Ultimele subiecte
» Miniaturi - handmade
Ieri la 9:25 am Scris de vlad_mom

» Metoda servetelulul capitolul VIII
Ieri la 9:23 am Scris de vlad_mom

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:07 am Scris de Dorulet

» Din materiale reciclabile 5
Ieri la 5:47 am Scris de piciul

» Bijuterii fimo (33)
Mar 17 Oct 2017, 12:36 pm Scris de vlad_mom

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Dum 15 Oct 2017, 11:00 pm Scris de ellaharry

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 13 Oct 2017, 5:51 pm Scris de feerya

» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7
Vin 13 Oct 2017, 2:12 pm Scris de Iulliana

» Dantela irlandeza
Sam 07 Oct 2017, 6:19 pm Scris de Dorulet

» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
Vin 06 Oct 2017, 7:02 pm Scris de Lia33

» Discutii despre revista Burda-6
Mier 04 Oct 2017, 9:43 pm Scris de LRodica

» Ce melodie asculti acum !-5
Lun 02 Oct 2017, 11:42 am Scris de Dorulet

» Florile din gradina mea(2)
Vin 29 Sept 2017, 11:15 am Scris de Floren

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Mier 27 Sept 2017, 10:20 am Scris de Gabica

»  Masinile noastre de cusut (6)
Mar 26 Sept 2017, 4:31 pm Scris de bingo

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 26 Sept 2017, 8:39 am Scris de adii

» Aparate si ustensile din bucatarie
Lun 18 Sept 2017, 5:09 pm Scris de ElenaZaileanu

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Lun 11 Sept 2017, 1:42 pm Scris de LRodica

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Lun 11 Sept 2017, 1:31 pm Scris de carmendana

» Gemuri si dulceturi
Lun 11 Sept 2017, 10:21 am Scris de Gabica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Dulciuri Montignac

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Joi 30 Apr 2009, 11:07 am

M-am gandit sa incep un subiect dedicat prajiturilor bune si sigure, in faza I a metodei de alimentatie Montignac.
Ieri am incercat o prajiturica cu fulgi de migdale, din 120-150g faina de soia, 100g fructoza, 4 oua, vreo 2Lg ulei de masline, 1/3 praf de copt, putina drojdie proaspata(cam 10g) dizolvata in 100ml apa calduta. Reteta e facuta din ochi si m-am inspirat de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
A iesit buna, fetita mea a mancat o ditamai felia, aproape 1/4 din prajitura rade Ne avand indulcitor mi-am permis sa-i dau si ei, totusi interesul meu e ca ea sa se ingrase nu sa se mentina... Embarassed La gust e buna, am pus scortisoara, cuisoare, esenta de vanilie ca sa contracarez gustul fainii de soia si chiar nu e dernjant. A fost destul de lichid aluatul, mai mult decat cel de chec si am copt-o cam 40-50minute. Pe viitor am sa notez retetele si pasii, cand o sa mai experimentez. foame

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Foarte important: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Ultima editare efectuata de catre Admina in Vin 15 Mai 2009, 1:09 am, editata de 1 ori

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de geany la data de Joi 30 Apr 2009, 11:11 am

buna idee admina.cu retete e cel mai bine pentru necunoscatori.poate-poate il pun si eu la repsect pe domnu profesor si habar no sa aiba cum da jos colacul de salvare rade
dar am vazut ca ai pus si drojdie si praf de copt,e normal asa?
o zi buna la toata lumea love
avatar
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3418
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Joi 30 Apr 2009, 7:48 pm

Si eu zic la fel: de ce si praf de copt si drojdie? Si de ce musai faina de soia? Nu merge si faina integrala? Sau combinatie integrala cu faina de ovaz (din fulgii de ovaz rasniti)?

Sa nu ma bati daca am pus intrebari tampite, dar n-am apucat sa citesc principiile dietei, combinatii permise si alte alea...timpul asta nu-mi ajunge de nici o culoare, desi sunt ca o albinuta! bee
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Joi 30 Apr 2009, 10:51 pm

