Mileuri si dantele crosetate
Pagina 20 din 20 • Impartiti •
Pagina 20 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20
Re: Mileuri si dantele crosetate
Sa nu radeti, am incercat sa fac o schema, si cum nu am corel am apelat la paint. E chinuita rau dar poate te lumineaza. Nu mai repet explicatiile, firicel le-a dat perfect. Patratelele albastre reprezinta festonul, iar semicercurile lanticul. Punctul rosu e locul unde incepe si se termina fiecare rand. Punctele galbene reprezinta locul unde trebuie sa te aflii cand ai terminat pasul respectiv. Nu am desenat decat zona care creea problema. [img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][/img] As avea o mica observatie in ceea ce a spus firicel. Dupa ce s-au festonat toate lanticurile, eu nu as face un piciorus de legatura inaintea celor 18 picioruse pe care le-as face simple sau duble, (triple nu stiu daca dau chiar asa bine), ci as face tot picioruse oarbe (vreo 4-5 depinde cate se cer) pana la primul piciorus (simplu sau dublu), cum dealtfel se vede si in fotografie. Sper ca ai inteles amestecatura asta de picioruse...
Ultima editare efectuata de catre mykya in Sam 13 Noi 2010, 13:45, editata de 3 ori (Motiv : corectura)
Da, Mykya. E foarte clara. Ai muncit o gramada la chestia asta. Iti multumesc mult de tot. Acum ies putin pe afara si cand ma intorc pun mana pe rozete.
Inca o data multumesc.
Inca o data multumesc.
Ultima editare efectuata de catre samo99ro in Sam 13 Noi 2010, 18:57, editata de 1 ori (Motiv : corectat text)

samo99ro- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4757
Varsta: 62
Localizare: Bucuresti, Romania
Data de inscriere: 04/07/2010
Va multumesc mult fetelor ca v-ati batut capul atat de mult pt.mine.Daca nu venea Romaya cu ideea ca se intoarce lucrul si se face petala,et.nu-mi aduceam aminte.Iar Mykya a realizat schema intocmai cu ce mi-am amintit eu si am postat
Samo,Romaya,Mykya,va puacesc pe toate trei si acum sa ne gandim cum s-ar realiza si floarea cu sase petale ca tare frumoasa era si aia
Samo,Romaya,Mykya,va puacesc pe toate trei si acum sa ne gandim cum s-ar realiza si floarea cu sase petale ca tare frumoasa era si aia
Ah, ce bine ca ai postat tu ceva Firicel!. Pandesc gestul asta de vreo ora. Am facut rozeta, dupa descrierea facuta de Romaya si schema facuta de Mykya. A iesit super. Am pus-o la colectie.
Multumesc tuturor! Ce bine e cand sunt mai multe capete la un loc!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Multumesc tuturor! Ce bine e cand sunt mai multe capete la un loc!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

samo99ro- Atotcunoscător

-

Nu e problema. Pleci jos cu 6 grupuri dr trei picioruse lucrate impreuna si ai rezolvat problema.

samo99ro- Atotcunoscător

-

Ca sa iasa 6 petale mari,trebuie ca rozeta sa aiba 12 grupuri de 3 pic.lucrate impreuna si lantul dintre ele mai mic ...petalele o sa fie mai mici ,trebuie incercat cum sa le incadrezi ,plus ca iese model diferit dupa montare..
Firicel ,sigur nu erau si alte diferente inafara de nr.petalelor ?
Firicel ,sigur nu erau si alte diferente inafara de nr.petalelor ?
Ai dreptate. Nu stiu de ce am zis 6. Ma gandeam la 12. Am gresit. Daca pleci pe 6, fie faci doar 3 petale, fie nu ai pauza dintre petalele mari de sus. Cred ca o sa incerc cu 3, iar lantul de deasupra, de 12 ochiuri, il transform in doua, dar prinse la mijloc, de picou, nu cu piciorus mic, ci cu half double crochet - adica iei jeteu, dar in loc sa lucrezi de doua ori cate doua bucle, le lucrezi pe toate 3 odata. Iese ceva care cred ca seamana cu un trifoi. Ce ziceti?

samo99ro- Atotcunoscător

-

Sunt muuuulti ani de-atunci.Dar modelul era sigur acela si numarul petalelor,sase.Alte diferente,nu-mi amintesc
firicel a scris:Sunt muuuulti ani de-atunci.Dar modelul era sigur acela si numarul petalelor,sase.Alte diferente,nu-mi amintesc![]()
![]()
Stii de ce ? pentru ca daca ai 6 petale,gandeste-te ca la montare iese alt desen ..adica o sa ai cate 2 petale /2 parti laterale si cate o petala sus/jos ,deci ramane spatiu mai mare intre flori pe care-l poti umple cu modelul de rozeta .Eu o sa-ncerc saptamana viitoare eventual ..cu ce fir lucrezi ?
samo99ro a scris:Ai dreptate. Nu stiu de ce am zis 6. Ma gandeam la 12. Am gresit. Daca pleci pe 6, fie faci doar 3 petale, fie nu ai pauza dintre petalele mari de sus. Cred ca o sa incerc cu 3, iar lantul de deasupra, de 12 ochiuri, il transform in doua, dar prinse la mijloc, de picou, nu cu piciorus mic, ci cu half double crochet - adica iei jeteu, dar in loc sa lucrezi de doua ori cate doua bucle, le lucrezi pe toate 3 odata. Iese ceva care cred ca seamana cu un trifoi. Ce ziceti?
Nu stiu ce sa zic ..trebe incercat ,eventual sa faci mai multe buc. sa vezi cum ies montate ..
oooops.. greseala
Mea culpa
Ultima editare efectuata de catre romaya in Sam 13 Noi 2010, 21:39, editata de 1 ori (Motiv : 2 mesaje succesive)
Asta e facut de 20 de ani ,cred si lucram cu fir de macrame care costa 10 lei bobinul de Talmaciu
Adica nu foarte subtire.
Ala la scul sau cel mai subtire la bobina? Asta nu stiu cum se cheama.

samo99ro- Atotcunoscător

-

Pagina 20 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20
Pagina 20 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
» Provocarea 30-Faux denim
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Florile din gradina mea
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Discutii despre croitorie