Ultimele subiecte
» Miniaturi - handmade
Astazi la 9:10 pm Scris de LRodica

» Metoda servetelulul capitolul VIII
Astazi la 8:56 pm Scris de LRodica

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Astazi la 11:28 am Scris de AlinaJ.Bijoux

» Din materiale reciclabile 5
Ieri la 6:03 pm Scris de Dorulet

» Bijuterii fimo (33)
Ieri la 12:36 pm Scris de vlad_mom

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Dum 15 Oct 2017, 11:00 pm Scris de ellaharry

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 13 Oct 2017, 5:51 pm Scris de feerya

» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7
Vin 13 Oct 2017, 2:12 pm Scris de Iulliana

» Dantela irlandeza
Sam 07 Oct 2017, 6:19 pm Scris de Dorulet

» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
Vin 06 Oct 2017, 7:02 pm Scris de Lia33

» Discutii despre revista Burda-6
Mier 04 Oct 2017, 9:43 pm Scris de LRodica

» Ce melodie asculti acum !-5
Lun 02 Oct 2017, 11:42 am Scris de Dorulet

» Florile din gradina mea(2)
Vin 29 Sept 2017, 11:15 am Scris de Floren

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Mier 27 Sept 2017, 10:20 am Scris de Gabica

»  Masinile noastre de cusut (6)
Mar 26 Sept 2017, 4:31 pm Scris de bingo

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 26 Sept 2017, 8:39 am Scris de adii

» Aparate si ustensile din bucatarie
Lun 18 Sept 2017, 5:09 pm Scris de ElenaZaileanu

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Lun 11 Sept 2017, 1:42 pm Scris de LRodica

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Lun 11 Sept 2017, 1:31 pm Scris de carmendana

» Gemuri si dulceturi
Lun 11 Sept 2017, 10:21 am Scris de Gabica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Paine Montignac

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Paine Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Joi 14 Mai 2009, 12:53 pm

Deschid acest subiect pentru retete de paine pe care le folosim noi, montignacele. Eu folosesc 2 retete de obicei, pe una dintre ele aproape tot timpul ca se poate manca cu orice, pe alta mai rar pentru ca se poate manca doar cu chestii fara grasime.

Voi posta deocamdata reteta ce se poate manca cu orice.


Inrediente

2 cani tarate (de oricare)
2 cani faina integrala (de oricare)
1/2 cana faina de soia (facultativ-se poate si fara)
seminte, mirodenii (chimen, maghiran, salvie, etc), ceapa - facultativ
2 plicuri drojdie uscata (Dr Oetker, RUF, etc)
sare dupa gust (cam 1 lingurita)
1 lingurita otet (activeaza fermentarea drojdiei dar se poate si fara)
2 cani apa calduta

Preparare

Intr-un vas se pun mai intai faina, taratele, drojdia, semintele, mirodeniile si se amesteca bine "pe uscat". Se face o gaura la mijloc si se toarna otetul si apa in care s-a dizolvat sarea. Se maesteca si se framanta foarte scurt, doar atat cat sa se omogenizeze amestecul.

Cu amestecul apoi putem proceda in doua feluri. Il spun mai intai pe primul la care am renuntat si pentru care nu am poze. Se ia o forma de chec mai mare, se pune o bucata de hartie de copt in ea, fara sa se unga cu nimic, se rastoarna amestecul si se netezeste. Se marcheaza cu un cutit crestaturi pe ea care sa delimiteze feliile ce vor urma sa fie taiate. Asta ne ajuta la final sa o portionam pentru ca este greu de taiat, se poate sfarama. Se acopera cu o tava sau se pune intr-o punga de plastic pentru 1/2 de ora, la crescut. Se da apoi la cuptor la foc mic pentru aprox 2 ore (depinde de cuptor).
Trebuie sa stiti ca in aceasta forma tot ramane putin moale si umeda la mijloc, dar mie imi placea si asa.

Intre timp am renuntat la aceasta metoda pentru ca sotului meu ii placea mai mult coaja si m-am gandit cum sa scot mai multa coaja. Si nu in ultimul rand, s-a scurtat procesul de productie.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se ia tava de la aragaz, se pune hartie, fara sa se unga, se intinde cu mana amestecul, ca mai sus. Pentru a intinde mai usor, faceti operatia asta cu mainile inmuiate in apa din cand in cand.

Nu se lasa la crescut. Se pune direct in cuptor si se lasa 1-1 si 1/2 ore la cuptor la foc mic (in functie de cat vreti de coapta. Se coace mai bine, nu mai e umeda la mijloc dar atentie sa nu intindeti prea subtire ca se face prea tare si va raneste gura cand mestecati (asta daca nu ramaneti fara dinti rade ).

Asa arata produsul final, pus pe gratar la racit.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Asa arata in ruptura.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

O alta forma de a intinde a amestecul. Mie asta imi place mai mult ca are si miez moale. Faceti raze cu cutitul ca o puteti rupe, nu-i nevoie sa va chinuiti cu taiatul.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pofta buna!
kiss

Voi mai posta pe masura ce mai "inventez" si alte retete. Va stept si pe voi cu idei.
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 26 Mai 2009, 12:24 pm

Vilcris, ti-am zis ca ti-am luat ideea cu taiatul lipiei in felii, si mi-a placut tare mult Merci
Eu am facut cea mai delicioasa paine monti din cariera mea rade Secretul consta in inlocuirea apei, cu kefir(facut in casa si el). A iesit o pufosenie, gustoasa si buna, s-a copt frumos, nu s-a uscat, nu se farmiteaza. E perfecta:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mar 26 Mai 2009, 2:03 pm

Admina, arata tare fain! Cum faci kefirul in casa?
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de geany la data de Mar 26 Mai 2009, 2:10 pm

admina ce e acela Kefir scratch (eu ma gandesc la bors,daca nu e asa nu radeti ca nu cunosc Embarassed )

Si daca ati vazut ca am notat la alt capitol (pastrati painea mai mult proaspata cu jumatate de mar...la fel si prajiturile) dama
avatar
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3418
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 26 Mai 2009, 8:36 pm

Kefirul este un gen de lapte batut/sana, mai acidulat si putin mai acrisor. Este foarte sanatos mai ales ca il fac din lapte dulce si cu ajutorul unei colonii de kefiri Smile Arata ca niste buchetele de conopida si se ingrijesc destul de simplu. Doar ca am o problema cu ciupercutele mele, ca altfel v-as da cu mare drag. Sa mai caut ceva informatii si revin, daca e cineva interesat de productia kefirului in casa.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mier 27 Mai 2009, 10:24 am

In primul rand, multumiri pt reteta Vilcris si Admina. Am facut si eu ieri si daca si sotul meu a mancat (el e indicatorul Smile ) si a zis ca e buna, ba chiar si-a luat si la pachetetlul de la birou, va dati seama !!! Smile Numai ca mie, desi am facut-o cu kefir, nu mi-a iesit asa pufoasa ca in poza ta, Admina, ci mai lipie asa ca a lui vilcris.

A doua chestie, legata de kefir: zau ca as vrea sa-mi fac in casa, dar nu am sursa de lapte dulce. Ar trebui sa-l fac cu lapte de supermarket si nu stiu daca merita efortul cu un lapte pasteurizat. Tu ce zici?
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mar 02 Iun 2009, 1:14 pm

Ieri am facut din nou paine si intr-un exces de zel i-am pus si faina de soia, jumatate de cana. Mi s-a parut oribila la gust!!!! A trebuit sa o arunc. zid Nu cred sa mai folosesc faina de-asta, la nici o reteta, Monti sau nemonti! Chhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 02 Iun 2009, 1:26 pm

Aisha, kefirul iese foarte bine si cu lapte proaspat (cel pastrat la frigider) din magazine, gen Zuzu, deci nu UHT. Dar am facut si cu UHT si a iesit ok; bacteriile astea producatoare de kefir se hranesc cu orice fel de lapte, merg pastrate pe o perioada scurta si in apa.
La paine nu am pus faina de soia, pt ca asa e, are gust. Eu o folosesc la prajituri unde pun multe mirodenii (scortisoara, cuisoare, cardamom, esenta de migdale) si nu se mai simte gustul. Sau ca sa fac pane-uri sau sa ingros vreun sos, la fel nu se simte gustul.
La paine se pun cantitati egale de faina integrala si de tarate sau daca ai de gand sa nu mananci painea cu lipide, poti pune mai putine tarate (cam 1/4 din cantitatea totala) si restul faina integrala sa iasa mai pufoasa. Acum si taratele sunt fine sau grosiere, probabil de aia iese painea mai necrescuta, daca sunt taratele mai putin macinate. Eu gasisem o faina integrala mai buna, mai plina de tarate si nu am adaugat multe, nu am pus proportii egale. Este o faina ecologica, la punga maro, care e foarte buna wink .

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 02 Iun 2009, 2:09 pm

aisha a scris:Ieri am facut din nou paine si intr-un exces de zel i-am pus si faina de soia, jumatate de cana. Mi s-a parut oribila la gust!!!! A trebuit sa o arunc. zid Nu cred sa mai folosesc faina de-asta, la nici o reteta, Monti sau nemonti! Chhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

rade rade
Imi pare rau, dar asa e cu soia. Ori o tolerezi, ori nu. Eu fac si cu si fara si sa stii ca nu prea simt diferenta. Ori m-am obisniut, ori o fi de la chimen, maghiran, ceapa si alte alea de le mai bag eu prin paine si nu simt gustul la soia. Cel putin la prajituri mi se pare chiar delicioasa. Am incercat la prajituri si faina de naut si mi se pare mai oribila decat soia.
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mar 02 Iun 2009, 2:31 pm

Fetelor, cel mai tare imi pare rau dupa celelalte ingrediente pe care le-am irosit in procesul de productie + timpul meu pierdut. Si nu va spun ce frumos arata cand am scos-o din cuptor! Sa mor de ciuda cand am dat-o la gunoi !!! zid
Prima data cand am facut paine am pus numai 2 cani de faina integrala (d-aia in punga maro, de care zici tu Admina wink) + 2 cani de tarate (din alea macinate fin). In loc de apa am folosit kefir. In plus am pus maghiran si seminte de floarea soarelui + dovleac, iar pe deasupra seminte de susan.
Pe langa paine am facut ieri si schokobiscuti la care...ghiciti nu? ...am pus si faina de soia, evident! rade Dar aici mi-am amintit ca si vilcris si admina ziceau pe undeva sa pui muulte mirodenii. Astia au iesit ok, sunt mancabili.

Poate imi fac si kefir de casa, daca gasesc bacteriile in cauza. Desi frate-meu rade de mine. Zice sa nu mai mananc asa de sanatos, ca daca vine vreaun cataclism si vom fi nevoiti sa mancam numai din punga, n-o sa rezist prea mult! Smile Ca organismul meu purificat nu mai tolereaza nici macar niste amarate de cipsuri. rade
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Lun 08 Iun 2009, 8:22 pm

Aisha, iti pot da eu o colonie producatoare de kefir. Al meu s-a inmultit si acum fac dintr-un litru de lapte, dar parca e prea mult. Cred ca pot da la 2 persoane, din cat am acum.
Mai multe detalii despre Kefir, cititi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Am sa deschid un subiect nou cand apuc sa-i pozez pe ai mei.
Apropo de faina de soia, azi am facut chiftelute de soia si un pane de piept de pui, gen pui Sanghai; eu am mancat chiftelele, dar unde a ramas faina de soia mai multa, era cam neplacut si sotul meu care a mancat puiul, a cam strambat din nas. Eu am mai facut paneuri, dar prajite si nu se simtea faina, dar acum am facut chiftelele si paneul la cuptor si a ramas in stare naturala, parte din faina. Dar te inveti sa o ascunzi in mancare, zic eu. Pe Culinar cica au cam renuntat la ea si faceau prajiturile cu faina integrala si tarate, dar mie nu-mi place deloc, merge maxim intr-o placinta cu mere, alfel zici ca mananci... pale nu-mi place si pace. Mai bine pun faina de soia (de migdale ar fi ideala), si ii ascund gustul cu mirodenii. wink

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mar 09 Iun 2009, 10:16 am

Admina, multumesc pt oferta. Daca reusesc sa-l conving pe al meu sa ne ocupam si de productia de kefir, iti dau un PM. Smile Cat despre faina de soia, eu mai fac o incercare: lapte de soia. Daca si aici iese naspa, direct la cosul de gunoi va ajunge! rade
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 09 Iun 2009, 12:56 pm

aisha a scris:Admina, multumesc pt oferta. Daca reusesc sa-l conving pe al meu sa ne ocupam si de productia de kefir, iti dau un PM. Smile Cat despre faina de soia, eu mai fac o incercare: lapte de soia. Daca si aici iese naspa, direct la cosul de gunoi va ajunge! rade

Daca nu ti-a placut faina, laptele de soia nici atat nu cred. Dar incearca ca tot nu ai ce face cu ea. Nu-l bea crud. Pune cacao, fructoza si vanilie eventual. Mie laptele asta mi se pare groaznic de-a dreptul. Bleah! Am mai facut lapte cu orez dar biiiine condimentat ca altfel pale
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mar 09 Iun 2009, 2:19 pm

Vilcris, am mai baut lapte de soia, din ala din comert, de la Inedit. E drept ca nu am reusit performanta de a consuma 1 l intreg, dar a fost ok. Stii cumva daca cel facut in casa trebuie si fiert inainte de a fi consumat? Am vazut ca la cel care se face cu boabe de soia se precizeaza in mod explicit sa se fiarba, pe cand la reteta asta direct cu faina (pe care am luat-o de pe punga de faina/ ambalaj)nu zice nimic despre fiert.
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 09 Iun 2009, 6:51 pm

Probabil ca nu e musai sa-l fierbi dar daca faina are gustul ala, laptele nu poate fi mai grozav asa ca fierbe-l poate se mai imbunatateste la gust.
Eu mai bine as zice ca daca vrei sa consumi faina sa faci checul ala al meu. Ai sa ramai surprinsa cand ai sa vezi ca bine condimentata nu se simte gustul la faina de soia. Si mie mi se pare oribila la paine. Dar la chec e altceva. Si daca o faci jumate cu migdale sau nuci macinate e si mai bun. Daca mai trantesti deasupra si o glazura de cioco 80% sau cacao e si mai bine foame
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

paine Montignac

Mesaj Scris de Mimi la data de Mar 09 Iun 2009, 10:17 pm

Laptele din soia facut in casa se fierbe si dupa racire se pune zahar vanilat mai mult .Ii schimba complet gustul si se poate consuma usor.Smile

Mimi
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 70
Localizare : Barlad
Data de inscriere : 27/12/2008

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mier 10 Iun 2009, 9:27 am

Fetelor, multumesc pt sfaturi. Va anunt cum a fost productia de lapte. rade
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de bumbu antonia la data de Vin 25 Iun 2010, 2:09 pm

va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu cristale de kefir .Multumesc
avatar
bumbu antonia
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 69
Localizare : vulturu
Data de inscriere : 09/02/2010

Sus In jos

Re: Paine Montignac

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB