USTENSILE CROITORIE
Pagina 18 din 19 • Impartiti •
Pagina 18 din 19 •
1 ... 10 ... 17, 18, 19 
Re: USTENSILE CROITORIE
Geany, dar pe cealalta parte se vede tot cusatura in VVV? sau e liniara?
multumesc pt raspunsul rapid
multumesc pt raspunsul rapid

iriclau- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 106
Localizare: iasi
Data de inscriere: 27/01/2011
Iri, nu stiu sa-ti spun, nu am asa ceva, dar nici n-as vrea. Daca nu ma insel acea cusatura o face si un triploc cand lucreaza in doua fie. Cu ce nu sunt eu de-acord, este ca la triplock, nu doar acea cusatura e atat de importanta, ci si cum este transportat materialul, si viteza si acestea le simti doar cand lucrezi cu un triplock. Liniara poate face multe, dar nu pe toate. E doar o parere personala.
Pe mine ma ia cu ameteala cand trebuie sa cos ceva si trebuie sa stau sa fac reglaje, schimbat de piese... daca ar fi dupa mine, as avea cate-o masina pentru fiecare program in parte
Pe mine ma ia cu ameteala cand trebuie sa cos ceva si trebuie sa stau sa fac reglaje, schimbat de piese... daca ar fi dupa mine, as avea cate-o masina pentru fiecare program in parte
iriclau a scris:buna fetelor am si eu o intrebare :
am o masina casnica Brother Innovis 10A si ma intrebam daca exista cumva un piciorus special de overlock de cumparat pentru ea . Mi-ar placea sa pot surfila mai bine.... sa arate cusatura aproape ca la hainele din magazin . Stiu ca pt un surfilat de nota 10 trebuie un Triplock, dar nu pot face asa o investitie...
astept sugestii ... multumesc
Si eu zic la fel ca Geany, sa iti iei triplock!!! pai nu ai idee cat timp iti ia sa surfilezi la liniara si nici nu faci produsul ca "in magazin" sa incerci sa faci o esarfa de ex la liniara, mie mi-a luat 15 min! exagerat de mult, cand la triplock am facut esarfa in 2-3 min si surje! arata super, fetele carora am trimis au zis ca este cumparata.
Plus ca nu ai sa poti face niciodata un tricou surfilat asa, sau ceva din jerse, adica materiale elastice nu poti coase la liniara, pleznesc cusaturile.
Sa-ti dau un exemplu: eu mi-am luat ac dublu la masina de cusut sa fac cusatura dubla la tricouri sau colanti, dar nu am fost multumita de rezultat si am avut onoarea sa fac cunostinta cu un uber.... eeee.. diferenta maxima! nu ai idee ce frumos se aseaza materialul si cusatura este elastica, cum a zis geany, cate o masina pentru fiecare operatie
Concluzie: stange bani pentru triplock
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
handmade blog
multumesc pentru sfaturi .... imi voi face o pusculita , dar deocamdata nu s multumita de felul in care lucrez .... ca sa investesc intr-un triplock ar insemna sa pot scoate banuti din croitorie ca sa acopar investitia . De croit merge, dar cand e vorba de finisaje ..... nu-s multumita deloc 
iriclau- Ucenic

-

Eu am zis ca triplockul si-a scos banii foarte repede pentru ca mi-am facut eu hainele in casa si nu am mai dat banii pe ele, mai ales lucrurile copiilor care sunt scumpicele.
Cum mi-am luat eu triplock? puneam deoparte 50 de lei pe luna si cand a venit ziua mea mi-au mai dat 2 prietene bune (care stiau ca strang bani pentru el) 100 lei si 50 lei si am reusit sa mi-l iau ca mai stateam 3 luni! Va multumesc din nou fetelor.
Cum mi-am luat eu triplock? puneam deoparte 50 de lei pe luna si cand a venit ziua mea mi-au mai dat 2 prietene bune (care stiau ca strang bani pentru el) 100 lei si 50 lei si am reusit sa mi-l iau ca mai stateam 3 luni! Va multumesc din nou fetelor.
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
handmade blog
De-acord cu Diada. Eu am mai spus povestea cu pusculita, desi suna copilaresc, nici nu stiti ce inseamna sa fie o pusculita langa masina de cusut! Nu neaparat cu un scop anume, totusi isi are rostul. Eu pun maruntis in pusculita de cate ori cos ceva. Nu e vb. de o suma anume, ci neparat minim o fisa din portofel, daca nu am eu imi da al meu si daca e cazul dau rest, cica "uzura masinii"
Acei banuti ii schimb in bacnote din cand in cand. Partea buna este ca-i investesc in materiale, in accesorii si ce-o mai fi pt. croitorit. E motivant! Si placut! Putin cu putin se-aduna si diferenta e mai usor de-adaugat cand vrei sa cumperi ceva mai scump.
Acei banuti ii schimb in bacnote din cand in cand. Partea buna este ca-i investesc in materiale, in accesorii si ce-o mai fi pt. croitorit. E motivant! Si placut! Putin cu putin se-aduna si diferenta e mai usor de-adaugat cand vrei sa cumperi ceva mai scump.
Daaaa, bine zici, la mine nu merge pentru ca ii dau la copii, desi sunt foarte mici au fiecare borcanul lor cu bani si cand isi doresc ceva iau de-acolo. Am avut si pusculite dar daca nu vedeau banii nu erau motivati. Dar in vara am avut si eu o cutie in care strangeam si am facut foarte repede 10 lei, trebuie sa ma reapuc de pus bani in cutie, mai ales ca eu si cos zilnic (cat imi permite timpul) si imi doresc si un piciorus de bentita
pentru merillock (uber) care e cam scump.
pentru merillock (uber) care e cam scump. _________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
handmade blog
Daaa, asa e! Mie mi-a intrat in reflex si la un moment dat ma simteam datoare pusculitei (uitasem sa pun banutii cand am cusut) si mi-am achitat datoria
Revenind la subiect, spuneai de cusatura cu ac dublu, eu nu-s multumita de ea... am preferat sa folosesc cusaturi pe baza de zig-zag sau daca produsul permitea doar tiv flatlock.
Ce picioruse speciale mai folositi si ce realizati cu ele, cat sunt de bune? Eu din setul cumparat, ador piciorusul pentru incretit. Se potriveste si la Pfaff 297 si-s foarte multumita.
Revenind la subiect, spuneai de cusatura cu ac dublu, eu nu-s multumita de ea... am preferat sa folosesc cusaturi pe baza de zig-zag sau daca produsul permitea doar tiv flatlock.
Ce picioruse speciale mai folositi si ce realizati cu ele, cat sunt de bune? Eu din setul cumparat, ador piciorusul pentru incretit. Se potriveste si la Pfaff 297 si-s foarte multumita.
Iriclau, vin şi eu să întăresc spusele fetelor, mai ales că nu cos de multă vreme: imi iubesc triplocul! Este un must have.
Am mai povestit cum mi-am luat triplockul - a fost un cadou de... lăuzie şi îţi spun fiindcă şi tu aştepţi acum un copil. Am considerat că merită şi fetiţa mea hăinuţe finisate bine. Probabil că ştii deja, banii de la stat pentru concediu de îngrijire a sugarului îi primeşti după câteva luni (2-3) după ce ai depus cererea. Aşa că am primit mai mulţi bani deodată şi o parte din ei i-am folosit pentru achiziţionarea triplockului. O să vezi ce bine îţi va pinde, cu atât mai mult cu cât bebeluşii şi copiii mici au hăinuţe din materiale elastice/ care se întind, care se fac la maşina de surfilat.
Geany, eu am ambele seturi (cel cu 14 şi cel cu 8 piese). Am folosit destul de des picioruşul pt tiv dublu rulat îngust. nu îmi iese întodeauna, dar e bun la casa omului, te scuteşte de însăilat sau călcat tivul pentru a-l coase.
Am mai povestit cum mi-am luat triplockul - a fost un cadou de... lăuzie şi îţi spun fiindcă şi tu aştepţi acum un copil. Am considerat că merită şi fetiţa mea hăinuţe finisate bine. Probabil că ştii deja, banii de la stat pentru concediu de îngrijire a sugarului îi primeşti după câteva luni (2-3) după ce ai depus cererea. Aşa că am primit mai mulţi bani deodată şi o parte din ei i-am folosit pentru achiziţionarea triplockului. O să vezi ce bine îţi va pinde, cu atât mai mult cu cât bebeluşii şi copiii mici au hăinuţe din materiale elastice/ care se întind, care se fac la maşina de surfilat.
Geany, eu am ambele seturi (cel cu 14 şi cel cu 8 piese). Am folosit destul de des picioruşul pt tiv dublu rulat îngust. nu îmi iese întodeauna, dar e bun la casa omului, te scuteşte de însăilat sau călcat tivul pentru a-l coase.

musetel- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 194
Varsta: 30
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 29/10/2010
multumesc fetelor... visez si eu la un triplock... am sa vad eu..
Mai am o intrebare foarfecele care taie in zig-zag ca sa nu se destrame materialul .... e eficient? si la ce materiale se poate folosi? stofe? bumbac? satin?
Spor la croit !
Mai am o intrebare foarfecele care taie in zig-zag ca sa nu se destrame materialul .... e eficient? si la ce materiale se poate folosi? stofe? bumbac? satin?
Spor la croit !

iriclau- Ucenic

-

pff.....visez si eu la triplock..
dar cred ca va mai trece mult timp de surfilat cu zig-zagul .....am vazut numai cate minuni poate face insa ......vrabia malai viseaza
Buna,
Ma poate ajuta cineva cu informati legate de folosirea unei planse de croit. Daca aveti ceva tutoriale m-ar ajuta tare mult.
Multumesc
Ma poate ajuta cineva cu informati legate de folosirea unei planse de croit. Daca aveti ceva tutoriale m-ar ajuta tare mult.
Multumesc

criston84- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 5
Varsta: 27
Localizare: cluj
Data de inscriere: 23/11/2011
plansa de croit se foloseste atunci cand tai cu diverse cuttere sau cutite hobby,pt a proteja lama acestora de plnsele dure.nu ai nevoie de tutorial,caci pui pe ea si tai pur si simplu.
p.s.:daca te referi la cele cu diverse insemne,ele ajuta mai mul pt.quilting.gasesti pe you tube nenumarate filmulete
p.s.:daca te referi la cele cu diverse insemne,ele ajuta mai mul pt.quilting.gasesti pe you tube nenumarate filmulete

zylv- Expert

-

Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009
zylv a scris:plansa de croit se foloseste atunci cand tai cu diverse cuttere sau cutite hobby,pt a proteja lama acestora de plnsele dure.nu ai nevoie de tutorial,caci pui pe ea si tai pur si simplu.
Multumesc,
Da este o plansa cu diverse insemne pe ea si incerc sa aflu cum sa o folosesc corect.
Mai am o intrebare : unde pot gasi informatii pentru folosirea diferitelor picioruse de la masina: pentru tiv invizibil, cusatura invizibila etc.Sunt o incepatoare si tare mult as vrea sa invat cat mai multe despre croit si cusut.
O zi placuta!

criston84- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 5
Varsta: 27
Localizare: cluj
Data de inscriere: 23/11/2011
iti trimit un pm,caci se poate considera reclama

zylv- Expert

-

Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009
Pagina 18 din 19 •
1 ... 10 ... 17, 18, 19 
Pagina 18 din 19
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Haideti sa slabim ! (7)
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 9
» Provocarea 30-Faux denim
» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Florile din gradina mea
» Ne bem cafeaua impreuna ! (29)
» Scoala de croitorie(10)
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (2)
» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -4
» Fesuri,caciuli,palarii,basti crosetate (11)
» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Rochii de seara,deosebite (8)
» Discutii despre croitorie
» Masinile noastre de cusut (5)