Scoala de croitorie(10)
Pagina 10 din 16 • Impartiti •
Pagina 10 din 16 •
1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 
Re: Scoala de croitorie(10)
pt o rochie dreapta,ai nevoie de lungimea rochiei+lungimea manecii.trebuie sa ai in vedere si rezervele pentru tiv.daca rochia este in clini lungimea manecii+ de 2xlungimea rochiei

zylv- Expert

-

Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009
Rochie tip camasa
Guler ca de camasa
La spate, unde gulerul se uneste cu rochia, pe partea de rochie se formeaza o cuta pe orizontala( cam pe unde vine cusatura de prindere a gulerului)
Intrebare: Trebuie rascroita rochia mai la rotund, deci un pic ma tare?
Multumesc
Guler ca de camasa
La spate, unde gulerul se uneste cu rochia, pe partea de rochie se formeaza o cuta pe orizontala( cam pe unde vine cusatura de prindere a gulerului)
Intrebare: Trebuie rascroita rochia mai la rotund, deci un pic ma tare?
Multumesc

ema- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1078
Varsta: 41
Data de inscriere: 18/09/2009
Ema incearca sa insailezi gulerul mai jos, mai lateral sau o cere in asa fel incat sa nu se mai formeze cuta. Abia apoi taie si coase.

Karina33- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009
cum realizez un corset
vreau sa cos un corset numai ca nu ii dau de capat cum
ma ajuta cineva in realizarea lui?
multumesc
ma ajuta cineva in realizarea lui?
multumesc

anomyss- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 15
Varsta: 24
Localizare: botosani
Data de inscriere: 30/07/2011
Buna fetelor,
Ma poate ajuta cineva si pe mine cu niste indicatii cum sa fac o camasa de noapte pentru alaptat??? Multumesc!
Ma poate ajuta cineva si pe mine cu niste indicatii cum sa fac o camasa de noapte pentru alaptat??? Multumesc!

alinachiri- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 52
Localizare: galati
Data de inscriere: 11/01/2012
alinachiri a scris:Buna fetelor,
Eu am una cumparata. E cu maneci raglan si in fata, cusaturile unde se prind manecile de fata nu sunt cusute, ci sunt prinse in nasturi.
Multumesc Danae... O sa imi cumpar si eu una...si dupa cea cumparata o sa incerc sa mai fac una - doua... Cam ceva in genul cu maneci raglan as vrea si eu...dar cum mai am cam o luna jumatate am timp sa imi fac vreo 2 camasi...

alinachiri- Nou venit

-

danae a scris:alinachiri a scris:Buna fetelor,
Eu am una cumparata. E cu maneci raglan si in fata, cusaturile unde se prind manecile de fata nu sunt cusute, ci sunt prinse in nasturi.
Tot asa am avut si eu si au fost foarte practice si frumoase!

aurishta- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2349
Varsta: 44
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 18/04/2010
aurishta a scris:danae a scris:alinachiri a scris:Buna fetelor,
Tot asa am avut si eu si au fost foarte practice si frumoase!
Pai asa o sa imi achizitionez si eu...iar daca o sa imi fac singura una dupa modelul cumparat va promit ca o postez:)

alinachiri- Nou venit

-

La multi ani si multa sanatate!
Ma bucur sa va revad (citesc)!
Cineva intreba de costumul de balet.... intamplator cautam si eu acum un an idei despre fabricarea unui tutut de balet clasic si am gasit raspunsurile pe care le vroiam aici. Sper sa mai fie de actualitate!
Ma bucur sa va revad (citesc)!
Cineva intreba de costumul de balet.... intamplator cautam si eu acum un an idei despre fabricarea unui tutut de balet clasic si am gasit raspunsurile pe care le vroiam aici. Sper sa mai fie de actualitate!

KanKan- Nou venit

- Numarul mesajelor: 31
Localizare: Romania
Data de inscriere: 04/02/2010
Scoala de croitorie
Buna,
Am o rugaminte ma ajuta cineva si pe mine cu intormatii despre modelul acesta de rochita( tipar), eu sunt o incepatoare de accea apelez la experienta voastra.
Am sa postez modelul si daca ma poate indruma careva dintre voi asa fi foarte incantata.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Multumesc
Am o rugaminte ma ajuta cineva si pe mine cu intormatii despre modelul acesta de rochita( tipar), eu sunt o incepatoare de accea apelez la experienta voastra.
Am sa postez modelul si daca ma poate indruma careva dintre voi asa fi foarte incantata.
Multumesc
Ultima editare efectuata de catre Uca in Joi 16 Feb 2012, 13:43, editata de 1 ori (Motiv : schimbat link cu poza)

