple reduse (se lucreaza la fel ca piciorusele simple dar se iau toate cele trei bucle de pe croseta intr-o singura repriza, nu in doua ca la piciorusele simple)

Punct fantezie: nr. impar de ochiuri. Se lucreaza conform diagramei. Fiecare rand incepe cu un ochi de lant care inlocuieste primul piciorus, apoi cu modelul de dinaintea raportului („rap.”), se repeta raportul, se incheie cu modelul de dupa raport. In inaltime se lucreaza randurile 1-4 o singura data apoi se repeta randurile 3-4.
Proba: 19,5 ochiuri (picioruse)/11 randuri = 10/10 cm (cu firul respectiv si croseta nr.4,5)
Spatele: Se incepe pe 69 (77) 85 ochiuri de lant plus unul pentru margine si se lucreaza in punct fantezie. La inaltimea de 10 cm se creste lateral cate un ochi si inca de 4 ori la fiecare 2 randuri cate un ochi de lant/piciorus dupa cum cere modelul = 79 (87) 95 ochiuri (respectiv ochiuri de lant si picioruse). La inaltimea totala de 38 (38) 40 cm se lasa necrosetate in ambele parti lateral cate 13 (15) 17 ochiuri de model ( cu alte cuvinte se scad) apoi la randul urmator inca o data 13 (15) 16 = 27 ochiuri de model. La inaltimea totala de 40 (40) 42 se incheie lucrul
Fata - stanga: se incepe pe lant de 63 (67) 71 si se lucreaza in punct fantezie. La inaltimea de 3 cm se lasa in asteptare la stanga (nu se lucreaza) ultimele 8 ochiuri de model apoi la fiecare 2 randuri 3 x 7, 1x4, 2 x 2 si 5 x 1. In acelasi timp se lucreaza in partea dreapta a lucrului respectiv se creste si se scade la fel ca la spate. La inaltimea totala de 40 (40) 42 cm se incheie lucrul.
Fata - dreapta: se lucreaza simetric.
Manecile: se incepe pe 51 (51) 59 ochiuri de lant si se lucreaza in punct fantezie. La inaltimea de 20 cm se creste lateral cate un ochi apoi la fiecare 2 randuri de 7 ori cte 1 ochi dupa cum cere modelul = 67 (67) 75 ochiuri de model. La inaltimea totala de 37 cm se incheie lucrul.
Executie: Se inchid umerii, se monteaza manecile, se inchid partile laterale impreuna cu manecile.
Se finiseaza cu un rand de picioruse oarbe si un rand de picioruse in pasul racului (nu stiu daca asta este expresia corecta, se lucreaza la fel ca piciorusele oarbe dar invers, de la stanga catre dreapta)
PS Din cate imi dau eu seama este lucrat in picioruse simple reduse (se lucreaza la fel ca piciorusele simple dar se iau toate cele trei bucle de pe croseta intr-o singura repriza, nu in doua ca la piciorusele simple)

lorexa1987- Nou venit

- Numarul mesajelor: 36
Varsta: 25
Localizare: pe malul Dunarii
Data de inscriere: 23/12/2009
va rog ,am o fetita de 7 luni si vreau sa ii fac o rochita ma puteti ajuta nu stiu cum sa incep pina la model si pe cit sa incep ,fetita are 45 ,daca se poate o diagrama

florina_1979_2007- Nou venit

- Numarul mesajelor: 37
Localizare: ilfov
Data de inscriere: 13/01/2010
Ana Maria, revin cu proba... pentru bolero-ul al carui model ma chinuiam sa-l descifrez pana sa primesc ajutorul tau 
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
La unul din capete am uitat sa adaug ochiul de inceput, dar mi-am sesizat greseala si-mi era lene sa stric.
Sper sa revin curand cu produsul final!
Multe

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
La unul din capete am uitat sa adaug ochiul de inceput, dar mi-am sesizat greseala si-mi era lene sa stric.
Sper sa revin curand cu produsul final!
Multe

lorexa1987- Nou venit

Salut!
Sunt incepatoare.
Am inceput sa lucrez o bluza, dar nu stiu cum sa lucrez manecile. Se inmulteste la croset ? In ce mod?
Help!
Sunt incepatoare.
Am inceput sa lucrez o bluza, dar nu stiu cum sa lucrez manecile. Se inmulteste la croset ? In ce mod?
Help!

carina1- Nou venit

- Numarul mesajelor: 2
Localizare: Tecuci
Data de inscriere: 08/03/2010
carina1 a scris:Salut!
Sunt incepatoare.
Help!
Uite aici Filmulet youtube.
Daca nu te lamuresti striga si una din fetele cu experienta te vor ajuta cu siguranta!

lorexa1987- Nou venit

Multumesc, Lorexa, ma bucur ca am putut sa-ti fiu de folos. Multumesc mult si pentru floricele si spor la lucru!

Salut!
Sunt începătoare.
Am început lucrul la o bluză, dar nu ştiu cum să ataşez mânecile şi nici cum să înmulţesc.
Ajutooooooooooooooor
Mulţumesc!
Carina
edit Ioana Soare: mesaj mutat de la "Bluze crosetate"
Sunt începătoare.
Am început lucrul la o bluză, dar nu ştiu cum să ataşez mânecile şi nici cum să înmulţesc.
Ajutooooooooooooooor
Mulţumesc!
Carina
edit Ioana Soare: mesaj mutat de la "Bluze crosetate"

carina1- Nou venit

- Numarul mesajelor: 2
Localizare: Tecuci
Data de inscriere: 08/03/2010
Pagina 19 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20 
Subiecte similare» Împreună la o cafea şi o vorbă dulce
» Doar noi doi, impreuna amandoi
» Ssuke si sakura...impreuna?
» Cei 13 Gardieni ai Puterii Stravechi
» SASUSAKU
» Doar noi doi, impreuna amandoi
» Ssuke si sakura...impreuna?
» Cei 13 Gardieni ai Puterii Stravechi
» SASUSAKU
Pagina 19 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Scoala de croitorie(10)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
» Provocarea 30-Faux denim
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Florile din gradina mea
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Rochii de seara,deosebite (8)