Prajituri de casa(4)
Pagina 7 din 20 • Impartiti •
Pagina 7 din 20 •
1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20 
Re: Prajituri de casa(4)
Maaammaaaa ce de bunatati ati postat .... vreti sa mor salivand la ele .... Eu in weekend am facut cornulete si rulouri , de data asta in tigaie si au fost super bune ca s-au epuizat imediat (
i-am mai pitulat cateva lui Stefan ca ii plac mult de tot
)
Si tot uitandu ma pe aici mi am adus aminte ca in tinerete mama ne facea o prajitura ... nu o mai gaseste reteta si nici nu mai stie cum se numeste ... dar stiu ca era cu branza amestecata in compozitie si la final se separa si devenea ca un strat de crema la mijloc ( branza ) .... stie cineva ce prajitura era sau a facut vreodata ?
i-am mai pitulat cateva lui Stefan ca ii plac mult de tot
)Si tot uitandu ma pe aici mi am adus aminte ca in tinerete mama ne facea o prajitura ... nu o mai gaseste reteta si nici nu mai stie cum se numeste ... dar stiu ca era cu branza amestecata in compozitie si la final se separa si devenea ca un strat de crema la mijloc ( branza ) .... stie cineva ce prajitura era sau a facut vreodata ?

ivanoiuadela9- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1202
Varsta: 35
Localizare: tg jiu
Data de inscriere: 22/04/2010
Presupun ca este un fel de prajitura inteligenta cu branza...am gasit o reteta dar facand trimitere la un blog nu stiu daca e cazul sa pun linkul, dar daca dai cautare dupa denumirea de mai sus sigur gasesti retete...
O mai poti cauta cu denumirea de "prajitura desteapta".

camic- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 35
Localizare: Vatra Dornei
Data de inscriere: 08/03/2010
Ce inteligente sunteti fetelor ... daca sunt dependenta de voi nu m-am mai gandit sa caut in alta parte .

ivanoiuadela9- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1202
Localizare: tg jiu
Data de inscriere: 22/04/2010
Buna,fetelor
Am vazut ca vrea cineva de pe aici sa faca o prajitura cu dovleac,eu fac o prajitura foarte buna si ieftina care a fost apreciata de ai mei si de prietene
RETETA
Prajitura cu dovleac
pt aluat:7 linguri zahar,7 linguri lapte,7 linguri ulei, se pun intr-un vas sa fiarba la foc mic,se da la racit.Se adauga un ou,o lingurita de bicarbonat stins si faina cam 400gr.Se formeaza un aluat elastic,legat, se formeaza un sul,se imparte in doua.Se intinde o foaie,in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.Se pune umplutura:dovleac ras si putin calit in care se adauga zahar dupa gust ,vanilie si scortisoara.Se acopera cu cea de a doua foaie,se inteapa din loc in loc cu furculita se unge cu un ou si se da la cuptor,la foc potrivit cam 35 minute.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Va doresc pofta buna!
Am vazut ca vrea cineva de pe aici sa faca o prajitura cu dovleac,eu fac o prajitura foarte buna si ieftina care a fost apreciata de ai mei si de prietene
RETETA
Prajitura cu dovleac
pt aluat:7 linguri zahar,7 linguri lapte,7 linguri ulei, se pun intr-un vas sa fiarba la foc mic,se da la racit.Se adauga un ou,o lingurita de bicarbonat stins si faina cam 400gr.Se formeaza un aluat elastic,legat, se formeaza un sul,se imparte in doua.Se intinde o foaie,in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.Se pune umplutura:dovleac ras si putin calit in care se adauga zahar dupa gust ,vanilie si scortisoara.Se acopera cu cea de a doua foaie,se inteapa din loc in loc cu furculita se unge cu un ou si se da la cuptor,la foc potrivit cam 35 minute.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Va doresc pofta buna!

ela_v- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 11
Varsta: 60
Localizare: oltenita
Data de inscriere: 10/12/2011
[quote="ela_v"]Buna,fetelor
RETETA
Prajitura cu dovleac
Va doresc pofta buna!
Si eu fac foaia aceasta si iese super buna, o folosesc si la placinta cu mere, branza, dovleac.
RETETA
Prajitura cu dovleac
Va doresc pofta buna!
Si eu fac foaia aceasta si iese super buna, o folosesc si la placinta cu mere, branza, dovleac.

rucsy- Junior

-

Numarul mesajelor: 339
Varsta: 45
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 23/09/2009
Fetelor, eu de joi pana acum am facut un tort cu crema de portocale(s-a mancat in 3 zile) si eclere cu crema de vanilie(azi le-am facut, sper sa nu se termine ca nu vreau sa ma mai prajituresc prea curand
)...
)...
Chirrox13- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1397
Varsta: 32
Data de inscriere: 10/04/2011
Asa cum am promis incerc sa va arat cum am facut crema de ciocolata de care zicea Admina.L=http://imageshack.us/photo/my-images/706/fotografii02651.jpg/][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][/URL]
Uploaded with [URL=http:/[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]<script src='http://img707.imageshack.us/shareable/?i=fotografii0267.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]</noscript>
/imageshack.us]ImageShack.us[/URL][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Uploaded with ImageShaURL=http://imageshack.us/photo/my-images/716/fotografii0272.jpg/][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
ck.us[/URL]Am folosit ciocolata de 400 de grame(e cea mai buna).Am taiat-o marunt,am pus 3ooml frisca lichida si am pus-o pe foc pana s-a topit ciocolata.Am pus-o intr-un bol,am lasat-o sa se raceasca,pe urma am lasat-o la frigider peste noapte.Am batut-o bine cum se vede in poza si am amestecat-o cu 400ml frisca batuta foarte bine.Nu am adaugat nimic altceva.Sa nu va speriati daca la topire se face transparenta pentru ca dupa ce sta la frigider se face alba.Eu am incercat mai multe tipuri de ciocolata,dar aceasta se leaga cel mai bine.Daca aveti nelamuriri va stau la dispozitie cu drag.
Uploaded with [URL=http:/[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]<script src='http://img707.imageshack.us/shareable/?i=fotografii0267.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]</noscript>
/imageshack.us]ImageShack.us[/URL][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Uploaded with ImageShaURL=http://imageshack.us/photo/my-images/716/fotografii0272.jpg/][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
ck.us[/URL]Am folosit ciocolata de 400 de grame(e cea mai buna).Am taiat-o marunt,am pus 3ooml frisca lichida si am pus-o pe foc pana s-a topit ciocolata.Am pus-o intr-un bol,am lasat-o sa se raceasca,pe urma am lasat-o la frigider peste noapte.Am batut-o bine cum se vede in poza si am amestecat-o cu 400ml frisca batuta foarte bine.Nu am adaugat nimic altceva.Sa nu va speriati daca la topire se face transparenta pentru ca dupa ce sta la frigider se face alba.Eu am incercat mai multe tipuri de ciocolata,dar aceasta se leaga cel mai bine.Daca aveti nelamuriri va stau la dispozitie cu drag.

Angelica18- Senior

-

Numarul mesajelor: 591
Varsta: 43
Localizare: Cluj-Napoca
Data de inscriere: 26/12/2009
Aaa, asta e crema mousse? Ma tot gandeam despre ce crema e vorba, credeam ca ganache. Merci Angelica, am sa o incerc cu prima ocazie, exact cu cantitatile tale.
Pentru cele de ciocolata cu lapte/ neagra ce proportii folosesti?
Pentru cele de ciocolata cu lapte/ neagra ce proportii folosesti?
Imi cer scuze eu stiu ca ,crema de mai sus e Ganache.
Mousse-ul e cu ou-galbenus care se leaga cu zahar si lapte pe foc si albusul care se bate tare cu putin zahar si impreuna amestecate cu frisc lichida batuta,piure de fructe si gelatina.Tocmai am prestat un tort cu moussede cioco +mousse de piersici in saptamana asta.Cum descarc poze atasez aici.Dupa retetaACEASTA
Mousse-ul e cu ou-galbenus care se leaga cu zahar si lapte pe foc si albusul care se bate tare cu putin zahar si impreuna amestecate cu frisc lichida batuta,piure de fructe si gelatina.Tocmai am prestat un tort cu moussede cioco +mousse de piersici in saptamana asta.Cum descarc poze atasez aici.Dupa retetaACEASTA
Depinde de ciocolata folosita.Eu am folosit ciocolata cu 52%cacao si am pus 400g ciocolata si 400ml frisca la topit,dar s-a intarit prea tare si a trebuit sa ma chinui putin s-o bat intai cu frisca lichida si abia apoi cu cea batuta,asa ca as zice sa folosesti la topit 550ml frisca si la topit cam 300ml.Cantitatea este foarte mare,asa ca se poate adapta dupa necesitati,dar cu cat concentratia de cacao e mai mare se pune mai multa frisca.Eu am facut doua torturi cu 4 blaturi si 3 randuri de crema(doua randuri de cioco neagra si unul alb).crema alba am impartit-o im doua si din cea cu cacao am facut doua portii.Nu am avut cu ce sa le cantaresc,fiind foarte mari,dar cred ca amandoua impreuna au avut intre9 si 10 kg. O sa le pun la torturi.

Angelica18- Senior

-

Si eu fac aceasta crema foarte des.La ciocolata neagra pun cantitate egala de frisca si ciocolata, iar la ciocolata alba mai putina frisca decat ciocolata.

mimiady63- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 227
Varsta: 48
Localizare: Romania jud.HD
Data de inscriere: 02/01/2011

Angelica18- Senior

-

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Nu-s chiar prajitura ,dar va spun cu mana pe inima ca sunt bestiale aceste cornuri umplute cu ceva dulce,sau ,mai nou am descoperit si varianta cu cabanos pt.pachet,mic dejun sau........dupa nevoi
Nu-s chiar prajitura ,dar va spun cu mana pe inima ca sunt bestiale aceste cornuri umplute cu ceva dulce,sau ,mai nou am descoperit si varianta cu cabanos pt.pachet,mic dejun sau........dupa nevoi
Pagina 7 din 20 •
1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20 
Subiecte similare» casa de pensii
» Casa Judeţeană de Pensii Teleorman
» Sfaturi utile in casa
» Casa Noptii
» Cateva bancuri dragute !
» Casa Judeţeană de Pensii Teleorman
» Sfaturi utile in casa
» Casa Noptii
» Cateva bancuri dragute !