criston84- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 5
Varsta: 27
Localizare: cluj
Data de inscriere: 23/11/2011
Rochie anii '50
Daca stii putina croitorie (da' putina!) modelul este chiar simplu:
- Corsaj "clasic" cu pensa de bust si pensa de talie. Il gasesti in orice manual de croitorie, la Lectia 2 (Lectia 1 e de obicei fusta dreapta). Decolteu "barcuta", rascroitura manecii normala. Taietura in talie.
- Fusta closh simplu (180 de grade) cu un plus in talie pentru cute.
- Captuseala si jupon.
- Inchidere laterala cu fermoar si fenta in spate sau inchidere doar in spate cu fermoar.
Este un model pe care l-as recomanda oricarei incepatoare intr-ale croitoriei. As insista numai pe alegerea materialului potrivit pentru cineva mai... ne-experimentat - un material mai plinut, chiar putin rigid si nu foarte lucios, ca sa nu alunece la croit / cusut. Tiparul de corsaj poate fi construit direct pe corp cu ajutorul unei bucati de panza, cateva bolduri... si-o prietena indemanatica. Singura dificultate este la finisaj: Pentru corsaj as recomanda captuseala integrala iar tivul fustei closh se face destul de greu - se finiseaza cel mai bine cu banda bias.
Daca stii putina croitorie (da' putina!) modelul este chiar simplu:
- Corsaj "clasic" cu pensa de bust si pensa de talie. Il gasesti in orice manual de croitorie, la Lectia 2 (Lectia 1 e de obicei fusta dreapta). Decolteu "barcuta", rascroitura manecii normala. Taietura in talie.
- Fusta closh simplu (180 de grade) cu un plus in talie pentru cute.
- Captuseala si jupon.
- Inchidere laterala cu fermoar si fenta in spate sau inchidere doar in spate cu fermoar.
Este un model pe care l-as recomanda oricarei incepatoare intr-ale croitoriei. As insista numai pe alegerea materialului potrivit pentru cineva mai... ne-experimentat - un material mai plinut, chiar putin rigid si nu foarte lucios, ca sa nu alunece la croit / cusut. Tiparul de corsaj poate fi construit direct pe corp cu ajutorul unei bucati de panza, cateva bolduri... si-o prietena indemanatica. Singura dificultate este la finisaj: Pentru corsaj as recomanda captuseala integrala iar tivul fustei closh se face destul de greu - se finiseaza cel mai bine cu banda bias.
Ultima editare efectuata de catre Buburuza in Joi 16 Feb 2012, 14:07, editata de 1 ori (Motiv : Completari, completari...)
Salut, vreau sa intreb si eu, nu neaparat legat de modelul de mai sus, dar pentru ca l-am vazut, am zis sa intreb: din ce materiale se confectioneaza jupoanele? si dupa ce croi? tot clos?

afilimonb- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 31
Varsta: 26
Localizare: iasi
Data de inscriere: 23/03/2011
afilimonb a scris:Salut, vreau sa intreb si eu, nu neaparat legat de modelul de mai sus, dar pentru ca l-am vazut, am zis sa intreb: din ce materiale se confectioneaza jupoanele? si dupa ce croi? tot clos?
Despre jupoane am raspuns [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cam asa arata un model de jupon pentru dans din anii '50 (anii de aur ai swing-ului si rock'n roll-ului:
Sigur, exista multe alte variatii pe aceeasi tema, dar cam despre asta e vorba: volane incretite. Unul, doua, sau chiar mai multe straturi. Jupoanele normale, de "toata ziua", erau mai putin volanate si mai putin umflate.
Ultima editare efectuata de catre Buburuza in Joi 16 Feb 2012, 17:11, editata de 4 ori (Motiv : Completari, poze, explicatii...)
Buna seara, daca ati fost amabila si ati explicati despre rochia de mai sus (de altfel, foarte frumoasa), va rog frumos sa imi confirmati si mie cum se face aceasta rochie
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][/img]
tot in notiuni pt incepatoare ale croitoriei. Am idee, dar nu am vocabularul insusit: fusta e clos, iar corsajul, nu stiu acum denumirea
, dar seamana cred cu cel barcuta. Si poate imi sugerati si ce material sa folosesc, atat pentru corsaj cat si fusta. Ma tot uit la niste tafta violet la mercerie, imi place mult culoarea in poza. Va multumesc frumos, o seara buna!
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][/img]
tot in notiuni pt incepatoare ale croitoriei. Am idee, dar nu am vocabularul insusit: fusta e clos, iar corsajul, nu stiu acum denumirea
, dar seamana cred cu cel barcuta. Si poate imi sugerati si ce material sa folosesc, atat pentru corsaj cat si fusta. Ma tot uit la niste tafta violet la mercerie, imi place mult culoarea in poza. Va multumesc frumos, o seara buna!
alice07- Nou venit

- Numarul mesajelor: 31
Localizare: pitesti
Data de inscriere: 02/01/2010
Pagina 10 din 16 •
1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 
Subiecte similare» Poezii despare scoala
» Esti pregatit sa inceapa scoala?
» Scoala altfel
» Scoala >.
» wow ce desen a facut soramea
» Esti pregatit sa inceapa scoala?