Si drojdie si praf de copt am gasit in reteta aia(cea din care s-a facut si savarina, dintr-un mesaj mai din josul paginii) si asa am pus. Adevarul e, ca a crescut frumos si e pufoasa. Am avut nici o lingurita de praf de copt, oricum trebuia mai mult agent de crestere, de orice fel. Si se recomanda drojdia proaspata, de preferat fata de cea uscata, deci...
Faina de soia sau de naut sunt recomandate, faina integrala trebuie amestecata cu tarate(parca 2/3 faina si 1/3 tarate) ca sa-i scada IG-ul.
Adevarul e ca asa le mai tin minte, dar ar vrea sa intre si specialiste sa comenteze... Aviz specialistelor peace
Ovazul este "oat" in engleza si vad din tabelul cu indici ca au indici medii sau mari, deci nu merge combinat cu grasimi. Mie nu-mi prea plac taratele in deserturi, merg intr-un aluat de placinta, in clatite monti, dar in chec si alte prajituri mai fine, nu prea merge... dupa gustul meu, zic. De aia am pus de soia si am condimentat-o sa iasa mai gustoasa. Avand faina asta de soia se poate pune crema daca facem blat de tort, sau frisca(atata timp cat si ele sunt fara zahar si amidonuri si prosti, deci numai lipidice, sau proteino-lipidice, cu oua).
Maine incerc Tiramisu, reteta de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Am cumparat frisca Milli, grasime 30% din aceea doar din smantana, Quark(crema de branza) si sa vad cum le combin maine in tiramisu foame

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Vin 01 Mai 2009, 8:24 pm

Admina, mi-am cumparat azi fructoza din super-market. O sa incerc maine reteta ta, sa vedem ce iese. Si tot maine, o reteta din cartea lui Monti: Piept de pui cu limes.

Voi cam cata fructoza consumati pe luna, sa zicem? Si cat de des faceti dulciuri? Eu fara dulciuri vad ca nu mai rezist in ultimul timp... Sad Asa ca musai, n-am ce face...desi silueta mea zice ca nu si nu... Smile

Asteptam si foto cu tiramisu, maine.
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 02 Mai 2009, 10:50 am

Aisha, ai luat si faina de soia sau altfel de faina monti? Daca nu, poti incerca alta reteta si sa inlocuiesti zaharul cu fructoza si il faci fara grasimi(desi cu faina alba). Eu am facut blatul de tiramisu ieri si azi ii mananc marginile la micul dejun foame Mi-a iesit si mai bun decat prima prajitura; daca folosesti faina de soia sa incerci sa pui putina coaja de lamaie rasa, putina scortisoara, cateva picaturi de esenta de migdale si cateva de vanilie(concentrate). Nu mai simt nici vagi urme de gust strain, zici ca ar fi un pandispan obisnuit wink Si sa urmaresti sa aiba consistenta de chec, aluatul; daca trebuie mai adaugi faina sau lichid. Eu la acest blat de piscot de la tiramisu, am adaugat iaurt 0.1% si 5Lg apa ca nu-mi placea consistenta. A iesit de genul unei spume(nu are grasime aluatul):

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Revin cu prajitura. Am pus niste ciocolata topita peste quark si apoi am adaugat frisca batuta foame

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Si ca mi-am amintit, daca vrei dulciuri monti, poti manca ciocolata neagra peste 70% cacao, fructe (fara struguri, smochine, stafide, pepene verde) cu frisca din smantana dulce si fructoza, peste ele. Spume de fructe, gen de capsuni de zmeura cu albus de ou batut (daca sunt foarte proaspete, normal) si fructoza. Am o reteta de mousse de ciocolata.

Chocolate Mousse - a la Heston Blumenthal
Ce folosim:
150ml apa
300ml ciocolata
si multi muschi
Cum procedam:
Se pune pe foc apa si ciocolata rupta bucatele. Am folosit Milka cu lapte si Primola amaruie, dar pt ceva Monti se pune numai ciocolata amaruie peste 70% cacao.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cand s-a omogenizat se muta intr-un castron plonjat in altul. Cel de dedesubt trebuie sa fie plin de gheata.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Apoi se pune telul in miscare cu multa gratie(atentie stropeste) si multi muschi. Daca aveti mixer cu bol cu capac, folositi-l cu incredere.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Atentie trebuie batut acest amestec vreo 10-15 minute deci daca nu sunteti ambidextere(ca mine wink ) mai bine incercati cu mixerul intr-un vas inalt. Asta ca sa nu ma injurati dupa aia...

Asa arata cand e aproape gata.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Servita simpla, cu migdale, cu frisca, oricum vreti...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Lun 04 Mai 2009, 11:27 am

Admina, spre rusinea mea am uitat sa cumpar faina de soia, deci n-am ajuns sa fac nimic! Am sa incerc astazi. Ce inseamna faina monti?
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de an-deea la data de Lun 04 Mai 2009, 11:44 am

Buna, fetelor! si eu tin Monti, cu toate ca nu ma pot lauda ca gatesc prea mult din cauza lipsei timpului. puteti folosi la prajituri faina de soia amestecata cu faina integrala in proportii egale. acest amestec are indice glicemic sub 35, deci se poate combina si cu lipide si cu glucide.
Aisha, faina Monti cred ca inseamna amestec de faina de diverse tipuri, cu indice glicemic scazut (eu amestec faina integrala cu tarate si faina de soia)
arata super spuma de cioco, dar nu s-ar bate mai usor daca in loc de apa se pune smantana dulce?
avatar
an-deea
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 205
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/04/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Mier 06 Mai 2009, 9:17 pm

Am facut turta dulce dupa reteta postata la "Retete de post" si am montificat-o rade Am pus fructoza, care apropo, nu se caramelizeaza, ca si zaharul, ramane un sirop transparent, am pus faina integrala si faina de soia, in amestec variabil; si ca de obicei multe condimente mmmm, bune. Normal ca iar e bataie pe ea, deja mi-au mancat-o capcaunii...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Am facut cum am ajuns acasa un parfait si acum e la congelator, maine ma delectez cu un deliciu ciocolatos si monti foame Abia astept si revin cu reteta.
An-deea, eu am facut reteta de mousse a celebrului Heston Bluementhal care a avut si o emisiune la Discovery(parca). Asa era, cu apa. Daca am amesteca ciocolata topita si frisca lichida am obtine crema ganache, daca am bate intai frisca si apoi am pune ciocolata topita, cred ca ar iesi bun, dar nu stiu daca ar fi chiar asa aerat ca si mousse-ul. Oricum, e de tinut minte cand ai pofta de ceva dulce si rapid wink Merci de idee.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Vin 08 Mai 2009, 10:49 am

Hei, Admina, eu asteptam o poza cu parfaitul si reteta. Ori l-ai halit pe tot si n-ai mai apucat sa-l pozezi? rade rade rade Buna si numai reteta in cazul asta.
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Vin 08 Mai 2009, 1:06 pm

Vineee!
Inghetata de ciocolata(Parfait)

2-3 linguri de cacao neagra+ vreo 4 tablete de ciocolata neagra+ 5 Linguri fructoza+ 8 linguri apa se pun pe foc, pana se omogenizeaza si dau intr-un clocot; se lasa la racit
Se adauga pe rand 5 galbenusuri in aceasta compozitie, amestecand cu telul(eu am amestecat pe bain marie ca am o obsesie cu ouale crude in mancare, desi erau oua de tara, proaspete). Cele 5 albusuri ramase se bat spuma tare, impreuna cu putina fructoza, vreo 3-4 linguri (eu le-am pus peste un vas in care fierbea apa si le-am batut cu mixerul), au iesit bezea aproape wink Spuma se adauga peste amestecul de ciocolata si la sfarsit se pun 500ml frisca batuta bine, peste tot maglavaisul. Se pot pune nuci, alune prajite, ciocolata neagra bucatele, ce mai poftiti. Eu am lasat-o simpla si a iesit o nebunie de inghe, ciocolatoasa si racoritoare. Gustul nu-l stiti, pana nu o faceti pofta

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Si a se observa ca am mancat-o, cu lingura maaare...rade
Dimineata am facut clatite monti cu magiun de prune. Bune si rapide, cu faina integrala si de soia, fructoza, o lingura ulei masline in compozitie si facute in teflon, ca sa nu se lipeasca, fara ulei. Am pus multe arome, ca de obicei, au iesit delicioase.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Vin 08 Mai 2009, 1:53 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Chec cu migdale si cacao
Cam intunecata poza mea dar asta e!

Reteta

6 oua - se separa albusul de galbenus
1 cana faina de soia
1/2 cana migdale tocate sau macinate (prajite sunt mai bune)
1/2 cana ulei (preferabil de masline)
1/2 pachet praf de copt
1/2 cana fructoza
coaja de lamaie, rom, vanilie, etc ce va place, scortisoara
1-2 linguri cacao

Se masoara cu o cana de ceai.

Intr-un vas de mixer se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand sunt gata se lasa la o parte in asteptare.
Intr-alt vas de mixer se pun intai galbenusurile cu fructoza si se freaca crema (cu mixerul).
Se adauga apoi treptat uleiul ca la maioneza.
Se adauga pe rand faina amestecata cu praf de copt si migdalele.
Daca compozitia este prea groasa si nu mai merge mixerul se adauga 1-2 linguri apa. Nu prea mult ca mai avem si albusul.
In final se toarna peste compozitia de mai sus albusul. Nu va speriati daca s-a mai lasat intre timp. Nu conteaza. La faza asta renuntam la mixer si amestecam usor de jos in sus pana se omogenizeaza.
Se unge o tava si se tapeteaza cu faina de soia, fructoza sau fulgi de complex de tarate (de astia am folosit eu). Se toarna 2/3 in tava. Restul se amesteca cu cacao si se toarna deasupra. Se da la cuptor cca 50 de min. Se incearca cu batul de frigarui. E gata cand batul se scoate uscat.

Pofta buna Montignacelor!

Aviz celor care vor sa experimenteze: data viitoare fac compozitia asta si coc in forme de savarina apoi fac savarine. Cred ca merge la fix.
kiss
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Lun 11 Mai 2009, 8:42 am

Vilcris, arata delicios checul, cu prima ocazie il incerc love Dar sa fac rost de fulgi de migdale si mai vorbim... Eu am facut clatitele Dorayaki, postate de Bianca la dulciuri pt micul dejun. Au iesit la fel ca si cele cu faina alba(stiu ca le incarcasem acum vreun an si erau tare bune). Am pus cam jumatate din cantitatea de faina(integrala si soia) si fructoza in loc de zahar. Nu e nevoie deloc de grasime, nici in aluat, nici la prajit.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de arime la data de Lun 11 Mai 2009, 2:33 pm

Admina si eu tot dorayaki... am poza si cu monti si cu dorayaki normale wink

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Lun 11 Mai 2009, 3:40 pm

Admina a scris:Vilcris, arata delicios checul, cu prima ocazie il incerc love Dar sa fac rost de fulgi de migdale si mai vorbim...

Admina, a fost foarte gustos. Bine aromat nici nu se simte gust de soia. Fulgi de migdale iti faci singura. Eu iau migdale crude de la Plus, le coc putin la cuptor apoi le dau prin masina de tocat nuci daca le vreau mai fine sau prin tocatorul de legume care arata ca un blender mai mare, daca le vreau mai mari. Cred ca si mixerele au asa ceva. Mie imi place ultima varianta mai mult pentru ca sunt si granule mai fine si bucati mai mari care se simt foarte bune la gust
kiss
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de julix_2007 la data de Lun 11 Mai 2009, 9:54 pm

Admina a scris:Vilcris, arata delicios checul, cu prima ocazie il incerc love Dar sa fac rost de fulgi de migdale si mai vorbim... Eu am facut clatitele Dorayaki, postate de Bianca la dulciuri pt micul dejun. Au iesit la fel ca si cele cu faina alba(stiu ca le incarcasem acum vreun an si erau tare bune). Am pus cam jumatate din cantitatea de faina(integrala si soia) si fructoza in loc de zahar. Nu e nevoie deloc de grasime, nici in aluat, nici la prajit.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

O reteta exacta ai, ca ma tenteaza astea Monti.

julix_2007
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1478
Varsta : 48
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 07/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 12 Mai 2009, 9:46 am

Dorayaki montificate wink
100g faina integrala si faina de soia(parti egale, sau daca aveti faina mai grosiera, cu multe tarate, puneti mai putina de soia si mai multa integrala), 4 oua, 1lg praf copt, 50g fructoza(sau dupa gust), 4 linguri apa(sau mai multa, pana se ajunge la consistenta unui aluat de chec), condimente(scortisoara, esenta vanilie, esenta migdale)

Eu am batut 4 albusuri spuma, impreuna cu apa(4 linguri), apoi am adaugat fructoza(100g aprox). Am adaugat pe rand galbenusurile si am amestecat usurel cu telul. Am pus 120 gr faina (dar mergea si mai putina) amestecata cu praful de copt. La sfarsit am pus multe condimente, am observat ca gustul soiei se estompeaza foarte mult daca pun scortisoara si esenta de migdale(probabil si cu esenta de rom, ar merge). Apoi am lasat la frigider cam 30min, dar cand am vrut sa le fac am observat ca s-a intarit aluatul si nu mai era ca de chec(curgator). Am adaugat cam inca vreo 4-6 linguri de apa si am amestecat energic; apoi le-am prajit in Tefal cate 2, fara ulei. Cand fac basici pe margini se intorc cu paleta si se mai lasa si pe partea cealalta.
Julix, o sa revin cu inca o portie, azi sau maine si alte constatari. Depinde mult si de tipul de faina, asa o sa-ti ceara mai multa sau mai putina, dar e tare usoara reteta si buuuna...
Vilcris, eu am gasit fulgi de migdale(felii, pt decorul prajiturilor) si pe acelea le macin si le fac faina de migdale. Nu au coaja, fulgii si iese mai alba, faina. Eu nu-mi mai gasesc tocatorul de legume, le fac doar la blenderul cu picior pt pasat zid

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de an-deea la data de Joi 14 Mai 2009, 9:41 am

Admina, multumesc mult pentru raspuns, eu sunt (foarte) incepatoare in dulciuri de casa Smile si de aia intreb Smile. o sa incerc si eu cat de curand clatitele-gogosi Dorayaki, le-am gustat pe cele facute de Arime, dupa reteta Monti si mi s-au parut excelente Smile. pun si eu poza cand ma incumet sa le fac
avatar
an-deea
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 205
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/04/2009

Sus In jos

Creme Caramel

Mesaj Scris de vilcris la data de Vin 15 Mai 2009, 2:42 pm

Dedic aceasta reteta Adminei pentru a o motiva sa mai incerce sa experimenteze caramelizarea fructozei.


Creme Caramel

Ingrediente

250 ml lapte conform (lapte 0,1%, lapte de soia, smantana sau frisca lichida subtiata cu apa)
2 oua intregi sau 3-4 galbenusuri
2-3 linguri de fructoza pentru crema, in functie de cat de dulce va place
esenta de vanilie sau 1 baton vanilie
coaja de lamaie (facultativ)
4-5 linguri fructoza pentru caramel

Preparare
-Pentru o consistenta fina si matasoasa a cremei se recomada folosirea de smantana sau frisca subtiata si doar galbenusurile de la ou. Dar merge si cu lapte si cu oua intregi.
-Se incalzeste laptele si se pun mirodeniile
-Daca folositi baton de vanilie se fierbe laptele cu batonul sectionat pe lung din care se rad semintele. Se pun in lapte semintele si batonul inclusiv. Se lasa apoi sa se racoreasca cat sa nu inchege ouale la amestecare. Se strecoara pentru a indeparta impuritatile.
-Se amesteca laptele cald cu fructoza pana ce aceasta se topeste
-Se amesteca ouale repede cu un tel
-Se pun 3-4 linguri de fructoza intr-un ibric si se tropesc cu FOARTE PUTINA APA. Fructoza trebuie sa ramana aproape uscata cand se pune ibricul pe foc. Se lasa pe foc sa se topeasca si sa fiarba FARA SA SE AMESTECE. Veti observa la un moment dat ca ea incepe sa devina aurie. Lasati pana se uniformizeaza culoarea. Fructoza caramelizata are o culoare mai deschisa decat zaharul ars, un portocaliu-maroniu-auriu. Cand este gata se toarna in forme, ca mai jos:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

-Se lasa putin sa se raceasca. Eu am bagat-o vre-o 5 min la frigider.
-Se toarna amestecul de lapte si oua in forme peste caramel.
- Se pun formele intr-o tava in care se pune apa (Bain Marie) si se introduce tava la cuptor la foc mic.
-Se lasa acolo pana se incheaga crema astfel incat sa mai tremure doar putin la mijloc atunci cand scuturati forma. Mai verificati din cand in cand.
-Se scoate de la cuptor si va arata asa:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

-Se da la frigider pentru o noapte. Cand e racita bine se rastoarna forma pe o farfurie. Aici va descurcati cum puteti. Forma mea era flexibila si am apasat-o putin pe lateral si pe fund si s-a desprins excelent. Asa ca va recomand acele forme de savarina folosite de mine.
Iata si rezultaul final:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se poate garnisi cu frisca conforma si cu capsuni sau fructe de padure.

Pofta buna! foame
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Creme caramel mod de servire

Mesaj Scris de vilcris la data de Dum 17 Mai 2009, 9:42 pm

Un alt mod de a servi creme caramel, cu capsuni si firsca:



[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Lun 18 Mai 2009, 10:21 am

Vilcris, m-ai dat gata cu reteta asta foame Ma invit pe la tine, cand mai faci...mie nu-mi iesea asa fina crema de zahar ars, nici ne-monti. O incerc sigur, sotul meu e mare amator. Adevarul e ca, la fel mi s-a caramelizat si mie fructoza, tot aurie-galbuie, nu maronie, deci aia e.
Eu am facut Brownie monti, vineri, parca. Mai am cateva feliute si acum(am jucat in deplasare weekendul asta) si e foarte buna. Retea e postata de Bianca, la Dulciuri pt micul dejun si am modificat-o conform cerintelor monti.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Apropo, am incercat si ideea ta de lipie, crestata partial cu un cutit, ca sa se rupa in felii. E super practica Flowers

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Tort de capsuni cu crema de branza

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 26 Mai 2009, 3:04 pm

Sa ne mai indulcim putin!

Tort de capsuni cu crema de branza

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pentru blat:
3 oua
2 linguri fructoza
3 linguri ulei
1 lingura apa
3 linguri faina soia sau naut
1 lingura migdale sau nuci macinate
1 lingurita praf de copt (facultativ)
vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare

Pentru crema de branza:
200-300g branza de vaci degresata
100-200 ml frisca lichida
2 linguri fructoza
coaja rasa de lamaie, vanilie

Pentru mousse de capsuni:
100ml frisca lichida
5-6 capsuni
1 lingurita fructoza

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Blatul se face ca si checul pe care l-am aratat mai inainte. Forma are 15-17 cm diametru. Iese un tort mic. Blatul se coace in forma. Se lasa la racit.
Forma se tapeteaza cu folie de aluminiu care se lasa mai lunga ca sa puteti sa trageti de ea si sa scoateti tortul.
Se amesteca ingredientele pentru crema de branza cu mixerul pana se omogenizeaza.
Se monteaza tortul. Se pune intai blatul si peste el crema care se netezeste sa nu aiba goluri de aer.
Se lasa o noapte la frigider. A doua zi se scoate din forma si se orneaza cu capsuni proaspete si mousse de capsuni.
Pentru mousse se bate smantana cu fructoza pana se face frisca (cu mixerul), dupa care se incorporeaza treptat capsunile maruntite. Mousse-ul se serveste imediat ca altfel se separa apa se partea grasa.

Pofta buna! kiss
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de aisha la data de Mar 09 Iun 2009, 10:32 am

Zilele trecute am facut
INGHETATA DE CAPSUNE CU SOS (reteta din catrea Monti aparuta acum)

500 g capsuni
100 g branza de vaci 0% bine scursa
5 albusuri
2 linguri suc de lamaie
3 linguri fructoza

Pasati capsunile cu mixerul. Amestecati-le apoi cu albusurile batute spuma, brnaza de vaci si frucoza pana se obtine o masa omogena. Adaugati sucul de lamaie si turnati totul intr-o forma unsa in prealabil cu ulei. Se da la congelator timp de 6-7 ore. Se serveste cu sos de capsuni preparat din piureu de capsuni amestecat cu frucoza.

A iesit acceptabila, dar branza de vaci 0% (eu am avut din aia de Covalact) ii da o tenta de gust fainos.
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 09 Iun 2009, 12:53 pm

Ce minunatii capsunoase ati facut... Imi faceti pofta, zau asa. Eu doar dulceata de capsuni cu fructoza, saptamana trecuta. Si azi iar Dorayaki cu dulceata capsunoasa.
Aisha si Vilcris, va recomand sa inlocuiti branza de vaci obisnuita cu crema de branza Quark. Este aici, primul produs: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], este cu grasime 0,2% si foarte cremoasa, nu seamna cu branza de vaci de la noi. Eu branza de vaci iau de la Prodlacta, la galetusa, tot cu grasime 0%, dar o folosesc in combinatii sarate mai mult: crema de branza cu verdeata, budinca de branza, etc. Ar merge si in placinta de branza, monti cu fructoza si fara stafide (ca parca nu sunt ok), dar al meu nu se da in vant dupa dulciuri cu branza.
Am luat cartea Monti, dar n-am incercat nimic din ea Embarassed Prefer sa caut retetele preferate si sa le montific, daca se poate. Cred ca are retete cam prea dietetice pe gustul meu, adica nu ai sa gasesti gustul si aromele preferate de romani, in flan sau souffle-uri. Eu sunt pentru mancare sanatoasa, dar gustoasa, de aia pot manca si de post, perioade lungi ca le gustuiesc intens, sa nu simti lipsa carnii sau in cazul montignacului, a glucidelor rele wink

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de vilcris la data de Mar 09 Iun 2009, 1:02 pm

....A glucidelor bune Admina, bune, bune, buuune (rele sunt doar la gust rade rade rade ). Cred ca asa ai vrut sa spui, dar te-a luat gura pe dinainte rade rade
avatar
vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri Montignac

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB