Ultimele subiecte
» Miniaturi - handmade
Vin 20 Oct 2017, 12:06 pm Scris de Gabica

» Metoda servetelulul capitolul VIII
Joi 19 Oct 2017, 9:23 am Scris de vlad_mom

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Joi 19 Oct 2017, 8:07 am Scris de Dorulet

» Din materiale reciclabile 5
Joi 19 Oct 2017, 5:47 am Scris de piciul

» Bijuterii fimo (33)
Mar 17 Oct 2017, 12:36 pm Scris de vlad_mom

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Dum 15 Oct 2017, 11:00 pm Scris de ellaharry

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 13 Oct 2017, 5:51 pm Scris de feerya

» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7
Vin 13 Oct 2017, 2:12 pm Scris de Iulliana

» Dantela irlandeza
Sam 07 Oct 2017, 6:19 pm Scris de Dorulet

» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
Vin 06 Oct 2017, 7:02 pm Scris de Lia33

» Discutii despre revista Burda-6
Mier 04 Oct 2017, 9:43 pm Scris de LRodica

» Ce melodie asculti acum !-5
Lun 02 Oct 2017, 11:42 am Scris de Dorulet

» Florile din gradina mea(2)
Vin 29 Sept 2017, 11:15 am Scris de Floren

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Mier 27 Sept 2017, 10:20 am Scris de Gabica

»  Masinile noastre de cusut (6)
Mar 26 Sept 2017, 4:31 pm Scris de bingo

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 26 Sept 2017, 8:39 am Scris de adii

» Aparate si ustensile din bucatarie
Lun 18 Sept 2017, 5:09 pm Scris de ElenaZaileanu

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Lun 11 Sept 2017, 1:42 pm Scris de LRodica

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Lun 11 Sept 2017, 1:31 pm Scris de carmendana

» Gemuri si dulceturi
Lun 11 Sept 2017, 10:21 am Scris de Gabica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Montignac-retete proteino-lipidice

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de vilcris la data de Joi 14 Mai 2009, 10:37 pm

Sa incercam sa separam tipurile de meniuri Montignac astfel incat sa le fie mai usor incepatoarelor sa faca combinatii permise.

Trebuie sa mentionez ca unele din retele de aici pot fi incercate si de catre cele ce nu tin aceasta dieta.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Rasol de rata

Ingrediente
Se ocheste o rata in ograda, se fugareste, se prinde, i se ia gatul, i se iau fulgii...etc. rade rade rade . Glumesc, desigur. Deci avem nevoie de o rata sau alta zburatoare, de preferat din curte si nu chiar junioara ca trebuie sa faca zeama buna.
1 morcov mare
1 bucata telina
1 pastarnac
1 ceapa
1 foaie de dafin, 5-6 boabe de piper
sare dupa gust

Preparare
-Se baga zburatoarea intr-o oala cu apa si fara nimic altceva si se pune pe foc.
-Dupa ce da in clocot se lasa 10 min sa fiarba pana iese spuma din ea de tot.
-Se arunca apa, se spala zburatoarea cu apa rece ca sa se curete spuma ramasa pe ea, se spala oala de spuma de pe pereti
-Se pune iar zburatoarea in oala curata, cu apa curata si cu legumele si mirodeniile laolalta.
-Se fierbe o ora jumate-doua in functie si cat de inaintata in varsta e inculpata. Daca vreti s-o luati mai pe scurtatura, folositi oala sub presiune. La asta dupa trei sferturi de ora- o ora ar trebui sa fie fiarta rau.
-Se pune pe platou cu legumele in jur ca decor. Montignacele si cele la dieta nu va sfatuiesc sa le mancati. Prin fierbere ele acumuleaza multa grasime si sunt o bomba de calorii, desi sunt foarte gustoase.
-Se serveste cu hrean, de preferat facut in casa ca alea din comert m-am speriat cand am citit ce scrie pe ele. Da am mancat ca n-am avut incotro. Imi era o pofta de rasol cu hrean!!!!!! foame Se poate manca in combinatie cu painea de tarate sau cu garnituri si salate de la capitolul "Montignac-retete neutre" dar aveti grija sa nu mancati multa paine seara. Daca nu va place hrean incercati cu mujdei, salata verde, muraturi, in functie de sezon.
Zeama o beti fierbinte, dreasa cu lamaie. Daca sunteti racite, e un foarte bun remediu contra racelii.

Pofta buna!
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Montignac-retete glucidice

Mesaj Scris de vilcris la data de Joi 14 Mai 2009, 11:14 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Spanac cu orez

Ingrediente

1 conserva spanac sau cat spanac proaspat aveti rabdare sa spalati, dupa care il opariti
1 ceasca orez basmati, salbatic sau o combinatie a celor 2
3-4 linguri ulei de masline
2-3 cepe verzi sau una alba
2-3 linguri bulion
sare dupa gust
zeama de la 1/2 lamaie (facultativ)

Preparare

-Se toaca ceapa nu prea marunt si se pune la inmuiat pe foc impreuna cu uleiul
-Se adauga si orezul sa se caleasca putin
-Se stinge cu zeama de la spanac sau putina apa
-Se adauga bulionul, se amesteca bine sosul si se lasa sa dea in clocot
-Se adauga spanacul, se amesteca iar bine si se lasa sa fiarba 20 min
-Se potriveste de sare si se drege cu lamaia daca doriti.

Se serveste cald cand il preparati. Incepand de a doua zi il serviti rece. Spanacul nu se incalzeste pentru ca altfel nitratii pe care ii contine si nu sunt toxici se transforma in nitriti, care sunt toxici (sau cam asa ceva scratch ).
Puteti combina cu salata verde, de rosii, alte salate de sezon, alte garnituri si salate ce se afla in sectiunea Montignac-retet neutre.
Puteti manca cu putina paine de tarate.
Puteti combina cu snitele sau chiftelute de soia.

Pofta buna!
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Montignac-retete neutre

Mesaj Scris de vilcris la data de Joi 14 Mai 2009, 11:28 pm

Le-am botezat asa pentru ca merg mancate de sine statator sau in combinatie cu una din mancarurule de la celelate sectiuni, oricare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Salata de fasole galbena

Ingrediente

1 conserva fasole galbena
2 cepe verzi
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
marar, patrunjel, sare, piper, otet, dupa gust


Preparare
-Se scurge bine fasolea de zeama.
-Se toaca ceapa, usturoiul si verdeturile
-Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se potriveste de gust.

Se poate manca simpla cu paine de tarate sau ca garnitura la carne (dupa cum vedeti in poza sta alaturi de rata mea).

Pofta buna!
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 16 Mai 2009, 10:03 am

Vilcris, inspirata fiind de mancarica ta de spanac, am facut una de linte si orez. A iesit delicioasa, a mancat si sotul meu, desi nu le are cu pastaioasele (mazare, fasole, linte). Am inmuiat lintea cateva ore, am pus-o la fiert si am aruncat o apa. Apoi am pus-o iar la fiert cu ceva ceapa julien, am adaugat orezul spre sfarsitul fierberii, cateva linguri de bulion, sare si cilli, apoi si ceva sofran sau ma rog, curcuma(ceva care coloreaza galbui si da o aroma exotica). Am pus si o lingura de ulei de masline, sper sa fie monti orezul basmati cu lipida.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de vilcris la data de Dum 17 Mai 2009, 9:30 pm

Nici o grija. Orice glucida daca ii adaugi ulei de masline sau peste alb, ton, etc, sau amblele, ramane in domeniul meniurilor glucidice.
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de scamutza la data de Mar 09 Feb 2010, 5:04 pm

buna...am si eu o rugaminte..cum se face painea de tarate? Smile

scamutza
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 32
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/03/2009

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 09 Feb 2010, 10:53 pm

scamutza a scris:buna...am si eu o rugaminte..cum se face painea de tarate? Smile

Uite-aici avem paine de taratze [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de scamutza la data de Mar 09 Feb 2010, 11:20 pm

ahh ok..vazusem reteta aia...da nu stiam diferenta..credeam ca se poate face doar din tarate. zid ...multumesc mult Merci

scamutza
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 32
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/03/2009

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de maju1810 la data de Mar 16 Feb 2010, 7:51 pm

Vilcris, tii de mult regimul lui Montignac? Eu am tinut 2 saptamani in care am slabit 2 kg, dar nu am reusit mai mult.... Cum ti se pare, cum ai reusit sa te adaptezi?
avatar
maju1810
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 70
Varsta : 33
Localizare : Temse, Belgia
Data de inscriere : 19/12/2009

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 16 Feb 2010, 9:09 pm

maju1810 a scris:Vilcris, tii de mult regimul lui Montignac? Eu am tinut 2 saptamani in care am slabit 2 kg, dar nu am reusit mai mult.... Cum ti se pare, cum ai reusit sa te adaptezi?

De 1 an si jumatate cu scurte abateri cand si cand de sarbatori. De vre-un an am respectat doar faza de mentinere ca sa nu ma mai ingras. Dar cand am tinut faza de slabit slabisem vre-o 5 kg in 3 luni. Dupa aia au venit alte probleme si mi-am pierdut elanul de slabit. Dar oricum ar fi nu renunt aproape niciodata la regulile de baza cel putin pentru faza de mentinere. Am observat ca starea de sanatate este excelenta, chiar daca nu slabesc.
kiss
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Montignac-retete proteino-lipidice

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB