Palarii, berete, fesuri,sepci ...
Pagina 7 din 8 • Impartiti •
Pagina 7 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Re: Palarii, berete, fesuri,sepci ...
Buburuza ai dreptate, eu am purtat palarii in Ro cand eram domnisoara (am plecat de acolo la 25 de ani), am acum 48 ani. Si aveam si tot felul de ace de palarie.
odrina- Nou venit

- Numarul mesajelor: 99
Localizare: USA
Data de inscriere: 09/09/2009
Sibscriu la cele spuse de Buburuza.Eu am purtat palarii si in timpul facultatii adica anii '70-'80 si mult dupa chiar in autobuzele mai putin aglomerate cu care mergeam la servici .
Ador si acum palariile si am inca dar ............nu port decit vara.Imi place modelul dat de Habana .Superb!
Era in Bucurestiul interbelic si cel postbelic o adevarata "competitie" intre doamnele iesite la plimbare la Sosea sau pe Calea Victoriei.Am multe poze ale bunicii sau mamei mele purtind fel de fel de modele de palarii .
Scuzati ca am scris cam mult dar m-a invaluit nostalgia
Ultimul magazin de palarii pe care il stiu eu in Bucuresti era pe Bd.Kogalniceanu unde se faceau sau sse mai fac?nu stiu....... din fetru adevarat de matase.
Ador si acum palariile si am inca dar ............nu port decit vara.Imi place modelul dat de Habana .Superb!
Era in Bucurestiul interbelic si cel postbelic o adevarata "competitie" intre doamnele iesite la plimbare la Sosea sau pe Calea Victoriei.Am multe poze ale bunicii sau mamei mele purtind fel de fel de modele de palarii .
Scuzati ca am scris cam mult dar m-a invaluit nostalgia
Ultimul magazin de palarii pe care il stiu eu in Bucuresti era pe Bd.Kogalniceanu unde se faceau sau sse mai fac?nu stiu....... din fetru adevarat de matase.
fetelor, nu stiu daca scriu unde trebuie, nu vreau sa fiu
, dar am o problema .
imi trebuie si mie un tipar de sapca pentru fetita mea de aproape 6 ani.
trebuie sa-i fac o sapcuta din blug pentru dansuri hip-hop.
, dar am o problema .imi trebuie si mie un tipar de sapca pentru fetita mea de aproape 6 ani.
trebuie sa-i fac o sapcuta din blug pentru dansuri hip-hop.

pavady- Ucenic

- Numarul mesajelor: 108
Localizare: urziceni
Data de inscriere: 18/04/2010

ancone- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 118
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 14/01/2010
tutorial cum se face o sapca
Mesaj 1
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mesaj 2
am vazut ca acest subiect nu este pe forum si m-am gandit ca poate foloseste cuiva acest tutorial
realizarea tiparului
croirea fesului si taierea materialului
coaserea
produsul final
sper ca va place
materialul este fleece
Edit MagdaMarin
Daca ajungeai si pe pagina 4 din sectiunea de croitorie gaseai acest subiect[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mesaj 2
am vazut ca acest subiect nu este pe forum si m-am gandit ca poate foloseste cuiva acest tutorial
realizarea tiparului
croirea fesului si taierea materialului
coaserea
produsul final
sper ca va place
materialul este fleece
Edit MagdaMarin
Daca ajungeai si pe pagina 4 din sectiunea de croitorie gaseai acest subiect[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Ultima editare efectuata de catre cif2010 in Dum 13 Noi 2011, 18:11, editata de 2 ori (Motiv : Mutat si unit mesaje)
Ieri dupa amiaza, mi-am incercat si eu mana la facut sepci. Am vazut demult tiparul asta pe situl Burda: Sarah Hat, si in sfarsit am avut timp sa il incerc.
Niste poze, mai intai:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
si interiorul:
Note:
- Am mai adaugat putina largime la tiparul original, ca eu sunt mai capatanoasa de fel
- Stofa pe care am folosit-o a fost cam de cosmar pentru ca era foarte rar tesuta, doamna de la magazin ii tot spunea boucle, numai ca nu prea avea boucle prin ea. Ma rog. Ideea e ca s-au largit marginile pieselor pana am terminat sa le cos impreuna, si a iesit un pic cam adaca sapca, dar pentru mine e buna pentru ca imi incape si parul inauntru (am parul lungut). Deci, tot raul spre bine.
- In cozoroc am folosit intaritura tare pentru genti, de la Merceria.ro.
- La banda din jurul capului, in loc de dublura din acelasi material, am folosit o bentita recomandata de o doamna de la mercerie, speciala pentru palarii, Mi-a zis ca nu intra la apa, si eu am crezut-o si n-am mai dat-o la apa!! Sper sa nu regret!
- Nasturii sunt niste unii desperecheati
- Spre final, cand atasam bentita la sapca, materialul era asa de desirat si atarnau asa de multe ate, incat parea ca am o farfurie cu spaghete in fata (sau poate ca imi era doar foame)
Niste poze, mai intai:
si interiorul:
Note:
- Am mai adaugat putina largime la tiparul original, ca eu sunt mai capatanoasa de fel
- Stofa pe care am folosit-o a fost cam de cosmar pentru ca era foarte rar tesuta, doamna de la magazin ii tot spunea boucle, numai ca nu prea avea boucle prin ea. Ma rog. Ideea e ca s-au largit marginile pieselor pana am terminat sa le cos impreuna, si a iesit un pic cam adaca sapca, dar pentru mine e buna pentru ca imi incape si parul inauntru (am parul lungut). Deci, tot raul spre bine.
- In cozoroc am folosit intaritura tare pentru genti, de la Merceria.ro.
- La banda din jurul capului, in loc de dublura din acelasi material, am folosit o bentita recomandata de o doamna de la mercerie, speciala pentru palarii, Mi-a zis ca nu intra la apa, si eu am crezut-o si n-am mai dat-o la apa!! Sper sa nu regret!
- Nasturii sunt niste unii desperecheati
- Spre final, cand atasam bentita la sapca, materialul era asa de desirat si atarnau asa de multe ate, incat parea ca am o farfurie cu spaghete in fata (sau poate ca imi era doar foame)

rosita- Expert

- Numarul mesajelor: 995
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 29/04/2010
Rosita, este superbă!
Îmi place mult de tot!
Nu pot să nu observ cât de îngrijit şi cu câtă măestrie este lucrată. E de nota 10+. Felicitări!
Eu aveam în plan una ca asta
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
dar mi-a cumpărat soacră-mea, sâmbăta trecută una fix croiala asta, doar că e în carouri mai contrastante, îmi place mult de tot
. Trebuie să aştept primăvara să o pot purta, e prea frig să o pot purta acum.
Îmi place mult de tot!
Nu pot să nu observ cât de îngrijit şi cu câtă măestrie este lucrată. E de nota 10+. Felicitări!
Eu aveam în plan una ca asta[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
dar mi-a cumpărat soacră-mea, sâmbăta trecută una fix croiala asta, doar că e în carouri mai contrastante, îmi place mult de tot
Rosita, e super sapca ta. Imi place cum ai lucrat, desi materialul e pretentios la lucru. Felicitari sa iti tina de cald ca bine-ti sta!
Geany si Uca va pup, merci frumos!
Uca, stiu modelul ala de sapca asa cum vroiai tu, dar ai dreptate, urechile raman pe afara cand o porti, si e cam frig pentru ea deja. Tu cum ti-ai fi facut-o pe aia, ai fi improvizat? Toata stima, daca da
Geany, mi-am adus aminte pe parcursul lucrului ca ar fi fost de ajutor sa pun niste intaritura subtire pe margini ca sa impiedic destramarea marginilor si largirea bucatilor, dar era cam tarzior. La teorie stau un pic mai bine, practica insa... e alta mancare de peste
Uca, stiu modelul ala de sapca asa cum vroiai tu, dar ai dreptate, urechile raman pe afara cand o porti, si e cam frig pentru ea deja. Tu cum ti-ai fi facut-o pe aia, ai fi improvizat? Toata stima, daca da
Geany, mi-am adus aminte pe parcursul lucrului ca ar fi fost de ajutor sa pun niste intaritura subtire pe margini ca sa impiedic destramarea marginilor si largirea bucatilor, dar era cam tarzior. La teorie stau un pic mai bine, practica insa... e alta mancare de peste

rosita- Expert

Rosita, foarte frumoasa!

violetas- Senior

- Numarul mesajelor: 731
Varsta: 43
Localizare: Piatra Neamt
Data de inscriere: 05/02/2010
Bravo Rosita, ce faina este! Stiu materialul si cand povesteai cum ai facut-o parca si vedeam materialul desirat in jurul tau.
Dar ti-a iesit bine, s-o porti cu multa placere!
Dar ti-a iesit bine, s-o porti cu multa placere!
arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1005
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
felicitari, fetelor ! chiar va poricepeti. imi place Sarah hat si credeti-ma ca in magazine precum Accesorize, poate sa ajunga una la 100 lei si nu e cu nimic mai presus! am avut si eu niste tentative de palariute dar, sa fiu sincera , desi am tot calculat si ma pricep destul de bine la geometria in spatiu, mai toate imi ies tuguiate!
de curand mi-am cumparat o palariuta din raiata acre ma avantajeaza si o sa fur modelul si sa-l aplic pe o eventuala colectie pentru prietenele mele
de curand mi-am cumparat o palariuta din raiata acre ma avantajeaza si o sa fur modelul si sa-l aplic pe o eventuala colectie pentru prietenele mele
elenaveronica- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 144
Varsta: 29
Localizare: Constanta
Data de inscriere: 30/01/2011
Multumesc fetelor!
Elena, incearca tiparul asta ca e gata facut, nu e nimic de calculat in privinta formei, si nici nu pare tuguiata sapca
Elena, incearca tiparul asta ca e gata facut, nu e nimic de calculat in privinta formei, si nici nu pare tuguiata sapca

rosita- Expert

arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1005
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
Hi,hi,hi,cum sa nu va placa ce a iesit cand ai realizat asa minunatie?Sa o poarte sanatoasa pustoaica!
Pagina 7 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Pagina 7 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Rochii, fuste crosetate(5)
» Haideti sa slabim ! (7)
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
» Provocarea 30-Faux denim
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Florile din gradina mea
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Scoala de croitorie(10)
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Discutii despre croitorie
» Masinile noastre de cusut (5)