Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
Astazi la 07:28 Scris de Day

» Provocarea 29 - Fructe de vara
Astazi la 07:16 Scris de Day

» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
Astazi la 07:12 Scris de arielas

» Haine pentru copiii nostri (14)
Astazi la 07:04 Scris de arielas

» La sueta .... de seara ! 19
Astazi la 00:43 Scris de Dorulet

» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
Astazi la 00:39 Scris de Dorulet

» Lucrul de mana - sursa de venit-2
Astazi la 00:28 Scris de ismi3ismi

» Simbioza tricotat / croit
Astazi la 00:10 Scris de Cristina Munteanu

» Poze pentru inspiratie-tricotat (4)
Ieri la 23:41 Scris de lika

» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
Ieri la 23:41 Scris de AlinaJ.Bijoux

» Haideti sa slabim ! (7)
Ieri la 23:25 Scris de Admina

» Bluze,topuri...(10)
Ieri la 23:11 Scris de afilimonb

» Florile din gradina mea
Ieri la 23:07 Scris de AlinaJ.Bijoux

» Bijuterii din fimo XIX
Ieri la 22:59 Scris de ador.mita

» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
Ieri la 22:13 Scris de anasara

» Sanatatea noastra
Ieri la 21:52 Scris de myky7robc

» Creatiile noastre tricotate pentru cei mici VII
Ieri la 21:35 Scris de symos

» Ce mi-am cumparat azi! Va arat si voua!-5
Ieri la 21:31 Scris de Angelica18

» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
Ieri la 21:00 Scris de elenao

»  Impletituri in tehnica macrame (5)
Ieri la 20:54 Scris de firicel

LM Articole

LM YouTube Channel

VREAU UN SFAT

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

VREAU UN SFAT

Mesaj Scris de aglaia la data de Lun 12 Dec 2011, 16:46

As vrea un sfat pentru ca nu am cu cine sa ma sfatui . Al meu nu vrea sa imi spuna nimic . la serviciu nu pot sa ma sfatui cu numeni deoarece pot fi interese atat sa plec cat si sa raman .
Am o hotarare de luat :
1. Postul pe care il ocup are o incercare destul de mare , raspundere , nu am nici un fel de avantaje ( lucrez la achizitii ) pentru ca sunt un talpas marunt , fac documente la greu . M-am obisnuit cu oamenii . Nu stau peste program ( s-a intamplat accidental doar de vre-o doua ori ) . Cu masina fac 3 minute pana la serviciu iar pe jos , mers rapid 10 minute .
2 M-am inscris la un concurs pentru alta functie . Examanul este in ianuarie si este destul de invatat . In ipoteza in care as lua concursul ( pentru ca mai sunt si altii inscrisi ) diferenta de salariu ar fi de maxim 300 lei ( in plus ) . As fi un pui de sef dar raspunderea ar fi mult mai mare si as raspunde in general pentru munca altora . Probabil ca as sta peste program - voi raspunde de logistica unitatii . As face naveta de la iesire din oras cam 20 de km adica aproximativ 30 de minute de mers cu masina de la iesirea din oras pe vreme uscata ( m-am cronometrat cu masina ) .Este autobuz pus la dispozitie - daca l-ai pierdut te costa transportul din buzunar .
CE SA FAC ? SA MA MAI PREZINT LA CONCURS SAU NU ?

aglaia
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 734
Varsta: 38
Localizare: braila
Data de inscriere: 01/03/2010

Sus In jos

Re: VREAU UN SFAT

Mesaj Scris de michelinebeaulieu la data de Lun 12 Dec 2011, 16:49

eu as alege sa stau aproape de casa si mi-as suplimenta veniturile din alte parti,pe cont propriu.

michelinebeaulieu
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 199
Varsta: 45
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 11/09/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de aglaia la data de Lun 12 Dec 2011, 17:05

M-am gandit de foarte multe ori la asta dar m-am inscris ca concurs intr-un acces de nervi cand mi s-a facut viata un calvar o saptamana la serviciu . Eram atat de stresata incat visam si noaprea ca mi se dadea acces in SEAP pentru achizitia de cartofi . Pot sa nu ma prezint la concurs si nu este nici o problema . Dar vreau sa fiu sigura ca am luat decizia corecta si sa nu imi para rau . Si cel mai mult ma enerveaza cand al meu imi raspunde la intrebarea "Tu ce ai face in locul meu ?" - "Nu stiu , nu sunt in locul tau !"
Ai mei imi spun sa fac ce cred eu dar sa stau acolo unde am mai putina bataie de cap , mai putin stres .

aglaia
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu la data de Lun 12 Dec 2011, 17:13

mie imi place sa fiu aproape de casa,sa nu fac mult pe drum;te-ar costa si drumul mult si neprevazut.eu asa as face,mi-as rezolva problemele de la locul de munca,le-as descalci sau lamuri,dupa caz.sau as cauta un loc de munca aproape.noul loc de munca nu ti-ar fi asa de departe,daca ar fi sa socotim dupa criteriile mele,dar ce iei pe mere,dai pe transport.

michelinebeaulieu
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 199
Varsta: 45
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 11/09/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de mariaz_09 la data de Lun 12 Dec 2011, 17:14

Aglaia,gandeste-te bine!Postul urmator te inainteaza in functie,dar trebuie sa ai in vedere ce presupune asta.Care sunt sacrificiile pe care le faci,care sunt avantajele materiale,cum poti sa te descurci cu familia,ce lucruri iti sunt prioritare.Daca vrei sa fie familia,atunci ramai la vechiul post ,esti mai libera,raspundere mai putina,stres mai putin.Celalat post presupune naveta,de multe ori frig,cheltuieli in plus ,ceea ce nu cred ca poate compensa diferenta de salariu.Asa sa te gandesti sa-ti fie tie bine si copilului tau,familiei tale.Logistica,ce inseamna mai nou,un fel de administrator,facturari,ca asa am inteles eu,nu prea cunosc noii termeni.Nu te lasa influentata de nimeni,fa ce-ti dicteaza ratiunea.Ganduri bune si hotarari benefice tie ! pupi

mariaz_09
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 746
Varsta: 59
Localizare: Deva
Data de inscriere: 08/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de aglaia la data de Lun 12 Dec 2011, 17:27

sef birou logistica inseamna sa raspunzi de hranire , de asigurarea drepturilor de curatenie si curatenia spatiilor ( iar banii la buget sunt asa cum sunt ) de asigurarea caldurii , de asigurarea transportului in conditii de siguranta si in conditii optime , de organizarea gospodariilor agrozootehnice si de realizarea planurilor de productie . Toate aceste activitati sunt desfasurate de alti oameni . Seful logisticii ii coordoneaza si raspunde de ceea ce fac ei .
Acum raspund doar de desfasurarea procedurilor de achizitie : de la organizare pana la finalizare .

aglaia
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de firicel la data de Lun 12 Dec 2011, 17:54

Sunt de acord cu fetele:serviciul mai aproape de casa si cu mai putin stres.Poti suplimenta cu usurinta si fara sa lucrezi in conditii mai grele.Sunt 300 lei in plus dar raspunderea este pe masura la logistica.Deci votez pentru a ramane la vechiul loc de munca! pupi

firicel
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 6938
Varsta: 51
Localizare: urziceni
Data de inscriere: 27/02/2010

http://lucrudemanafiricel-sforicel.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de ismi3ismi la data de Lun 12 Dec 2011, 18:09

aglaia,cu ani in urma,am fost sef serviciu administrativ la o firma de foraj,tot asa,am dat examen si l-am luat.mie mi-a placut,pt ca e frumos sa fii sef,sa organizezi,sa iei decizii,sa dai ordine,sa urmaresti,sa verifici,etc.desi e un post greu si cu multa responsabilitate,sunt sigura cate-ai descurca .DAR: e mult de umblat(eu aveam masina la dispozitie,la nevoie),lucrezi cu tot felul de oameni ,pt munca ,carora vei raspunde tu (si oamenii sunt mai mult sau mai putin pusi pe treaba...pt ca nici plata nu acopera ,in general,munca lor...),stresul e cat casa pt ca ti se cer multe din partea sefilor tai ierarhici,de fapt,sunt convinsa ca stii toate astea...multa,multa bataie de cap...,plus naveta,care,mie mi se pare la o distanta destul de mare...
In concluzie,eu as alege postul asta ,numai si numai daca diferenta de bani ar fi de 1000 ron,pe principiul ca ,daca tot fac un efort,sa si merite ,sa am pentru ce,ca sa zic asa...
Stiu ca inveti de ceva timp pt acest examen.Daca tot te-ai inscris si ai invatat,mergi la examen,da-l,ia-l (aici iti mai masori si tu puterile cu altii Smile ,vezi care mai e gradul de dificultate pt ocuparea unui post,te autoverifici)...,dupa care,odata luat examenul,pui conditia de bani mai multi(altfel e discutia ,cand au vazut ce poti,ce valoare ai,e alta "fata" pt ei-aceea de castigator al examenului!(mai ales,daca restul candidatilor ar fi praf ,ca pregatire,ai mult de castigat trecand prin acest examen).Daca iti dau mai mult,bine,daca nu,eu nu as accepta acest post pt bani putini,pt ca munca e ffffff multa si raspunderea la fel.In plus,de cele mai multe ori,programul de lucru va fi depasit,salariul ramanand,de obicei,acelasi...ai grija mare si la acest aspect,care,de fapt,iti diminueaza venitul normat pt 8 ore,stii...ATENTIE LA CONTRACTUL INCHEIAT!!
Daca nu iese,cum sa-ti convina tie,binenteles,urmareste in continuare aparitia de posturi mai bune ...si ,totusi,mai aproape de casa...sa nu trebuiasca sa faci excursii in fiecare zi... Smile

Ultima editare efectuata de catre ismi3ismi in Lun 12 Dec 2011, 20:22, editata de 1 ori

ismi3ismi
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 768
Varsta: 44
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 24/05/2009

http://www.resturitextile.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de elenaxx la data de Lun 12 Dec 2011, 19:00

Aglaia, daca te-ai inscris la examen si ai si inceput sa inveti, e pacat sa renunti acum, pe ultima suta de metro. Asa cum spunea si ismi, luand acest examen, ai putea impune , daca se poate, anumite conditii, legate de salariu, transport si ce altceva ar putea implica aceasta functie.
Dar, asa cum spune toata lumea, este greu sa dai sfaturi unei persoane, in care sa-i sugerezi ce ar trebui facut. Tu esti singura care-si cunoaste limitele si cred ca cel mai bine este sa iei decizia singura, fara alt "ajutor", care poate nu intotdeauna se numeste ajutor.
Pune pe hartie ce ai acum, ce vei avea in viitor, cu o noua slujba, si vezi unde inclina balanta. Oricum, pe viitor probabil vei gasi job-uri mai bine si ca plata si ca timp de lucru si responsabilitati.

Sper ca am fost de ajutor, cat de cat. Te pup si numai bine si spor la invatat.

elenaxx
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor: 922
Varsta: 39
Localizare: pitesti,arges
Data de inscriere: 17/11/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de mykya la data de Lun 12 Dec 2011, 20:11

Eu am o alta parere: mergi la examen, nu ai nimic de pierdut. Daca il iei vezi tu ce hotarasti daca te duci sau nu. Daca nu-l iei asta e, te linistesti. Cel putin nu vei regreta toata viata ca ar fi fost mai bine. Eu fac naveta si sunt 10 km. E greu, atat financiar cat si fizic. Pe de alta parte functia noua poate fi o pista de lansare. Pune în balanta atat beneficiile cat si pierderile si vezi care castiga.

mykya
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 1706
Varsta: 36
Localizare: Prahova
Data de inscriere: 04/11/2010

http://bijuteriile-mele.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de aglaia la data de Lun 12 Dec 2011, 20:25

Nu se pune problema de negociere : post bugetar asa ca negocierea este exclusa . Daca se intampla sa iau nu pot sa dau inapoi . Cand am intrat in sistem am fost 17 inscrisi pe acest post . Beneficii ar fi ca se aude incoada sef . Functie de conducere am mai avut si stiu cum te simti cand iei suturi in fund pentru ca X nu a inteles ce i-ai explicat si a facut ce l-a taiat capul . Naveta am facut 45 de km dat atunci nu aveam copii si stiu ce frig induram iarna .
Naveta este cel mai mare inconvenient .

aglaia
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ismi3ismi la data de Lun 12 Dec 2011, 20:39

"Daca se intampla sa iau nu pot sa dau inapoi "
Pe mine nu m-a interesat niciodata titulatura,ci BANII luati pt munca depusa!!
In cazul acesta,eu as renunta la acel post...as cauta din postul actual sa fac ceva pe langa,si as urmari in continuare alte posturi care apar...

ismi3ismi
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 768
Varsta: 44
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 24/05/2009

http://www.resturitextile.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de joelelovely la data de Lun 12 Dec 2011, 21:00

aglaia a scris: As vrea un sfat pentru ca nu am cu cine sa ma sfatui . Al meu nu vrea sa imi spuna nimic . la serviciu nu pot sa ma sfatui cu numeni deoarece pot fi interese atat sa plec cat si sa raman .
Am o hotarare de luat :
1. Postul pe care il ocup are o incercare destul de mare , raspundere , nu am nici un fel de avantaje ( lucrez la achizitii ) pentru ca sunt un talpas marunt , fac documente la greu . M-am obisnuit cu oamenii . Nu stau peste program ( s-a intamplat accidental doar de vre-o doua ori ) . Cu masina fac 3 minute pana la serviciu iar pe jos , mers rapid 10 minute .
2 M-am inscris la un concurs pentru alta functie . Examanul este in ianuarie si este destul de invatat . In ipoteza in care as lua concursul ( pentru ca mai sunt si altii inscrisi ) diferenta de salariu ar fi de maxim 300 lei ( in plus ) . As fi un pui de sef dar raspunderea ar fi mult mai mare si as raspunde in general pentru munca altora . Probabil ca as sta peste program - voi raspunde de logistica unitatii . As face naveta de la iesire din oras cam 20 de km adica aproximativ 30 de minute de mers cu masina de la iesirea din oras pe vreme uscata ( m-am cronometrat cu masina ) .Este autobuz pus la dispozitie - daca l-ai pierdut te costa transportul din buzunar .
CE SA FAC ? SA MA MAI PREZINT LA CONCURS SAU NU ?

sfatul meu e sa ramii unde lucrezi acum gindeste-te bine alegerea iti apartine!

Edit Magda Marin
Mesajul se scrie in chenarul de jos nu in locul titlului wink

joelelovely
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 5
Varsta: 20
Localizare: chisinau,moldova
Data de inscriere: 16/09/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de Lucia.BlueFlower la data de Lun 12 Dec 2011, 21:22

Sincer, si eu as ramane tot aici. Este cel mai urat cand raspunzi pt munca altora - ce fac sau nu fac altii (ti-o spun si din experienta mea, nu ca sef, ci ca simplu coleg). Si pt 300 lei in plus (pe care le dai pe benzina/ transport)... si daca stai sa te gandesti si la nervii si timpul tau... nu stiu daca se merita. Sigur, poti sa te gandesti ca este o avansare si pe viitor ar conta la CV , ca functia e totusi functe! Laughing

Lucia.BlueFlower
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor: 1565
Varsta: 27
Localizare: Romania
Data de inscriere: 15/01/2010

http://luciablueflower.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de pufoi la data de Lun 12 Dec 2011, 21:28

kiss Aglaia eu am lucrat in administratie ,in fct de conducere. Stiu cum e.
Pe tine te sfatuiesc sa participi la concurs si sa nu te mai stresezi atat de mult dinainte. daca obtii postul,si nu sunt alte interese ,atunci ocupa-l.
si cum primesti suturile ,adica pt cine... dai-le innapoi cu aceeasi putere,pana cand se invata sa nu mai greseasca....
nu te descuraja. fiecare post este ocupat tot de oameni!
multa bafta!!!

pufoi
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor: 1497
Localizare: italia
Data de inscriere: 02/11/2011

Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus