Ultimele subiecte
» Rochii, fuste crosetate(5)
Astazi la 20:02 Scris de denis21

» Haideti sa slabim ! (7)
Astazi la 19:20 Scris de aurishta

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
Astazi la 19:18 Scris de anasia

» Provocarea 30-Faux denim
Astazi la 19:09 Scris de andreea-elena

» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
Astazi la 19:06 Scris de tiana

» Provocarea 29 - Fructe de vara
Astazi la 19:06 Scris de andreea-elena

» Lucrul de mana - sursa de venit-2
Astazi la 18:57 Scris de romaya

» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
Astazi la 18:53 Scris de danae

» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
Astazi la 18:48 Scris de danae

» Florile din gradina mea
Astazi la 18:42 Scris de firicel

» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
Astazi la 18:18 Scris de AlinaJ.Bijoux

» Scoala de croitorie(10)
Astazi la 18:09 Scris de iriclau

» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
Astazi la 18:08 Scris de LORIMAR

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
Astazi la 18:05 Scris de LORIMAR

» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
Astazi la 17:52 Scris de myky7robc

» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
Astazi la 16:46 Scris de Gianina4ever

» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
Astazi la 16:45 Scris de Samarineanca

» Rochii de seara,deosebite (8)
Astazi la 16:39 Scris de SilviaDumitrescu

» Discutii despre croitorie
Astazi la 16:27 Scris de aurishta

» Masinile noastre de cusut (5)
Astazi la 16:24 Scris de amarylle

LM Articole

LM YouTube Channel

Dieta Montignac

Pagina 4 din 6 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Dieta Montignac

Mesaj Scris de arime la data de Vin 08 Mai 2009, 18:36

Admina, pot sa iau pulpa rade Arata incredibil de bine pofta

Ieri a aparut revista Felicia si atasata ei are cartea Mananc, slabesc si ma mentin , Michel Montignac, pt. doritoarele ce nu au reusit sa mearga la lansare wink 8.5 ron Smile

arime
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 1293
Varsta: 32
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de Usagy la data de Mier 03 Iun 2009, 20:22

Am luat si eu cartea, suna perfect logic ce e pe acolo, numai ca nu zice cantitatile.
Imi e tare greu sa imi dau seama cam cat as putea sa mananc pt a nu ma ingrasa la loc, avand in vedere ca am slabit deja 7 kilograme (chinuri multe, exercizii fizice, mancare mai putina ca de obicei), si in prezent nu mananc de mai mult de 1200 kalorii pe zi. Tare imi e ca daca maresc cantitatile o sa mai pun si kilograme la loc . scratch

Usagy
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 146
Varsta: 29
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 28/05/2009

Sus In jos

semi monti

Mesaj Scris de diane la data de Mier 10 Iun 2009, 02:20

Am aproape 32 de ani si am avut 72.5 kg. In prezent am 65 (le am de o buna bucata de vreme). Am slabit cu multa miscare si cu un regim inspirat din Montignac - dar nu am tinut regimul propriu-zis ci mi-am insusit niste principii, oarecum si pentru ca mi se potrivesc.
Am avut perioade in care m-am mai ingrasat dar am fost atenta si am dat repede jos. Ce are cel mai mare efect la mine este sa nu mananc fainoase si dulce. Cartofi nu pot sa mananc si nici orez (nici nu-mi place) asa ca pentru astea nu trebuie sa ma sacrific. Mananc in schimb mult spanac, fasole verde, andive (ma impac excelent cu ele), salate, peste, pui (dar nu prea mult) si din cand in cand muschiulet de porc la gratar (daca nu mananc carne o perioada mai lunga de timp ma simt slabita si fara energie - o cam consum cu munca). Si mai incerc sa nu mananc seara tarziu..
Dar vreau sa subliniez inca o data ca, cel putin pentru mine, faina alba are un efect devastator - umfla mai rau ca pompa:D

diane
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 40
Varsta: 34
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 09/06/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina la data de Mier 10 Iun 2009, 07:46

Usagy, in cartea lui Montignac vei gasi in primele capitole ceva de genul: mitul caloriilor este fals. In general principiile acestui regim sunt opuse celor din curele de slabire unde se merge pe numararea caloriilor; mancand mancaruri "bune", deci fara glucide "rele" (faina alba, orez alb, cartofi, paste din faina alba, dulciuri, zahar in orice forma, etc.) poti manca pana simti senzatia de satietate, fara probleme. Singurele principii ar fi sa nu mananci pana cazi jos foame (deci mesele trebuie mancate pe indelete, savurate, pana simti ca ai mancat destul, fara sa fi ghiftuit) si sa nu mananci seara dupa ora 19, ultima masa poate sa fie lipidica (proteino-lipidica) si inainte de acea ora, de preferat. Nu se numara caloriile, pentru ca nu conteaza, daca separi glucidele rele de lipide. Si multa lume a slabit foarte frumos, mancand montignac faza I, pana ajunge la greutatea dorita; si asta mancand pe saturate, nu infometandu-se. Tocmai se spune ca in momentul in care apare senzatia de foame, trebuie combatuta cu o gustare sau o masa, deoarece corpul tinde sa-si faca rezerve, daca este privat de alimente (spre exemplu in curele de slabire gen: un mar, 100g pui, o rosie, etc.). De aici apare si efectul yo-yo, in care kg pierdute in cura, revin dupa revenirea la alimentatia normala. La Monti te menti daca mananci monti, faza II, fara probleme; si la fel, mananci cat vrei, numai sa fie alimente permise.
Diane, asa e. Montignac este un regim alimentar, sau mai curand un stil de viata, foarte sanatos. Si multa lume stramba din nas cand aude de regimuri... Pai nu te anemiezi, nu ramai fara nutrienti si vitamine? NU, mananc mai sanatos decat un om normal si ma mentin sau slabesc. Zici ca m-a platit Michel Montignac, sa-i fac reclama, asa de convinsa sunt rade
Dar revenind, daca scoti din calcul: faina alba (nu are decat raport caloric, mai deloc fibre si vitamine...), cartoful (la fel ca si faina, nici pic de vitamina, dupa preparare), zaharul (of, cum ar trebui sa-l scoatem din alimentatie si cat de dependenti suntem de el), toate alimentele gen fast food sau cele din rafturile magazinelor (gen biscuiti, ciocolata, sticksuri, snacksuri, chipsuri, inghetata, semi-preparate, mezeluri... etc.) sunt pline de aditivi sintetici, E-uri multe cancerigene, restul tot chimicale sunt, mult zahar si potentiatori de gust No Pai ce e rau in a renunta la ei? Doar dependenta de gustul lor ne face sa renuntam greu la ele, dar pentru sanatate nu aduc nimic bun, pe termen lung.
Eu ma tot ciondanesc cu parintii mei sa-i conving sa inlocuiasca painea alba cu paine integrala/graham, macar din cea din comert, sa reduca mezelurile din alimentatia lor si a fetitei mele; sa scada consumul de carne, care numai bine nu face organismului. Dar e greu sa schimbi obiceiuri alimentare de zeci de ani, si mentalitati bine insusite.
Si eu tot un fel de monti modificat folosesc si imi e bine, deocamdata nu am mai dat jos dar ma simt ok, in pielea mea. Si mananc mult si bine, chiar si mai tarziu in seara (desi stiu ca nu e ok Embarassed ) si dulciuri monti, dupa pofta inimii.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*

Admina™- producatoarea de scame ®

Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor: 5789
Localizare: aproape de tine:)
Data de inscriere: 16/10/2008

http://homemadelaly.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de diane la data de Mier 10 Iun 2009, 11:07

Pe mine a inceput sa ma preocupe de cativa ani problema mancatului sanatos - sau macar mai putin daunator. Din pacate pe la noi prin magazine nu prea ai ce sa alegi, trebuie sa faci un slalom foarte dibaci printre produse care mai de care mai frumos mirositoare si in acelasi timp daunatoare.
Din fericire pentru mine parintii mei s-au mutat la curte si am acces la niste produse naturale (2-3 cate or fi, sunt foarte bune). Si cateodata am revelatii si aduceri aminte de cum ar trebui sa arate un ou adevarat sau ce gust ar trebui sa aiba o capsuna culeasa din gradina. (ceea ce e trist daca stam sa ne gandim..)

Apropo de paine si faina alba am tot cautat variante si am studiat etichetele tuturor painilor de pe rafturi scratch n-am gasit nimic calumea - cel putin nu in magazinele in care as putea ajunge eu sa-mi cumpar paine. Nu mananc multa paine dar uneori, daca nu mananc carne si nici cartof/orez, simt nevoia de ceva mai plin decat frunzele:D Am descoperit apoi la Mega Image, printre pungi frumos colorate cu faina de secara de import si faina integrala de import care costa osutademii kilu' ca exista si faina integrala romaneasca, Dobrogea parca, ce are exact acelasi pret ca faina alba. Adica 23 de mii (2lei treizeci). Asa ca am luat un kg de faina si m-am dus cu ea la experta mea in d-ale gurii, adica bunica. Si am rugat-o sa faca ceva comestibil si usor de facut cu aceasta faina. Mi-a facut niste turtite coapte (cum e focaccia) nemaipomenite si a doua zi mi-a facut si painite - sa vada cum ies. Extrem de simplu de facut, foarte bune la gust si ieftine. BUUUUN!

Altfel, ce sa zic. Decat sa cumperi pateu de exemplu - mai bine il faci acasa (ca se poate face bine mersi); si decat sa mananci mezeluri mai bine mananci o carnita cinstita (chit ca si puiul ala e vai de capu lui da macar reduci din conservanti si aditivi); iar daca tot cumperi mezeluri macar cumperi din cele "vrac" si nu din cele ambalate in folie care au si mai multi conservanti.

Un singur lucru mai zic (ca si asa am fost cam off topic) apropo de oua, am aflat un lucru pe care nu il stiam. Ouale din comert au sau ar trebui sa aiba inscriptionat, in afara de data expirarii, un cod care arata cam asa:
2Ro GR 001 (de exemplu).
Cifra de dinainte de RO, care poate sa fie 1 2 sau 3 indica felul in care sunt crescute gainile de la care provin ouale. Adica 1 sunt gainile crescute pe pamnat si iarba (cum sunt cele de la tara), 2 sunt cele crescute tot la sol dar pe ciment iar 3 sunt cele crescute in baterii (adica in raft) - care nu se misca niciodata de acolo. Acum va dati seama si singure care sunt cele mai bune. Eu nu am gasit in comert decat 2 si 3 dar cred ca merita sa tineti seama de treaba asta.
Haios este ca oule cu "3" sunt de multe ori mai scumpe pentru ca sunt mai mari si mai frumoase (vezi capsunile de import - plastic curat) rade

diane
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 40
Varsta: 34
Data de inscriere: 09/06/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de manus marioara la data de Mar 25 Mai 2010, 10:40

Hai sa va spun si eu cate ceva.si eu am tinut o dieta asemanatoare ,am mai scris pe undeva pe aici de ea.Deci mancare:carne brinza cascaval oua si peste.Carnea are 0 gr. CH eventual urme un ou are 1,2gr iar branza nu stiu exact ca nu am tabelul la indemana.fara fructe si legume cat slabesti le introduci abia cand te mentii.Cafea fara cofeina si nici un gr de alcool.fara seminte nuci alune ,deoarece inttrerupe procesul de slabire.L-am tinut 2 luni si am slabit cam 18 kg Dimineata inainte de masa 1 cana de ceai cu 10 pic de tinctura de menta in prima luna iar a 2-a luna tinctura de trandafir;la pranz si seara la fel inainte de masa cate o cana de ceai.Acuma eu am luat ceaiul de la un dr de la ,,taifasuri'si acolo am gasit si ce sa mananci.mai aveai voie si cate o rosie ,o cana de salata de varza. un casravete...dar eu am tinut cu ce am avut +ca nu aveam timp sa fac ce scria acolo,deci nu e chiar drastica asa.La 3 zile dupa inceperea regimului aveam niste betisoare care imi arata daca se topeste grasimea.le introduceai in urina dimineata si avea 2 patratele care se colora in mov daca se topea grasimea,de la mov pal la mov inchis,cu cat era mai inchis cu atat se topea mai repede.Celalalt patrat daca aveai diabet se colora maro,eu nu am dar am incercat la sora mea si intradevar s-a colorat.In 2 luni de2 ori am calct stramb:de ziua mea Sf Marie si cand a botezat fratele meu.Am slabit 18 kg,pe care le-am mentinut 2 ani aproape pana m-am last de fumat.Vreau sa va spun ca 3 zile mi-a fost fffffgreu,dar apoi a fost floare la ureche.Intri intr-o stare de euforie oboseala nu am simtit deloc pt ca te usurezi parca plutesti.Era ca si cum as fi carat un copil in spinare in permanentasi te eliberezi.de povara .Sa va d-au un exemplu:am lasat baiatul cel mic la mamica peste noapte.Pe la 10 seara ma suna ca plange sa ma duc sal iau .EU care ma rugam de sot sa mearga mai incet pt oboseam repede ,acum abia se mai tinea dupa mine.Acum m-am apucat din nou de ea de ieriiam luat diferite ceaiuri si leam amestecat pt ca in ce-am primit de la dr scrie compozitia dar nu si cantitatile.Tinctura am gasit pe net o am de anul trecut e 8 lei stsi sper sa pot sa o tin ,pt ca am mai avut tentative dar esuate.Mananc inaintea copiilor si sotului astfel nu risc sa poftesc la ei.Daca vreti o sa mai scriu si retetelesi ce mai scrie pe foile ce le-am primitcu ceaiul. kiss bucatar Apropo se tine si astazi Rusaliile ca pe la noi se spune ca-i ,,oloagele'tot un soi de sarbatoare

manus marioara
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor: 86
Localizare: calarasi
Data de inscriere: 03/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de anamariacimpoieru la data de Mier 29 Dec 2010, 23:29

salutare fetelor, haideti sa va zic cum a stat treaba cu slabitul la mine: am tinut fel de fel de cure de slabire ba ajunsesem din ambitie sa nu mananc mai nimik zile intregi si nu dadeam jos un gram ....nu ca as fi fost grasa eram hai sa zicem bine facuta, si ma obseda faza ca nu puteam fi si eu slaba, nu stiu de ce admiram fetle foarte slabe
ei bine, de cand nu m a mai preocupat absolut deloc treaba asta si mi am canalizat atentia spre cu totul altceva, am slabit brusc, parca de la sine...iar in momentul de fata nu stiu ce sa fac ca sa mai pun ceva pe mine....sau poate o fi si cauza ca a aparut bebita tricot
iar daca reusiti sa fiti montignace , atunci e cu atat mai bine pentru sanatatea voastra

anamariacimpoieru
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor: 38
Localizare: tg jiu
Data de inscriere: 10/08/2010

http://annebijou.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta la data de Mar 15 Mai 2012, 21:44

Hai ca m-am mutat aici de la "deslabite" Smile ca sa mai discutam despre aceasta dieta, sau mai bine-zis, stil de viata.
Cum am mai zis , eu am (re)adoptat aceasta dieta din ianuarie trecut (asa, mai lejer, din cauza ca inca alaptam),iar dupa cateva luni am intrat in "norma intreaga" Smile ,ajungamd in scurt timp la o greutate normala, ajutata fiind si de practicarea regulata a sportului.
O sa incerc sa scriu aici cateva retete pe care eu le folosesc foame

aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 2353
Varsta: 44
Data de inscriere: 18/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de corina corina la data de Mier 16 Mai 2012, 12:31

Am pregatit hartia si creionul si am facut si loc pe frigider sa o pun la loc de cinste , vizibil si sugestiv : ''Deschizi frigiderul ? Ai grija ce iei din el sa te indopi !!!'' De fapt cred ca mai mare grija o sa am la ce pun in el . zid

Deci ? ura

corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 2141
Varsta: 36
Localizare: Buzau
Data de inscriere: 31/12/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta la data de Mier 16 Mai 2012, 16:33

In general micul meu dejun este pe baza de glucide, dar in dimineatza asta am facut salata mea preferata pofta , deci un preparat proteino-lipidic,asta insemnand ca nu merge cu paine nu
Aveam de ieri wink fierte mazare si piept de pui. Am pregatit repede o maioneza pe care am amestecat-o cu carnea maruntita, mazarea, castraveciori si gogosari murati . Cand am chef de ceva picant, adaug si doi-trei ardei iuti murati, dar nu o fac mereu.
Toti cei din casa adora salata asta,dar eu, cel mai mult pofta

aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina la data de Mier 16 Mai 2012, 16:43

Asa Aura, inspira-ne! pupi
Eu spre exemplu beau-mananc ceai negru cu lapte condensat sau miere si o glucida rea: paine (neagra, dar nu prea mai fac in casa, deci nu bag mana in foc ca e monti; sau graham) cu unt (da stiu, bataita la bataita ) sau fara si gem sau o praji facuta de mine, un biscu. Deci glucida cu lipida la greu. Cand tineam monti faza I, mancam cafea cu un bob de zaharina si o paine monti facuta de mine sau paine wassa si gem fara zahar, magiun, etc. Problema e sa eu nu mananc sarat dimineata, doar dulce si nu pot manca salate, branza, peste, legume. Plus ca dupa o vreme ti se taie rau de paine monti cu gem fara zahar... ametit Astept sugestii. Merci
Parca era ok laptele 0.1% amestecat cu glucida buna, nu? Deci lapte cu cereale integrale sau fiert cu fulgi de ovaz (trebuie cautat IG) ar merge?

*Atelierul meu*

Admina
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta la data de Mier 16 Mai 2012, 16:59

Da, eu mananc frecvent dimineata fulgi de ovaz cu lapte degresat,uneori mai adaug si fructe. Este delicios si foarte satios,4-5 ore nu-mi mai trebuie nimic.
Si.... banare baneaza si tu macar untul de pe paine wink Eu nu fac paine in casa, dar iau integrala de la VelPitar.

aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina la data de Mier 16 Mai 2012, 23:24

Ei, eu am dat un exemplu cu meniul ne-monti, ca sa primesc exemple de meniuri monti, in genul felurilor care-mi plac. Fulgii de ovaz eu ii fierb in lapte si pun fructoza, de obicei. Asa e, sunt foarte satiosi.
Am gasit in carte: in faza I este preferabil sa nu se foloseasca nici unt si nici margarina, asa cum se va putea face in faza II. Nu folositi nici macar miere, al carei indice glicemic este crescut - 85 - dar nici dulceata obisnuita, care contine 65% zahar. Propuneri:
- marmelada din fructe fara zahar...
- branza de vaci cu 0% materie grasa sau iaurt natur/ slab
... cerealele brute (fulgi de ovaz, fulgi de 5 cereale, musli) vor putea fi mancate cu lapte degresat (cald sau rece) sau amestecate cu iaurt natur sau branza de vaci 0% grasime. In iaurt se poate pune putina marmelada de fructe, daca se doreste.
Vorba Corinei sa facem curat in frigi si sa ne cenzuram cumparaturile, de acum incolo. wink

*Atelierul meu*

Admina
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta la data de Joi 17 Mai 2012, 09:21

Admina a scris:
Am gasit in carte: in faza I este preferabil sa nu se foloseasca nici unt si nici margarina, asa cum se va putea face in faza II. Nu folositi nici macar miere, al carei indice glicemic este crescut - 85 - dar nici dulceata obisnuita, care contine 65% zahar. Propuneri:
- marmelada din fructe fara zahar...
- branza de vaci cu 0% materie grasa sau iaurt natur/ slab
... cerealele brute (fulgi de ovaz, fulgi de 5 cereale, musli) vor putea fi mancate cu lapte degresat (cald sau rece) sau amestecate cu iaurt natur sau branza de vaci 0% grasime. In iaurt se poate pune putina marmelada de fructe, daca se doreste.

Cam in felul asta iau eu micul dejun glucidic. Ceaiul sau laptele degresat (cu cacao sau scortisoara,dupa gustul meu) sunt nelipsite. La acest tip de mic dejun merge painea integrala cu branza sau iaurt. Eu imi pun intotdeauna peste sandvisurile cu branza ceva, cum ar fi masline, castraveti, ardei, fasole verde cu usturoi(din salata fara grasime). Angelica este client permanent la micul meu dejun Smile ,s-a obisnuit de cand era bb Smile
Si, apropo de ce zicea Corina, intotdeauna imi cenzurez cumparaturile in supermarket. Este adevarat ca am inceput sa gandesc Monti Smile in ceea ce priveste meniul si nu imi este greu deloc. Si la restaurant cand merg, tot in stil Monti comand. Smile Am adus odata la disperare un chelner cu cerinte de genul: "fara cartofi, fara orez, fara zahar, fara cofeina" zid zid Mi-a zis ca sunt o clienta tare pretentioasa mirat,macar ca eu credeam contrariul rade

aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de diblaru maria la data de Joi 17 Mai 2012, 09:29

Pai nu stiu cum reusesti ,te admir eu daca cenzurez frigiderul ,urmatoarea mutare la ai mei este la cumparaturi fara mine ,faza e ca pe mine trebuie sa ma cenzurez si nu stiu cum ,parca nu mai am vointa de loc ,Doamne nu credeam ca nu pot rezista tentatiei greu.

diblaru maria
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor: 94
Localizare: crevedia
Data de inscriere: 03/10/2010

Sus In jos

Pagina 4 din 6 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2010 | All Rights Reserved