Mucenici / macinici!!!
+22
AlinaJ.Bijoux
mimiady63
LORIMAR
mykya
ismi3ismi
iulia sevcenco
pufoi
Gabiuta
valentinadof
danae
Steluzza
cris_io_mat
symos
carmenco
ragazza
panseluta
RamonaM
MagdaMarin
SilviaDumitrescu
diada
Admina
arime
26 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Mucenici / macinici!!!
"Sfintii 40 de Mucenici
Sfintii 40 de mucenici erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman pagan Licinius. Afland despre credinta lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit sa se inchine idolilor. Refuzand, au fost intemnitati timp de opt zile si batuti cu pietre. Prin semne divine au fost insa intariti in dreapta credinta. In cele din urma, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei. In aceea noapte s-au petrecut mari minuni: apa lacului s-a incalzit, gheata s-a topit si 40 de cununi stralucitoare au pogorat asupra mucenicilor. In zori, au fost scosi vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor si au fost lasati sa-si dea sufletele.
Martirajul celor 40 de soldati crestini - Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton si Aglaie - semnifica daruirea totala fata de Hristos.
Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii sau Macinicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde. De aceea, in aceasta zi se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului, cum ar fi: lovirea pamantului cu bate sau maiuri, rostind descantece, pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul, sau jocul copiilor peste foc.
Ziua de 9 martie, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe cei 40 de Mucenici ucisi in Sevastia, are pentru spiritualitatea populara o conotatie aparte.
In ziua de 9 martie, in toate comunitatile rurale era obiceiul de a se scoate plugul la arat.
Dupa ce plugul era trecut prin foc de catre fierarul (faurul) satului, era reparat, curatat si purificat iar intre plugari se incheiau intelegeri pentru intovarasire la arat, in dimineata acestei zile plugul era scos in fata casei in mod festiv. Acesta era momentul ce deschidea, de fapt, ciclul sarbatorilor de primavara, presarat cu numeroase obiceiuri."
Sursa:
link
Sfintii 40 de mucenici erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman pagan Licinius. Afland despre credinta lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit sa se inchine idolilor. Refuzand, au fost intemnitati timp de opt zile si batuti cu pietre. Prin semne divine au fost insa intariti in dreapta credinta. In cele din urma, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei. In aceea noapte s-au petrecut mari minuni: apa lacului s-a incalzit, gheata s-a topit si 40 de cununi stralucitoare au pogorat asupra mucenicilor. In zori, au fost scosi vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor si au fost lasati sa-si dea sufletele.
Martirajul celor 40 de soldati crestini - Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton si Aglaie - semnifica daruirea totala fata de Hristos.
Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii sau Macinicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde. De aceea, in aceasta zi se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului, cum ar fi: lovirea pamantului cu bate sau maiuri, rostind descantece, pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul, sau jocul copiilor peste foc.
Ziua de 9 martie, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe cei 40 de Mucenici ucisi in Sevastia, are pentru spiritualitatea populara o conotatie aparte.
In ziua de 9 martie, in toate comunitatile rurale era obiceiul de a se scoate plugul la arat.
Dupa ce plugul era trecut prin foc de catre fierarul (faurul) satului, era reparat, curatat si purificat iar intre plugari se incheiau intelegeri pentru intovarasire la arat, in dimineata acestei zile plugul era scos in fata casei in mod festiv. Acesta era momentul ce deschidea, de fapt, ciclul sarbatorilor de primavara, presarat cu numeroase obiceiuri."
Sursa:
link
Re: Mucenici / macinici!!!
Arime, tu ai facut mucenici de fiert, acasica? Pai Bravo eu doar am sa-i fierb pe cei de cumparat... Arata super, ai tai, cred ca sunt mult mai buni...
Eu sper sa fac mucenici moldovenesti, in forma de 8 si din aluat de cozonac, dar de post. Reteta ar fi cam asa, pt cine ar avea nevoie:
Aluat:
600g faina
150-200g zahar
100ml ulei
100g margarina
25g drojdie proaspata
300ml apa
esente: zahar vanilinat, rom, sare, scortisoara, cuisoare, razatura de lamaie si portocala, miere
Si facem aluatul, cam asa: se dizolva drojdia iintr-o cana de apa caldutza, se adauga cam 50g zahar, 50ml ulei, faina 200g si se amesteca maiaua. Se lasa la caldura sa dospeasca acoperit cu o carpa curata. Dupa vreo 15 minute, va creste considerabil. Intre timp, in restul de apa se topeste zaharul ramas, se adauga mirodeniile(sare, scortisoara, cateva picaturi colorant galben, razatura de citrice, miere) si esentele. Se pun intr-un lighenas, faina cernuta si caldutza, apa cu esentele si maiaua. Se amesteca cu o lingura; separat topim pe foc margarina care se va incorpora in aluat, caldutza fiind. Eu pun grasimea la urma, treptat, framantand cu o mana... Reteta nu e batuta in cuie, se mai poate adauga putina faina sau ulei in functie de consistenta aluatului. Ideea e sa se obtina un aluat moale, care se desprinde de pe peretii vasului. Eu nu-l framant cu ochii pe ceas, important este sa fie omogen. Se lasa la crescut la caldura, in vasul acoperit. Cand isi dubelaza volumul este bun de format. Apoi se coc opturile cam 10 minute la foc maxim, apoi se lasa la mediu, sau 180 grade pana se rumenesc frumos. Sper sa-i fac in seara asta
Si apropo, pt mucenici cred ca fac jumatate din cantitate, ce am scris mai sus, e pt cozonac de post.
Eu sper sa fac mucenici moldovenesti, in forma de 8 si din aluat de cozonac, dar de post. Reteta ar fi cam asa, pt cine ar avea nevoie:
Aluat:
600g faina
150-200g zahar
100ml ulei
100g margarina
25g drojdie proaspata
300ml apa
esente: zahar vanilinat, rom, sare, scortisoara, cuisoare, razatura de lamaie si portocala, miere
Si facem aluatul, cam asa: se dizolva drojdia iintr-o cana de apa caldutza, se adauga cam 50g zahar, 50ml ulei, faina 200g si se amesteca maiaua. Se lasa la caldura sa dospeasca acoperit cu o carpa curata. Dupa vreo 15 minute, va creste considerabil. Intre timp, in restul de apa se topeste zaharul ramas, se adauga mirodeniile(sare, scortisoara, cateva picaturi colorant galben, razatura de citrice, miere) si esentele. Se pun intr-un lighenas, faina cernuta si caldutza, apa cu esentele si maiaua. Se amesteca cu o lingura; separat topim pe foc margarina care se va incorpora in aluat, caldutza fiind. Eu pun grasimea la urma, treptat, framantand cu o mana... Reteta nu e batuta in cuie, se mai poate adauga putina faina sau ulei in functie de consistenta aluatului. Ideea e sa se obtina un aluat moale, care se desprinde de pe peretii vasului. Eu nu-l framant cu ochii pe ceas, important este sa fie omogen. Se lasa la crescut la caldura, in vasul acoperit. Cand isi dubelaza volumul este bun de format. Apoi se coc opturile cam 10 minute la foc maxim, apoi se lasa la mediu, sau 180 grade pana se rumenesc frumos. Sper sa-i fac in seara asta
Si apropo, pt mucenici cred ca fac jumatate din cantitate, ce am scris mai sus, e pt cozonac de post.
Ultima editare efectuata de catre Admina in Dum 08 Mar 2009, 10:34 pm, editata de 1 ori
Re: Mucenici / macinici!!!
Admina acum ii pun la fiert pe cei in zeama si peste 1h ii bag la cuptor pe cei in forma de 8.
reteta pt. mucenici din aluat pt. colaci:
Prima etapa:
•125 gr apa clocotita
•50 gr zahar
•25 gr unt
In prima etapa punem untul taiat bucatele si zaharul intr-un vas peste care turnam 125 gr apa fiarta si lasam minim 10 minute pana se topesc complet untul si zaharul iar amestecul se raceste
A doua etapa:
•20gr drojdie proaspata
•miere de uns si nuca
•25 gr. apa calduta
•1 ou
In a doua etapa dizolvam drojdia proaspata in 25 gr apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar si o adaugam peste compozitia anterioara. Adaugam si oul si mixam.
A treia etapa:
•425 gr faina
•1 lingurita sare
In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam. Spre sfarsit am amestecat de teama sa nu se arda mixerul, deja se simtea miros de ars
Aluatul rezultat il acoperim si il lasam la crescut 1h.
Aluatul dupa ce si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa infarinata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.
Mi-au iesit 12 bucati! Le-am dat forma de 8. I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt inca 1h la crescut in cuptor!
In ce priveste timpul de coacere revin odata cu pozele
sursa: Laura Adamache
reteta pt. mucenici din aluat pt. colaci:
Prima etapa:
•125 gr apa clocotita
•50 gr zahar
•25 gr unt
In prima etapa punem untul taiat bucatele si zaharul intr-un vas peste care turnam 125 gr apa fiarta si lasam minim 10 minute pana se topesc complet untul si zaharul iar amestecul se raceste
A doua etapa:
•20gr drojdie proaspata
•miere de uns si nuca
•25 gr. apa calduta
•1 ou
In a doua etapa dizolvam drojdia proaspata in 25 gr apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar si o adaugam peste compozitia anterioara. Adaugam si oul si mixam.
A treia etapa:
•425 gr faina
•1 lingurita sare
In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam. Spre sfarsit am amestecat de teama sa nu se arda mixerul, deja se simtea miros de ars
Aluatul rezultat il acoperim si il lasam la crescut 1h.
Aluatul dupa ce si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa infarinata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.
Mi-au iesit 12 bucati! Le-am dat forma de 8. I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt inca 1h la crescut in cuptor!
In ce priveste timpul de coacere revin odata cu pozele
sursa: Laura Adamache
Re: Mucenici / macinici!!!
Arime, cred ca numai noi am mucenicit la greu Colegele nu au vrut sa ne arate, bunatatile lor...
Eu am facut o tura de moldovenesti duminica, cu reteta pusa mai sus:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si o tura ieri, cu o reteta de Polonezi de pe Culi Ambele retete de post si buni, rau de tot.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si inventie proprie, am pus in margarina cu care am uns aluatul, inainte de impletire, nuca si scortisoara. Un deliciu
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Eu am facut o tura de moldovenesti duminica, cu reteta pusa mai sus:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si o tura ieri, cu o reteta de Polonezi de pe Culi Ambele retete de post si buni, rau de tot.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si inventie proprie, am pus in margarina cu care am uns aluatul, inainte de impletire, nuca si scortisoara. Un deliciu
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Mucenici / macinici!!!
eu chiar nu am facut mucenici dar am mancat si cu zeama si moldovenesti de pe la mama de prin vecini
Tare bine arata mucenicii vostrii la anul o sa fac si eu
Tare bine arata mucenicii vostrii la anul o sa fac si eu
Re: Mucenici / macinici!!!
ete cum te-am prins cu promisiunea sper ca nu ai uitat de eadiada a scris: Tare bine arata mucenicii vostrii la anul o sa fac si eu
Re: Mucenici / macinici!!!
Hai Diada ca iti fac galerie.
Si eu dupa ce am mancat la o prietena numai din astia fac.
Nu e greu.
De cei clasici m-am cam saturat am facut 2 ani si nu s-au mancat.
Si cum eu nu am forma ii taiam cu verigheta sotului(el nu o poarta).
Si asa ne da soacra in castron,si e de ajuns.
Eu fac 2 tavi de moldovenesti .Se mananca mai bine la noi.
Sau trimiti curierul sa-i ia de la mine gata facuti si tu doar faci poze cu ei.
Nu stie nimeni
Si eu dupa ce am mancat la o prietena numai din astia fac.
Nu e greu.
