Triplock(overlock); totul despre surfilare(1)
Pagina 11 din 21 • Impartiti •
Pagina 11 din 21 •
1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21 
Re: Triplock(overlock); totul despre surfilare(1)
buna fetelor,ceva ceva am reusit azi noapte sa reglez ca nu se mai rupe ata,dar tot ceva nu-i in regula,cand reglez tensiunea la un fir ramane mai larga de la alt fir,o reglez si pe aia si ramane alta larga si tot asa ....nici cum nu-i dau de cap,intr-un final am bagat un material mai plin si a cusut zic eu binisor apoi am lasat-o sa se odihneasca cateva minute si cand am incercat sa cos iarasi pe acelasi material a inceput sa-l increteasca
adevarul e ca pt mine e grea,v-am mai spus sunt termeni pe care nu-i cunosc,nu-i inteleg,nu-mi dau seama nici cum care ate coase pe dos si care pe fata,cu acele la fel,nu stiu cum as putea dezactiva un ac sau o ata sa coasa doar cu 4 sau cu 3 ate,pur si simplu nu inteleg cartea,nu e destul de explicita pt cineva care n-a mai cusut niciodata pe un triplock,eu nici nu stiam cum arata un triplock pana nu l-a pozat Admina.
atele sunt infirate bine,m-am uitat de n-ori si sunt ok.
UMDC daca poti te rog da-mi cartea tehnica de la DF 14U554 ca eu cred ca e acelasi model doar ca al meu e 14U555 si poate ii voi da de cap cumva.
parca imi vine sa o trimit inapoi si sa-mi iau cu 4 fire poate e mai usoara,ce ziceti?
adevarul e ca pt mine e grea,v-am mai spus sunt termeni pe care nu-i cunosc,nu-i inteleg,nu-mi dau seama nici cum care ate coase pe dos si care pe fata,cu acele la fel,nu stiu cum as putea dezactiva un ac sau o ata sa coasa doar cu 4 sau cu 3 ate,pur si simplu nu inteleg cartea,nu e destul de explicita pt cineva care n-a mai cusut niciodata pe un triplock,eu nici nu stiam cum arata un triplock pana nu l-a pozat Admina.
atele sunt infirate bine,m-am uitat de n-ori si sunt ok.
UMDC daca poti te rog da-mi cartea tehnica de la DF 14U554 ca eu cred ca e acelasi model doar ca al meu e 14U555 si poate ii voi da de cap cumva.
parca imi vine sa o trimit inapoi si sa-mi iau cu 4 fire poate e mai usoara,ce ziceti?

kla78- Junior

-

Numarul mesajelor: 398
Varsta: 33
Data de inscriere: 28/12/2008
Imi pare rau ca te chinui atita!
Nici nu are cum sa fie altfel! Utilajul pe care l-ai achizitionat este complex si destul de complicat. Tu trebuie sa capeti instruire inainte de a coase pe el. Este imposibil pentru o persoana care nu stie ce face triplockul sa inteleaga coverlockul asa dintr-o data.
Vin catre tine cu un PM si iti explic ce ar trebui sa faci!
Nici nu are cum sa fie altfel! Utilajul pe care l-ai achizitionat este complex si destul de complicat. Tu trebuie sa capeti instruire inainte de a coase pe el. Este imposibil pentru o persoana care nu stie ce face triplockul sa inteleaga coverlockul asa dintr-o data.
Vin catre tine cu un PM si iti explic ce ar trebui sa faci!

umdc- Nou venit

- Numarul mesajelor: 35
Localizare: Republica Moldova
Data de inscriere: 14/08/2009
ok,UMDC astept pm-ul,dar cartea tehnica despre care ti-am spus?mi-o poti trimite te rog?

kla78- Junior

-

mandita- Nou venit

- Numarul mesajelor: 8
Localizare: neamt
Data de inscriere: 19/07/2009
triplock (este cea cu trei ate), a ta este overlock (ceea ce inseamna 4 sau mai mult de 4 ate).
Deci o vei putea folosi cu 3 ate, doar pentru surfilare si cu 4 ate o vei folosi pentru incheiere (acea cusatura de surfilat care este urmata la o distanta de 5 mm cred de o cusatura in lant, o poti gasi pentru idee pe interiorul blugilor).
Deci o vei putea folosi cu 3 ate, doar pentru surfilare si cu 4 ate o vei folosi pentru incheiere (acea cusatura de surfilat care este urmata la o distanta de 5 mm cred de o cusatura in lant, o poti gasi pentru idee pe interiorul blugilor).
sarumana de raspuns. Prin urmare nu coase acoperit? adik ceva de gen la tricouri daca nu folosesc cutit, adik stiu ca nu e uberdeck, dar macar ceva asemanator? 

mandita- Nou venit

- Numarul mesajelor: 8
Localizare: neamt
Data de inscriere: 19/07/2009
nu, din nefericire, eu chiar am incercat, din curiozitate, triplocul si overlocul pot coase numai in marginea materialului. Dar poti surfila si apoi indoi si cosi cu 2 ace la liniara si arata asemanator, dar doar asemanator. 

Fetelor, am citit acum despre cusatura in lant...
Eu nu am dat de ea pana acum, si nu am vazut nimic asemator in cartea tehnica sau pe CDul de la overlockul meu.
Stiti ceva despre asta????
Pisi, ai idee despre ce e vorba, ca tu ai acelasi model...
Eu nu am dat de ea pana acum, si nu am vazut nimic asemator in cartea tehnica sau pe CDul de la overlockul meu.
Stiti ceva despre asta????
Pisi, ai idee despre ce e vorba, ca tu ai acelasi model...

Clio_Ela- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1224
Varsta: 36
Localizare: intre optimisti
Data de inscriere: 17/04/2009
Ela cusatura in lant este aceea ce apare cand inchei produsul cu 4 fire,,, daca e mai puternic tensionata ata nu-ti prea dai seama ca e in lant, dar daca tensionezi mai putin de proba, vei veda ca acea cusatura care pare tighel este in lant 

Cusatura in lant din doua fire se utilizeaza la asamblarea componentelor confectiilor din materiale elastice sau tricot,ce am citit eu 

pisi- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 270
Varsta: 26
Localizare: vaslui
Data de inscriere: 09/07/2009
si eu completez,... pentru a mentine prin cusatura elasticitatea produsului 

Mandita, eu am overlock Toyota, e un model mai nou decat al tau dar cam acelasi lucru face: surfileaza
Daca ai nevoi pot sa fac cateva poze din cartea tehnica. aici
gaseti cateva pagini scanate exact pt masina ta..dar din pacate pe olandeza...dar poate iti faci o idee din poze!
Sa stii ca eu ma inteleg destul de bine cu a mea, e destul de robusta
Ce a patit a ta de are nevoie de mecanic??
Din pacate vin sa va dezamegesc, dar masina asta si majoritatea overlock-urilor cu 4 ate NU fac cusatura lant de care vorbiti (se cheama safety stitch, nu-mi vine acum denumirea romanesca). Pentru cusatura aia e nevoie de alt mecanism, care deseori se gasete impreuna cu masinile care realizeaza cusaturi de acoperire si surfilare in acelasi timp (sunt masinutele cu 5 ate si 2 ace in genul celei Dragonfly 857 despre care a mai vorbit si UMDC) sau de ex. Pfaff 4874 (care e putin mai scumpa) . Exista si modele cu 4 fire, dar sunt tot masini coverlock (de ex pfaff 4862).
Daca ai nevoi pot sa fac cateva poze din cartea tehnica. aici
gaseti cateva pagini scanate exact pt masina ta..dar din pacate pe olandeza...dar poate iti faci o idee din poze!Sa stii ca eu ma inteleg destul de bine cu a mea, e destul de robusta
Din pacate vin sa va dezamegesc, dar masina asta si majoritatea overlock-urilor cu 4 ate NU fac cusatura lant de care vorbiti (se cheama safety stitch, nu-mi vine acum denumirea romanesca). Pentru cusatura aia e nevoie de alt mecanism, care deseori se gasete impreuna cu masinile care realizeaza cusaturi de acoperire si surfilare in acelasi timp (sunt masinutele cu 5 ate si 2 ace in genul celei Dragonfly 857 despre care a mai vorbit si UMDC) sau de ex. Pfaff 4874 (care e putin mai scumpa) . Exista si modele cu 4 fire, dar sunt tot masini coverlock (de ex pfaff 4862).
pisi a scris:Cusatura in lant din doua fire se utilizeaza la asamblarea componentelor confectiilor din materiale elastice sau tricot,ce am citit eu
geany a scris:si eu completez,... pentru a mentine prin cusatura elasticitatea produsului
Multumesc, Pisi, Geany!
Ce inseamna cu doua ate? care raman? una de la ac si una din cele inferioare? Conteaza care din ele??
Probabil overlockul meu nu face, cum spune Ppisic...
Ultima editare efectuata de catre Mihaela_s75 in Joi 17 Sept 2009, 00:06, editata de 1 ori

Clio_Ela- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1224
Varsta: 36
Localizare: intre optimisti
Data de inscriere: 17/04/2009
UDMC te rog nu uita de mine cu cateva explicatii.tot astept pm si nu vine:))

kla78- Junior

-

Cusatura lant se poate realiza cu un overlock in 5 fire, din cate am gasit pe net. De la Pfaff ar fi: 4852 si 4874, aveti o lista de cusaturi AICI, unde cele de surfilare cu lant se numesc Safety stitch si sunt prezentate in partea din dreapta sus. Deci este o surfilare obisnuita si la putina distanta, apare o cusatura lant, separata de cea facuta pe margine. Se poate vedea la jeans acest tip de cusatura, la costume barbatesti si in special pantaloni, unde este nevoie de o cusatura mai rezistenta decat surfilatul. Sau de la Singer, vedeti pe pagina 2, de AICI, o poza mai clara.
In principiu e asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
Sunt masini speciale, si trebuie sa aiba minim 5 fire (exista si cu 8 fire, de la Bernina, Babylock, etc.). Overlock-urile noastre doar surfileaza, dar se poate folosi foarte bine o cusatura in 4 fire, pentru imbinarea unor materiale groase, si rezista cu brio.
Sau surfilati in 3 fire si mai dati o cusatura pe liniara, paralela cu marginea, desi s-ar putea sa afecteze felul in care se vede de pe fata, se poate valuri materialul (daca e ceva mai pretentios gen satin, sau ceva elastic), deoarece cusatura pe liniara, nu este elastica, la fel ca cea lant.
In principiu e asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
Sunt masini speciale, si trebuie sa aiba minim 5 fire (exista si cu 8 fire, de la Bernina, Babylock, etc.). Overlock-urile noastre doar surfileaza, dar se poate folosi foarte bine o cusatura in 4 fire, pentru imbinarea unor materiale groase, si rezista cu brio.
Sau surfilati in 3 fire si mai dati o cusatura pe liniara, paralela cu marginea, desi s-ar putea sa afecteze felul in care se vede de pe fata, se poate valuri materialul (daca e ceva mai pretentios gen satin, sau ceva elastic), deoarece cusatura pe liniara, nu este elastica, la fel ca cea lant.Pagina 11 din 21 •
1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21 
Subiecte similare» DESPRE HERMETICA
» Discutii despre naruto
» Sfaturi despre condimente
» Eseu filosofic...despre succesul in viata
» Totul despre orgasm ... :))
» Discutii despre naruto
» Sfaturi despre condimente
» Eseu filosofic...despre succesul in viata
» Totul despre orgasm ... :))
Pagina 11 din 21
Permisiunile acestui forum: