Scoala de bijuterii
Pagina 2 din 21 • Impartiti •
Pagina 2 din 21 •
1, 2, 3 ... 11 ... 21 
Re: Scoala de bijuterii
Multumesc pt raspunsuri, nu trebuia sa sariti atatea
Am inteles tot-tot, chiar vroiam sa mai intreb ceva despre fimo, dar nu are rost...
Am inteles tot-tot, chiar vroiam sa mai intreb ceva despre fimo, dar nu are rost...
Hihi admina
Imi pare rau ca au sarit asa de multe fete cu raspunsuri
Am sa incerc sa-ti raspund eu in masura in care stiu
1. Eu am incercat mai multe tipuri de lacuri si am observat urmatioarele : cu lacul special pentru Fimo ies cele mai faine rezultate. Pacat ca e destul de scump...
Lac incolor pentru unghii: depinde de firma :D Pare amuzant dar chiar asa este... Unele nu se ususca complet sau isi pierd stralucirea repede, altele raman cu miros ( de ex. maybelline) altele pur si simplu se "cojesc"... Oricum eu am observat ca e mai ieftin lacul pt Fimo decat unele oje transparente (de ex cea de la Herome, care sta foarte bine pe fimo dar si pe unghii). In orice caz, lacul de unghii transparent ar trebui sa fie 'top coating' si nu pentru baza...
Am mai folosit si lac pentru picturi in acril sau asa ceva...Chiar daca zicea ca e pe baza de apa (cum e recomdat pentru fimo) a fost cel mai dezastuos rezultat
Fimo a devenit lipicios, si-a pierdut si stralucirea pe care o avea fara lac...si nici in ziua de azi (dupa 2 ani de la experiment) nu s-a "uscat" lacul ala...(am pictat o rama de lemn pe care am lipit figurine din fimo, si apoi am lacuit... lemnul e bine-merci stralucitor, fimo si acum e usor lipicios)
2. Nu stiu ce sa-ti raspund...chiar sunt si eu curioasa...Nu am facut pana acum margele de fimo cu baza de lemn..dar ma batea si mine gandul...amveam in plan niste margele mari si as consuma cam multa pasta...
Poate daca aplici pe baza de lemn niste Fimo lichid? Sau ceva lipici... ?? Asttept si eu sugestii!
Daca te mai pot ajuta cu alte intrebari, sunt pe aici!
Paste Fericit!!
Imi pare rau ca au sarit asa de multe fete cu raspunsuri
Am sa incerc sa-ti raspund eu in masura in care stiu
1. Eu am incercat mai multe tipuri de lacuri si am observat urmatioarele : cu lacul special pentru Fimo ies cele mai faine rezultate. Pacat ca e destul de scump...
Lac incolor pentru unghii: depinde de firma :D Pare amuzant dar chiar asa este... Unele nu se ususca complet sau isi pierd stralucirea repede, altele raman cu miros ( de ex. maybelline) altele pur si simplu se "cojesc"... Oricum eu am observat ca e mai ieftin lacul pt Fimo decat unele oje transparente (de ex cea de la Herome, care sta foarte bine pe fimo dar si pe unghii). In orice caz, lacul de unghii transparent ar trebui sa fie 'top coating' si nu pentru baza...
Am mai folosit si lac pentru picturi in acril sau asa ceva...Chiar daca zicea ca e pe baza de apa (cum e recomdat pentru fimo) a fost cel mai dezastuos rezultat
Fimo a devenit lipicios, si-a pierdut si stralucirea pe care o avea fara lac...si nici in ziua de azi (dupa 2 ani de la experiment) nu s-a "uscat" lacul ala...(am pictat o rama de lemn pe care am lipit figurine din fimo, si apoi am lacuit... lemnul e bine-merci stralucitor, fimo si acum e usor lipicios)2. Nu stiu ce sa-ti raspund...chiar sunt si eu curioasa...Nu am facut pana acum margele de fimo cu baza de lemn..dar ma batea si mine gandul...amveam in plan niste margele mari si as consuma cam multa pasta...
Poate daca aplici pe baza de lemn niste Fimo lichid? Sau ceva lipici... ?? Asttept si eu sugestii!
Daca te mai pot ajuta cu alte intrebari, sunt pe aici!
Paste Fericit!!
Inspirata de creatiile voastre frumoase caut acum pe net sa ma aprovizionez cu cate ceva ca sa fac si eu niste incercari. Numai ca am cateva nelamuriri si as avea nevoie de putin ajutor.
Cam ce diametru trebuie sa aiba sarma sau ata?
Gaurile din margele sunt standard in functie de diametrul margelelor?
Eu am pus ochii pe niste perlute "turtite" de 4/3 mm si altele de 6/5 mm. Merge sarma siliconata de 0.38mm ?
Sarma pentru modelaj este sarma memory, adica aceea care isi pastreaza forma? As vrea sa o folosesc pentru niste manere de geanta si sa insir margele de lemn pe ea, dar iarasi au de diferite grosimi. Daca iau prea subtire, joaca urat margelele pe ea ?
M-am uitat pe net la niste explicatii pentru acel "daisy chain" si acolo recomandau "nymo" despre care am citit ca este ata cerata. Sa dau banii pe ea sau sa incerc cu ata transparenta (am vazut la Carrefour la mercerie)
Stiu ca cel mai bine e pe incercate, dar n-as vrea sa dau banutii aiurea pe prostii.
Multumesc,

Cam ce diametru trebuie sa aiba sarma sau ata?
Gaurile din margele sunt standard in functie de diametrul margelelor?
Eu am pus ochii pe niste perlute "turtite" de 4/3 mm si altele de 6/5 mm. Merge sarma siliconata de 0.38mm ?
Sarma pentru modelaj este sarma memory, adica aceea care isi pastreaza forma? As vrea sa o folosesc pentru niste manere de geanta si sa insir margele de lemn pe ea, dar iarasi au de diferite grosimi. Daca iau prea subtire, joaca urat margelele pe ea ?
M-am uitat pe net la niste explicatii pentru acel "daisy chain" si acolo recomandau "nymo" despre care am citit ca este ata cerata. Sa dau banii pe ea sau sa incerc cu ata transparenta (am vazut la Carrefour la mercerie)
Stiu ca cel mai bine e pe incercate, dar n-as vrea sa dau banutii aiurea pe prostii.
Multumesc,

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 2999
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 24/02/2009
Ioana, eu am facut daisy chain numai cu margele mici de 2 mm. Iar ata folosita a fost speciala pt margele (luata de la Andreaua, dar nu aveau decat neagra).

aisha- Senior

-

Numarul mesajelor: 598
Varsta: 43
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 23/03/2009
Sa nu razi de mine dar nu stiu unde e Andreaua 
O sa intreb si la merceriile din bucur, poate am noroc
Sau poate nu stiu eu ca se cheama asa, ca am citit acum ca e undeva in zona Lipscani si stradutele de acolo le-am tot batut. Unde mai exact in zona Lipscani?
O sa intreb si la merceriile din bucur, poate am noroc
Sau poate nu stiu eu ca se cheama asa, ca am citit acum ca e undeva in zona Lipscani si stradutele de acolo le-am tot batut. Unde mai exact in zona Lipscani?

ioana soare- Moderator

-

Ioana, ma bucur ca vrei sa incerci si bijuteritul, cu rabdarea & talentul tau la tricotat sigur vei avea rezultate foarte frumoase!
In functie de tipul de margele alegi ata/sarma. Orificiul margelelor depinde de la model la model si de la fabricant la altul
(iar ca incurajare, la margelele de nisip (seed beads) care nu sunt 'de firma' orificiul e diferit si de la margea la margea ) Suna complicat dar in practica e mult mai simplu
Voi incerca sa descriu diferitele tipuri de fire si sarme in continuare:
1. Sarma siliconata, se gaseste in diferite grosimi (0.3 - 0.45) si culori. Este foarte rezistenta si se preteaza pentru margele mai grele sau modele la care se cere oarecare tinuta, nu "drapeaza" la fel ca ata dar formeaza bucle frumoase (oarecum 3D)
In imaginile urmatoare am folosit niste perlute de sticla, turtite
si sarma siliconata colorata ( ce am gasit mai repede )
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
2. Sarma memory nu este pentru modelaj...e o sarma din otel preformata, in spirale de diferite dimensiuni (in ex e pentru colier, se gaseste si pt bratari inele etc) Este foarte rigida!!! Nu stiu exact ce diametru are, eu o stiu doar cu dimensiunea asta. Margelele de lemn au in general gaura destul de mare dar daca nu au distanta intre ele nu cred ca joaca prea mult...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
3. Sarma de modelaj...cred ca e genul asta de sarma.... e foarte usor de modelat
Se gaseste in culori si grosimi diferite. Am indoit-o putin, sa-ti dai seama ca e foarte maleabila
Se foloseste pentru facut zale, modelat , in combinatie cu fimo...etc
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
4. Ata cerata, cred ca e ceva diferit de nymo...parerea mea...De cele mai multe ori am observat ca termenul romanesc de ata cerata se refara mai mult la un siret destul de grosut
(deci nu ar trebui sa se cheme ata
) Mai jos vezi ata cerata..si cam cat de gros e firul comparativ cu margelele din exemplu, aceasta se folosete de obicei cu margele de lemn,sticla (indiana), fimo sau ceramice care au gaura mare.
Revin in weekend cu poze si explicatii despre alte tipuri de ate
Acum merg la somnic, maine am o zi luuuunga 
In functie de tipul de margele alegi ata/sarma. Orificiul margelelor depinde de la model la model si de la fabricant la altul
1. Sarma siliconata, se gaseste in diferite grosimi (0.3 - 0.45) si culori. Este foarte rezistenta si se preteaza pentru margele mai grele sau modele la care se cere oarecare tinuta, nu "drapeaza" la fel ca ata dar formeaza bucle frumoase (oarecum 3D)
2. Sarma memory nu este pentru modelaj...e o sarma din otel preformata, in spirale de diferite dimensiuni (in ex e pentru colier, se gaseste si pt bratari inele etc) Este foarte rigida!!! Nu stiu exact ce diametru are, eu o stiu doar cu dimensiunea asta. Margelele de lemn au in general gaura destul de mare dar daca nu au distanta intre ele nu cred ca joaca prea mult...
3. Sarma de modelaj...cred ca e genul asta de sarma.... e foarte usor de modelat
4. Ata cerata, cred ca e ceva diferit de nymo...parerea mea...De cele mai multe ori am observat ca termenul romanesc de ata cerata se refara mai mult la un siret destul de grosut
Revin in weekend cu poze si explicatii despre alte tipuri de ate
Diana,
Bune explicatii, la casa omului. Apropo despre ce intrebam mai demult,
Lac de unghii aveam ieftin, normal
De firma mi-am mai luat mie, dar margelele le rasfat cu o oja de aprox. 0,5 euro(luata din engros), in oras e 1 euro... Dar nu are problema ca sare, cred ca am dat eu stratul prea gros, pe unele, se lipea material textil, scame, isi pierdea luciul si era cam lipicios. Acum am gasit prin dulapul copilei brosa cu broasca, facuta demult si a tinut perfect, nu s-a lipit de haine. Pana una alta, ce am mai facut, nu am lacuit si in curand vreau sa incerc niste mokume gane ca mi-am luat un cutit valurit(ramane de vazut daca si taie..)
Ioana, cred ca raspunsul ideal nu exista, numai experienta ne invata. Eu am ata cerata, cum a pus in poza si Diana si nu mi-a mers decat pe fimo cu baza o margica de lemn, deci cu gaura foarte mare. Sarma siliconica, intr-adevar este foarte buna la multe proiecte, imi inspira rezistenta si totodata maleabilitate, abia o rup cu patentul. Deci neaparat sa-ti iei din aceasta si exista si alte culori, eu am argintie. Sarma memory este ok, daca vrei un colier la baza gatului, bratari stas rotunde; dar atentie ca s-ar putea sa nu mearga daca margelele sunt prea lunguiete(firul se curbeaza automat si margica are gaura dreapta, deci nu se vor mai misca deloc pe sarma, sau chiar nu intra, daca sunt prea lungi). Si sarma de modelaj este foarte utila, dar pana te hotarasti ce-ti place sa nu-ti iei extreme, in diametru, poate una medie e mai buna(mai intreaba expertele
)
Bune explicatii, la casa omului. Apropo despre ce intrebam mai demult,
Lac de unghii aveam ieftin, normal
De firma mi-am mai luat mie, dar margelele le rasfat cu o oja de aprox. 0,5 euro(luata din engros), in oras e 1 euro... Dar nu are problema ca sare, cred ca am dat eu stratul prea gros, pe unele, se lipea material textil, scame, isi pierdea luciul si era cam lipicios. Acum am gasit prin dulapul copilei brosa cu broasca, facuta demult si a tinut perfect, nu s-a lipit de haine. Pana una alta, ce am mai facut, nu am lacuit si in curand vreau sa incerc niste mokume gane ca mi-am luat un cutit valurit(ramane de vazut daca si taie..) Ioana, cred ca raspunsul ideal nu exista, numai experienta ne invata. Eu am ata cerata, cum a pus in poza si Diana si nu mi-a mers decat pe fimo cu baza o margica de lemn, deci cu gaura foarte mare. Sarma siliconica, intr-adevar este foarte buna la multe proiecte, imi inspira rezistenta si totodata maleabilitate, abia o rup cu patentul. Deci neaparat sa-ti iei din aceasta si exista si alte culori, eu am argintie. Sarma memory este ok, daca vrei un colier la baza gatului, bratari stas rotunde; dar atentie ca s-ar putea sa nu mearga daca margelele sunt prea lunguiete(firul se curbeaza automat si margica are gaura dreapta, deci nu se vor mai misca deloc pe sarma, sau chiar nu intra, daca sunt prea lungi). Si sarma de modelaj este foarte utila, dar pana te hotarasti ce-ti place sa nu-ti iei extreme, in diametru, poate una medie e mai buna(mai intreaba expertele
)
Ppisic, Admina multumesc mult de raspunsuri!
O sa-mi iau pentru inceput sarma siliconata si sarma pentru modelaj (pentru manerele cu margele de lemn) niste incuietori si capete pentru noduri. Si margelute bineinteles. Am gasit undeva si ata sintetica pentru insirat margelute cu orificiu mic spun ei. O sa incerc si la mercerii sa vad ce gasesc potrivit pentru margele de nisip.
Ce nu-mi place e ca nu exista un magazin unde sa poti merge si sa ai in fata ochilor totul, sa poti testa si sa vezi exact cam ce s-ar potrivi. Iar pe unele site-uri te obliga la cumparaturi de 120 sau 150 de lei. Sau gasesc ce imi place pe site-uri diferite si asta ar insemna costuri de transport duble.
Le dau eu de cap pana la urma!
O sa-mi iau pentru inceput sarma siliconata si sarma pentru modelaj (pentru manerele cu margele de lemn) niste incuietori si capete pentru noduri. Si margelute bineinteles. Am gasit undeva si ata sintetica pentru insirat margelute cu orificiu mic spun ei. O sa incerc si la mercerii sa vad ce gasesc potrivit pentru margele de nisip.
Ce nu-mi place e ca nu exista un magazin unde sa poti merge si sa ai in fata ochilor totul, sa poti testa si sa vezi exact cam ce s-ar potrivi. Iar pe unele site-uri te obliga la cumparaturi de 120 sau 150 de lei. Sau gasesc ce imi place pe site-uri diferite si asta ar insemna costuri de transport duble.
Le dau eu de cap pana la urma!

ioana soare- Moderator

-

Ioana, "Andreaua" este pe str. Selari, colt cu str. Gabroveni. Mai exact, cand urci dinspre Splai catre Lipscani, treci pe dreapta de fosta curte a sticlarilor si de un hotel 9o cladire renovata) si imediat pe dreapta, pe colt este merceria. Din pacate, e cam inaccesibila "muritorilor de rand"
pt ca are program numai de la 10:00 la 17:00.
In merceria din Bucur (cea de pe dreapta, cand intri pe usa de langa Mac) au ata cerata si ata elastica. Mi-am luat eu acum vreo 2 saptamani.
In merceria din Bucur (cea de pe dreapta, cand intri pe usa de langa Mac) au ata cerata si ata elastica. Mi-am luat eu acum vreo 2 saptamani.

aisha- Senior

-

Numarul mesajelor: 598
Varsta: 43
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 23/03/2009
Multumesc mult Aisha
Asa e cu programul la multe magazine, dar am noroc ca vinerea am program scurt, asa ca o sa dau o fuga azi
Asa e cu programul la multe magazine, dar am noroc ca vinerea am program scurt, asa ca o sa dau o fuga azi

ioana soare- Moderator

-

Admina, eu am folosit doar lacul special de la Eberhard Faber, dar din descrierea de pe site pare a fi bun (ideea e sa nu contina solventi)!
Oricum, 100 ml e destul de mult, vei avea destul lac pentru muuulte creatii din Fimo
Oricum, 100 ml e destul de mult, vei avea destul lac pentru muuulte creatii din Fimo
Fetelor stiti cumva unde gasesc fire din piele lungi,sa mi fac o curea simpla?Va intreb pentru ca am vazut ca se folosesc pentru diferite bijuterii;de obicei se agata pandantive de ele...
Spor la treaba si felicitari pentru creatiile voastre,sunt minunate :D
Merci si scuze pt off topic

andreeaX- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 297
Varsta: 28
Data de inscriere: 13/02/2009
Fetele care lucrati in tehnica PEYOTE, se poate lucra si cu margele de 4mm tehnica asta? vreau sa fac o bratara si nu stiu daca sa-mi iau margele de 4mm, ca chiar nu m-as baga la cele de 2mm
Mersi mult!
L.E. Andreea Fire din piele gasesti la mercerii la m. Diferite culori, predomina negru, maro si rosu.
Mersi mult!
L.E. Andreea Fire din piele gasesti la mercerii la m. Diferite culori, predomina negru, maro si rosu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
handmade blog
Diada, sigur ca se pot lucra si margele mai marisoare in peyote, doar sa tii cont ca motivul/modelul devine mai mare
Avantajul este ca merge mai repede decat cu margele micute si poti folosi o ata mai groasa/rezistenta. Dezavantajul e ca modelul apare mai mare, cu cat sunt margelele mai mici cu atat mai finute modele poti face.
Eu te sfatuiesc sa fii atenta la calitatea margelelor (sa fie cat mai uniforme) dimensiunile sunt mai putin relevante.
Poti face lucrusoare foarte faine si rapid cu margele 4 mm (plus ca inveti mai repede tehnici noi). Succes si adia astept sa ne arati produsul final
Avantajul este ca merge mai repede decat cu margele micute si poti folosi o ata mai groasa/rezistenta. Dezavantajul e ca modelul apare mai mare, cu cat sunt margelele mai mici cu atat mai finute modele poti face.
Eu te sfatuiesc sa fii atenta la calitatea margelelor (sa fie cat mai uniforme) dimensiunile sunt mai putin relevante.
Poti face lucrusoare foarte faine si rapid cu margele 4 mm (plus ca inveti mai repede tehnici noi). Succes si adia astept sa ne arati produsul final

Pagina 2 din 21 •
1, 2, 3 ... 11 ... 21 
Subiecte similare» Bijuterii ezoterice, kabbalah, simboluri din geometria sacra si multe alele!
» Esti pregatit pentru scoala?
» Un n00b obsedat de metin! Care si de scoala sa lasat!
» Scoala Altfel ^.^
» la ce ora se deschide sv ?
» Esti pregatit pentru scoala?
» Un n00b obsedat de metin! Care si de scoala sa lasat!
» Scoala Altfel ^.^
» la ce ora se deschide sv ?
Pagina 2 din 21
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
» Bluze,topuri...(10)
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Bijuterii din fimo XIX