De cei clasici m-am cam saturat am facut 2 ani si nu s-au mancat.
Si cum eu nu am forma ii taiam cu verigheta sotului(el nu o poarta).
Si asa ne da soacra in castron,si e de ajuns.
Eu fac 2 tavi de moldovenesti .Se mananca mai bine la noi.
Sau trimiti curierul sa-i ia de la mine gata facuti si tu doar faci poze cu ei.
Nu stie nimeni
Re: Mucenici / macinici!!!
Vai ce imi ploua in gura...maine sper sa am timp sa fac si eu asa ceva, acum va fur retetele.
....gata, Admina ti-am furat reteta, sa vad maine ce o sa fac.
....gata, Admina ti-am furat reteta, sa vad maine ce o sa fac.
RamonaM- Senior
- Numarul mesajelor : 510
Varsta : 41
Data de inscriere : 15/10/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Mucenici moldovenesti
Aluatul:Faina(000) -1000 g (pana la 1100 g) , drojdie 40 g, zahar tos 80 g, unt-120 g,lapte 450 ml, 3oua, 1/2 lingurita sare
Siropul:miere 320 ml, apa 800 ml, coaja rasa de la o lamaie, zahar vanilat 2 plicuri,
Pentru finisat : oua 1 buc., miez de nuca 350 g , zahar pudra 250 g
In laptele incalzit se topeste untul, se dizolva zaharul si sarea , si se lasa sa se raceasca ;intr-o cescuta se desface drojdia la care se adauga o lingurita de zahar si se amesteca pana cand drojdia devine lichida ;
Drojdia lichida se dilueaza in amestecul de lapte obtinut anterior.Din faina, amestecul lichid si cele 3 oua se face un aluat care se framanta bine si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce coca a crescut se fac colaceii in forma de 8 . impletiti in doua sau in trei.Se ung cu ou , se aseaza in tavi sa creasca (aprox. 20 min) si se coc la foc potrivit in cuptorul preancalzit.
Siropul se prepara din miere, apa, zahar vanilat care se lasa sa fiarba impreuna cateva minute.
Nucile se macina si se amesteca cu zaharul pudra.
Dupa ce colaceii s-au racit se vor cufunda in sirop si se vor presara cu nucile amestecate cu zahar praf.
Pofta buna !
Regret ca nu am posibilitatea (tehnica ) de a descarca fotografile cu mucenicii mei ...de pe telefonul mobil pe calculator...
Aluatul:Faina(000) -1000 g (pana la 1100 g) , drojdie 40 g, zahar tos 80 g, unt-120 g,lapte 450 ml, 3oua, 1/2 lingurita sare
Siropul:miere 320 ml, apa 800 ml, coaja rasa de la o lamaie, zahar vanilat 2 plicuri,
Pentru finisat : oua 1 buc., miez de nuca 350 g , zahar pudra 250 g
In laptele incalzit se topeste untul, se dizolva zaharul si sarea , si se lasa sa se raceasca ;intr-o cescuta se desface drojdia la care se adauga o lingurita de zahar si se amesteca pana cand drojdia devine lichida ;
Drojdia lichida se dilueaza in amestecul de lapte obtinut anterior.Din faina, amestecul lichid si cele 3 oua se face un aluat care se framanta bine si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce coca a crescut se fac colaceii in forma de 8 . impletiti in doua sau in trei.Se ung cu ou , se aseaza in tavi sa creasca (aprox. 20 min) si se coc la foc potrivit in cuptorul preancalzit.
Siropul se prepara din miere, apa, zahar vanilat care se lasa sa fiarba impreuna cateva minute.
Nucile se macina si se amesteca cu zaharul pudra.
Dupa ce colaceii s-au racit se vor cufunda in sirop si se vor presara cu nucile amestecate cu zahar praf.
Pofta buna !
Regret ca nu am posibilitatea (tehnica ) de a descarca fotografile cu mucenicii mei ...de pe telefonul mobil pe calculator...
panseluta- helper
-
Numarul mesajelor : 8
Varsta : 57
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 05/02/2011
ragazza- helper
-
Numarul mesajelor : 75
Varsta : 36
Localizare : craiova
Data de inscriere : 05/01/2011
Re: Mucenici / macinici!!!
Ma omorati fetelor! Tare mi-e pofta si nu am la indemana decat branza cu paine
carmenco- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 50
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010
symos- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1114
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 10/05/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Diadaaaaaaaaa ce se aude cu mucenicii?uite ca silvia te-a tinut minte...dar vinul cand se bea?
cris_io_mat- Junior
- Numarul mesajelor : 444
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 30/08/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Si eu am facut azi macinici.
Iata toata operatiunea"Macinicul"
Reteta
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca framantata
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca crescuta
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca impartita
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
Iata toata operatiunea"Macinicul"
Reteta
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca framantata
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca crescuta
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca impartita
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
RamonaM- Senior
- Numarul mesajelor : 510
Varsta : 41
Data de inscriere : 15/10/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Foarte frumosi si pofticiosi.
carmenco- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 50
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Ce bine arata mucenicii vostri
Steluzza- Senior
-
Numarul mesajelor : 741
Data de inscriere : 17/03/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Anul acesta nu a mucenicit nimeni, inca? Pun aluatul la masina de paine, de data asta, sper sa scap mai repde, asa. Fac tot reteta de post, originar (in Moldova) ei asa se fac, pentru ca in post daca vrei sa dai de pomana poti da doar ceva de post.
Re: Mucenici / macinici!!!
Eu fac Admina! Prima tava e in cuptor. Dar nu ii fac de post. Revin mai tarziu cu poze.
Re: Mucenici / macinici!!!
Eu maine fac,de post ,de-abia astept!!!!!
_________________
Handmade Valentinadof
valentinadof- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 47
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Re: Mucenici / macinici!!!
Dupa reteta de mai sus,dar varianta de post fara lapte si far oua si mai pe graba ,adica dezghetat taicul la microunde mi-au iesit niste macinici.
Prima tava am cam ars-o ca dee am fugit pe forum.
Noroc ca sotul dormea si nu stie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Apoi mi-am pus mobilul sa sune din 10 in 10 minute.
Sa nu mai ard si celelalte 2 tavi.
Iata rezultatul sunt tare buni dar nu ca cei de anul trecut.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dar.... cel mai important lucru e ca celor mici le-au placut.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Prima tava am cam ars-o ca dee am fugit pe forum.
Noroc ca sotul dormea si nu stie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Apoi mi-am pus mobilul sa sune din 10 in 10 minute.
Sa nu mai ard si celelalte 2 tavi.
Iata rezultatul sunt tare buni dar nu ca cei de anul trecut.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dar.... cel mai important lucru e ca celor mici le-au placut.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Mucenici / macinici!!!
Cu zeama nu faceti?Sau nu place la nimeni?Mie tocmai aia imi plac si fac mereu parca prea putini
Gabiuta- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1072
Varsta : 72
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 03/02/2010
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 9:46 am Scris de LRodica
» Jucarii crosetate
Joi 14 Mar 2024, 3:35 pm Scris de vlad_mom
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mier 13 Mar 2024, 11:18 am Scris de IoanaSL
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Din materiale reciclabile 6
Joi 07 Mar 2024, 8:11 am Scris de Dorulet
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Joi 22 Feb 2024, 6:04 am Scris de LRodica
» Miniaturi - handmade
Dum 18 Feb 2024, 11:44 pm Scris de mlizeta
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin
» Scoala de croitorie (15)
Vin 17 Noi 2023, 9:04 pm Scris de Dorulet
» Pirogravura
Dum 12 Noi 2023, 10:09 am Scris de Dorulet
» Despre noi
Joi 02 Noi 2023, 8:29 am Scris de diada
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Dum 15 Oct 2023, 9:54 pm Scris de mlizeta
» Mobilier homemade (2)
Lun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
Vin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada
» Hyundai 668
Joi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica